Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 25.08.2014

Ove nedelje započinje novi lunarni ciklus i novi niz četiri sedmice. Ascendent narednog ciklusa je u znaku Device, simbolizujući kraj leta i vraćanje na svakodnevne aktivnosti. Ovaj Mesec nas uvodi u organizaciju, planiranje, analizu, saradnju… Više o lunaciji pročitajte u novom članku Emire Antonić

Lunarni ciklus započinje u Mesečevom danu i Jupiterovom satu na 2º Device. I mesečev dan i znak Device simbolizuju promenjivost, saradnju sa drugima, ali i sklonost preteranoj brizi, dok se Jupiterov čas i sam drugi stepen odnose na procenu vrednosti, finansije, materijalna dobra, investicije. Tako da će ovaj mesec svakako nositi konotaciju rešavanja po pitanju materijalnih stvari, njihovom sticanju, raspodeli, kao i materijalizaciji već započetih projekata, ali i kooperaciji i saradnji sa drugima. U duhovnom smislu ovaj ciklus ima zadatak da nas nauči veri, kao i povezanosti sa višim bićem, pa zato posvetite svaki slobodan trenutak da osetite da li vera stanuje u vašem biću.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 25.08.2014g.

Mesec je na početku ovog dana u znaku Lava, dajući mu snažan pečat (posebno prepodnevu) i predstavu da mi sve držimo pod kontrolom. Dan startujemo sa velikim elanom, koji će nas držati do podneva, a nakon toga energija se spušta i zahteva saradnju sa drugima. Sam dan karakterišu tri egzaktna aspekta: Mars-Saturn konjunkcija u sekstilu sa Merkurom i naravno lunacija u popodnevnim časovima! Dakle, u ovom danu desiće se značajne odluke, koje će se odnositi da duže staze. Moguće su promene i zakonskih regulativa. Oblasti školstva, saobraćaja, građevine su takođe podložne inovacijama. Pošto je ovo i prvi dan ciklusa (semena forma), uticaj će se preneti i na ceo mesec. Ovaj ponedeljak može biti vrlo zahtevan i sa puno obaveza, uglavnom prema drugima. Pritisak u samom jezgru ovih dana dostiže maksimum. Kulminacija će se dešavati u Merkurovim, Marsovim i Saturnovim časovima.

Da dan nećemo provesti samo radno i bez razonode, govori Venera u trigonu sa Uranom. Stoga iskoristite Venerine časove za druženje, smeh, četovanje… Jupiterovi časovi su izuzetno povoljni za dobijanje novih ideja i samim tim planiranju ovog ciklusa. Posebno je za to značajan Jupiterov sat u kome se nalazi lunacija (16:05-17:12). Popodnevni Mesečevi časovi su vrlo osetljivi i mogu vas uvući u preteranu brigu, a ako se to desi, tada napravite predah, provedite vreme sa bliskim članovima porodice, poigrajte se sa kućnim ljubimcem ili budite inovativni u kuhinji ako vam to prija. Oko ponoći će Mesec biti u opoziciji sa Nepunom (Marsov i Sunčev čas), pa izbegavajte opijate i potrudite se da ranije odete u krevet.

UTORAK, MARSOV DAN 26.08.2014g.

Mars je i ovog utorka u znaku Škorpiona u trećoj kući i egzaktnoj konjunkciji sa Saturnom. Ovaj dan karakteriše izdržljivost, veliki pritisak, nekada do te mere da guramo glavom kroz zid. Pošto je u igru uvučena i Venera (kvadratom), strast je još veća. Može se desiti da sasvim “slučajno” postanete meta kritikovanja ili taj koji kritikuje, a sve radi toga da se drugoj strani probudi osećaj krivice. Svakako da će se ovog dana voditi polemike oko mnogih stvari, kako u partnerskim odnosima, tako i u finansijskim. Odnosi sa susedstvom u ovom danu trebaju da se posebno neguju, bilo da je to kolega za susednim stolom, komšija iz ulice ili susedna država. Ako vas uhvati osećaj krivice, preinačite ga u osećaj odgovornosti, jer ćete na taj način izbeći kaznu. Krivica traži kaznu, dok odgovornost donosi izbor. Što se tiče ljubavi, možemo reći da će neki kao magnetom biti uvučeni u veoma strasne veze, ili veze sa partnerima koji su po nečemu različiti od njih ili pripadaju drugoj kulturi, velikih razlika u godinama ili jednostavno društveno neprihvatljive. Dakle, časovi sa veoma velikim nabojem su Saturnovi, Venerini, Marsovi, pa ako ih koristite za rešavanje nekog problema, oni daju veoma veliku koncentraciju, ali ako ih koristite u komunikaciji – povedite računa da vas ne uvedu u duboke hodnike iz kojih je teško naći izlaz.

SREDA, MERKUROV DAN 27.08.2014g.

Merkur je ove srede u svom znaku Device u konjunkciji sa Mesecom. Svaka sreda će biti značajna u ovom ciklusu jer je na Asc znak Device kojim vlada Merkur. Danas ćemo više nego obično biti zaokupljeni svojim osećanjima, sećanjima i preispitivanjima prošlih događaja. Dan pogoduje sređivanju sopstvenih emocija, doma, papirologije. Takođe, ovo je dobar dan za pisanje, čitanje, kupovinu knjiga, školskog pribora ,druženje sa kućnim ljubimcima, šoping za svakodnevne potrebe. Takođe, danas možemo osetiti potrebu da posetimo rođake i bliske prijatelje. Kako i Mesec i Merkur imaju veliki uticaj na naš um, podložni smo da lako pamtimo stvari, pa pošto smo otvoreni treba biti svestan šta je to čemu poklanjamo pažnju, jer vrlo lako to može postati naš budući obrazac i navika. Zato se potrudite da instalirate dobre stvari. Izbegavajte da se žalite i da slušate žalopojke, jer reči danas prodiru duboko u naše nesvesno. Ovo je dobar dan za učenje i usvajanje novih znanja, posebno u Merkurovim i Mesečevim časovima. Kako je još uvek na snazi kvadrat Venere i Marsa, sa ovom kombinacijom Merkura i Meseca smo još više osetljivi i prijemčiviji da primetimo sve što ne valja.

Danas će biti puno kretanja i gužvi na ulicama, zato se ne nervirajte ako dođe do zastoja.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 28.08.2014g

Jupiter iz Lava danas pravi sekstil sa Mesecom iz Vage, tako da su oba znaka javnosti uključena, pa će ona najviše i obojiti današnji dan. Javna dešavanja, poznate ličnosti i vesti iz inostranstva će okupirati javnost. Za one koji se bave javnim poslovima, ovo je dobar dan da plasiraju svoje usluge, kao i da predstave sebe. Dobar je i dan za javna okupljanja, pa pogoduje promocijama, zabavama i većim skupovima. Takođe, ovo je dobar dan za priliv finansijskih sredstava, kupovinu na veliko, kao i kupoprodaju kuće ili stana (u Mesečevim i Jupiterovim časovima). Ipak, još uvek je na snazi kvadrat Venere i Marsa, zbog čega je strast još uvek prisutna, te zato treba biti obazriv da se ne preteruje u prevelikoj potrošnji. Jupiter se približava kvadratu sa Saturnom, kao i trigonu sa Uranom, što daje potrebu da se menja sistem. Sudstvo, kao i svi pravni procesi od danas pa u narednom periodu imaju tendenciju da se menjaju. Mlađa populacija (studenti) želi da unese novine. Saturnovi časovi daju izvesnu težinu, tako da u njima može vrlo lako da se desi da odustanete od svojih namera i ciljeva, posebno ako je za njih potrebna podrška sistema. Mesečevi časovi su dobri za komunikaciju i prezentaciju, dok Jupiterovi i dalje daju podršku finansijskim transakcijama.

PETAK, VENERIN DAN 29.08.2014g.

Venera, posle trodnevnog susreta sa Saturnom i Marsom, polako izlazi iz kvadrata. Danas smo u mogućnosti da lakše i trezvenije, bez velikog upliva strasti, osmotrimo ono što nas čini zadovoljnima. Takođe, Venera danas pravi lep sekstil sa Mesecom i poziva nas na druženje sa prijateljima, razmenu nežnosti i bliskosti sa partnerima. Ni ovaj dan nije baš tako miran kako se čini na prvi pogled, jer na početku ovog dana Mesec pravi egzaktnu opoziciju sa Uranom. Ovo unosi dozu nemira i nemogućnosti potpunog opuštanja. To su oni trenuci kada su mogući prekidi u najzanimljivijim momentima. Danas je dan kada se uživa u trenutku bez razmišljanja i želje o njegovom trajanju. Ovaj dan mami da se izađe u kupovinu, da se počastite i kupite sebi ili voljenom biću neki poklon. Samo nemojte preterivati, jer preko dispozicije Venera ulazi u opoziciju sa Neptunom, pa se može desiti da izgubite pojam o novcu i da posle trenutnog zanosa dođe do razočarenja. Kupovinu možete obaviti u Venerinim, Mesečevim, Jupiterovim časovima, a izbegnite Sunčeve. Marsovi i Saturnovi časovi još uvek imaju upliv na vaš osećaj zadovoljstva, pa provod uskladite sa time.

SUBOTA, SATURNOV DAN 30.08.2014g.

Saturn, vladar ovog dana, ne pravi nijedan aplikacioni aspekt, a i Mesec je neaspektovan, pa je ovo idealan dan dan ga provedete u tišini sami sa sobom. Iskoristite ovaj dan za štednju i akumulaciju energije, koja će vam svakako biti potrebna u prvoj četvrti Meseca (sledeća nedelja), kada se dešava proboj na površinu. Saturn je i dalje u trećoj kući, gde je završio prenos informacija sa Marsom. Sve što je trebalo da se čuje od svojih predaka, već je urađeno (otac sinu, deda unuku…). Već ste se napunili informacijama iz davne prošlosti, koje će vam biti neophodne u sledećoj nedelji, a i trajaće sve do sledećeg susreta Marsa i Saturna. Ova energija iz utrobe Zemlje, iz srži vašeg bića, ima ogromnu snagu, nalikuje feniksu ili zmaju i govori da sada može početi nov ciklus u vašem životu. Ovaj dan karakteriše i opozicija Sunca i Neptuna, koja može biti konfuzna, ali iskoristite je da postavite sebi pravo pitanje “Ko sam ja?” Odgovor možete dobiti u večernjim satima kada Mesec napravi trigon-sekstil sa Suncem i Neptunom.

Dakle, dan posvetite sebi, tišini, molitvi, zahvalnosti svojim precima i pronalasku svog identiteta.

NEDELJA, SUNČEV DAN 31.08.2014g.

Ovo je prvi dan naredne nedelje i ujedno zadnji dan prve mesečeve faze. Karakteriše ga Sunce u Devici na 7º. Sam sedmi stepen je simbol znaka Vage, sa svojim lunarnim delom Saturna. Zato je ovo idealan dan da se naučimo prepuštanju. Rečenica koja bi najbolje odgovarala ovom danu je “Neka bude volja tvoja”. Svako opiranje donosi nam iscrpljivanje i nemogućnost proboja na površinu. Mesec će danas još jednom spojiti Saturna i Marsa u znaku Škorpiona. Tako da je ovo za neke zadnja opomena, poziv da prihvate svoju odgovornost, a za druge može biti konstruktivna poruka strijih. Ujedno je ovo i trenutak da se podsetimo ako smo nešto zaboravili. Pošto je ovo prvi dan naredne sedmice, govori i o energiji cele nedelje. Stelijum u trećoj kući u Škorpionu (Mars, Saturn, Mesec) govori o gužvama na ulici, o opterećenosti uma, o fokusu, o koncentraciji, a i o početku predstojeće školske godine. Svakako ovde ima velikog nezadovoljstva, pa ova nedelja može biti propraćena izlaskom na ulice i raznim protestima. Pošto se danas postavlja cilj za narednu nedelju, budite svesni koliku snagu sada ima vaš um, jer na vama je samo da se izdignete iznad i sagledate suprotnosti. Imate cilj, imate snagu, pa samo postavite pozitivnu nameru i prepustite se. Tada sve ide u željenom smeru. Intenzivni časovi su Mesečevi, Saturnovi i Marsovi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD