Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 06.10.2014

Ovu nedelju boji energija punog Meseca u znaku Ovna u konjunkciji sa Uranom. Brzina znaka Ovna uvećana prisustvom Urana, Mesecu može ove nedelje podariti krila. Zato nam ova sedmica pruža jedinstvena iskustva u kojima za vrlo kratko vreme možemo postići željeno. Treba biti svestan ove brzine i ne opirati se, već se samo prepustiti tok. Za više informacija o samom principu funkcionisanja planetarnih sati možete pročitati u ovom članku.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 06.10.2014g.

Ponedeljak započinje sa Mesecom u znaku Riba, što ovaj dan može učiniti konfuznim, a u isto vreme i sanjalačkim. Prolaskom kroz Ribe Mesec će praviti egzaktan sekstil sa Plutonom iz Jarca. Ova kombinacija čini da Mesec postane veoma provodljiv za kolektivna dešavanja, a na pojedinačnom nivou možemo sa lakoćom primetiti prisustvo svojih predaka u nama. Sledeći aspekt je kvadrat sa Marsom, koji u ovim promenjivim znacima donosi rasejanost, konfuziju i nedovoljnu prisutnost, što može rezultirati u nenamernom povređivanju drugih, kao i u preteranoj reakciji na energije drugih. U isto vreme to svakako dovodi do nesporazuma i treba znati snaći se u ovim trenucima, a to svakako traži od nas da ne reagujemo iz prve, jer naša prizma posmatranja može biti u raskoraku sa gledištima drugih. Marsovi i Mesečevi časovi su ti u kojima se mogu dešavati ovakve situacije. Ako obavljamo neki odgovorni posao, ovi časovi su veoma nestabilni, pa je bolje napraviti pauzu u tim satima. Mesec danas pravi i jod sa Jupiterom i Suncem, što povećava naša očekivanja, a samim tim i mogućnost od razočarenja. Mesecu danas ne pomaže ni Merkur, jer je u znaku Škorpiona i uz to je retrogradan, pa ako trebate danas doneti neke bitne odluke izbegnite Merkurove časove. Mesec je u petoj kući, što povećava kreativnost ovog dana i čini ga povoljnim za sve one koji se bave nekim vidom umetnosti.

UTORAK,MARSOV DAN 07.10.2014g.

Utorak započinje sa Marsom u znaku Strelca i egzaktnim trigonom sa Jupiterom. Vatrenu energiju ovog utorka prevashodno treba iskoristiti u otkrivanju svojih želja. Iako nas vatra nagoni na akciju, ovaj utorak bi pre trebali posvestiti svom unutrašnjem biću, uživanju u sebi samom i pronalasku prave iskre života koja pokreće naše biće. Pošto je Merkur retrogradan, pruža nam se prilika da to i spoznamo. U suprotnom, ovog utorka možemo upasti u situacije u kojima imamo poriv da branimo naša uverenja ili da ih namećemo drugima. Sve aktivnosti koje danas započinjemo biće prožete sa puno žara i optimizma, posebno u popodnevnim časovima. Današnji dan u sebi nosi dosta elana i energije koja nas može ispuniti, pa je zato treba akumulirati jer će nam biti od pomoći u kasnijem periodu. Ideje koje se rode danas treba negovati i ne izbaciti ih odmah, jer na taj način mogu sagoreti pre nego što se materijalizuju. Saturnovi časovi nam pružaju tu mogućnost da neke stvari zadržimo unutar sebe i da ih kasnije reprodukujemo. Jupiterovi časovi nam omogućavaju da sagledamo širu sliku i da shvatimo snagu života u nama, a sa dodatkom Urana da postanemo svesni svoje različitosti ali i autentičnosti. U popodnevnim Mesečevim časovima intenzitet ove životne vatre se povećava. U Venerinim satima obezbedite sebi dovoljno zadovoljstva.

SREDA,MERKUROV DAN 08.10.2014g.

Ovu sredu karakteriše pun Mesec u Ovnu u popodnevnim časovima. Jang energija je na svom maksimumu, dok kardinalnost Ovna i prisustvo Urana raspiruju ovu vatru što ovaj dan čini veoma intenzivnim i preduzimljivim. Ovakva energija na kolektivnom nivou donosi promene. Sam početak dana je karakterisan Mesecom u egzaktnom kvadratu sa Plutonom, što može eruptirati izlivima mržnje, besa ili straha. Takođe, ovaj dan u nama može probuditi potrebu za odbranom. Danas se pruža mogućnost i za prevazilaženje naših najdubljih strahova, jer je dispozicija Meseca izražena kroz Marsa u velikom vatrenom trigonu. Merkur je, kao vladar dana, retrogradan u Škorpionu, tako da se mogu pojaviti događaji ili ljudi iz prošlosti sa kojima nismo “nivelisali” energije. Stoga je ovo idealan dan da otpustimo sve ono za šta smo ostali zakačeni. Pošto je Merkur retrogradan, a preko dispozicije ulazi u kvadrat sa Mesecom, danas možemo prepoznati obrazac po kojima naše misli reaguju na naš osećaj, kao i obrazac kojim nas osećaji navode na određena razmišljanja. Ako ovaj obrazac prepoznamo, možemo doživeti buđenje, posle koga se možemo popeti bar stepenicu više i prekinuti model po kome funkcionišemo, a koji nas je kočio i navodio da se vrtimo u krugu. Mesečevi i Merkurovi časovi nam pružaju ovu mogućnost prepoznavanja.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 09.10.2014g.

Jupiter je ovog četvrtka ušao u desetu kuću i pravi egzaktan trigon sa Marsom. Ovakva postavka pruža mogućnost da danas dobijete ideju da pokrenete nov biznis i da skupite hrabrost da krenete putem kojim ste možda oduvek želeli da idete. Iako dispozicija ovog trigona preko Sunca ulazi u T kvadarat sa Uranom i Plutonom, ovu energiju treba iskoristiti kao pokretačku. Svakako, da bi se to postiglo neophodno je izvršiti kardinalnu promenu. Mars je vladar druge i sedme kuće, što naglašava fokus ovog dana na finansijske transakcije ili na sklapanje novih poslovnih poduhvata, kao i novih investicija. U prepodnevnim časovima Mesec je neaspektovan, pa se može desiti da i pored velike želje izostane mogućnost pokretanja, dok se u popodnevnim časovima, kada Mesec pređe u znak Bika, poslovi mogu pokrenuti. Merkur je retrogradan, ali preko dispozitora ima kontakt sa Jupiterom, što nam pokazuje da će posle početne konfuzije i dvoumljenja, energija pronaći put i sve dovesti u red. Karakteristika ovog dana je i izražena kroz egzaktan kvadrat Venere i Plutona, što može probuditi osećaj posesivnosti i vezivanja, bilo da je u pitanju novac ili odnos. Što je jači taj osećaj, to se više smanjuje lična sloboda. Sunce je u sekstilu sa Jupiterom, pa su ovi časovi jako dobri za pokretanje novih ideja.

PETAK,VENERIN DAN 10.10.2014g.

Venera je danas u svom znaku i sastavni je deo T kvadrata sa Uranom i Plutonom. Sam ulazak Venere u ovo društvo naglašava preispitivanje nas samih, prvenstveno u odnosima. Plutonov deo nas podseća na sve stvari koje dugo nosimo u sebi (možda i generacijama) i koje treba da otpustimo, ali i na stvari koje nas obavezuju. Uranov deo naglašava poriv i želju za slobodom, kao i na vrstu promene kao želju za novim. Ovakav konflikt unutar nas samih može izazvati rastrzanost. Ipak, Venera je stabilna u svom znaku i ide ka lotos konfiguraciji sa Marsom i Jupiterom, što će dati podršku za sve koji se usude da načine korak napred. Mesec je u znaku Bika i sa te strane pruža podršku Veneri, ali pod uslovom da se ne podlegne čulima. Pošto su ova dva znaka u inkonjunkciji, potrebno je pronaći ravnotežu i dozvoliti da obe strane uživaju i u odnosu i u čulnom doživljaju. Venera je i u konjunkciji sa Suncem, te daje priliku da zasijamo. Da bi ovaj petak učinili što prijatnijim, treba se osloboditi teških tema. Posvetite danas pažnju svom izgledu, zadovoljstvima koja vas čine srećnim i vraćaju na sopstveni centar. Časovi koji pogoduju ovakvoj energiji su Sunčevi, Jupiterovi pa i Marsovi. Mesečevi časovi će pružiti zadovoljstvo kroz hranu i kupovinu, ali takođe nose i mogućnost preterivanja u ovakvoj vrsti zabave.

SUBOTA SATURNOV DAN 11.10.2014g.

Saturn je danas u fiksnom T kvadratu sa Mesecom i Jupiterom, što današnji dan može učiniti veoma napornim. Sama subota je dan tišine i predaha, pa je sa ovakvim fiksnim kvadratom, upravo najbolje i iskoristiti ovaj dan za odmor i sređivanje utisaka ove dinamične sedmice. Sumiranje iskstava će olakšati formiranje cilja za narednu energiju. Izlaz iz ovog kvadrata svakako postoji i to preko tri planete. Tu je najpre Sunce, koje je možda i najbolje rešenje jer pruža egzaktnu podršku Jupiteru. Vraćanje na svoje sopstvo i samopouzdanje je odlika ovog aspekta, a za njega je karakteristika i da “sreća prati hrabre”. Druga planeta koja nudi izlaz je Venera (dispozitor Meseca) kroz sekstil sa Jupiterom, gde takođe postoji izlaz. Sreća i zadovoljstvo su odlika ovog aspekta. Treća mogućnost izlaza je u Marsu (dispozitor Saturna) koji je u sekstilu sa Jupiterom. Odlika ove kombinacije je optimizam i vera u sopstvenu snagu. Dakle, i Sunčevi , Venerini i Marsovi časovi daju mogućnost prevazilaženja bilo kog problema koji nosi ovaj fiksni kvadrat. Stoga je obezbeđivanje lakoće primarna stvar u današnjem dan. Hrana može imati ključnu ulogu, a prejedanje donosi tromost, pa samim tim i teži izlazak iz bilo kog stanja. Karakteristika ovog dana je pokazana i kroz egzaktnu opoziciju Venere i Urana, što povećava anksioznost po pitanju odnosa, te zato danas ne treba donositi nikakve nagle odluke u toj oblasti.

NEDELJA, SUNČEV DAN 12.10.2014g.

Sunce je danas u T kvadratu sa Plutonom i Uranom . Ovaj kardinalni T kvadrat može da posluži kao dobra pokretačka energija za narednu (treću) nedelju u ovom ciklusu. Pošto se u ovom danu postavlja cilj za naredni period, ovakvi aspekti ( a posebno oni sa dobrom dispozicijom) nam mogu dati nephodnu snagu. Opozicija Sunca i Urana ima dobru dispoziciju preko Venere i Marsa, pa je dobro opredeliti se za nešto novo u sledećoj sedmici. Svaka opozicija je priča o odnosu, pa nam jedan od ciljeva može biti izražen baš kroz odnose. Stoga je dobro uneti novine po pitanju odnosa, ne samo partnerskih već odnosa svake vrste. Mesec će iz Blizanaca u toku dana napraviti trigonski aspekt sa Suncem i Venerom. Ovo može stvoriti dosta neobavezne komunikacije i zanimljhivih kontakata. Lakoća izražavanja, kao i jasnoća misli u popodnevnim časovima, će pružiti uživanje u druženju sa bliskim ljudima. Pošto ovaj dan nosi i energiju cele nedelje, treba se potruditi da takvu atmosferu zadržimo tokom naredne sedmice. Venerini i Jupiterovi časovi i dalje nose najlepši ulazak u tu priču. Zadržavanje optimizma i osećaja sreće biće od velike važnosti tokom sedmice i održavaće nivo energije koja nam je potrebna za ostvarivanje cilja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD