Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Astrološko isceljivanje

Astrologija je pod vladavinom Vodolije, te njome najpre upravlja Saturn, kao primarni vladar ovog znaka, koji je vekovima astrolozima razvijao potrebu da proniknu u sistem spoznaje vremena i događaja u njemu, a odatle i svega onoga čime smo determinisani. Sa otkrivanjem Urana, koji je moderni vladar Vodolije, u našu kolektivnu mrežu svesti ulaze nove informacije i potrebe ljudi da se oslobode kroz promene društvenih sistema i sistema u nauci. Isto tako i u Astrologiji dolazi do sve veće potrebe i astrologa i klijenta da se astrološka karta sagleda ne samo više kao sredstvo za predviđanje događaja, već kao mapa za prepoznavanje obrazaca kojima smo uslovljeni, ali i oslobađanja od ovih ponavljanja, njihove transformacije i ostvarenja ličnih potencijala.

AstroHealing – ili astrološko isceljivanje, kao posebna grana astrologije, za svoj cilj ima balansiranje i isceljenje izazovnih planetarnih uticaja, koji se mogu dijagnostikovati putem klasične astrološke prakse, ali se dijagnostikovanjem problema (u određenom periodu ili na nivou čitavog života) sam problem ne može isceliti. Tako AstroHealing predstavlja poseban astrološki pristup isceljivanju izazovnih astroloških uticaja, i to dovođenjem planetarnih energija u balans, što se posebno izučava u okviru Energetske Astrologije, ali i sistematskim pristupom isceljivanja konkretnih izazovnih planetarnih pozicija i aspekata.

Iako AstroHealing kao sistem metoda i tehnika isceljivanja izazovnih astroloških uticaja ima više različitih pristupa, u ovom članku ćemo se baviti primarnim sistemom balansiranja putem cvetnih i drugih vibratornih esencija. Naime, cvetne esencije, a pre svega Bahove cvetne esencije, pokazale su se kao izuzetno efikasno sredstvo za balansiranje planetarnih uticaja, budući da deluju na veoma suptilnom nivou, korespondirajući upravo sa frekvencijom uticaja planeta. Pored Bahovih cvetnih esencija, danas postoji i veliki broj drugih cvetnih esencija koje su nastale u različitim krajevima sveta i koje su jednako uspešno našle svoju primenu u isceljivanju negativnih planetarnih aspekata.

Vibratorne esencije

Osim cvetnih esencija, danas su u svetu razvijeni i druge vibratorne esencije koje kroz kvalitet minerala ili duh životinje, pa i samog prostora omogućavaju postizanje skladnog dejstva u različitim delovima ljudskog života.

Cvetne esencije, kao i esencije dragog kamenja, sadrže minimalne količine fizičke supstance, dok ih životinjske i prostorne esencije uopšte i ne sadrže, te se stoga sve smatraju čistim vibratornim preparatima. Nosilac njihovih energetskih karakteristika je univerzalni prirodni medijum – voda. Sve vibratorne esencije pomažu u balansiranju disfunkcionalnih energetskih matrica između određenih energetskih centara (planeta), poznatih kao „izazovni aspekti“ između planeta u natalnom horoskopu. Sama esencija predstavlja inteligenciju datog entiteta (biljke, životinje, kamena ili prirodnog fenomena) koja dovodi u balans dati disbalans u našoj energetskoj matrici i samim tim nam omogućava da balansirano i sa svešću savlađujemo duhovne lekcije naših energetskih centara koje su zapisane u energetskoj matrici natalnog horoskopa kao planetarni kodovi.

AstroHealing podrazumeva i sticanje znanja o korespondenciji esencija sa odgovarajućim pozicijama planeta i njihovim aspektima, načinu njihove pripreme, kao i definisanju dužine samog tretmana. Određene esencije deluju primarno preko planeta, dok druge deluju preko znaka ili preko kuće. Uz sve navedeno, za potpuno razumevanje i primenu AstroHealing-a, neophodno je da posedujemo osnovno znanje o natalnoj i prediktivnoj astrologiji, kao i o još nekim dodatnim oblastima (na primer, elekciona astrologija).

Hironska astrologija

Veoma je važno da, kao astrolozi, razumemo da je cilj astrologije da nas poveže sa kosmičkim zakonima. Ipak, kao što smo već pomenuli, kosmičke zakonitosti nije dovoljno samo razumeti, pa ni razjasniti stvari koje se događaju – što jeste primarni cilj Urana – već je potrebno da naučimo kako da energije koje nosimo u sebi, odnosno svom horoskopu, dovedemo u balans. Uran predstavlja veliki kosmički intelekt koji nam pokazuje stvari koje se u životu događaju, zbog čega se događaju, kao i kada će se dogoditi, ali deo astrologije vezan za program AstroHealing-a upotpunjuje jedno opšte astrološko znanje oruđem koje omogućava da se u život pojedinca unesu željene promene.

Tako je AstroHealing, zapravo, astrologija iz sfere Hirona, pre nego astrologija iz sfere Urana. Iako smo, kao astrolozi, najpre okrenuti razumevanju tog „gornjeg“ (mentalnog) – Uranovog – dela astrološkog znanja, da bismo zaista sebi otvorili potpuna kosmička znanja i mogli da živimo u skladu sa njima – potrebno je da možemo nekoga da iscelimo. Najpre moramo isceliti sebe na nekom nivou, a druge delove sebe isceljujemo i kroz rad sa drugim ljudima, kroz neki odnos i neku osobu u svom životu. Pomaganjem drugima kroz AstroHealing mnogo činimo i za sebe, jer pomažemo sebi da živimo u skladu sa sopstvenom višom prirodom.

Kada kažemo da ova oblast astrološkog rada pripada sferi Hirona, ovde vidimo prvog astrologa, astrologa na Zemlji, astrologa iscelitelja. On je nosio ranu i tražio način da tu ranu zaleči. Radeći sa sobom i sa drugim ljudima, izučavamo sebe, stižemo do saznanja i konačno se dovodimo u „uranovsko“ – kosmičko stanje. U svojoj srži, perfektni Hiron jeste osnova za Urana, jer je on veza koja vodi od Saturna ka Uranu. Njega zovemo Kosmičkom Dušom. Da bi se ova Duša otvorila i bila velika, neophodno je da iscelimo one energije koje su iz nekog razloga problematične. One su u našem horoskopu definisane kroz određene teške aspekte i pozicije planeta koje možda nisu ugodne, te kroz ova mesta svetlost naprosto ne prolazi u punoj meri, pa na nekom nivou postoji grč koji ne dozvoljava našoj energiji da kruži.

Kada sagledamo natalnu kartu na ovaj novi način – kao energetsku mapu gde je svaka planeta povezana sa jednim energetskim centom (čakrom) – dobijamo potpuno novu percepciju u kojoj je svaki izazovni aspekt zapravo samo disbalans između dva energetska centra, čiju je vibraciju sada potrebno dovesti u balans.

Moj višegodišnji rad sa studentima u raznim delovima sveta, kao i sa mnogim klijentima, dao mi je jasnu spoznaju da smo u problemima svi slični, dok smo u vrlinama potpuno autentični i neponovljivi. Rečeno jezikom astrologije – dokle god izazovne aspekte živimo na niskom vibratornom potencijalu, oni će samo pokazivati jasnu mogućnost predviđanja, te će se dati aspekt uvek odigravati slično u životima različitih osoba. S druge strane, kada natus aktivira svoje izazove aspekte i sa svešću počne da „radi“ na njima, oni tada pokazuju svoje drugo lice u formi najveće autentičnosti natusa i onoga što je Duša svesno sebi postavila kao izazove da bi se razvijala, otkrila svoje lepote, talente i podelila ih sa svetom. Sa ovim drugim pogledom svaka planetarna energija postaje izvor sazrevanja Duše, otkrivanja njene lepote i radosti na ličnom planu, na nivou grupe srodnih duša kao i na nivou naše planete Zemlje.

Moja vizija za budućnost je nova generacija astrologa i pre svega astroterapeuta koji su pravi nosioci arhetipa Urana, kao onih koji u sebi nose živuće Znanje, otkrivaju moć značenja natalne karte, znaju da dovedu planetarne energije u balans i čija je svaka konsultacija ne samo informativna, već pre svega transformativna.


 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD