Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 01.09.2014

Ovo je druga sedmica po redu u ovom ciklusu, pa je samim tim karakteriše prva mesečeva četvrt i druga mesečeva faza. Za razliku od prošlog ciklusa u ovom je svaki ponedeljak dan kada se dešavaju glavne faze meseca (mlad, pun, treća četvrt), sem prve četvrti koja će se desiti u utorak. Ponedeljkom inače i vlada Mesec, što svrstava ovaj lunarni ciklus u veoma promenjiv, dinamičan, nepredvidljiv i sa puno dešavanja i promena. U ovom lunarnom ciklusu ne treba imati nikakva očekivanja stalnosti, već sebe treba pripremiti na razne nepredvidive situacije i mogućnost čestih promena. Uostalom, samo promena i jeste stalna.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 01. 09. 2014.

Ovaj dan karakeriše Mesec u znaku Škorpiona u bliskoj konjunkciji sa Marsom i u kvadratu sa Venerom. Energija ovog dana je vrlo strasna i opsesivna. Činiće vam se da ne možete da svoju pažnju usmerite na više stvari, osećajući kao da vas je neka sila prikovala samo za ono što trenutno radite, što vas najviše pogađa, boli ili što strastveno želite. Zato ovaj dan probajte da otpočnete sa stvarima koje vam prijaju da bi vam na tome i ostala pažnja. Izlivi besa, protesta, negodovanja su svojstvena ovakvoj kombinaciji, a kako je ovo u trećoj kući horoskopa ovog dana – mogu biti prisutna negodovanja na ulicama, u školi, susedstvu… Kako je Mesec još od juče u Škorpionu i aktivira više planeta, ovu nedelju s’ pravom možemo nazvati “strasnom nedeljom”. Strast je neophodna za svaku vrstu ostvarenja, to je pogonsko gorivo za svaki cilj. Entuzijazam i uzbuđenje su takođe strasti. Odsustvo strasti nas dovodi u monotoniju i dosadu. Strast možemo negovati iz zadovoljstva, kao i iz nezadovoljstva. Strast može biti opasna kada je nekontrolisana, kada predugo traje, bez ostvarenja svog cilja, jer tada možete sagoreti sebe ili objekat svoje strasti. Ovaj dan nudi više opcija, pa imamo Saturna kao mogućnost kontrolisanja sopstvene strasti i Veneru i Marsa kao izvor same te strasti. Zato je ovo idealan dan da preispitamo svoje energije, da odmerimo da li su one konstruktivne ili destruktivne. Kada je pronađemo možemo je i usmeriti i staviti pod kontrolu i obezbediti sebi jaku pokretačku snagu. U suprotnom, ona se može ispoljiti kao veliki izliv besa. Intenzivni časovi su Venerini (potrošačka strast, ljubavna, seksualna, strast za posedovanjem, hranom i čulnim užitkom), Marsovi (takmičarska strast, biti prvi u nečemu pošto-poto, poriv za dokazivanjem. . . ) i Saturnovi (strast za dominacijom, vladanjem, kontrolom…). U večernjim časovima Mesec ulazi u znak Strelca i atmosfera dana se menja, te je karakteriše bezbrižnost, okupljanje, optimizam i druženje.

UTORAK, MARSOV DAN 02. 09. 2014.

Ovaj dan započinje sa prvom mesečevom četvrti. Ovo je, kao što smo rekli, proboj na površinu (pionirski dan). Sve ono što se “kuvalo” u nama prošle sedmice sada može izaći na površinu. Nemojte biti začuđeni događajima iz svoje okoline, oni su samo manifestacija vašeg unutrašnjeg stanja. To ne moraju biti samo negativne stvari, već naprotiv i vrlo lepe i pozitivne, jer Mesec pravi trigon ka Jupiteru. Zato za promenu, krenite da primećujete i pozitivne aspekte sebe koji se manifestuju iz vaše okoline. Ovaj aspekt simbolizuje i nagli rast koji vas može preterano opustiti, ali kako mu je dispozicija u kvadratu sa Suncem, ne treba preterano popuštati kontrolu. Merkur kao vladar ASC se nalazi na 29º Device i nagoveštava promenu, takođe simbolizujući izlazak iz unutrašnjosti u javnost. Taj stepen nas navodi da pregledamo šta je ostalo nedovršeno, da privodimo kraju ono što je započeto, kao i to da određena znanja treba da prenesemo prelaskom Merkura u Vagu. Mars, kao vladar dana, je ozbiljan, konstruktivan i odgovoran, ali i dalje ne trpi neposlušnost. Još uvek ima onih koji su verbalno negativni i imaju preteranu želju za komandovanjem. Ta osobina može biti intenzivna u Saturnovim časovima, pa se tada ne upuštajte u konfliktne situacije.

SREDA, MERKUROV DAN 03. 09. 2014.

Ovaj dan karakteriše Merkur na prvom stepenu znaka Vage koji ne pravi ni jedan od Ptolomejevih aspekata, već jedino preko svog dispozitora ima kontakt sa znakom Lava i Marsom. Ovakva pozicija Merkura zahteva da se nešto javno oglasi i predstavi. Diplomatski pristup u svemu je naglašen. Ovo je dan kada neometano možemo napraviti kompromis, a u nekim slučajevima (već započetih akcija) to je i dan kada čekamo na odgovor, jer ne dolazi do kontakta sa drugim planetama. Pošto je Merkur ovog dana neometan od drugih, ovo je i jedinstvena prilika da se pozabavimo svojim mislima, da prepoznamo šta je to što okupira naš um i kako se prema tome odnosimo. Takođe, ovo je i dobar dan da u naše ideje integrišemo nameru, kako bi se željena stvar pokrenula. Danas možemo da napravimo spisak potrebnih stvari, planiramo prilive, kao i troškove za naredni period (Merkur na vrhu 2. kuće). Ukoliko imamo želju, možemo da obnovimo kontakte sa prijateljima i osobama sa kojima se davno nismo čuli, a možda ćemo i mi dobiti poziv od tih ljudi. Muzika danas može da nam pravi sjajno društvo i da prija našem čulu sluha, posebno u Venerinim časovima. Za one koji stalno pričaju, ovo je idealna prilika i da čuju sami sebe.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 04. 09. 2014.

Jupiter je i dalje u Lavu, ali za razliku od prošlog četvrtka, promenio je oblast svog delovanja, zakoračivši u 11. kuću. Stvorio je idealne uslove da se pozabavimo svojim planovima, ciljevima i željama, svojim ostvarenjem u društvu u kome smo. I Lav, kao pripadnik vatrenog elementa, nosi u sebi želju i cilj, a 11 kuća je prenosi u budućnost i pravi plan njenog ostvarenja. Kako nijedna planeta ne pravi bliski aspekt sa njim, Jupiter ima mogućnost neometanog delovanja. Preko dispozitora dolazi u sjajan egzaktan trigon sa Plutonom i zatim sa Mesecom. Ovo je dobra podloga za materijalizaciju i ostvarenje željenog. Ovog četvrtka budite otvoreni za upoznavanje novih ljudi, jer svaki kontakt u vremenu može doneti dobrobit, čak i onaj koji se u prvi mah ne čini idealnim. Idealni sati su Sunčevi, pa i Mesečevi, iako se oni nalaze u znacima koji ne podržavaju Jupitera, pa se zato i situacije na prvi pogled mogu činiti neprivlačnim, ali u sebi kriju veliku snagu. Poštujte Devičanski i Saturnov princip – plan, rad, strpljenje i strategiju – i eto uspeha. Jupiter se polako približava kvadratu sa Saturnom i naprosto nas gura da donosimo odluke. Neke će se odnositi na promenu dosadašnjih stavova i uverenja, a neke na potpunu promenu pristupa životu. Ove dve planete u kvadratnom odnosu traže od nas da načinimo neki korak, da izađemo iz okvira poznatog.

PETAK, VENERIN DAN 05. 09. 2014.

Ovo je poslednji dan boravka Venere u znaku Lava. Ona se ovde nalazi na posebnom stepenu, 29º Lava - 00º Device, što je stepen fiksne zvezde Regulus. Ovo je prilika da danas zasijate u punom sjaju, što posebno važi za ženski deo populacije. Ovo je dan za dodele priznanja, nagrade, a ako ništa od toga – uvek možete sami sebe dovesti u osećanje važnosti i lepote. Danas se pogledajte u ogledalo i odajte priznanje toj osobi koju vidite preko puta, jer je ona jedinstvena i neponovljiva.

Ovaj petak neće biti tako “besposlen” dan, jer ga odlikuju brojni aspekti Meseca iz Jarca sa Saturnom, Marsom, Plutonom i Uranom. Užurbanost da se završi sve pre vikenda je očigledna. Dosta pritisaka i potraživanja je prisutno. Uglavnom će se govoriti o finansijama, investicijama i dugovanjima. Takođe, glavni akcenat će biti na mladom svetu, deci, školarcima, njihovoj budućnosti i bezbednosti.

Merkurovi časovi podržavaju Veneru, pa trgovina, ćaskanje, neobavezni izlasci, ples, druženje – sve to pogoduje u ovim satima, dok su Marsovi, Saturnovi i Mesečevi rezervisani za ozbiljnije teme.

SUBOTA, SATURNOV DAN 06. 09. 2014.

Ove subote Saturn ulazi u kvadrat sa Jupiterom koji će poduže da traje, čak nekoliko puta u toku ove godine. Svaki put kada se ove dve planete sretnu u nekom napetom odnosu, donose promene na širem nivou. Uglavnom se te promene odnose na političko-ekonomsku situaciju. Pošto Jupiter predstavlja prostor, a Saturn vreme, to govori i da je došao trenutak za menjanje svih dosadašnjih nerentabilnih poslova. Kako je ovo jedan od poslednjih opadajućih kvadrata u zadnjem ciklusu od 20 godina, on predstavlja i početak neophodnih promena do sledeće konjunkcije koja će biti 2020. godine. Na ličnom planu to dovodi do sumiranja dosadašnjih iskustava i neophodna je faza da raščistimo sve kako bi u naredni ciklus ušli u novom ruhu. Ovo je početak narednog petogodišnjeg plana. Što se tiče energije samog dana, karakteriše ga Merkur-Mesec trigon preko vazdušnih znakova, što ovaj dan čini laganijim, sa dosta druženja, pokreta i prenosa informacija. Tome pogoduju Mesečevi i Merkurovi časovi. Takođe, ovog dana i Sunce ulazi u sekstil sa Saturnom, što daje podršku da ostanemo istrajni, metodični, fokusirani u oblastima koje smo započeli. Ovaj je povoljan dan i da se posvetimo nezi našeg tela, posebno u Sunčevim satima. Nadalje, ovo je poslednja subota u kojoj je bliska konjunkcija Saturna i Marsa, pa zato još uvek treba biti oprezan u tim časovima, posebno u saobraćaju (treća kuća).

NEDELJA, SUNČEV DAN 07. 09. 2014.

Sunce je u Devici na 14º i danas pravi lepe aspekte sa Saturnom i Plutonom. To nam omogućava da budemo staloženi, sigurni i koncizni u postavljanju cilja za narednu nedelju. Pošto se naredne nedelje dešava pun Mesec, što je maksimum u ovom ciklusu, sa ovakvom postavkom Sunca i Saturna, možemo se nadati i Saturnovom rogu izobilja, ako poštujemo njegove principe (strpljenje, istrajnost, upornost, konstruktivnost). Sunčevi časovi pogoduju za postavljanje cilja za naredni period. Ne treba zaboraviti da Sunce prenosi zrake Jupitera u znak Device, prenoseći joj dozu optimizma, vere, a i razrešava kvadrat Saturna i Jupitera, pa hrabrima koji žele da menjaju život, on daje veliku podršku. Sunce je danas i u opoziciji sa Kironom, te će podržati sve isceliteljske aktivnosti, i omogućiti pomoć prijateljima, kojima je ona potrebna. Danas se potrudite da iscelite rane, bilo u odnosima ili, pak, fizičke i ne stvarajte nove. Kako je Mesec u kvadratu sa Saturnom i Marsom, posvetite pažnju svojim starijim ukućanima i pokažite dozu saosećanja. Venera je danas zakoračila u znak Device i postala je vredna. Male stvari joj pričinjavaju užitak, pa ćete se možda danas posvetiti spremanju hrane za sebe i svoje bližnje. Nije na odmet i da revidirate svoju ostavu, obnovite zalihe, a i spremite neku poslasticu koja će obradovati vas i vaše ukućane.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD