Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 29.09. do 06.10.2014.

U ovoj sedmici Venera menja znak i konačno iz znaka svog pada (Venera u Devici) ulazi u znaku svog sedišta – Vagu. Merkur polako usporava svoj hod i krajem sedmice će krenuti retrogradno. Poigraće se malo ovaj Merkur sa vašim mislima, papirologijom, tehnikom i komunikaciijom. Pored Venerine promene znaka i Merkurove retogradnosti, Sunce će iz kardinalnog znaka naparaviti kvadrat sa Plutonom i zategnuti neke stare odnose i one koji ograničavaju (Pluton u Jarcu) i sputavaju vašu ličnost (Sunce u Vagi). A poslednjeg dana Mars sa Uranom će vam prirediti jedno vrlo prijatno iznenađenje i otvoriti vrata novim avanturama.

Prvog dana nedelje Mesec će ući u znak Strelca i najaviti ulazak Venere u znak Vage. A ona će se tog dana, još uvek sa 29° Device, pripremati za novi dan i jutro koje će dočekati u svom znaku u svom sedištu. Prvi dan iskoristite za završavanje određenih poslova (Venera na 29° Device) ili jednostavno za opuštanje i uživanje (Mesec u Strelcu). Kako dan bude odmicao tako će i vaša pažnja sa poslovih obaveza polako se usmeravati na ljubavne i partnerske odnose (Venera u Vagi). Veče će biti kao stvoreno za odmor u dvoje, za ljubav i jedno nezaboravno romantično veče (Venera u Vagi).

Od drugog dana kada Venera bude uveliko šetala svojim znakom, Merkur će polako usporavati svoj hod i sve kao da će stati. Sada je vreme u kojem odnosi vladaju. Sunce i Venera su u znaku odnosa i svu vašu pažnju usmeriće ka njima. Sada je vreme ljubavi i mnogi će imati ljubavne susrete, divne i ugodne trenutke, ali biće i onih koje će odnosi ovog meseca malo umoriti. Pored Venere koja je u svom sedištu, Vagom šeta i Sunce koje nema najbolje dostojanstvo u Vagi (Sunce u Vagi u padu), pa se mogu javiti i određeni nesporazumi i nerazumevanja. Sunce slabi samopouzdanje i unosi nesigurnost u donošenju odluka. Sada će vam biti jako potrebna tuđa podršaka, neko ko će vam reći da vredite, da ste voljeni i da ste potrebni nekom. A Venera, ona će vam doneti nekog ko će vam sve to govoriti, ko će sa vama biti u svemu i ko će biti spreman sve za vas učiniti. Sada ćete i vi biti spremni na kompromis i toleranciju nekih stvari i postupaka koje to niste ranije mogli. Sve ćete biti spremni da uradite radi balansa i ravnoteže. Venera u Vagi nosi sa sobom osećaj za lepim i estetskim stvarima – pojačaće harmoniju i šarm, a često će se javiti i osećaji za ulazak u ozbiljne veze ili brak.

Sredinom nedelje vlada Venera i sve što se bude dešavalo biće u njenoj simbolici. Novac i finansije su jedan od Venerinih simbolika, pa svi oni koji se bave Venerinim zanimanjima ove sedmice mogu imati poboljšanje prihoda. Ovo se posebno odnosi na pravne poslove, na sve one koji se bave modom i lepotom, kreatori, dizajneri, foto modeli… Ukoliko vam to nije profesija onda je moguće da ćete više provoditi vremena u kupovini nego u ispunjavanju poslovnih obaveza. Iako znate da možda radite određene stvari koje ne biste trebali, jer vas čekaju mnoge nezavršene obaveze, jednostavno nećete moći da odolite iskušenjima. Merkur polako usporava svoj hod i sve manje je racio glavni i sve manje ćete slušati svoj razum, a sve više ćete vođstvo predavati drugima i sve više posvećivati se onim stvarima koje vas ispunjavaju i čine sretnim.

Ovo je idealan trenutak, ukoliko ste u predhodnom periodu bili posvećeni poslu, da malo predahnete i da se prepustite da vas nosi talas ljubavi. U subotu kad Merkur krene retrogradno na nebu će se pojaviti kvadrat između Sunca i Plutona. Ono što vas može pratiti tih dana jesu neodlučnost, predomišljanja, teško donošenje odluka i konačno kada napravite izbor i krenete jednim putem shvatićete da ste pogrešili i da je sve ono vreme koje ste proveli u donošenju prave odluke zapravo bilo uzaludno. Stacinarni Merkur napraviće veliku pometnju u svim oblastima kojima on vlada. Mogući su problemi sa tehnikom posebno telefonom i načinom komunikacije zato vodite računa koga zovete i kome šaljete poruke, jer mala greška može vas puno koštati. Kada su kretanja u pitanju i načini vožnje, budite posebno oprezni prilikom parkiranja bilo da tek polazite (stacionarni Merkur) ili vozite u rikverc (retrogradni Merkur).

Sve ove Merkurove nezgode, posebno će otežati Sunce koje će se sukobiti moćnom i jakom Plutonu, gde se ego (Sunce) buni protiv starog režima i tradicije. Htelo bi promene, ali suptilnost Vage teško se prilagođava Jarčevom zemljanom temperamentu.

Ali sve će se to nekako zaboraviti kada na nebu veseli Mars (Mars u Strelcu) potpuno neočekivano uvede vas avanturu koja će vam doneti puno novih i kreativnih promena. Mars i Uran uticaće na rađanje novih ideja koje će kasnije stvoriti neki sasvim novi put. Ovu kreativnost, motivaciju koja će se roditi tih dana, iskoristite i usmerite je na onom polju koje predstavlja izvor vaše sreće i radosti. Ovde se sa najmanje napora dolazi do konstruktivnog rešenja, kreativnih ideja i prevazilaženje ranijih ograničenja. Zato se ove sedmice nemojte puno brinuti, a još manje razmišljati. Zavladala je Venera (Venera u Vagi), Mars se sa Uranom budi (Mars trigon Uran), pa su osećaji i strasti sada jako naglašeni, ali ujedno i putevi koje treba pratiti. Pratite te osećaje i puteve koji vas tamo vode, a analizu i razmišljanje ostavite neka se odmore dok se Merkur ne bude vratio sa svog retrogradnog puta. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD