Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Idealizovanje

Vezivanje za bilo šta je kontraproduktivno, a stvaranje ideala i viđenje onoga koga „volimo“ u svetlu u kom želimo da ga vidimo dovodi do kraha ideala i do „kvarenja“ osobe koju idealizujemo.

Astrološki ovo je aspekt bilo koje planete sa Neptunom. Ukoliko je Merkur u aspektu sa Neptunom tada osoba ima tendenciju da idealizuje decu, braću, sestre, kao i da svoju sposobnost za komunikaciju, spretnost i veštine vidi u nerealnom svetlu. Kada priča, osoba ne razlikuje šta je objektivno te izmišlja stvari koje joj se dopadaju i kakvima bi želela da budu.

Ako je Merkur učenje tada je natus nesposoban da savlada ono što ga muči jer stalno pokušava jedno te isto, na isti način, nadajući se da će ovog puta stvari biti onakve kakvim ih sebi predstavlja u svom umu. Stoga ne prepoznaje da je već bio u takvoj situaciji i da ponavlja obrazac. Ne želi, ili ne prihvata da postupi drugačije. Neprekidno ponavljanje jednog te istog a očekivanje drugačijeg rezultata jeste definicija gluposti.

Neptun je mesto gde je osobi nešto nejasno, a u izazovnom aspektu sa Merkurom sam um, misli i izražavanje natusa jeste nejasno, dok su ideje nepraktične i nerealne.

Ukoliko je, pak, Venera u kvadratu/opoziciji sa Neptunom - tada osoba idealizuje ljubavne odnose, vidi osobu u koju je zaljubljena u svetlu u kome bi želela da je vidi. Osoba sanjari o ljubavi koja nije realna, moguća. Voljenu osobu doživljava kao božanstvo koje će ispuniti sve njene snove i ideale.

Na ovaj način voljena osoba više nije ljudsko biće sa manama i vrlinama već božanski entitet. Ovo se dešava jer natus nema u sebi veru, ne oslanja se na sopstvenu božansku prirodu već božansko traži u okruženju. A u okruženju ne može pronaći ništa drugo do samog sebe.

Ako sam natus nije anđeo, on ne može očekivati vezu sa anđelom. Kako se anđeli ne rađaju, već samo ljudska bića koja su došla na planetu Zemlju da evoluiraju na putu ka svom praizvoru, ka svojoj Božanskoj prirodi, onda je nerealno očekivati da pored sebe imamo anđeoskog partnera.

Vezujući se za ideale i stavljajući odnos van realnih granica (Neptun razgrađuje sve sa čim dolazi u kontakt) mi dozvoljavamo da naše potrebe nestanu ili da ih više ne prepoznajemo, ili da partnerove potrebe ne postoje već samo naša vizija onoga što „bi trebalo da bude“, a to je često partner koji je bezuslovno i bezgranično posvećen samo nama i jedino odnosu sa nama.

I umesto otelovljenja božanske ljubavi, odnos se kvari (Neptun). Kvari se karakter osobe sa kojom smo, osoba ili beži od nas jer smo se „zalepili“ i „gušimo svojom ljubavlju“ ili se razboljeva (Neptun). Na taj način osoba gubi (Neptun) sve ono za čim je žudela i čemu se nadala i konačno se razočarava (Neptun). Ukoliko ga je volela jer je uspešan, sposoban i pametan, partner postaje gubitnik (Neptun) glupak i nesposobnjaković da bi je Univerzum naučio da voli bezuslovno, da ne traži ideal u okruženju već da taj ideal stvara svojim prihvatanjem stvari onakvima kakve jesu. Ako je imala ideju da je on savršen i plemenit, partner postaje prevarant i nitkov (Neptun).

Što se vezujemo jače za sopstvene ideale to je neslaganje sa objektivnim okolnostima snažnije iza čega se rađa agresivnost (kvadrat je Marsov aspekat) i nezadovoljstvo.

Kada je Neptun u kvadratu ili opoziciji sa bilo kojom planetom u natalnoj karti naši planovi, želje i okolnosti se nikada neće poklopiti sa onim što jeste, i što će biti. Zbog toga je sa ovakvim aspektom stvaranje ideala zabranjeno. Zabranjeno je tražiti idealnog partnera, idealizovati bliske osobe (Mesec kvadrat Neptun), idealizovati društvo, autoritet, vlast (Saturn kvadrat Neptun), idealizovati vođe (Mars kvadrat Neptun) -što je prisutno u horoskopu berlinske Srbije te se njene vođe stalno idealizuju nakon čega se narod u njih, po pravilu, razočara. Idealizivati istinu, iskrenost, poverenje se ogleda u Jupiterovom kvadratu sa Neptunom, jer Jupiter uvek preteruje, a u lošem aspektu dovodi do zablude i poroka (Neptun).

Kvadrat je aspekat stvaranja, građenja (Marsov aspekat) te se sa Neptunom stvara ideal kroz prihvatanje da svet, ljudi i okolnosti nisu, i nikada neće biti idealne, ali da je moguće ljude voleti uprkos njihovim manama, greškama, porocima i zabludama - i na taj način ih oplemeniti. Tada zavere, prevare i zabune neće biti jer ne postoje ni očekivanja. Postoji samo ljubav. I to Božanska ljubav, ona ljubav koja istinski oplemenjuje sve što dotakne te ispravlja svaki kvadrat i opoziciju.

Primer

Andrea je došla na regresiju zbog problema u ljubavi. Poslovno uspešna ali emotivno neispunjena i nezadovoljna stalno se morala prilagođavati (Venera vladar Asc kvinkus Neptun gotovo egzaktno) situacijama u partnerskim odnosima. U veze nije lako ulazila jer je težila stabilnoj, sigurnoj i uspešnoj ljubavnoj vezi (Saturn, vladar 5 u Lavu u 10), ali bi u vezu ulazila sa oženjenim muškarcima sa kojima veza mora biti tajna (Saturn preko dispozicije postaje Sunce konjukcija Venera u Raku, kvinkus Neptun) iz čega je uvek izlazila razočarana i sa osećajem da ju je život izdao i srušio joj ideale (Sunce kvinkus Neptun).

Takođe, vidimo da Sunce i Venera kvinkus Neptun, aspekat zbog koga je došla preko dispozitora, dolazi u trigon sa Neptunom te dobija mogućnost da reši problem preko uvida (Neptun u 3) dobijenih tokom regresoterapije (Neptun sekstil Pluton). Na ovo, takođe, ukazuje i Merkur (uvid) vladar 12 (nepoznato, regresoterapija) u sekstilu sa Marsom vladarem 7 (partnerski odnosi) u 11 (rešiti ih, osloboditi se).

U horoskopu dolaska na regresiju ona je prikazana Merkurom u znaku Raka, takođe u 10. kući, te imamo istu sliku kao i u natalnoj karti - uspešnu, poslovnu ženu koja ima privatan biznis, ali u tajnim i dvostrukim vezama sa muškarcima koji su skloni da je obamnu i slažu (Mars, Sunce kvadrat Neptun), nakon čega se ona razočarava.

Takođe uočavamo da je Venera koja vlada natalnim Asc na kraju znaka, što nagoveštava promenu i ide ka Merkuru koji gradi trigon sa Neptunom a preko dispozitora (Merkura) i sama sa ovim Neptunom gradi trigon.

Tokom regresije postalo joj je potpuno jasno da traži idealnog partnera te da nije spremna prihvatiti nikoga ko u potpunosti ne odgovara njenoj predstavi. Ukoliko ostane sa ovim stavom, progresirajući se u budućnost, videla je da će ostati sama.

Uvid koji je iza ovoga sledio glasio je da život mora sagledati realnije a proširivanje vidika doprineće da se suoči sa poteškoćama na koje nailazi u vezama, kao i da će morati da prođe kroz neku vezu u kojoj je partner razočarava ali, njeno PRIHVATANJE situacije takvom kakva jeste, opraštanjem sebi, njemu i životu, zatvara to poglavlje iza čega dolazi nova veza sa osobom sa kojom će ući u brak.

Ako pogledamo njen horoskop vidimo da će Saturn, vladar 5 ući u kvadrat sa Uranom (razvod) u orbisu od 1 stepena što bi značilo da će upoznati muškarca sa kojim će ući u ljubavnu vezu a koji će se ubrzo nakon toga razvesti. Takođe vidimo da je njen bračni partner prikazan Marsom u 11 (razveden) sekstil Uran (srećno razveden). Ovde se vidi i da će morati da bude prilično tolerantna jer je on dosta nezavistan i slobodan a na svaki vid kontrole i pritiska reagovaće buntom. On je neko ko se lako snalazi u svakom sukobu (Mars sekstil Merkur) a kada je u pitanju partnerstvo - sukob rešava tako što jednostavno ode na put i napravi distancu ostavljajući joj prostor da razmisli.

Kako će ovo rešavati dalje sa Plutonom na Asc nije izvesno jer ima snažnu potrebu da kontroliše sve oko sebe.

Rad na sebi, za nju nije završen, ali sa uvidima koji su bili snažni i jasni kroz regresiju je načela nešto što će je preko sopstvene transformacije (Pluton na Asc) dovesti do isceljivanja sopstvenog karaktera a time i do promene životnih okolnosti u kojima će za sebe graditi jedan lepši i srećniji svet. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD