Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06. do 13.10.2014.

Ove sedmice imamo pomračenje Meseca, povratak retrogradnog Merkura iz Škorpiona u znak Vage, Urana koji će se pobuniti i protiv Venere (Venera opozicija Uran) i protiv Sunca (Sunce opozicija Uran) i Plutona koji će prilično uticati da odnosi budu na teškom ispitu, a oni koji ih budu položili umnogome će pomoći vrhovni bog Zevs koji će, uprkos izazovima, mnogima doneti sretne okolnosti (Mars trigon Jupiter) i buđenje mudre svesti (Sunce sekstil Jupiter).

Prvog dana sedmice Mesec kao da se odmara i pri kraju znaka Riba polako podseća na završavanje obaveza i privođenje kraju stvari koje su vam ostale od prošlih dana. Toga se dana posvetite rutinskim stvarima i poslovima, jer vas već u utorak čekaju susreti koji će biti pravi izazov. Kad Mesec bude ušao u znak Ovna kao da će rat najaviti, a Sunce u opoziciji sa Uranom može biti veliki izazov, samo jedan događaj, susret ili priča dovoljni će biti da potaknu teme koje će u vama probuditi nemire. Kako je opozicija u pitanju, a i sam Mesec je sada sa suprotne strane Sunca, to je slika partnera ili nekog ko je nasuprot vas i sukobi se direktno vama.

Pomračenje Meseca pokrenuće neka pitanja i neke ranije započete teme i razgovore (retrogradni Merkur) koje nisu do sada dobile svoj pravi smisao ni odgovore. U trenutku kada se Mesec bude našao između Urana i južnog čvora, tačno sa 15° Vage Sunce će biti nasuprot Mesecu čime će nastati pomračenje Meseca. U trenutku egzaktne opozicije (Mesec opozicija Sunce), Venera će imati egzaktni kvadrat sa Plutonom i na nebu stvoriti jednu vrlo izazovnu i napetu atmosferu kada su odnosi u pitanju. Ono što će se pokrenuti u ovom periodu koji će trajati do sledeće eklipse kada je pomračenje Sunca (23.10.2014.) jeste određeni nenadani događaj (Mesec konjunkcija Uran) koji će se ticati kuće ili odnosa u kući. Neki će imati glavobolje zbog neplaniranih restauracija u kući, neki će se baviti rešavanjem familijarnih odnosa, a neke će ljubav moriti. Neplanirane popravke u kući izvesno je da će vaš finansijski budžet osetiti (Pluton kvadrat Venera). Međutim, ukoliko budete imali samo takvih situacija budite sretni, jer je to jedan od laganijih okolnostii događaja koje Pluton Veneri može doneti. Oni koji i sami imaju izazovan odnos između ovih dveju planeta, biće prozvani i morali bi biti vrlo oprezni u odnosima. Emotivni nemiri su naglašeni tih dana – sa jedne strane posesivnost, ljubomora i potreba da se partner kontroliše, a sa druge strane osećaj zapostavljenosti i osećaj manje vrednosti – nevoljenosti.

Kako su ovde dva svetla na sasvim suprotnim stranama (Sunce u Vagi – Mesec u Ovnu) to ukazuje i na podeljenost svesnog i podsvesnog dela. Retrogradni Merkur će vas naterati da se suočite sa onim stvarima koje ranije niste želeli, niste bili u stanju ili jednostavno nije bilo vreme za to.

Iako je Sunce u Vagi i potreba za partnerom pojačana, ipak je ovo najbolji period da se neki odgovori potraže unutar sebe. Energija kojom zračite privući će određenog partnera, događaj i osećaj. Zato je u trenucima kada mislite da vas drugi ne razumeju ili ako se pitate zašto se neke stvari događaju “samo vama”, tada je najbolje da budete iskreni prema sebi i probudite svesnost o svojim osećanjima. Možda sreća o kojoj svi govore iz vašeg ugla malo drugačije izgleda, pa je najbolje da se u ovom period pozabavite osećajem sreće koji dolaze onda kada se čini da je najteže. Ova opozicija između Meseca i Sunca ima vrlo sretne okolnosti, jer su dispozitori u jednom širem aplikacionom sekstilu i nude šansu za srećom i pobedom samo onima koji se usude potražiti je. Sekstil je protočan aspekt, ali za njegov učinak potrebno je napraviti bar prvi korak, ostalo će nebo urediti.

Za prvi korak koji vodi ka smislu, ka pravednosti i sreći, pomoći će vam Mars koji kao dispozitor Meseca pravi trigon sa Jupiterom i svakoj napetoj i izazovnoj situaciji, donosi sretne i benefične okolnosti. Ovo je aspekt koji će od vas tražiti da istupite za nekog, da se postavite kao njegov zaštitnik ili da samo istupite u svoje ime i konačno savladate određene blokade i strahove u odnosu sa drugim ljudima.

Vaga je znak odnosa u javnosti u društvenom životu, pa se na mundanom nivou očekuju političke razmirice i pregovori koji neće biti uspešni. Na sve to će uticati i retrogradni Merkur koji se u petak polako vraća u znak Vage i sa 29° malo će se poigrati sa rečima. Vama može uneti priličnu dozu konfuzije, u odnose nesporazume, a u javnom životu pravi politički triler. Ono što je jako važno jeste da pre nego odgovorite još jednom postavite pitanje, jer se može desiti da ste potpuno druge reči čuli ili razumeli. Zato je najbolje da jednostavno i sebe i druge pobedite osmehom, jer je on u ovom slučaju jedini put ka svetlosti (Jupiter trigon Sunce). 

Poslednjeg dana imaćete izbor, ili da napravite sebi i partneru neki nezaboravni izlet i krenete u provod bez smišljenog plana (Venera opozicija Uran) ili da zbog gluposti vašu vezu ili brak stavite u nezavidan položaj (Venera opozicija Uran).

Ovo su dani ispita, period od jednog do drugog pomračenja kao da je period inkubacije i bićete prinuđeni da se suočite sa samim sobom, sa onim poznatim delom sebe koji predstavlja vas i sa onim vama nepoznatim i ne savladanim delom sebe što je vaš partner. Mnogi će se odnosi iskristalisati. Neki će shvatiti da su sretni, jer su okruženi onim boljim delom sebe, drugi će shvatiti da je njihova priča već davno ispričana i sada će želeti da je završe, a treći će se naći na jednom sasvim nepoznatom terenu zvanom Ljubav. Koja god da je vaša priča u kojoj god da je fazi vaša ljubav, samo je prigrlite i prihvatite, jer ko god da je kraj vas je zapravo samo vaš odraz u ogledalu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD