Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 15.09.2014.

Ove sedmice se dešava zadnja četvrt Meseca i samim tim je ovo poslednja sedmica u ovom lunarnom ciklusu devičanske prirode. Poslednje nedelje se sve privodi kraju, smiruju se strasti, uživa u plodovima svoga rada i počinje razmena i deljenje sa drugima. Za dugoročne poslove ovo je nedelja kada pravimo osvrt na učinjeno i uočavamo prisustvo eventualnih propusta, ako su postojali u predhodnom periodu.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 15.09.2014.

Mesec je danas u Blizancima i 9. kući. To ovaj dan čini veoma dinamičnim, raspiruje našu radoznalost i mentalnu aktivnost. Samim tim, ovaj dan najviše pogoduje studentima i školarcima. Danas možete otpočeti da učite, da krenete u potragu za višim znanjima, dobijate nove informacije ili ste jednostavno zaokupljeni internetom. Budite otvoreni za prijem informacija sa bilo koje strane.Mesec će aktivirati danas skladnim aspektom i Merkura i Jupitera i Urana (druženje, učenje, klubovi, putovanja, neočekivani pozivi….), tako da časovi koji odgovaraju ovim planetama pogoduju pomenutim aktivnostima. Mesec pored ovih aspekata pravi i egzaktan kvadrat sa Venerom i inkonjunkciju sa Plutonom. Ovo dovodi do neslaganja misaonih procesa i osećaja zadovoljstva. Misli i emocije su u raskoraku, pa ako ste fokusirani na osećaj nezadovoljstva on vas može odvesti u melanholiju. Iako je kvadrat sa Venerom veoma snažan, on ima dobrog dispozitora, pa ovu energiju možete da transformišete u pokretačku i iskoristite je da svoje zamisli materijalizujete. Mesec pravi kvadrat sa Kironom, takođe sa dobrom dispozicijom, pa je ovo dobar dan i za otpočinjanje lečenja, kome je to potrebno, ali je dobar i za podizanje sopstvene energije.

UTORAK, MARSOV DAN 16.09.2014.

Ovaj utorak ima različitu energiju od predhodnog perioda, jer je Mars sada u znaku Strelca, što nosi opušteniju, optimističniju i lagodniju energiju. Za razliku od Škorpiona u kome je Mars imao fokus, u Strelcu se može desiti da se ta energija raširi na više strana, ali ako ste u Škorpionu videli samo stvari na koje ste usmereni ili su bile blizu, sada imate priliku da proširite vidike i sagledate širu sliku. Nijedan znak ne daje toliku mogućnost sagledavanja kao Strelac. Ovo može prouzrokovati da krenete na više poslova, da vas zainteresuje nekoliko stvari odjednom, pa vam se može desiti da usled deljenja energije izgubite njen intenzitet. Kako je dispozitor  Marsa u Lavu, cilj vam svakako neće izmaći. Mars se približava kvadratu sa Neptunom, što može probuditi želju za otkrivanjem nepoznatih, skrivenih stvari. Takođe, ovaj dan budi u nama potragu za istinom i odlazak u udaljene, zabačene predele. Pored ovoga,  ovaj aspekt može doneti i lošu procenu, kao i zapetljavanje u sopstvenu paučinu (zavrzlamu, imaginaciju), ali kako je Jupiter u Lavu neće se ostati u mraku, tako da ovaj dan pogoduje i razotkrivanju svih vrsta zabluda. Pošto je danas treća četvrt još na snazi, ulazak u mir, tišinu i osećaj za potrebe drugih je ono na šta bismo mogli prebaciti našu energiju. Ovo donosi divne uvide i rast našeg sopstva. Laž i skrivanje danas donose lošu energiju.

SREDA, MERKUROV DAN 17.09.2014.

Merkur kao vladar celog ciklusa i srede, danas je u bliskoj konjunkciji sa Severnim Čvorom, što svrstava ovu sredu u dan kada je moguće trasirati svoje misli u budućnost. Zato, danas mislite o lepim stvarim, posebno pokušajte da primećujete tu lepotu kod drugih ljudi, partnera. Na taj način sebi sada i sebi u budućnosti činite najveće dobro. Mesec je danas u znaku Raka i pospešuje takav način razmišljanja. Stvaranje bliskosti, obraćanje pažnje na tuđe potrebe i pružanje podrške i pomoći ima vešestruke koristi.Ovaj dan takođe omogućava obraćanje široj javnosti, porodične  i veće skupove kao i humanitarne akcije. Pošto je Mesec jako visoko na MC-u i u trigonu sa Neptunom, sredstva javnog informisanja danas mogu privući našu pažnju. Ovaj aspekt pogoduje i da do vas dođe neki dobar film, bilo posredstvom malih ekrana u kućnom okruženju, ili odlaskom u bioskop. Vreme provedeno u bliskosti sa mlađim članovima porodice danas vas može usrećiti. Merkur je u drugoj kući, te mentalna okupiranost finansijama snažna, kao i osećaj sigurnosti za budući period. Kako je Merkur u separaciji sa Uranom, nervoza po tom pitanju je u silaznoj fazi, a i u recepciji je sa Venerom, pa je dovoljno samo se malo reorganizovati i sve će biti u najboljem redu.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN  18.09.2014.

Jupiter iz Lava i 11. kuće ovog četvrtka gradi lep trigon sa Uranom i osom čvorova, tako da je korisno ovog četvrtka prepoznati u sebi taj osećaj neočekivane sreće i graditi ga u narednom periodu. Oni koji i natalno imaju kontakt ove dve planete mogu sada dobiti poriv da igraju i neku od igara na sreću. Ostali jednostavno mogu dozvoliti sebi da u njihov život uđe i taj osećaj. Prijatno ih mogu iznenaditi prijatelji, partneri, roditelji, ukućani, a isto tako i oni mogu uticati na sreću svih ljudi oko njih. Mesec je u znaku Raka i podržava Jupitera, tako da je danas lepo negovati osećaj celine sa čitavim svojim okruženjem, bogom, univerzumom, kosmosom. Mesec, takođe, gradi kardinalni T kvadrat sa Merkurom i Uranom, pa se neki mogu ukonektovati i na ovu energiju brzine hiperaktivnosti, nestrpljenja. Pošto ovaj T kvadrat ima dobru dispoziciju, aktivnosti preduzete danas imaju povoljan ishod, naročito u oblasti trgovine. U poslu danas (ako vam loše ide) nemojte da gubite nadu, jer trigon od Urana brzo može da preokrene situaciju u vašu korist, samo je potrebno naučiti verovati u sreću i sigurno vas neće zaobići. Jupiter je vladar i petog polja ljubavi, što znači da i na tom polju treba biti otvoren – veze koje na ovaj dan prvo započinju druženjem, prijateljstvom, a potom se mogu pretvoriti u neočekivanu ljubavnu avanturu.

PETAK, VENERIN DAN 19.09.2014.

Venera iz Device danas pravi sekstil sa Saturnom, trigon sa Plutonom i opoziciju sa Kironom. Pošto je i vladarica drugog i devetog polja u Devici, njena energija je danas usmerena na finansijske kalkulacije i proračune. Takođe je i vredna i spremna da usvoji nova znanja. Svi oni koji spremaju ispite u ovo vreme imaju podršku ako su vredno radili, zato podignite samopouzdanje i verujte u svoj uloženi rad i trud. Iako je Venera u Devici zadovoljstvo neće izostati, jer je dispozitor Merkur podržava. Mesec je na nultom stepenu znaka Lava i obećava nove početke i radovanje. Veselo okruženje i druženje ovog petka neće izostati. Ne budite rigidni i egoistični, dozvolite da vam u život uđe osoba koja vam može podići samopouzdanje i volju.Odbojnost i nedodirljivost danas zatvara vrata sreći. U Mesečevim časovima možete imati osećaj da ste u centru pažnje i da se svet vrti oko vas, ovaj osećaj je lep, ali kratak. Ovo je lep trenutak  da se odluči da vikend provedete u bliskosti sa porodicom ili prijateljima. Merkurovi časovi pružaju lepe trenutke za upoznavanje, smeh, razonodu, kretanje.Mesec je u trigonu sa Marsom preko vatrenih znakova, što i Marsove časove svrstava u pozitivne za podizanje sopstvene energije i entuzijazma. Stoga, ne propustite ovaj trenutak, jer vam može pomoći da usmerite energiju u pozitivnom smeru i koji će vam dati pogonsko gorivo za naredni period.

SUBOTA, SATURNOV DAN 20.09.2014.

Saturn iz Škorpiona gradi jak sekstil sa Venerom,što pruža podršku onima koji ovog vikenda stupaju u brak, darujući trajnost toj instituciji. Dakle, ovaj dan učvršćuje odnose, jednom rečju istrajnost na ispravnom putu donosi nagradu. Ova Subota vam daruje i jak  fokus i koncentraciju na malim stvarima, na rešavanju problema i zadataka, bilo poslovne ili životne problematike. Sunce je na stepenu pada Venere, što još više ističe važnost ovog dana po pitanju našeg unutrašnjeg zadovoljstva. Može se desiti da vam danas rad umesto uživanja pričinjava veće zadovoljstvo. Ovaj dan karakteriše i konjunkcija Jupitera i Meseca u Lavu sa podrškom Urana iz Ovna, te priliv energije neće nedostajati - užurbanost, entuzijazam, planovi, skupovi, jednom rečju opšta euforija. Pri kraju dana, u Saturnovom času, Mesec pravi kvadrat sa njim, pa vas može savladati umor, kao i kratkotrajni energetski pad, te je savet da se u tom periodu odmorite i dopustite sebi predah. Ovo je prva Subota u kojoj je Saturn povezan i sa znakom Strelca (preko svog dispozitora Marsa), što će vam omogućiti da postanete malo fleksibilniji, manje rigidni, kao i da proširite svoje vidike i interesovanja. Vreme i prostor su u narednom periodu povezani, pa je ovo korisno  da osvestite osećaj da ste na pravom mestu u pravo vreme, kao i da posetite istorijske spomenike, nacionalne parkove…Takođe, ovo je dobro vreme i za sve one koji se bave uređenjem enterijera i eksterijera.

NEDELJA, SUNČEV DAN 21.09.2014.

Ovo je poslednja nedelja  u kojoj je Sunce u znaku Device. Sunce ne pravi ni jedan aspekt sa ostalim planetama, što čini da danas možemo sve događaje da propustimo direktno kroz prizmu ličnog osećaja, bez upliva okolnosti i drugih. Ovaj dan je, tako, odličan da oslušnemo svoje sopstvo i neometano formiramo cilj za narednu nedelju. Dan počinje egzaktnim sekstilom Meseca i Merkura (dispozitor Sunca), što je još jedna potvrda da smo mentalno i emotivno u balansu. Kada su ove dve planete u skladu, omogućavaju nam da spontano izražavamo svoje misli i osećanja. Daju nam slobodu kretanja i dečiju radost i radoznalost. Još uvek je na snazi sada egzaktan sekstil Saturna i Venere, što pruža osećaj sigurnosti i stabilnosti. Sledeći egzaktan aspekt je kvadrat Marsa i Neptuna sa povoljnom dispozicijom, što nas vuče da istražujemo nepoznato, otkrivamo tajne i misterije. Može nas učiniti i konfuznim i usamljenim, ali kako je Jupiter kao dispozitor obe planete u Lavu u trigonu sa Uranom, on nam pruža mogućnost da iskoristimo pozitivne strane ovog aspekta. Svi ovi aspekti imaće uticaja na narednu nedelju u kojoj počinje nov lunarni ciklus (24.9). Dakle, ovakva podrška planeta pravi povoljan vetar u leđa pri odabiru i ostvarenju cilja za naredni lunarni ciklus od 28 dana. Povoljni časovi za odluke su Merkurovi i Sunčevi, dok Jupiterovi daju sjajan osećaj sreće i smisla.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD