Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 22.09.2014.

Ove nedelje počinje novi 28-dnevni lunarni ciklus (24.09.2014). Ovaj ciklus je poseban jer u sebi nosi trenutak ravnodnevnice, te su planetarni časovi iste dužine trajanja. Ovo nas podseća da je došao trenutak da se sinhronizujemo i pronađemo balans unutar i izvan našeg bića. Sunce prelazi u znak Vage (23.09.2014), što stavlja znak Vage i Veneru u prvi plan, kao vladara ASC svakog dana.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 22.09.2014.

Ovo je poslednji dan predhodnog lunarnog ciklusa. Karakteriše ga Sunce i ASC na poslednjem stepenu Device, a i Mesec kao vladar dana je u Devici. Sama simbolika dana nosi sliku završetaka, tako da je i to poruka nama da sve stvari treba privesti kraju i pripremiti se za novu avanturu, sa novom vrstom energije Venerijanske prirode.  Mesec je ovog dana u promenjivom T kvadratu sa Marsom i Neptunom, što samu energiju dana čini nedovoljno jasnom, konfuznom, ali i mističnom. Sam 29. stepen i učešće Neptuna, može vam doprineti da se u trenutku osećate kao u bajci ili da ste izvan vremena i prostora. Sreća pa se Mesec kreće brzo tako da se u popodnevnim časovima možete spustiti na zemlju i jasnije misliti. Ovu energiju treba iskoristiti za tišinu, slušanje i posmatranje, bez donošenja konkretnih odluka. Izlaz iz ovog kvadrata svakako postoji preko Jupitera u 11kući, pa ako se osećate konfuzno, uvredljivo, iznevereno, usamljeno, izađite sa prijateljima, družte se i oni će vas svakako razveseliti i preneti optimizam i na vas. Dispozitor Meseca – Merkur, takođe govori u prilog tome, jer je u znaku Vage, što potvrđuje da je za sreću potrebno dvoje. Tako, danas se potrudite da ne budete sami (usamljeni). U Mesečevim časovima postoji tendencija ka  preteranim brigama, i upravo - osećaju usamljenosti, dok Jupiterovi časovi donose razvedravanje i razbibrigu.

UTORAK, MARSOV DAN 23.09. 2014.

Ovaj dan bukvalno možemo nazvati vanvremenski dan. Danas je dan između dva ciklusa, Mesec je balzamičan, tako da je ovaj dan ustvari odmorište između dva stepenika. Danas imamo tu vrstu moći da shvatimo da smo svi deo jedne velike celine, bez obzira gde smo i kako se predstavljamo u ovom svetu. Mars je u Strelcu u 3. kući i u kvadratu sa Neptunom. Nezadovoljstvo se danas može ispoljiti na ulicama, u školama, ali danas imamo mogućnost i da proširimo vidike. Ponos i tvrdoglavost vezana za naša uverenja, danas su na testu, preko dispozitora Jupitera rešava se kvadrat sa Neptunom, što govori u prilog da početna energija besa i konflikta, može pronaći kanal.Svi uglovi su na 00-im kardinalnim stepenovima,što naglašava da je ovo na neki način i dan promene. Sunce na 00stepenu Vage može nagovestiti da se danas nešto menja i po pitanju partnerskih odnosa. Javni događaji nas mogu iznenaditi, Venera koja je vladarica ASC je u 12 kući,pa neka tajna može izaći u javnost ili ono što je nelegitimno, danas sa 00st. Vage ima tendenciju da bude javno i priznato. U svakom slučaju danas imamo naglašen akcenat na seriji 12 (Neptun, balzamičan Mesec, vl.asc u 12) u kombinaciji sa kardinalnošću. Savet je ne ulaziti u malverzacije, jer mogu biti otkrivene Mesec je u konjunkciji sa Venerom u 12,pa su naglašene tajne i nelegitimne veze. Marsovi i Mesečevi stepenovi mogu biti veoma napeti.

SREDA,MERKUROV DAN 24.09.  2014.

Danas je MLAD MESEC, konfuzna energija predhodnih dana, danas može dobiti svoj smer i pravac. Danas počinje nov ciklus od 28 dana, sve što želite da raste danas možete posaditi. Usmerite pažnju na vašu želju , dodajte tome vašu nameru i time ćete joj obezbediti neophodnu hranu za ostvarenje. Iako Merkur danas ne pravi ni jedan aspect i Venera kao vl. asc je u 12 energija neće biti statična, jer će Mesec preneti zrake Sunca pravo na Marsa(prva planeta sa kojom Mesec posle lunacije ima aspect). Danas je dobro otpočeti ciklus zahvalnosti u trajanju od 28 dana, jer ćete na taj način napraviti neophodnu ravnotežu(Vaga).Ako ste u situaciji disbalansa, da vam nešto nedostaje u životu, prvo je potrebno dovesti sebe u harmoniju, čime obezbeđujemo neophodan uslov da željene stvari počnu da pristižu u naš život. Ova sreda je značajna i po pitanju partnerskih odnosa,što Vaga primarno predstavlja. Okrenite se svojim partnerima i podelite sa njima ljubav, brižnost i strast.Iako se čini da će Merkur napustiti znak Vage, on će se predomisliti i vratiti u taj znak u svom retro hodu i poslednje srede u ciklusu možete sagledati plodove koje ste započeli ove srede.Lunacija se dešava u jutarnjem Mesečevom času,što je još jedan poziv da ovaj ciklus posvetite svom unutarnjem biću.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 25.09.  2014.

Ovaj četvrtak možemo nazvati srećan dan, Jupiter je u trigonu sa Uranom i prvi aspect Meseca ovog dana je sa Jupiterom. Danas bi sebi trebali da obezbedite uživanje na svakom koraku, ma šta radili i gde bili. Priuštite sebi nešto ekskluzivno, moćno. Priredite sebi i svojim bližnjima prijatno iznenađenje.Ovog četvrtka i Mars iz Strelca se uključuje u ovaj vatreni trigon. Zavrtite točak sreće baš danas. Energije neće nedostajati, biće je u izobilju.Sada ste spremni da otpočnete sve ono što ste dugo maštali ili za šte niste imali hrabrosti. Mesec će opozicijom (u mesečevom času 11h31 do 12h31) ka Uranu da pokrene ovu energiju koja će trajati do kraja ciklusa. Danas su naglašene špekulacije, berzanski poslovi i sve što ima nepredvidiv tok. Za razliku od prošlog ciklusa kada je Sunce(dispozitor Jupitera) bilo u Devici, pa smo se bavili planiranjem i organizacijom vezano za postizanje našeg cilja, sada je u Vagi. Ova energija nas nagoni da sada možemo preduzeti prvi korak ka ostvarenju cilja. To je prvi impuls koji pokreće sve, a za to nam je potrebna podrška i saradnja sa drugima. Jupiterovi i Marsovi časovi su pokretačke prirode i obećavaju veliki priliv energije,pa ono što želite da napreduje i da se širi učinite u ovim časovima.Sunčevi časovi takođe daju podršku ovoj energiji, dok je saturnovi ograničavaju,pa ako ste preterali i želite nešto da zaustavite uradite to u ovim časovima.

PETAK, VENERIN DAN 26.09.  2014.

Venera je još ovog petka u znaku Device, a njen dispozitor Merkur u znaku Vage. Recepcija (izmenjeno sedište) ove dve planete još danas nam daju priliku da saznamo nešto više o osobama sa kojima smo, posmatrajući situaciju iz očiju onog drugog. Ovo je dobar način da razumemo kako se partner preko puta nas oseća.Takođe ova recepcija nam pruža mogućnost da spoznamo sopstvene osobine, tako što ih primećujemo kod drugih(bez obzira da li su one lepe ili ,,ružne,,).Prisutnost Meseca u znaki Vage u svetlom delu dana ovu Veneru danas čini osetljivom, nežnom i saosećajnom, tako da danas podelite svoja osećanja sa ljudima oko vas.Mesec je u konjunkciji sa Merkurom, što pruža lakoću izražavanja,budi našu pesničku i oratorsku sposobnost. Danas je lepo razmeniti iskustva sa drugima, slušati šta nam okruženje poručuje a i preneti poruke drugima. Za lepu reč treba uvek naći vremena.Merkurovi časovi su rezervisani baš za tu vrstu energije, koja se može preneti verbalno.

U toku večeri Mesec menja znak i ulazi u Škorpiona. Ako smo iz Vage izašli rasterećeni, rekli sve što smo nosili na srcu, ulazak u Škorpiona nam neće teško pasti.

SUBOTA,SATURNOV DAN 27.09.  2014.

Saturn je kao i svake subote ove godine u znaku Škorpiona,samo što je sada vezan za drugu kuću.To donosi da se ove subote pozabavimo svojim načinom ishrane, egzistencijalnim pitanjima, osećajem sigurnosti i bezbednosti. Korisno je ove subote napraviti plan svojih prihoda i rashoda. Napraviti mere štednje ako je to potrebno, jer ćete na taj način pružiti sebi dodatnu sigurnost. Mesec ovog dana pravi društvo Saturnu u Škorpionu, što sa jedne strane može doprineti da se osećate bezizlazno,preozbiljno, dok sa druge strane ta ista energija vas može naterati da potražite rešenje, bez obzira koliko vam problem na prvi pogled teško izgledao. Ovo je takođe dan koji nas može učiti prihvatanju situacije u kojoj smo, takva kakva jeste. Ovaj dan treba iskoristiti da sebi obezbedimo dovoljno odmora, kako bismo se rehabilitovali i obnovili energiju. Posvećivanje svome telu, kao i onome što unosimo u svoje telo je preporuka ovog dana. Sunce od kojeg zavisi naša vitalnost i životna snaga je u znaku koji voli Saturna, pa red ,mera i disciplina sada pogoduju i našem telu.Post je jedan od izbora za današnji dan. Mesec će u toku dana preneti povoljne zrake Kirona na Saturna, pa i iz tog ugla se potvrđuje da ovaj dan spada u isceliteljske. Pored čišćenja našeg tela, možemo se posvetiti i čišćenju prostora u kome živimo.

NEDELJA, SUNČEV DAN 28.09.  2014.

Ovo je prva nedelja u kojoj je Sunce u znaku Vage. Takođe ovaj dan karakteriše egzaktna konjunkcija Meseca i Saturna u drugoj kući, Venera je na stepenu svoga pada, a Merkr je zakoračio na 00stepen Škorpiona. Pošto je nedelja dan kada sagledavamo cilj za narednu sedmicu, iz svega navedenog primećujemo da će naredna sedmica biti vrlo intenzivna. Prisutno je dosta teške energije, Merkur je spor u fiksnom znaku, što naš um fiksira i usmerava na konkretne oblasti. Ovo je dobro za postavljanje cilja, ako ništa drugo bar smo u mogućnosti da otkrijemo šta je to što stvarno želimo. Mesec sa Saturnom govori o tome šta je to što nas najviše pritiska i umara, pa će nas pogurati da na tome radimo naredne sedmice kako bi sebi olakšali. Venera na stepenu svoga pada, pružeće nam mogućnost da sagledamo prave vrednosti u svom životu, šta je to što nas čini ili nas je činilo najviše srećnim i zadovoljnim.To će nam pružiti smernicu ka čemu da idemo. A Sunce vladar današnjeg dana je u sekstilu sa Marsom i taj odnos će zadržati tokom cele sedmice. Ovo je najveća pokretačka snaga, pogotovu jer je Mars dispozitor svega iz Škorpiona. Ovaj aspekt nam daje moć i snagu da krenemo put naše zamisli bez bojazni da nećemo uspeti. Ovakva postavka današnjeg dana pruža jaku motivaciju i obećava da bez obzira na okolnsti imamo dovoljno snage za uspeh.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD