Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01. - 08. IX 2014.

Berza je nastavila svoj žestoki reli koji je počeo 7. i 8. avgusta sve do prvog dela prošle nedelje.  Američki berzanski indeksi, kao što su Dow Jones Industrial Avarage i S&P, dostigli su svoj novi rekord u utorak, 26. avgusta, kako je Venera formirala kvadrat prema konjukciji Marsa i Saturna, a to je bila veoma snažna konfiguracija koja utiče na mnoga finansijska tržišta. Kako god, nivo uzidizanja ovih indeksa akcija izgleda da je zaustavljen kako je nedelja počela da se zatvara. Oni nisu pali, ali nisu ni napredovali takođe, što je tipično za Neptunove aspekte. U petak, 29. avgusta, Sunce se pomerilo u opoziciju sa Neptunom. U oblasti Finansijske astrologije, Neptun se može povezati sa euforičnim stavom u odnosu na tržište, ali on nije više energičan. Ukoliko se tržište diže u toku opadanja Neptunovog tranzita, ovaj obrazac je više naklonjen onome što tržišni analitičari nazivaju “vrh raspodele”.

Zlato i Srebro se takođe malo vraćaju nakon zaranjanja u nove mesečne padove predhodne nedelje. Još jednom, obećanje viših cena  pričinilo se nekome u kartama rano u četvrtak jer je Zlato testirano na 1300 a Srebro na 2000. Ali u petak, na zatvaranje, Zlato je bilo nazad ispod 1290, a Srebro oko 19.50.

Zvezda nedelje je bila Sirova Nafta. Predhodne nedelje je ona dodirnula dno na 92.50. U petak, 29. avgusta, zatvorila je blizu 96.00. Ovo takođe nije previše iznenađujuće, s’obzirom da je Neptun suvladar za Sirovu Naftu.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Slivanje nekoliko važnih geokosmičkih potpisa desilo se 29. avgusta, što pokriva vremensko razdoblje koje se proteže od 25. avgusta do 03. septembra.  U tom središtu se desila opozicija Sunca i Neptuna, jedna od onih “iracionalno bujanje” kombinacija. Hajde sada da vidimo šta će se desiti sledeće nedelje kada Mars uđe u poslednju trećinu Škorpiona. Ovaj deo zodijaka sadrži Sunce i Merkura (u Biku) u snažnom kvadratu sa Plutonom (u Vodoliji) u karti njujorške promene berze, poznatoj kao i “Buttonwood” karta. Zasnovano samo na geokosmičkim studijama, prolazak Marsa kroz ovaj sektor, pri čemu on formira snažan T-kvadrat, često se podudara sa kratkim ali veoma oštrim padovima berzanskih indeksa. Na primer, ne bi bilo iznenađujuće videti DJIA dole za 200-300 poena u jednom trenutku ove nedelje u odnosu na visine od prošle nedelje, i to možda, sve u jednom danu. 

Sve može biti preuveličano sledeće nedelju u odnosu na ovu predhodnu. 5. septembra, helicentrični Merkur će ući u Strelca, što je još jedna kombinacija koja se vezuje za veoma oštru promenu cena, naročito u odnosu na plemenite metale, a često i kurseve valuta takođe.

Dok mi gledamo oko sveta, možemo promisliti šta sve ovo znači. Mars se približava repu Škorpiona (tokom 12.septembra) što je uvek opasna kombinacija. Oni koji osećaju da su bili poterani do svojih granica su skloni da napadnu kao zmija koja oseća da joj je neko prešao preko njene teritorije. Heliocentrični Merkur u Strelcu može ukazati na bolest “stopala u ustima”, kada ljudi govore stvari previše otvoreno čime uvređuju druge. Reči mogu ubadati prve dve nedelje septembra i voditi ka ponašanju zbog koga će se neko kasnije pokajati. Ukoliko ste bili žacnuti nečijim skorašnjim ponašanjem, smirite se i promislite dobro kako da najbolje odgovorite. Možda ćete se osećati kao da napuštate igru, ili izjednačavate sa drugima. Ali da reagujete na to impulsivno može vas koštati važnih ciljeva koje ste sebi postavili. Postoji još jedna izreka koja odgovara ovoj vrsti geokosmičke situacije: nemojte gristi svoj nos da bi ste prkosili svom licu. Stanite snažno, ali zagrizite usnu, ili se vaše reči mogu vratiti da vas uhode.

Kako će ovo uticati na finansijka tržišta? Nisam siguran, ali sumnjam da dodavanje ulja na vatru može učiniti brzo i oštro pomeranje cena ove nedelje, a moguće i naredne.

 

            

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD