Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

07.-13. novembar 2011.

Sedmica pred nama biće primarno obeležena Marsovim uticajem budući da nas od planetarnih aspekata očekuje samo njegova opozicija sa Neptunom i prelazak u znak Device. Mars krajem nedelje (petak) završava svoj boravak u znaku Lava kojem je doneo i snagu, ali i potencijalne opasnosti koje će biti naglašene i ove sedmice jer će pre izlaska upasti u Neptunovu mrežu, napraviti opoziciju kojom i otpočinjemo ovu sedmicu (ponedeljak), i tako dovesti u pitanje sve što je stvorio tokom ovog tranzita gledano iz ugla aspekata koje je pravio. Možemo očekivati prikrivanje važnih sudskih dokaza (separacioni sekstil sa Saturnom), ili dokaza o saobraćajnim nesrećama ili poverljivim informacijama (separacioni kvadrat sa Merkurom) ili o ubistvima mlađih ženskih osoba ili velikom novcu (separacioni kvadrat sa Venerom koja je dispozitor Jupitera). Sama opozicija, budući da je Mars u znaku života i vitalnosti, naglašava opasnost po život u nejasnim okolnostima, opasnost od trovanja, davljenja, pa i gušenja (Neptun je u vazdušnom znaku), ali daje i mogućnost većeg broja ubistava jer je ipak u pitanju svesni znak Lava, pa eto podmuklog ubistva sa predumišljajem, evo i pojačane violencije pod uticajem alkohola, droga, pri čemu je naglašen i broj onih koji se mogu predozirati, ili biti u opasnosti usled izlaganju anesteziji ili lekovima na koje su alergični. Kako se opozicija odvija po 28. stepenovima, to je Mars u bliskoj konjunkciji sa zvezdom Regulus, pa se opasnosti mogu odnositi na važne ličnosti, vođe (na šta upućuje i to što Mars dispozituje Sunce), ali biti povezane sa nekim prošlim dešavanjima, kao posledica nekadašnje akcije, jer Nemejskog Lava ubija Herkul koji ispašta grehe svog pretka Perseja.

Kako sedmicu otpočinjemo egzaktnom konjunkcijom Meseca u Ovnu sa Uranom na zvezdi Deneb Kaitos iz Cetusa, koja takođe govori o opasnostima, nakon čega pravi kvadrat sa Plutonom na zvezdama iz Strelca koje su vezane za Strelčev luk, a Mars ga sve vreme iz Ovna dispozitira u opoziciji sa Neptunom, to je jasna slika „strelca“ koji izvršava naređenja „bogova“ poput Herkula kojem je prvi zadatak bio ubistvo Nemejskog lava. I evo pada nekog neustrašivog lava koji strada od svog oružja, odnosno na isti način na koji je i vladao (možda možemo očekivati osvetu za Gadafija?)...

Sve navedeno potvrđuje i Sunce koje ove sedmice tranzitira zvezde iz sazvežđa Vage koje govore o deljenju pravde, ali uz aflikciju (a Sunce ide preko Marsa u opoziciju sa Neptunom) i o sklonosti ka osveti, odnosno uzimanju pravde u svoje ruke gde možemo očekivati i davanje života zarad uverenja – plaćanje pune cene koju simbolizuje Kiffa Borealis koja je smeštena na kraju severnih klješta Škorpiona, a kako i Regulus govori o Severu, to će svet uzdrmati dešavanja vezana za važnu ličnost iz najuticajnijih krugova.

Na ponavljanje istorije ukazuje i pozicija Severnog čvora na zvezdi Sarin iz Strelca koja se nalazi na levom ramenu Herkula – pa evo ramena na koji je oslonjen luk... Saturn na Spiki, najvećoj zvezdi iz sazvežđa Device, koja daje počasti i uspeh, ali i izvestan pad ukoliko Mars u čijoj je simbolici Spika (uz Veneru) nije dobro postavljen, upućuje na pravdu koja stiže osobu koja je moć zloupotrebila, i koja doživljava sudbinu „imati pa nemati“, a koja, budući da je u pitanju Saturn, može imati veze sa najvišim državnim funkcijama.

Zanimljiva je postavka Marsa početkom sedmice na zvezdama koje se nalaze na 27º Lava: Alfard – glava Vodene zmije koja je tipična za trovanje i izdaju i Al Džabha – zvezda u grivi Lava koja je povezana i sa čelom Lava, koja daje pobune podređenih i opasnosti od njih, ali i Sunca na 21º Škorpiona poslednjeg dana sedmice na zvezdi Unukalhai – vrat zmije koja je prirode Neptun-Mars-Saturn i takođe daje opasnost od trovanja, kao i podmuklost, laži, zavere, falsifikovanje, a i povezanost sa politikom, pa i ovo potvrđuje veliku zaveru protiv nekog autoriteta, sa mogućnošću stradanja.

Neptun u sredu kreće direktno, tik nakon opozicije sa Marsom, i tik pred Marsov ulazak u Devicu, znak koji sve zna, pa je sigurno i da će zavera izaći na videlo što će uzburkati javnost i dovesti do „ustanka“ (Mars) običnih ljudi (Devica) koji će se boriti za istinu i pravdu sve vreme Marsovog tranzita kroz ovaj znak (od petka do jula naredne godine).

Kraj ove sedmice obeležava početak perioda gde će glavna akcija biti usmerena na sve u simbolici Device: rad, radnička klasa, manjine, zdravlje, ali i nauku. Kako je će sve vreme Mars dispozitovati Urana iz Ovna, to će ovaj Mars biti hrabriji i energičniji nego „običan“ Mars u Devici, pa očekujemo bunt i promene na pomenutim nivoima, bilo u vidu štrajkova, rapidnih bolesti, bilo u vidu genijalnih izuma, s tendencijom problema, zastoja, blokiranja i ponavljanja zbog retrogradnosti koja će uslediti u januaru.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa su tokom ove sedmice prozvani oni koji imaju Marsa primarno u lošem aspektu sa Neptunom, kao i Sunce i Urana u aspektu sa Neptunom i Marsom ili Ovnom, Škorpionom i Vodolijom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD