Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08. - 15. IX 2014.

Dobrodošli u WWC. Ne, ne mislim na World Wrestling Confederation (Svetska Rvačka Konfederacija). Ne, mislim na Divlji, Ćaknuti i Haotičan (Wild, Wacky, and Chaotic) svet heliocentričnog Merkura u Strelcu, istovremeno sa zemljom koja se skoro nalazi u sredini formiranja punog meseca (na sredini Device-Riba) kreirajući promenljiv T-kvadrat ka tom Merkuru u helio Strelcu.

Zaboravite na duševni mir. Zaboravite na tržište koje je dosadno posmatranje boje koja se suši. Strelac je vatreni znak i Merkur je brz na reakciji. Tako, kada potpalite šibicu ispod šape uspavanog medveda kao što je Evropa, mir i tišina su iznenada poremećeni, a prodavci (Merkur) iznenada utrčavaju u akciju. I nisu svi srećni jer su proobuđeni iz tako dugog sna. San o tome da evropska zajednica funkcioniše jeste bio prijatan. Realnost, s’druge strane, jeste da se Evropa istinski muči da kockaste klinove ubaci u okrugle rupe, onda kada kocke i rupe (a možda je to sever i jug) odbijaju da promene sveje konture izstraha da će izgubiti svoje istorijske granice i kulturne identitete.

Šta je to što je ubolo tako osetljiv nerv tržišta ove prethodne nedelje? Upravo ECB-ov šef Mario Draghi braneći želje Nemačke i ubacujući evropske sopstvene verzije kvantitativnih olakšica. ECB će sada početi da kupuje obezebeđene kredite i pokrivene obveznice. Kao rekcija, kurs Evra se oštro spustio, padajući čak ispod 1.3000 prvi put u toku godine. Ovo nije bilo neočekivano za one koji proučavaju geokosmički razvoj. Kao što smo tvrdili u prošlonedeljnoj kolumni: “Sve može biti preuveličano sledeće nedelju u odnosu na ovu predhodnu. 5. septembra, helicentrični Merkur će ući u Strelca, što je još jedna kombinacija koja se vezuje za veoma oštru promenu cena, naročito u odnosu na plemenite metale, a često i u odnosu na kurseve valuta.” Kako god, Nemačka ostavlja Euro i pridružuje se BRICu (Brazil, Rusija, Indija i Kina). Za one koji nisu bili u toku sa ovim razvojem, neki članovi BRICa guraju ka novoj svetskoj valuti, koja bi bila alternativa Američkom dolaru. Da li ovo može biti stvarno? Naravno. Zašto da ne? Još uvek smo u agoniji kvadrata Urana i Plutona (jun 2012 – mart 2015) tokom kog vas ništa više ne treba iznenaditi.

Zbog prošlonedljenih iznenađujućih razvoja događaja, Američki dolar je ponovo Kralj dana, errr…možda još godinu ili dve. Nova bikovska i medveđa tržišta valuta generalno traju neko vreme. Bankari ne menjaju pravac ništa brže od Titanika. Za zapisnik, Evro je testirao 1.4000 marki ubrzo sa 8. majom. Padajući ispod 1.3000 za manje od četiri meseca je ozbiljan znak novog dugoročnog trenda. Ipak, to je u skladu sa Uranovim približavanjem njegovom 6. i 7. egzaktnom kvadratu sa Plutonom. Više nego za berze, ovaj aspekt se odnosi na dugoročne cikluse promena u valutama, koje su bez sumnje instrumenti duga. Tako su plemeniti metali i hrana, takođe, teško pali prošle nedelje. Zlato i srebro su zatvorili na njihovim najnižim nivoima u poslednja 3 meseca, u petak, 05. septembra, kako je heliocentrični Mekrkur započeo svoju trku kroz Strelca.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Sada se sve vrti oko heliocentričnog Merkura u Strelcu ka 16. septembru, kao i završnici opasnog puta Marsa kroz Škorpiona 12. septembra. Prošlonedeljna kolumna je pisala: „Mars se približava repu Škorpiona (tokom 12.septembra) što je uvek opasna kombinacija. Oni koji osećaju da su bili poterani do svojih granica su skloni da napadnu kao zmija koja oseća da joj je neko prešao preko njene teritorije… Kako će ovo uticati na finansijka tržišta? Nisam siguran, ali sumnjam da dodavanje ulja na vatru može učiniti brzo i oštro pomeranje cena ove nedelje, a moguće i naredne.“ Svakako je uticao na valute i na plemenite metale, koji su pali na višemesečni najniži nivo rano u petak pre pronalaženja podrške i započinjanja trke ka zatvaranju nedelje.

Nova nedelja započinje sa promenljivim punim Mesecom 8.-9. septembar. Samo od sebe, ovo može, takođe, biti poklapanje sa oštrim ljuljanjem cena. Emocije se nadograđuju kako se asrumenti pojavljuju između logike (Devica) i mašte/fantazije (Ribe). Ovo je vreme pogrešnih predpostavki, ili ukoliko su ispravne, onda su tu tvrdnje da se mora „pogledati još jednom“ i prezentovati iz drugog ugla koje drugi mogu prihvatiti. Uspeh postignut na ovaj način može biti samo privremen, iako, za narednu nedelju, plahoviti Mars ulazi u divilji i preuveličavanju sklon znak Strelca (evo ga ponovo), trčeći ka formiranju kvadrata sa Neptunom 21. septembra. Mars uvek trči nekuda. Ali ovaj put, to negde je nigde, jer Neptun uglavnom ne zna gde je, napušten tamo gde ide. Ovo ide ka tome da bude trka u ciklusima.  Sve ovo diže larmu ni zbog čega. Ali, u stvari, ova larma može postati nešto stvoreno ni iz čega kada će svi izviti svoje vratove pitajući se konačno: „Šta je ono što mi radimo? Zašto ovo radimo?“

I tada svetlo nastavlja dalje. Jupiter pravi harmonični trigon ka Uranu 25. septembra, odmah nakon ulaska Sunca u Vagu, znak harmonije. Iznenada razumemo da je to sve što je važno. To je i oko trke – uraditi dobro, i izgledati dobro dok radimo dobro. Šta se ono govori u TV reklamama? „Telo u odmoru ostaje u odmoru. Telo u pokretu ostaje u pokretu.“ Svi smo u tom pokretu. Nije važno da li idemo igde, samo dok izgledamo kao da idemo negde. Imamo velike ideje (to je Jupiter, u vatrenom trigonu). A velike ideje znače da moramo biti u pokretu. Ne ožete imati velike ideje i ostati stacionirani, sem ukoliko nista zaključani na kauču i patite od previše Bika.

Ali kako će ovo uticati na tržište? Jupiter trigon Uran jeste jedan od onih moćnih Nivo 1 geokosmičkih potpisa kao što je naznačeno u „Ultimativnoj knjizi za tajmiranje na berzi deo 3: Geokosmičke veze sa tržišnim ciklusima.“ Postoji velike veze od 91% sa primarnim velikim ciklusom na Američkoj berzi tokom 8 tržišnih dana ovog geokosmičkog potpisa. U prilog tome, Marsu Strelcu (13. septembar – 26. oktobar) ima dinamiku velikog volumena i visokih promena cena (najčešće ka gore, ali ne uvek za berze).

U narednih nekoliko nedelja neće biti dosadno. Svetki lideri neće imati vremena da se druže na kursevima za golf ili društvenim ćaskanjima, iako to mogu pokušati. Oni će, kao Evropa prošle nedelje, verovatno pronaći svoje živote prekinutim svim onim suprotnim od spokojstva. Ali najveća lekcija koja se treba naučiti od prošle nedelje jeste: svetske valute su u novom trendu. Evro opada, a Dolar raste.  Za Zlato i Srebro ovo može biti kao plivanje uzvodno protiv struje. To je moguće postići, naročito sa heliocentičnim Merkurom koji sada ulazi u Strelca za narednih deset dana, ali bolje bi vam bilo da ste u dobroj kondiciji.

Hej! Pa to je WWC! On ili vas može iscrpeti dok se borite sa jednom za drugom krizom, ili može bit vreme neuobičajenog uzbuđenja jer, sasvim iznenada, sve je promenjeno. Izazov će biti zadržati fokus na vašim dugoročnim ciljevima i izbeći svu buku i ometanje od tog puta. Pregledajte ponovo svoj plan, i čak ga i preradite ukoliko je to neophodno. Sa Devicom (sada do 22. septembra), veoma je važno da imate plan. Ovo je naročito istina za prodavce. Ovo je period potencijalno velike nestabilnosti i oštrog ljuljanja cena. Ukoliko imate plan i držite ga se tokom izlaganja savršenog tajminga (još jedna pozitivna strana Device) , verovatno sada možete postići veliki profit (kupujte jeftino, prodajte skupo). Ukoliko dozvolite da na vas utiče tuđa drama, ili ukoliko vaša drama uznemiruje druge, očekujte period haosa, koji može biti veoma skup ili rezultujući izgubljenim prilikama.

            

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD