Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Ritam broja-7

Ritam sedmice od 01.09.2014

Ovo je druga sedmica po redu u ovom ciklusu, pa je samim tim karakteriše prva mesečeva četvrt i druga mesečeva faza. Za razliku od prošlog ciklusa u ovom je svaki ponedeljak dan kada se dešavaju glavne faze meseca (mlad, pun, treća četvrt), sem prve četvrti koja će se desiti u utorak. Ponedeljkom inače i vlada Mesec, što svrstava ovaj lunarni ciklus u veoma promenjiv, dinamičan, nepredvidljiv i sa puno dešavanja i promena. U ovom lunarnom ciklusu ne treba imati nikakva očekivanja stalnosti, već sebe treba pripremiti na razne nepredvidive situacije i mogućnost čestih promena. Uostalom, samo promena i jeste stalna.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 01. 09. 2014.

Ovaj dan karakeriše Mesec u znaku Škorpiona u bliskoj konjunkciji sa Marsom i u kvadratu sa Venerom. Energija ovog dana je vrlo strasna i opsesivna. Činiće vam se da ne možete da svoju pažnju usmerite na više stvari, osećajući kao da vas je neka sila prikovala samo za ono što trenutno radite, što vas najviše pogađa, boli ili što strastveno želite. Zato ovaj dan probajte da otpočnete sa stvarima koje vam prijaju da bi vam na tome i ostala pažnja. Izlivi besa, protesta, negodovanja su svojstvena ovakvoj kombinaciji, a kako je ovo u trećoj kući horoskopa ovog dana – mogu biti prisutna negodovanja na ulicama, u školi, susedstvu… Kako je Mesec još od juče u Škorpionu i aktivira više planeta, ovu nedelju s’ pravom možemo nazvati “strasnom nedeljom”. Strast je neophodna za svaku vrstu ostvarenja, to je pogonsko gorivo za svaki cilj. Entuzijazam i uzbuđenje su takođe strasti. Odsustvo strasti nas dovodi u monotoniju i dosadu. Strast možemo negovati iz zadovoljstva, kao i iz nezadovoljstva. Strast može biti opasna kada je nekontrolisana, kada predugo traje, bez ostvarenja svog cilja, jer tada možete sagoreti sebe ili objekat svoje strasti. Ovaj dan nudi više opcija, pa imamo Saturna kao mogućnost kontrolisanja sopstvene strasti i Veneru i Marsa kao izvor same te strasti. Zato je ovo idealan dan da preispitamo svoje energije, da odmerimo da li su one konstruktivne ili destruktivne. Kada je pronađemo možemo je i usmeriti i staviti pod kontrolu i obezbediti sebi jaku pokretačku snagu. U suprotnom, ona se može ispoljiti kao veliki izliv besa. Intenzivni časovi su Venerini (potrošačka strast, ljubavna, seksualna, strast za posedovanjem, hranom i čulnim užitkom), Marsovi (takmičarska strast, biti prvi u nečemu pošto-poto, poriv za dokazivanjem. . . ) i Saturnovi (strast za dominacijom, vladanjem, kontrolom…). U večernjim časovima Mesec ulazi u znak Strelca i atmosfera dana se menja, te je karakteriše bezbrižnost, okupljanje, optimizam i druženje.

UTORAK, MARSOV DAN 02. 09. 2014.

Ovaj dan započinje sa prvom mesečevom četvrti. Ovo je, kao što smo rekli, proboj na površinu (pionirski dan). Sve ono što se “kuvalo” u nama prošle sedmice sada može izaći na površinu. Nemojte biti začuđeni događajima iz svoje okoline, oni su samo manifestacija vašeg unutrašnjeg stanja. To ne moraju biti samo negativne stvari, već naprotiv i vrlo lepe i pozitivne, jer Mesec pravi trigon ka Jupiteru. Zato za promenu, krenite da primećujete i pozitivne aspekte sebe koji se manifestuju iz vaše okoline. Ovaj aspekt simbolizuje i nagli rast koji vas može preterano opustiti, ali kako mu je dispozicija u kvadratu sa Suncem, ne treba preterano popuštati kontrolu. Merkur kao vladar ASC se nalazi na 29º Device i nagoveštava promenu, takođe simbolizujući izlazak iz unutrašnjosti u javnost. Taj stepen nas navodi da pregledamo šta je ostalo nedovršeno, da privodimo kraju ono što je započeto, kao i to da određena znanja treba da prenesemo prelaskom Merkura u Vagu. Mars, kao vladar dana, je ozbiljan, konstruktivan i odgovoran, ali i dalje ne trpi neposlušnost. Još uvek ima onih koji su verbalno negativni i imaju preteranu želju za komandovanjem. Ta osobina može biti intenzivna u Saturnovim časovima, pa se tada ne upuštajte u konfliktne situacije.

SREDA, MERKUROV DAN 03. 09. 2014.

Ovaj dan karakteriše Merkur na prvom stepenu znaka Vage koji ne pravi ni jedan od Ptolomejevih aspekata, već jedino preko svog dispozitora ima kontakt sa znakom Lava i Marsom. Ovakva pozicija Merkura zahteva da se nešto javno oglasi i predstavi. Diplomatski pristup u svemu je naglašen. Ovo je dan kada neometano možemo napraviti kompromis, a u nekim slučajevima (već započetih akcija) to je i dan kada čekamo na odgovor, jer ne dolazi do kontakta sa drugim planetama. Pošto je Merkur ovog dana neometan od drugih, ovo je i jedinstvena prilika da se pozabavimo svojim mislima, da prepoznamo šta je to što okupira naš um i kako se prema tome odnosimo. Takođe, ovo je i dobar dan da u naše ideje integrišemo nameru, kako bi se željena stvar pokrenula. Danas možemo da napravimo spisak potrebnih stvari, planiramo prilive, kao i troškove za naredni period (Merkur na vrhu 2. kuće). Ukoliko imamo želju, možemo da obnovimo kontakte sa prijateljima i osobama sa kojima se davno nismo čuli, a možda ćemo i mi dobiti poziv od tih ljudi. Muzika danas može da nam pravi sjajno društvo i da prija našem čulu sluha, posebno u Venerinim časovima. Za one koji stalno pričaju, ovo je idealna prilika i da čuju sami sebe.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 04. 09. 2014.

Jupiter je i dalje u Lavu, ali za razliku od prošlog četvrtka, promenio je oblast svog delovanja, zakoračivši u 11. kuću. Stvorio je idealne uslove da se pozabavimo svojim planovima, ciljevima i željama, svojim ostvarenjem u društvu u kome smo. I Lav, kao pripadnik vatrenog elementa, nosi u sebi želju i cilj, a 11 kuća je prenosi u budućnost i pravi plan njenog ostvarenja. Kako nijedna planeta ne pravi bliski aspekt sa njim, Jupiter ima mogućnost neometanog delovanja. Preko dispozitora dolazi u sjajan egzaktan trigon sa Plutonom i zatim sa Mesecom. Ovo je dobra podloga za materijalizaciju i ostvarenje željenog. Ovog četvrtka budite otvoreni za upoznavanje novih ljudi, jer svaki kontakt u vremenu može doneti dobrobit, čak i onaj koji se u prvi mah ne čini idealnim. Idealni sati su Sunčevi, pa i Mesečevi, iako se oni nalaze u znacima koji ne podržavaju Jupitera, pa se zato i situacije na prvi pogled mogu činiti neprivlačnim, ali u sebi kriju veliku snagu. Poštujte Devičanski i Saturnov princip – plan, rad, strpljenje i strategiju – i eto uspeha. Jupiter se polako približava kvadratu sa Saturnom i naprosto nas gura da donosimo odluke. Neke će se odnositi na promenu dosadašnjih stavova i uverenja, a neke na potpunu promenu pristupa životu. Ove dve planete u kvadratnom odnosu traže od nas da načinimo neki korak, da izađemo iz okvira poznatog.

PETAK, VENERIN DAN 05. 09. 2014.

Ovo je poslednji dan boravka Venere u znaku Lava. Ona se ovde nalazi na posebnom stepenu, 29º Lava - 00º Device, što je stepen fiksne zvezde Regulus. Ovo je prilika da danas zasijate u punom sjaju, što posebno važi za ženski deo populacije. Ovo je dan za dodele priznanja, nagrade, a ako ništa od toga – uvek možete sami sebe dovesti u osećanje važnosti i lepote. Danas se pogledajte u ogledalo i odajte priznanje toj osobi koju vidite preko puta, jer je ona jedinstvena i neponovljiva.

Ovaj petak neće biti tako “besposlen” dan, jer ga odlikuju brojni aspekti Meseca iz Jarca sa Saturnom, Marsom, Plutonom i Uranom. Užurbanost da se završi sve pre vikenda je očigledna. Dosta pritisaka i potraživanja je prisutno. Uglavnom će se govoriti o finansijama, investicijama i dugovanjima. Takođe, glavni akcenat će biti na mladom svetu, deci, školarcima, njihovoj budućnosti i bezbednosti.

Merkurovi časovi podržavaju Veneru, pa trgovina, ćaskanje, neobavezni izlasci, ples, druženje – sve to pogoduje u ovim satima, dok su Marsovi, Saturnovi i Mesečevi rezervisani za ozbiljnije teme.

SUBOTA, SATURNOV DAN 06. 09. 2014.

Ove subote Saturn ulazi u kvadrat sa Jupiterom koji će poduže da traje, čak nekoliko puta u toku ove godine. Svaki put kada se ove dve planete sretnu u nekom napetom odnosu, donose promene na širem nivou. Uglavnom se te promene odnose na političko-ekonomsku situaciju. Pošto Jupiter predstavlja prostor, a Saturn vreme, to govori i da je došao trenutak za menjanje svih dosadašnjih nerentabilnih poslova. Kako je ovo jedan od poslednjih opadajućih kvadrata u zadnjem ciklusu od 20 godina, on predstavlja i početak neophodnih promena do sledeće konjunkcije koja će biti 2020. godine. Na ličnom planu to dovodi do sumiranja dosadašnjih iskustava i neophodna je faza da raščistimo sve kako bi u naredni ciklus ušli u novom ruhu. Ovo je početak narednog petogodišnjeg plana. Što se tiče energije samog dana, karakteriše ga Merkur-Mesec trigon preko vazdušnih znakova, što ovaj dan čini laganijim, sa dosta druženja, pokreta i prenosa informacija. Tome pogoduju Mesečevi i Merkurovi časovi. Takođe, ovog dana i Sunce ulazi u sekstil sa Saturnom, što daje podršku da ostanemo istrajni, metodični, fokusirani u oblastima koje smo započeli. Ovaj je povoljan dan i da se posvetimo nezi našeg tela, posebno u Sunčevim satima. Nadalje, ovo je poslednja subota u kojoj je bliska konjunkcija Saturna i Marsa, pa zato još uvek treba biti oprezan u tim časovima, posebno u saobraćaju (treća kuća).

NEDELJA, SUNČEV DAN 07. 09. 2014.

Sunce je u Devici na 14º i danas pravi lepe aspekte sa Saturnom i Plutonom. To nam omogućava da budemo staloženi, sigurni i koncizni u postavljanju cilja za narednu nedelju. Pošto se naredne nedelje dešava pun Mesec, što je maksimum u ovom ciklusu, sa ovakvom postavkom Sunca i Saturna, možemo se nadati i Saturnovom rogu izobilja, ako poštujemo njegove principe (strpljenje, istrajnost, upornost, konstruktivnost). Sunčevi časovi pogoduju za postavljanje cilja za naredni period. Ne treba zaboraviti da Sunce prenosi zrake Jupitera u znak Device, prenoseći joj dozu optimizma, vere, a i razrešava kvadrat Saturna i Jupitera, pa hrabrima koji žele da menjaju život, on daje veliku podršku. Sunce je danas i u opoziciji sa Kironom, te će podržati sve isceliteljske aktivnosti, i omogućiti pomoć prijateljima, kojima je ona potrebna. Danas se potrudite da iscelite rane, bilo u odnosima ili, pak, fizičke i ne stvarajte nove. Kako je Mesec u kvadratu sa Saturnom i Marsom, posvetite pažnju svojim starijim ukućanima i pokažite dozu saosećanja. Venera je danas zakoračila u znak Device i postala je vredna. Male stvari joj pričinjavaju užitak, pa ćete se možda danas posvetiti spremanju hrane za sebe i svoje bližnje. Nije na odmet i da revidirate svoju ostavu, obnovite zalihe, a i spremite neku poslasticu koja će obradovati vas i vaše ukućane.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD