Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

07.-13. XI 2011.

Prošlonedeljni berzanski izveštaj – koji je napisan ubrzo pošto su akcije na mnogim svetskim berzama porasle na najviši nivo u proteklih mesec dana – završili smo sa: Ipak, ovo je još uvek kritična zona geokosmičkog preokreta i cene su za protekle tri nedelje vrlo jupiterijanski skočile, tako da ne očekujemo da će berze rasti početkom predstojeće nedelje. Možda smo u ovoj ludoj vožnji na roler kosteru stigli upravo na još jednan vrh, i pripremamo se za naredni vrtoglavi sunovrat pre nego što se ponovo popnemo na sledeći vrh. To je, uostalom, sezona trikova i gozbi. Poslednje tri nedelje smo imali gozbu, a sada dolazi još jedan trik.” Protekla nedelja bila je puna trikova. Na primer, Dow Jones Industrial Average je u ponedeljak pao 276 bodova, u utorak još 297, da bi u sredu skočio 178 bodova, a zatim se, u četvrtak, oporavio još 208 bodova. To je bilo pre nego što je u petak, u Americi objavljen izveštaj o nezaposlenosti i rastu zarada, koji je na berzama izazvao dosta dnevnog kolebanja.

            Cene akcija su u utorak prošle nedelje pale na najnižu vrednost, što se savršeno ukopilo u simboliku uticaja tranzitnog Marsa u T-kvadratu sa opozicijom Merkura i Plutona u horoskopu njujorške berze (17. maj 1792, poznat pod nazivom Batonvud horoskop (“Buttonwood chart”)).

To je takođe bio pad od 500 - 1000 bodova, najmanje 3 dana od kako je, prošlog četvrtka, dostignut vrh od 12.284, na šta smo ukazali našim pretplatnicima na dnevne izveštaje i savetovali da na to obrate pažnju, da bi pokrili svoje kratkoročne investicije i vratili se na dugoročne. Ovo je takođe, bilo zasnovano na ideji da je opozicija Sunca i Jupitera bila 28. oktobra, što je istorijski bila jedna od najjačih geokosmičkih konstelacija koja ima uticaj na velike preokrete cena akcija u SAD. Sve se tačno poklapa sa geokosmičkim konstelacijama, solarno-lunarnim fazama (koje su se takođe odvijale u vreme preokreta), a tehničke analize koje su opisane u Petom tomu naše serije knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi.

            Ekstremni usponi i padovi na berzama dešavali su se istovremeno sa usponima i padovima na planu dužničke krize evropske vlade i bankarskih lidera. Prošle nedelje su sve berze navijale da oni dođu do veoma značajnih i velikih sporazuma. Ali, zatim je nova nedelja započela nečim poput mamurluka od preuranjenog slavlja. Šta se ustvari dešava? Grčki premijer Papendreu iznenada je najavio grčkim glasačima da će morati da odluče da li žele ili ne žele da prihvate plan spasavanja i teškoće štednje koje idu uz to, jer, na kraju krajeva, Atina je gorela u znak protesta zbog ovih žrtava. Ali onda je sve iznerviralo to što nije pokazao ni najmanju meru liderstva. Šta čovek da uradi sledeć? On je ukinuo svoju odluku kojom biračima daje mogućnost izbora i tako im je ponovo okrenuo leđa. Napred, nazad... baš kao i kretanje berzi.

Jedino tržište koje voli ovu vrstu neizvesnosti je zlato i srebro. Na prvi pogled oni su takođe pali, zlato je palo sve do najniže vrednosti od 1680, pravo u našu nedeljnu zonu potpore. Ono je tu vrednost zadržalo i u utorak, 1. novembra, i sve do četvrtka testiralo je 1770, što je najviši nivo dostignut od 23. septembra. Jedini problem je bio što u isto vreme srebro nije dostiglo novu višenedeljnu najvišu vrednost, tako da sada postoji slučaj međutržišnog odstupanja bika između ova dva plemenita metala, a srebro je dostiglo svoju višenedeljnu najvišu vrednost u prošli petak koji je bio kritični datum preokreta. Potrebna je još jedna doza ludila i nefunkcionisanja bankarske i političke zajednice da bi se prekinuo ovaj bikovski nalet. U međuvremenu, sirova nafta tiho je došla na najviši nivo u poslednja tri meseca, ponovo testirajući vrednost od 95.00.

Kratkoročna geokosmička kretanja

            Najniža vrednost na berzama zabeležena je 1. novembra. Već sutradan, pošto je DJIA sa najviše vrednosti koju je dostigla 27. oktobra, pala 650 poena (samo tri berzanska dana ranije), berze širom sveta su se ponovo preokrenule. To je bilo upravo u skladu sa geokosmičkim konstelacijama koje smo opisali u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju, gde se kaže: “Ipak, na osnovu finansijskie Astrologije, postoje razlozi koji ukazuju da će cene ići gore pre nego što ponovo padnu na najniže vrednosti od pre tri nedelje. Geocentrični Merkur i Venera 2. novembra započinju svoje višenedeljno putovanje kroz Zevsovu zemlju (Strelac). Jupiter se još uvek nalazi na 0 - 7° Bika, u delu za koji stalno naglašavamo u ovom berzanskom izveštaju da se poklapa sa vrhovima dugoročnih berzanskih ciklusa, kao što pokazuju saznanja do kojih smo došli proučavajući 1870-te godine.”

            Ne znamo da li će se sada, sa ovih vrednosti, berze kretati pravo ka vrhu. Berzanska klima sledeće nedelje iz perspektive geokosmičkih kretanja izgleda malo čupavo, a obzirom da će Neptun biti vrlo naglašen, možda su “maglovito” i “nesigurno” bolji izrazi. Ukoliko postoji neka planeta za koju nismo sigurni kuda će vas povesti, to je sigurno Neptun, bog podvodnog sveta, mistike i magle. To je takođe planeta glasina, koja vam odvlači pažnju i obmanjuje vas. Biće zanimljivo pratiti kako će pod uticajem ovih aspekata, Herman Kejn izaći na kraj sa optužbama za seksualno uznemiravanje. Biće interesantno pratiti da li će guverneri Peri ili Romni isplivati ili će ove nedelje upasti u sve dublje sukobe u vezi sa različitim pitanjima. Biće interesantno videti da li predsednik Obama može da izjavi nešto još gore od ošamućujuće izjave koju je dao na globalnom ekonomskom samitu u Kanu u petak, da u ovom trenutku nije  ni najmanje zabrinut za izbore 2012. Iskrenost će biti ove nedelje kao premija, i oni koji posrnu na ovom planu mogu biti zaista loše.

U ponedeljak, Mars će biti u opoziciji sa Neptunom, a u sredu, Neptun će završiti svoje retrogradno kretanje, krenuti direktno, i početi da se vraća nazad u zemlju Oza, poznatom kao znak Riba. O, da, to će zaista biti Neptunova nedelja. Bolje realno proverite pre nego što poverujete u bilo šta što čujete. Bolje proverite činjenično stanje pre nego što otvorite usta i pokušate da navedete činjenice koje nisu istinite. Moglo bi da dođe i do poplava. Politički gledano, neki kandidati mogu da počnu da se dave. Što se tiče berzi, možda pre punog Meseca u četvrtak neće biti jasnog pravca u kome se krećemo. Ukoliko berze do tada ne padnu previše značajno, svetlost će probiti kroz oblake, a magla će početi da se podiže.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta i uticaj tranzita na lični plan

Sada je vreme Škorpije – vreme veštica. Ovo je posebno čudno vreme posmatrano kroz prizmu finansijskih i mundanih astrologa. Gde god pogledamo vidimo principe Urana i Plutona na delu. Ako znate nešto o Astrologiji, sigurno znate da Uran donosi čudne stvari. Uran je takođe grupa - ili masa - svest, ulaženje u nove ideje i ideale u potrazi za slobodom i nezavisnošću, čistijim stanjem jednakosti za sve, bez obzira na rasu ili religijsko-duhovno-filozofska uverenja. Ova globalna svest se izražava kroz udruživanje istomišljenika, kao i ljudi sa istim principima. To postaje pokret, uskoro protestni pokret, a ako nisu pažljivi, iznenada se pretvara u rulju (to je “vreme veštica”) koja uništava sve što joj se nađe na putu. Ali naravno ovo nije namera onih koji se na ovom ideološkom planu povezuju jedni s drugima, njihova težnja je potraga za maksimalnom slobodom, nezavisnošću i jednakošću.

            Dozvolite nam da vam izložimo gledište koje može biti kontroverzno (da, g. Merimen ima Urana na vrhu horoskopa, a šta je život bez malo kontroverzi ili skandala???). Potraga za slobodom i nezavisnošću je tesno povezana sa finansijskim putem osobe. To je možda razlog zbog čega je Uran toliko važan, ne samo u proučavanju mundane Astrologije, već i finansijske Astrologije. Kada je Uran jak, zemljotresi i vetrovi mogu uzdrmati planetu, ali i ogromne oscilacije cena na berzama postaju ekvivalent finansijskih zemljotresa i tornada. Cene padaju ili rastu više ili manje - mnogo više ili mnogo manje - nego što to bilo ko očekuje, jer Uran je neočekivano i nema interes da poštuje zone potpore ili otpora. On samo želi da eksplodira pravo kroz njih - naročito kada je u kontaktu sa Plutonom, onda se pretvara u pravu “vešticu”, svejedno da li je vreme veštica ili nije.

            U finansijskoj Astrologiji, Pluton je takođe planeta novca. On se konkretno odnosi na dug – posedovanje nekakve vrednosti koju ste već kupili. Jedini problem - kada je Pluton snažan – je što nemate novca za te vredne stvari koje ste upravo poručili. Ne možete više ni da pozajmljujete jer ste prekoračili limit na kreditnoj kartici. Šta da radite?

            Pa, ako ste Odbor Federalnih rezervi, možete jednostavno da štampate novac (virtuelno bez ikakvih troškova) i da ga iskoristite za kupovinu državnih obveznica (odnosno da pozajmite vladi novac koji joj treba da isfinansira obećanja da će sve vratiti sa kamatom). To nije loše ako na taj način možete da se izvučete. Evropa, na primer, ne može - ili makar je prošle nedelje izgledalo da ne može, kada su lideri evropske unije najavili da treba da uvere svoje najveće banke da “ošišaju” 50% za grčki dug, koji je bio oko 130 milijardi evra. To takođe nije loše ako možete da ubedite banke da oproste kredit koji su vam dale. U tome su očigledno uspele, sve dok ih Grčka tada nije preduhitrila i izjavila da će glasati o tome da li hoće ili neće da prihvati novac za spasavanje. Grci bi više voleli da se to podrazumeva, da iskušaju sreću i da vide “prazan hod” umesto da prođu kroz siguran težak period koji će im doneti mere štednje da bi evropske banke, narodi i MMF dobili deo grčkog mesa. I onda je ta ideja o glasanju putem referenduma poništena posle samo jednog dana. Uveravamo vas da to Uran i Pluton luduju širom sveta.

            Sada zamislite da vlada SAD donese sličan plan sa svojom centralnom bankom i Odborom Federalnih rezervi. Šta bi se desilo? Pa, pre svega, nacionalni dug bi se smanjio za 50%, od iznosa državnih obveznica koje Fed ima zabeležene u svojim knjigama, što bi moglo biti nekoliko hiljada milijardi dolara. To bi bio šok magnitude Urana u kvadratu sa Plutonom. Ali, protestni pokret na Vol Stritu nastavlja da raste i eventualno da sazreva. Možda se sećate da smo u ovom berzanskom izveštaju pre nekoliko meseci govorili da će se u ovaj pokret verovatno ubaciti podgrupe koje počinju da privlače ili da emituju nasilja. Videli smo da se to dogodilo prošle nedelje, a kako je takođe bilo prognozirano, sukob je počeo između onih puritanaca u okviru grupe koji ne žele nikakvo nasilje i podgrupa koje imaju drugačiji plan i drugu vrstu nezadovoljstva. To je bilo očigledno prošle nedelje u Ouklandu, u Kaliforniji. Znamo da ovo ima veze sa nedostatkom novca/prihoda/duga između “naroda” i banaka, velikih korporacija i vlade. Ali iznad svega ovo je uticaj Urana i Plutona - nagon za nezavisnost i slobodu, a posebno oslobađanje od duga.

            Period Škorpiona (22. oktobra – 21. novembra) je možda vreme veštica, ali sa rastućim kvadratom Urana i Plutona već ulazimo u eru veštica. Nadajmo se da one zaista mogu da bace magijske čini i da pomognu da se prazan hod ove trke transformiše u nešto drugo. U suprotnom, ostaćemo zaglavljeni u Zoni sumraka. To dolazi jedno s drugim i preokreće ovaj trend, ili nastavlja podelu i pada sve dublje, a zatim kreće ispočetka. To su Uran i Pluton. To je naša budućnost.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD