Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Postnatalna eklipsa

Kada govorimo o eklipsama, uvek imamo u vidu da se radi o vrlo specijalnom, nevidljivom fenomenu koji uključuje tri najznačajnije tačke koje imamo, a to su Sunce, Mesec i Zemlja. Njihovim sjedinjenjem dolazi do toliko intenzivnog efekta da njega prosto ne možemo videti. On predstavlja ono što je zenica oka u svakome. Iako je oko simbol svetla (bilo solarnog ili lunarnog), u svom centru ono je potpuno tamno. Stoga i eklipsa jeste model koji predstavlja kapiju za ulazak u Dušu.

Gledajući u nečije oči, mi gledamo u jednu dušu – mi ulazimo u biće. Upravo eklipsa predstavlja tu tačku, tu zenicu svakog Sunca, čineći njegov maksimalni intenzitet. Naravno, taj intenzitet je ponekad prejako iskustvo koje traži od natusa da ujedini svoje tri inkarnacije, svoje tri egzistencije kako bi mogao da živi svoje Veliko Biće – što direktno podrazumeva da su sve stvari oko njega u prirodnom skladu sa njim.

Unutar svog postojanja mi posedujemo dve ključne tačke kroz koje primamo svetlost i kroz koje primamo informacije. Jedna je prenatalna eklipsa, a druga tačka je naša postnatalna eklipsa. One se događaju u periodu od maksimalnih šest meseci jedna od druge.

Eklipse međusobno predstavljaju kanal, prolaz između jednog sveta u drugi. Bez tih eklipsi mi ne bismo imali mogućnost da spojimo dva različita bića, dva različita entiteta postojanja koja nosimo u sebi, jer model u kome smo nastali čini nas i smrtnim i besmrtnim, istovremeno.

Postnatalna eklipsa jeste prvo pomračenje koje se dešava nakog rođenja osobe i ovo pomračenje predstavlja kanal za suptilniji nivo bića koja prolaze kroz nas. Ona je uvek povezana sa svetlosnim nivoom postojanja – sa onim nivoom odakle Vatra i Vazduh dolaze. Postnatalna eklipsa je povezana sa anđeoskom prirodom, pa su uvek entiteti koji prolaze kroz postnatalnu eklipsu vezani za određene nivoe svetlosnog postojanja, dok ono što je povezano sa prenatalnom eklipsom ima svoju vrlo važnu ulogu u svetu elementala, u nivou određenih bića koja, u zavisnosti od toga koliko je ta naša prenatalna eklipsa povoljno ili nepovoljno postavljena – nama mogu biti od velike pomoći u svakodnevnom životu ili, ponekad, predstavljati sećanja straha kojih se natus tek treba osloboditi u ovom životu.

Ono na šta posebno obraćamo pažnju u natalnom horoskopu je veza koja postoji između naše prenatalne i postnatalne eklipse – odnosno njenih vladara u našem natalu. Posebno je povoljno ukooiko postoji snažna povoljna povezanost, jer je natus tada veoma dobar kanal između Neba (postnatalna eklipsa) i Jezgra Zemlje (prenatalna eklipsa). U meri u kojoj je ova veza jaka, znamo da je natus evolutivno dostigao nivo u kojem može kanalisati svoje Više biće kroz svoju genetiku ili kroz svoj život ovde na Zemlji, što dovodi do snažnog isceljivanja na opštem nivou.

Dakle, postnatalna eklipsa će u svačijem horoskopu pokazivati onu potrebu da idemo ka jednom ostvarenju, ka jednom određenom cilju. To je naš zadatak, to je naša dharma, to je naša putanja kojom nas život vodi. Više Ja u svakom od nas želi da mi kroz to biće i da kroz tu planetu ostvarimo svoju ulogu. Naprosto, to biće koje je predstavljeno postnatalnom eklipsom (stepenom same eklipse ili njenim vladarem) omogućava nam da preko nje uđemo u gornji, velik krug (svoje Nad-Ja) i odatle primamo poruke. Jednostavno, mi se otvaramo svom višem Ja preko prve postnatalne eklipse, koja god da je ona. Daleko je manje značajno da li je eklipsa bila solarna ili lunarna u ovom smislu, zato što i preko jedne i preko druge mi primamo poruke. Jedina razlika može postojati u okviru vrste zadatka koji imamo, kada je potrebno nešto da popravimo – nešto što je od ranije ostalo nezavršeno (lunarna postnatalna eklipsa), ili je potrebno da započnemo nešto novo (solarna postnatalna eklipsa).

Tako svako u sebi nosi skrivenu priču sopstvene uloge koja je izražena kroz prenatalnu i postnatalnu eklipsu. Ako ova «dva tunela svesti» uspemo da spojimo – postajemo potpuno protočni, budući da smo ostvarali kanal između svoje prethodne i naredne inkarnacije ili – između svog Ne-svesnog i Nad-svesnog Ja. Sve dok ovi kanali nisu spojeni – živimo u strahu koji dolazi iz iskustva prenatalne eklipse (iskustvo smrti u prethodnoj inkarnaciji), što veoma traumatizuje metabolisanje iskustava u ovom životu. Naravno da tada ni primanje poruka preko kanala postnatalne eklipse nije dovoljno kvalitetno, niti ih natus može razumeti. Kada su ove dve eklipse spojene, to daje punoću, to daje našu potpuno protočnu prirodu, pravu prirodu. Stoga je potrebno pažljivo proučiti stanje obe ove eklipse u natalu, odnosno stanje njihovih vladara i otkriti u kojoj meri natus ima prirodno datu sposobnost kanalisanja svetla kroz svoju pre i post natalnu eklipsu, i u kojoj meri je dati kanal eventualno «zakrčen».

Postnatalna eklipsa i natalne planete

Kakav je eventualni upliv postnatalne eklipse na natalne planete, ako se nalaze s njima u vezi?

Ukoliko je postnatalna eklipsa u jednom horoskopu pala na tačku natalnog Meseca ili ima jak aspekt Meseca spram te eklipse, pa je možemo povezati sa uplivom Meseca, natus ima određeni kanal ili otvor ka svojoj misiji, ka svojoj svrsi koja će mu spontano biti davana da može da je živi, upravo kroz simbol svega onoga što njegov natalni Mesec nosi, čime on vlada, ali opšti izgled toga vezan je za kontakt sa masama, vezan je za prenošenje određenih poruka putem osećanja, putem psihe, putem snova, oživljavanjem određene uloge u razvoju sposobnosti osećanja koje natus treba negde da prenese.

Ukoliko je postnatalna eklipsa u određenoj povoljnoj vezi sa Suncem, zaključićemo da je natus ovde zamišljen da pre svega svojom ličnošću stvara, kreira i predstavlja model i uzor onima koji će nešto drugo imati da urade. To su obično ljudi koji imaju snažnu misiju, koji imaju ulogu da budu prepoznati, koji mogu prenositi velike količine pozitivne energije, svetla, biti po nečemu vrlo značajni.

Ukoliko je Merkur vezan za postnatalnu eklipsu, onda tu donosimo, provodimo svetlost kroz tog Merkura, ko god da je on. Merkur ima i svoju vladavinu nad određenom kućom - to može biti i naš brat, može biti i određena situacija u znanju, razumevanju, ali propuštanje svetla, osvetljavanje toga je ono što nam je bitno.

Ako je Venera ona koja je spojena s ovim, mi ćemo gledati kojim kućama vlada, gde se nalazi ali moramo znati da je faktor ljubavi, da je kanalisanje simbolike ljubavi ono što je glavna stvar, glavni stil, uloga da natus u bilo kome ko predstavlja ljubav kod njega, u njegovom životu ko se pojavi kao Venera, da unese svetlo.

Sa Marsom uvek kanališemo određenog arhanđela, određeno visoko biće koje je vezano za akciju koja traži da mi delujemo. Nekada moramo biti kao hirurg, kao neko ko drži određen nož u rukama i koji vrlo oštro operiše, i vrlo dobro regeneriše i menja stvari ali moramo upravo kroz simboliku Marsa pokrenuti neke stvari. To su ljudi koji su rođeni da budu inicijatori, da pokrenu nešto, tu on nema više malefičnu ulogu.

Ukoliko je u pitanju Jupiter kao provodnik, jasno već jeste da natus ima ulogu u provođenju visokog znanja, određenu sposobnost da kroz sebe oživi kontakt sa vrlo profinjenim nivoom inteligencije, sa nivoom znanja, što ne mora čak on direktno biti - nekada su to ljudi koji će imati ulogu da nekog velikog učitelja ili nekog velikog gurua upravo prezentuju svetu, ili neko ko će imati sposobnost da preko sebe prenosi ta znanja, ako to živi kao sopstveno znanje

Kada se radi o Saturnu kao provodniku, onda su tu vrlo često u pitanju stvari koje je potrebno dovesti u red, koje je potrebno popraviti, vrlo često, postaviti određene stvari koje će da traju u vremenu.

Kada govorimo o tome da natus ima ulogu da propušta Urana kroz sebe, kroz postnatalnu eklipsu, to zahteva vrlo visok stupanj svesti koji natus prethodno treba da razvije, mora imati vrlo čiste vode da bi mogao provoditi ovakvu energiju.

Sa Neptunom je slično - radi se pre svega o spiritualnim projektima koje natus prenosi. U najidealnijem slučaju on je onaj uspavani prorok preko koga idu sve informacije, kao što je slučaj sa ljudima koji mogu da uđu u određeno stanje transa i da iz tog stanja iznose sva znanja o bilo čemu.

Ako je u pitanju Pluton koji je u ovoj priči, i ako bi bio lično vezan, u tom slučaju natus ima specijalne mogućnosti da isceljuje, leči, menja, da stvara određene jake promene u životima mnogih ljudi što se već graniči sa nivoom čuda.

Najvažnija stvar koju treba razumeti kada su u pitanju ove eklipse jeste da njih posmatramo u paru na sličan način na koji posmatramo Južni i Severni Mesečev čvor. One predstavljaju dva oka našeg velikog bića. Za razliku od samih čvorova koji su po prirodi lunarni, eklipse su entiteti višeg nivoa jer predstavljaju spoj i Meseca i Sunca i Zemlje, te daju jednu višedimenzionalnost. Kroz eklipse, entiteti viših dimenzija prolaze kroz nas. Zapravo, zbog eklipsi mi i jesmo bića koja su višeentitetna, koja ne žive samo u jednoj sferi postojanja, već istovremeno žive u tri primarna nivoa egzistencije, odnosno tri života.

Eklipse nas svojim pre i post natalnim pozicijama obavezuju - prenatalna eklipsa definišući naše stanje svesti – kroz stepen poverenja ili straha,  dok postnatalna eklipsa omogućava ispunjenje sopstvene misiju, kroz izgradnju novog stanja budućeg eteričnog tela, onog tela koje je nastaje od čistih Voda.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD