Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Planetarni dani i planetarni sati

Da biste mogli da pratite ritam sedmice, potrebno je da se upoznate sa planetarnim danima i satima.

Planetarni sati se najviše koriste u elekcionoj astrologiji, ali imaju i veliki značaj u natalnoj i evolutivnoj astrologiji. Pečat dana i sata koji ste dobili na rođenju savršeno se uklapa u celokupan vaš život, ono čemu stremite, kao i lekcije koje učite. Takođe, kada računamo godišnji - solarni horoskop, potrebno je uzeti u obzir koji dan i sat će obeležiti tu godinu. Jako je bitno pri izboru nekih stvari uklopiti da su planetarni sat i dan u međusobnoj harmoniji, kao i harmoniji sa vama (vašim natalnim horoskopom).

Tako, kada govorimo o elekcionoj astrologiji korisno je znati da :

Sunčev čas je povoljan za javno predstavljanje sebe, postavljanje ciljeva, prezentacije, sve ono što je vidljivo, dodele priznanja, unapređenje, predstavlja muške figure i ljude od autoriteta, šefove direktore, pa ako imate posla sa njima birajte povoljan ovaj čas. ČAS ZA PODIZANJE LIČNOG SAMOPOUZDANJA.

Venerin čas je povoljan za druženje, izlaske, uživanje, kupovinu, šetnju udvoje, sve u svemu za zadovoljstvo. Za ukrašavanje, ulepšavanje, odlazak kod frizera, kozmetičara. Predstavlja partnere, prijatelje i sve osobe sa kojima volimo da se družimo.ČAS KADA NEGUJEMO ZAHVALNOST i DELIMO LJUBAV.

Merkurov čas je rezervisan za komunikaciju, trgovinu, sklapanje ugovora, kupovinu kola, knjiga, pisanje i čitanje. Za kraća putovanja, pisanje pisama i poruka. Za sve mentalne aktivnosti, skupljanje informacija, odluke....ČAS KADA MOŽEMO DA SE IZRAZIMO.

Mesečev čas  je povoljan za sve što je dnevna rutina. Dom i porodica su na prvom mestu. Kuvanje, spremanje, svi poslovi vezani za brigu o drugima. Rešavanje pitanja porodice. Ovaj čas je pod uplivom osećanja i samim tim je dosta nepredvidiv. Treba voditi računa kako je postavljen Mesec. ČAS KADA NEGUJEMO NEŽNOS, BLISKOST i SAOSEĆANJE.

Saturnov čas iskoristite kada želite da nešto dugo traje, za preuzimanje odgovornosti, za koncentraciju istrajnost i fokus, disciplinu, retrospektivu. Za dovršavanje započetih stvari, prepravku i popravku, za post i detox, mir i tišinu, meditaciju, molitvu. ČAS KADA SE UČIMO DA BUDEMO ODGOVORNI.

Jupiterov čas ćemo koristiti za finansijske transakcije, za momente kada je potrebna sreća, za duga putovanja, za advokatske usluge. Ovo je, takođe kanal za vizije, za traženje smisla i svrhe. OVO JE ČAS KADA NEGUJEMO POVEZANOST SA UNIVERZUMOM I SVIMA OKO NAS.

Marsov čas je idealan za akciju, motivaciju, fizičku spremnost. Za takmičenja, za sve sportske aktivnosti. Za fizički napor, rad, čas kada smo ambiciozni, kada smo neustrašivi, kada nešto treba započeti, a potrebna je hrabrost. Takođe, budite i oprezni u ovom času. OVO JE ČAS KADA SE UČIMO MOTIVACIJI i HRABROSTI.

IMENA DANA

Dani su dobili imena po vidljivim planetama koje nas okružuju. Sedam planeta je vidljivo golim okom,  a imamo i sedam dana. Od tih sedam planeta dva su svetla Sunce i Mesec. Tako da njima pripadaju prva dva dana sedmice, a ostali dani nose imena 5 vidljivih planeta. Latinski jezici jasno pokazuju poreklo imena dana.

Sunce: dies, Sōlis, domenica, nedelja 
Mesec: dies, Lūnae, lunedì, ponedeljak
Mars: dies, Martis, martedì, utorak
Merkur: dies, Mercuriī, mercoledì, sreda
Jupiter: dies, Jovis, giovedì, četvrtak
Venera: dies, Veneris, venerdì, petak
Saturn: dies, Saturnī, sabato, Subota

MAGIJA U SEDMCI

Ako poređamo planete po Haldejskom rasporedu, tj. po brzini njihovog kretanja u krug u smeru kretanja kazaljke na satu, možemo povlačeći linije od Sunca kao centra, ka Mesecu, pa nadalje, po danima, iscrtati heptagram. 

Iz ove slike se jasno vidi da se u sedmici krije magični simbol heptagrama. Planete su poređane po savršenom redu Haldejskom rasporedu (brzini kretanja planeta: Saturn,  Jupiter,  Mars, Sunce, Venera, Merkur, Mesec) u smeru kazaljke na satu. Spajajući svetlo - Sunce i noć - Mesec, kao delove dana i prateći tok vremena iscrtavamo heptagram. Dakle, Vreme ima posebnu inteligenciju i ako se uskladimo sa tim ritmom, samim tim se usklađujemo i sa kosmosom i samim sobom kao delom tog kosmosa. Obezbeđuje se neprekidnost kretanja baš kao u heptagramu, spoju 4 elementa i 3 kvaliteta. Ovaj simbol i prikazuje da je vreme neprekidni tok kretanja.

Istu savršenost vidimo i u planetarnim časovima.

 Svaki dan počinje planetarnim časom koji odgovara vladaru dana, tako prvi čas nedelje odgovara Suncu, jer je ono vladar dana, sledeći čas po Haldejskom rasporedu je Venera, pa zatim, Merkur, Mesec,Saturn, Jupiter… sve tako dok se ne izređaju svih 24sata. Taj niz se u konkretnom slučaju (nedelja) završava Merkurovim časom,  jer sledeći dan koji počinje  je Ponedeljak i Mesečeva vladavina dana i časa.

U priloženoj tabeli se vidi savršenstvo ove inteligencije vremena.

Poslednji čas predhodnog dana i prvi narednog ne prekidaju niz tako da vidimo da se savršeno uklapaju dan i čas.

Treba napomenuti da dužina trajanja planetarnih časova nije ista i čas ne traje fiksnih 60 minuta kao u vremenu koje koristimo. Ovde dužina sata zavisi od dužine obdanice i noći. Dakle, razlikujemo dnevne i noćne sate. Obdanica i noć traju različito u zavisnosti od godišnjeg doba kao i gde se nalazimo na kugli zemaljskoj. Tako, recimo da dan traje 18 sati (letnji period), a noć je onda 6 sati. Kako računamo?  Dnevni deo dana delimo sa 12 časova, pr: 18:12=1h30m, 90min. traje jedan planetarni dnevni čas, a noćni 6:12=30min, traje jedan noćni planetarni čas. Naravno, potrebno je znati tačan čas izlaska i zalaska sunca za mesto u kom ste. Ovakav način računanja je zahtevan i dosta komplikovan.

Međutim, u sistemu Plasidus kuća (vremenski konstruisan sistem) ova podela je na 12 delova olakšana. Kuće iznad horizonta prestavljaju obdanicu dok kuće ispod horizontal predstavljaju noć. Dovoljno je samo svaku kuću podeliti na dva dela (bez obzira na veličinu) i tako dobijamo 12 dnevnih i 12 noćnih časova, ukupno 24h. Vladar sata je vladar onog dela u kome se nalazi u tom trenutku Sunce. Sati se odbrojavaju od ASC, ali u smeru kazaljke na satu. Tako, 12 kuća sadrži prva dva sata, 11 kuća sadrži treći i četvrti sat i tako dalje. Znači, ako je u pitanju nedelja Sunčev dan prvi vladar sata je Sunce, drugi Venera i oba pripadaju 12 kući, sledeći tabelu idu Merkur i Mesec  koji pripadaju 11kući, zatim Saturn i Jupiter koji pripadaju 10 kući i tako sve do prve kuće u kojoj su Venera i Merkur vladari sata.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD