Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

18. - 25. VIII 2014

Problem u digitalnoj eri instant informacija jeste, naravno, imati pravovremene informacije. Sa Plutonom u Jarcu, tendencije vlada širom sveta izgledaju kao da se kreću ka kontroli informacija, i u isto vreme, ka manipulaciji tim informacijama i načinom na koji se daju. Tako, potraga za istinom protiv marketinga je veći izazov nego ikada za sve ljude planete. Kako Uran u Ovnu nastavlja svoj 33-mesečni rastući kvadrat ka Plutonu (jun 2012 – mart 2015), ovo je takođe i vreme otkrovenja, vreme kada istina izlazi na videlo. Vidite, Uran traži istinu i želi otkrovenje, ali Pluton u Jarcu traži da to sakrije i time preti svojom moći i kontrolom. Uran se odnosi na mase, u smislu “masovnih pokreta”, koje često žele slobodu, nezavisnost, i osnovna ljudska prava. Pluton u Jarcu može predstavljati vlade ili moćne lidere iz vlasti koji žele sve sem toga da masa dobije slobodu i nezavisnost. Tako smo mi u središtu epohalne svetske bitke moći između istine i manipulacije istinom (uključujući i čak finansijska tražišta) kako se izveštava. Oni koji kontrolišu informacije veruju da kontrolišu…sve, a možda su i  u pravu.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Smešno je, zar ne? Prošle nedelje smo pričali o nastupajućoj konjukciji Venere i Jupitera u Lavu kao o razvijanju “ljubavnog sjaja”, koji direktno utiče na Baraka Obamu, čiji je sunčev znak Lav. Hilari Klinton je upravo uputila uvređujuću kritiku prema Predsednikovoj spoljnoj politici vezano za uzdizanje islamističkih vojnika, kao drugu “stvar vođstva”. Ali pri kraju nedelje, kako se približava konjukcija Venere i Jupitera, ona je promenila svoju ploču i rekla da bi se našla sa Obamom na Martinim Vinogradima i izgladila situaciju. Morate voleti Venera – Jupiter kombinaciju. Vrhunac dostiže 18 – 19. avgusta. Tako da prikupite što više zagrljaja i što više ljubavi sada, jer će dinamika početi da se menja brzo ka Mars – Saturn konjukciji u Škorpionu 25. avgusta, a to je sve sem festivala ljubavi. Zagrljaji se mogu preokrenuti u pesničanja u treptaju oka.

Krajem avgusta se u stvari formiraju dva važna aspekta: Mars konjukcija Saturn 25. avgusta, i Sunce opozicija Neptun 29. avgusta. Oba su veoma snažna geokosmička potpisa “prvog nivoa” povezana sa velikim promenama na U.S. berzi (i verovatno svim svetskim berzanskim indeksima, podjednako kao i sa finansijskim tržištem, kao što su zlato i srebro).

Hajde da na trenutak uzmemo u obzir koncept koji je predstavljen u ovoj kolumni pre par meseci, vezan za konjukcije i opozicije. Ona planeta u konjukciji koja se brže kreće dominira kolektivnom pslihom i svetskim događajima. U opoziciji, sporija planeta je ona koja je dominantnija. Tako, konjukcija Marsa i Saturna u Škorpionu 25. avgusta će najverovatnije imati Marsa kao dominantniju planetu, što znači ratovi i konflikti. Rusko – Ukrajinska (kao i USA i zapadnoevropska) previranja će se najverovatnije intenzivirati, ne smanjiti, naročito nakon konjukcije Venere i Jupitera (koja naglašava Veneru, kao bržu planetu).

Krajem te nedelje, Sunce će biti u opoziciji sa Neptunom. Tako, sporija planeta – Neptun – postaje dominantnija. Ova planeta je još veći izazov od Plutona za dobijanje “istine”, za Neptuna koji može biti pasivan i vrdav, i još gore, može namerno obmanjivati i izostavljati važne delove informacija koje su neophodne kako bi drugi doneli odgovarajuće odluke. Osećanja “izdaje”, “nepoverenja” i “sabotaže” često dolaze od onih koji su postavljeni u ulogu žrtve.

Ovo može biti vreme velikog osramoćenja, čak skandala, naročito za one koji imaju planete locirane u T kvadratu u odnosu na opoziciju Sunca i Neptuna. U ovom slučaju, Sunce – Neptun opozicija postavlja se na 6 stepeni Device i Riba. Tako, ovi ljudi (naročito svetski lideri) sa planetama na ili u blizini 6. stepena Blizanaca ili Strelca, jesu najranjiviji u ovoj dinamici. Gosp. Obama, na primer, ima svoj natalni Mesec na 3. stepenu Blizanaca, u kvadratu sa njegovim natalnim Plutonom na 6. stepenu Device. On može biti pod uticajem ovih osećanja i ponašanja.

Za sada, kako god, ovo je dobro vreme za venčanja, privlačenja, i društvene aktivnosti. Hajde da svi pođemo sa Hilari Klinton koja nas vodi ka “zagrljajima” sa onima koje volimo, ali sa kojima smo imali nesporazume u poslednje vreme.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD