Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06. - 13.10.2014.

U petak, 3. oktobra, Odeljenje rada SAD izvestilo je da je dodato 248.000 novih radnih mesta u privredi, i stopa nezaposlenosti je pala na 5,9 odsto u septembru. Baš tako, SAD berza završila je nedelju oštrih padova i obrnutih oštrih uspona.

Ovaj tip dvoseklog ponašanja, međutim, nije iznenađenje za studente finansijske astrologije. Kao što je navedeno prošle nedelje i pre nedelju dana: “…naša pažnja sada se okreće lunarnoj eklipsi koja će biti 08. oktobra. Ova eklipsa će napraviti T kvadrat sa rastućim kvadratom Urana i Plutona, te ništa nije postavljeno. Tržišta su još uvek uzljuljana sa promenama velikih cena i iznenadnim testerisanjima, čak i ove nedelje, kako se vremenski limiti pomeraju… Uran ne voli ni podršku ni zone otpora. On voli da napada sve granice i ulazi u nivoe koji nikada ranije nisu viđeni. Mars u Strelcu to može povesti. Ali ukoliko se preokrene, Mars u Strelcu to može podržati takođe, kao što se i cene mogu preokrenuti sa neočekivanom snagom.” Vrh svih vremena na SAD berzi (Dow Jones Industrial Average) ostaje na 17,350 19. septembra, a japanski Nikkei nastavlja sa višegodišnjim vrhom na 25. septembar, što je tačan datum Jupiter - Uran trigona.

Hajde da pregledamo šta se desilo sa ostalim svetskim berzama od kada je Mars ušao u Strelca 12. septembra, kuda će tranzitirati do 26. oktobra. Primetite oštre oporavke i oštre padove koji su se već ispostavili, i to tek na pola tranzita .

U Evropi, svi indeksi su dostigli multi-godišnje ili sekundarne uspone 19. septembra, samo četiri trgovinska dana pre Jupiter - Uran trigona. Zatim su svi potonuli 2.-3. oktobra. Najozbiljniji pad je bio u nemačkom Dax-u, koji je postigao sekundarni maksimum 19. septembra sa 9891, što je ispod vrha svih vremena od 10,050, 20. juna. 2. oktobra, poslednjeg dana svog trgovanja prošle nedelje, DAX je zatvorio na 9195, što je gubitak od preko 7% za manje od dve nedelje.

Na Dalekom istoku situacija je bila slična, ali sa nekim obrtima. Japanski Nikkei porastao je na 16,374, 25. septembra, na dan Jupiter - Uran trigona, što je njegov najviši nivo od novembra 2007. Do petka, 3. oktobra, bio je dole na 15,559. Ali to je bio skroman pad u odnosu na indeks Hang Seng u Hong Kongu, koji je pao sa vrha od 25,356 5. septembra do niskih 22,565 2. oktobra, sa gubitkom od 11%. Nasuprot tome, kineski Šangaj indeks okupio je 2365 u petak, 3. oktobra, što je najveći nivo od marta 2013. godine. Na koga se  investitori klade o ishodu socijalnih nemira u Hong Kongu? Demonstranti zahtevajuc demokratiju u Hong Kongu, ili centralna vlada Kine?

U SAD, S & P, DJIA i NASDAQ Composite postigli su svoj svih vremena ili višegodišnji vrh 19. septembra. I svi su onda naglo pali (oko 3.8-5.4 %) 2. oktobra, pre nego što su se oporavili za povoljan izveštaj o poslovima u petak. DJIA  je završio sa preko 200 bodova u petak. U sredu, bio je dole sa preko 200 poena. Međutim, svi padovi blede u odnosu na ono što se desilo u Argentini, gde je Merval indeks pao sa rekorda svih vremena od 12,847 u utorak, 30. septembra, na 10,541 2. oktobra, što predstavlja pad od skoro 18 % u samo dva dana, posle neuspeha da se napravi dogovor sa poveriocima, što je dovelo do njegove druge greške u 12 godina .

Može li Argentina biti znak stvari koje dolaze u drugim zemljama opterećenim dugom? Pa, mi smo još uvek pod kvadratom Urana i Plutona, koji će se povećati u vožnji od novembra 2014 do marta 2015, kada Mars tranzitira od Plutona do Urana. Pluton vlada: dugovima, neizvršenjem obaveza i umanjenima. Uran donosi nagle i iznenadne promene. Berze bi mogle postaviti nove rekorde, kako za nove uspone i/ili dnevne, nedeljne, mesečne padove.

U odnosu na nestabilne akcije indeksa u svetu od prošle nedelje, plemeniti metali su još veća priča trgovcima. Srebro je palo na najniži nivo od februara 2010., padajući ispod 17.00/unca, i dobro ispod 18.17 dna od juna 2013. Zlato je probilo ispod 1200 (dotaklo je 1190), ali i dalje održava iznad 1179.40 dna od juna 2013, za mogući slučaj bikovskog razilaženja kako smo postavili za moćnu lunarnu ekslipsu ove nedelje, 7-8 oktobra. Veliki deo razloga zašto metali (i većina robe) padaju je zbog snage SAD dolara. Na primer, evro valuta pala je ispod 1.2500 prošle nedelje prvi put od septembra 2012.

Kratka geokosmička predviđanja

"Vin nastavlja da hvali poslovnu klimu u Kini u odnosu na SAD: "regulatorni teret u Kini je beskrajno mali u odnosu na glupost koju dobijamo u Americi." CNBC, 1 okt 2014, intervju Jane Weis sa Steve, www.cnbc.com . "Steve Wynn: Ja sam više uplašen za U.S od Kine."

Naš fokus ove nedelje je na lunarnom pomračenju 8. oktobra. Ovo nije obično pomračenje. Mesec će biti u konjunkciji sa Uranom (a Sunce će biti u opoziciji), virtualno uveravajući da će finansijska tržišta i dalje biti nestabilna. Eklipsa će zatim dostići to da će Sunce-Mesec opozicija naraviti T - kvadrat sa Plutonom u Jarcu, koji se odnosi na prethodno navedena tri njegova aspekta (dugovi, neizvršenje obaveza i umanjenja), plus porezi i zakonska regulativa.

Kao da to nije dovoljno da zbuni investitore i trgovce, Merkur će se okrenuti retrogradno, od 4-25 oktobra. Pomešane poruke će dolaziti verovatno kako od političkih tako i od ekonomskih lidera sveta. Dakle, tržišta su skloni da otpočnu na jedan način, a onda odjednom da preokrenu 1-4 dana kasnije. 

 I ukoliko to nije dovoljno, Venera će formirati T - kvadrat sa Uranom i Plutonom 8-11 oktobra. Dakle, mi ćemo svedočiti dvoma nebeskim telima (Sunce i Venera) kako prelaze kvadrat Urana i Plutona ove nedelje, oba pod  uticajem retrogradnog Merkura. Budite spremni za oštra ljuljanja cena i iznenadne, iznenađujuće najave, što vodi do velikih preokreta na mnogim finansijskim tržištima. Najznačajnija tržišta mogu biti tržišta kamatnim stopama, kao riznice i valute. Cena žitarica takođe može da bude pod uticajem, kao i bakra i šećera, kojima vlada Venera.

Izgleda kao da još jedna divlja nedelju dolazi. Duševno zdravlje i racionalizam mogu biti kratkih zaliha. Ovo su potpisi koji pogoduju kolektivnoj histeriji. Ovo su takođe i potpisi indikativni za zemljotrese, nasilne oluje, akte terorizma, računarskog hakerisanja, kvarova kao i sajber ludilo. Koristite bezbednosne funkcije i budite oprezni kada se logujete na Internetu. Oni su negde tamo, i oni vas traže. Ponekad je bolje biti pokretna meta nego sedeća patka, ili čak slabić. Ovo pomračenje T - kvadrata pada na natalni kvadrat Sunca i Saturna SAD-a. Takođe pada i na kvadrat Sunce - Uran Vladimira Putina. Ne znam ko je patka, a ko je cilj, ali bilo bi najbolje kada bi dva lidera razgovarala jedni sa drugim pre preduzimanja bilo kakve akcije koja bi mogla uvrediti onog drugog.

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD