Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 08.09.2014.

Danas počinje treća sedmica koju karakteriše Pun Mesec u znaku Riba. Puno vode je prisutno ove nedelje. Posvetite se svom unutrašnjem biću, svojim osećanjima koje gajite i prema sebi i prema drugima. Ovo je prilika da pokažete svoju emotivnu hrabrost. Ove sedmice negujte saosećanje i nežnost, a u isto vreme i odlučnost.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 08.09.2014.

Ovog ponedeljka je Mesec u znaku Riba gde je u bliskoj konjunkciji sa Neptunom i opoziciji sa Venerom. U ranim jutarnjim časovima (posle ponoći) dostićiće svoj maksimum (PUN MESEC), zajedno sa Kironom. Ovakva postavka Meseca ističe njegovu nežnost, osetljivost, ranjivost, te samim tim ovaj dan spada u jako senzitivne dane. Senzibilitet nam može doneti ogromnu inspiraciju, a u isto vreme i veliku emotivnu nestabilnost. Ovaj dan je za umetnike i spiritualiste vrlo inspirativan. Pruža mogućnost spajanja vidljivog i nevidljivog sveta (Devicu i Ribe) u jednu celinu. Takođe, ovaj dan će onima koji su u potrazi za nečim doneti odgovor. Pečat dana je svakako Pun Mesec koji će se odraziti i na čitavu nedelju. Kiron koji pravi društvo ovom punom Mesecu obojiće naša osećanja, a stare rane mogu isplivati na površinu. Kako je Kiron u isto vreme iscelitelj, ali i tragaoc za iscelenjem sopstvene boli, pruža se mogućnost da ove nedelje postignemo značajne domete u oblasti medicine, a na ličnom planu da iscelimo svoje probleme. Ovakvi uslovi pogoduju i virusnim infekcijama, pa ako možete izbegnite masovna okupljanja.

Treba imati u vidu da je Kiron nenamerno povredio i svog prijatelja, te ovog ponedeljka, treba povesti računa baš o toj vrsti odnosa. Sada će biti veoma važno negovati prijateljstva, ispraviti svoje greške, odaslati izvinjenje i zahvalnost. Alternativna medicina ovog ponedeljka može biti vaš izbor u nezi vašeg zdravlja. Jupiterovi i Merkurovi časovi su sjajni za rešavanje svih vrsta problema i u sekstilnom su odnosu, a u isto vreme razrešavaju opoziciju Device i Riba.

 UTORAK, MARSOV DAN 09.09.2014.

Ovo je poslednji utorak u kome je Mars u znaku Škorpiona i sada pravi aplikacioni trigon sa Mesecom. Atmosfera prethodnog dana se nastavlja. Vodeni element je ovog dana naglašen, što i dalje stavlja akcenat na emotivni pristup životu i na naše emotivne veze sa drugima.  Odlična je prilika da donesemo neke važne odluke po tom pitanju (ulazak u nove veze, ostvarivanje potomstva, uređenje životnog prostora). Danas nam se pruža mogućnost da sakupimo neophodnu hrabrost i izrazimo naša osećanja, naročito prema partnerima. Mesec je na uglu u 7. kući i pažnju prebacuje na svet oko nas - na javna dešavanja. U trigonu je sa Saturnom iz 3. kuće, pa ovaj dan može biti povoljan za sve one koji dugo čekaju na neke odgovore ili pozive, bilo da su u pitanju pravni poslovi, razna rešenja, dozvole, kao i zakonske procedure. Saturnovi sati su danas povoljni za sve radove, prepravke kako u kući tako i na ulici. Mesečevi sati su i dalje vrlo osetljivi, kako na psihu tako i na telo, pa treba biti obazriv u tim časovima i ne donositi važne odluke. Ovi časovi nas čine otvorenim ka drugima i lakše možemo i da osetimo njihove potrebe. Sunčevi i Merkurovi časovi su povoljni za donošenje odluka, jer imaju podršku od strane Jupitera, dok su Venerini časovi dobri za druženje, jer sada Venera ima podršku njenog dispozitora Merkura iz znaka Vage.

SREDA, MERKUROV DAN 10.09.2014. 

Merkur kao vladar dana, ali i ascedenta čitavog meseca, danas pravi izuzetno jak i povoljan aspekt ka Jupiteru iz Lava, opoziciju sa Uranom i egzaktan kvadrat sa Plutonom. Snažna aktivnost Merkura naglašava važnost ovog dana. Svakako da će komunikacija biti izražena i to sa čitavim svetom. Vesti koje dopiru mogu biti kontradiktorne i mogu ići iz krajnosti u krajnost. Sa jedne strane imamo uspeh i optimizam, dok sa druge strane nas mogu prodrmati i ne tako prijatne vesti. Ono o čemu nas uči ova sreda je svakako da rigidni stavovi, otpor, tvrdoglavost i nefleksibilnost - ne vode nikuda. Saobraćaj, naročito lokalni,  danas je veoma osetljiva oblast. Takođe, današnji dan nije najpovoljniji za ulazak u kredite i dugovanja.

Mesec će u večernjim satima iz znaka Ovna aktivirati kvadrat Merkura i Plutona. U ovim časovima treba izbegavati putovanja, kao i konfliktne situacije. Mogući su neočekivani obrti situacija i iznenadne vesti koje mogu okupirati širu javnost. Ovog dana je i Venera u egzaktnoj opoziciji sa Neptunom, pa su moguća razočarenja, loša procena materijalnih mogućnosti, kao i ljubavnih veza, a u isto vreme idealistički pristup i sanjarenje je izraženo. Neki od naših snova se mogu i ostvariti jer dispozitori ove opozicije (Merkur i Jupiter) jesu u sekstilnom odnosu i obećavaju pozitivan ishod. Treba imati u vidu da preko Merkura danas možemo rešiti inkonjunkciju Jupitera i Plutona. Ova inkonjunkcija na kolektivnom nivou odnosi se na svetsku ekonomsku situaciju, odmeravanje moći, a na ličnom naš osećaj optimizma i pesimizma, osećaj naše lične vrednosti u društvu u kome smo, osećaj željenog - širine i osećaj moranja - sputanosti.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 11.09.2014.

Jupiter je ovog četvrtka u egzaktnom sekstilu sa Merkurom, trigonu sa Mesecom i Uranom, kao i u kvadratu sa Saturnom. Sekstil sa Merkurom govori o želji za novim saznanjima, o učenju. Možda ćete baš ovog četvrtka upoznati svog velikog učitelja. Ovaj aspekt govori i o dobroj trgovini, povoljnim ugovorima koji mogu obezbediti posao na duže staze, jer je Sunce u sekstilu sa Saturnom. Oni koji čekaju vize, papire za boravak u inostranstvu, ili samo žele da putuju, imaju povoljan vetar ovog četvrtka. Oni koji su spremni da učine veliki korak, načine promene u svom životu (Saturn kvadrat Jupiter) imaju dobru podršku u vremenu (Sunce sekstil Saturn). Jupiter i Uran daju sjajne prilike, a za neke je ovo povoljan trenutak za igre na sreću. Sve u svemu ovaj četvrtak omogućuje ekspanziju i rast. Mesec iz znaka Ovna (u ekvidistancu između Urana i Južnog Čvora) pravi konfiguraciju joda sa Saturnom i Suncem, što ovaj dan boji i drugom vrstom energije. Bude se sećanja naših predaka na neke minule, ne tako prijatne, događaje. Ovaj aspekt može uticati na kolektivna dešavanja, bez mogućnosti kompromisa i saosećanja između dve strane. Na ličnom nivou može izazvati borbu unutar nas samih. Možemo zateći sebe kako se trudimo da kompenziramo između potreba drugih i naših ličnih potreba. Mesečevi časovi su jako osetljivi po tom pitanju.

PETAK, VENERIN DAN 12.09.2014.

Venera je ovog petka učesnica velikog zemljanog trigona kroz vodene kuće. Samim tim nam ovakva kombinacija pruža mogućnost da materijalizujemo, stvorimo fizičko postojanje naših unutrašnjih težnji. Ovo je idealan dan za umetnike, za sve one koji imaju oko za lepe stvari na ovoj planeti. Takođe, ovo je i prilika za poziv svima nama da zavirimo u svoja osećanja, otkrijemo naše najdublje želje i napravimo im kanal da ugledaju svetlost dana. Sitna zadovoljstva ovog petka obećavaju predivan osećaj sigurnosti, pripadnosti i nežnosti. Svakodnevne stvari, kao i ljudi sa kojima se viđamo svaki dan, danas zaslužuju da im pošaljemo energiju zahvalnosti - samo zbog njihovog prisustva u našim životima. Veze koje počinju na današnji dan zasnovane su na međusobnoj pažnji, ugađanju i velikoj emotivnoj bliskosti. Ima i onih veza koje se danas završavaju, jer je preko dispozicije Venera u opoziciji sa Uranom. One se upravo i završavaju jer je nestalo tih kvaliteta. Zato, imate sada priliku da još jednom pokušate da nađete u sebi to osećanje i probate da ga odnegujete, sačuvate, što zasigurno u vremenu ima mogućnost da procveta. Jupiter još uvek pruža podršku Merkuru, i time nam vraća nadu i osećaj ispunjenosti.

SUBOTA, SATURNOV DAN 13.09.2014.

Ovu subotu odlikuje Saturn u fiksnom T kvadratu sa Mesecom i Jupiterom. Priroda ovog kvadrata je da nas nagoni na promene i da izađemo iz zone komfora u kojoj smo već duže vreme. Zahteva od nas da prevaziđemo svoj strah i da se vratimo na sopstveni identitet. Da je to ostvarivo, govore nam povoljni aspekti Meseca i Saturna ka Suncu. Ovaj kvadrat aktivira 3, 9, 11. kuću i nagoni nas da donesemo odluku i ostvarimo želje koje već dugo tinjaju u nama. Ovakve konfiguracije služe za menjanje sebe i svoje budućnosti. Ovo su raskrsnice koje nude nekoliko puteva budućnosti, od kojih svaka nudi neponovljivo iskustvo. U prilog tome ide i Mars na vrlo egzotičnom mestu, 29. stepenu Škorpiona, koji je spreman je da zakorači u novo. 

Mesec je na kraljevskom stepenu Bika, obećavajući sigurnost na ispravnom putu i pravi egzaktan sekstil sa Kironom, što pruža mogućnost da krenemo put našeg isceljenja. Sa druge strane, Mesec pravi trigon ka Suncu dovodeći u sklad naša dva osnovna principa (JIN i JANG) u sklad. Ovo je dovoljno da pojača naše samopouzdanje i veru u ispravnost naših odluka. Merkur zajedno sa Mesecom, Uranom, i Kironom formira konfiguraciju bumeranga, te danas mislite na one stvari i osećajte ona osećanja koja želite i da vam se vrate.

Časovi u kojima sebe dovodimo u trenutak suočavanja sa našim htenjima su Mesečevi, Saturnovi i Jupiterovi, dok Sunčevi časovi podržavaju naše namere.

NEDELJA, SUNČEV DAN 14.09.2014.

Sunce je danas na 21. stepenu Device, a preko dispozitora dolazi u kardinalni kvadrat sa Plutonom i Uranom. Mars je na 00. stepenu Strelca. Kako je nedelja dan kada postavljamo cilj za narednu sedmicu, ovaj kardinalni kvadrat i nulti stepen pružaju jako pogonsko gorivo za početak nečeg novog u našem životu. Venera je danas u egzaktnom trigonu sa Plutonom, privlačeći nas kao magnet ka objektu naše strasti. Obećavajući da danas možemo biti harizmatični i privući ne samo poglede, već baš sve ono što nam treba. Mesec pri ulasku u Blizance formira opoziciju ka Marsu, kvadrat ka Veneri i Neptunu (promenjivi veliki krst), govoreći o užurbanosti, pokretu, kao i velikoj mentalnoj i fizičkoj aktivnosti. Ovaj promenjivi krst može stvoriti konfuziju u našoj glavi, i pitanje da li ćemo sve stići, kojim putem krenuti, da li smo sve završili, ili nešto zaboravili. Izlaz iz ovakve situacije pruža Merkur u sekstilu sa Jupiterom, koji su i dispozitori ovog krsta. Ovaj sekstil govori da je sve dobro, da optimizam i osmeh rešavaju sve dileme. Dakle, cela naredna sedmica će imati notu ubrzanosti koja se na kraju smiruje i dovodi do pozitivnog rešenja i optimizma. Sunčevi časovi su oni u kojima se donose odluke. Mesečevi i Marsovi su jako ubrzani, dok Venerini donose strast. Merkurovi i Jupiterovi pružaju dozu optimizma i razonode.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD