Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

18. - 25. VIII 2014

Problem u digitalnoj eri instant informacija jeste, naravno, imati pravovremene informacije. Sa Plutonom u Jarcu, tendencije vlada širom sveta izgledaju kao da se kreću ka kontroli informacija, i u isto vreme, ka manipulaciji tim informacijama i načinom na koji se daju. Tako, potraga za istinom protiv marketinga je veći izazov nego ikada za sve ljude planete. Kako Uran u Ovnu nastavlja svoj 33-mesečni rastući kvadrat ka Plutonu (jun 2012 – mart 2015), ovo je takođe i vreme otkrovenja, vreme kada istina izlazi na videlo. Vidite, Uran traži istinu i želi otkrovenje, ali Pluton u Jarcu traži da to sakrije i time preti svojom moći i kontrolom. Uran se odnosi na mase, u smislu “masovnih pokreta”, koje često žele slobodu, nezavisnost, i osnovna ljudska prava. Pluton u Jarcu može predstavljati vlade ili moćne lidere iz vlasti koji žele sve sem toga da masa dobije slobodu i nezavisnost. Tako smo mi u središtu epohalne svetske bitke moći između istine i manipulacije istinom (uključujući i čak finansijska tražišta) kako se izveštava. Oni koji kontrolišu informacije veruju da kontrolišu…sve, a možda su i  u pravu.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Smešno je, zar ne? Prošle nedelje smo pričali o nastupajućoj konjukciji Venere i Jupitera u Lavu kao o razvijanju “ljubavnog sjaja”, koji direktno utiče na Baraka Obamu, čiji je sunčev znak Lav. Hilari Klinton je upravo uputila uvređujuću kritiku prema Predsednikovoj spoljnoj politici vezano za uzdizanje islamističkih vojnika, kao drugu “stvar vođstva”. Ali pri kraju nedelje, kako se približava konjukcija Venere i Jupitera, ona je promenila svoju ploču i rekla da bi se našla sa Obamom na Martinim Vinogradima i izgladila situaciju. Morate voleti Venera – Jupiter kombinaciju. Vrhunac dostiže 18 – 19. avgusta. Tako da prikupite što više zagrljaja i što više ljubavi sada, jer će dinamika početi da se menja brzo ka Mars – Saturn konjukciji u Škorpionu 25. avgusta, a to je sve sem festivala ljubavi. Zagrljaji se mogu preokrenuti u pesničanja u treptaju oka.

Krajem avgusta se u stvari formiraju dva važna aspekta: Mars konjukcija Saturn 25. avgusta, i Sunce opozicija Neptun 29. avgusta. Oba su veoma snažna geokosmička potpisa “prvog nivoa” povezana sa velikim promenama na U.S. berzi (i verovatno svim svetskim berzanskim indeksima, podjednako kao i sa finansijskim tržištem, kao što su zlato i srebro).

Hajde da na trenutak uzmemo u obzir koncept koji je predstavljen u ovoj kolumni pre par meseci, vezan za konjukcije i opozicije. Ona planeta u konjukciji koja se brže kreće dominira kolektivnom pslihom i svetskim događajima. U opoziciji, sporija planeta je ona koja je dominantnija. Tako, konjukcija Marsa i Saturna u Škorpionu 25. avgusta će najverovatnije imati Marsa kao dominantniju planetu, što znači ratovi i konflikti. Rusko – Ukrajinska (kao i USA i zapadnoevropska) previranja će se najverovatnije intenzivirati, ne smanjiti, naročito nakon konjukcije Venere i Jupitera (koja naglašava Veneru, kao bržu planetu).

Krajem te nedelje, Sunce će biti u opoziciji sa Neptunom. Tako, sporija planeta – Neptun – postaje dominantnija. Ova planeta je još veći izazov od Plutona za dobijanje “istine”, za Neptuna koji može biti pasivan i vrdav, i još gore, može namerno obmanjivati i izostavljati važne delove informacija koje su neophodne kako bi drugi doneli odgovarajuće odluke. Osećanja “izdaje”, “nepoverenja” i “sabotaže” često dolaze od onih koji su postavljeni u ulogu žrtve.

Ovo može biti vreme velikog osramoćenja, čak skandala, naročito za one koji imaju planete locirane u T kvadratu u odnosu na opoziciju Sunca i Neptuna. U ovom slučaju, Sunce – Neptun opozicija postavlja se na 6 stepeni Device i Riba. Tako, ovi ljudi (naročito svetski lideri) sa planetama na ili u blizini 6. stepena Blizanaca ili Strelca, jesu najranjiviji u ovoj dinamici. Gosp. Obama, na primer, ima svoj natalni Mesec na 3. stepenu Blizanaca, u kvadratu sa njegovim natalnim Plutonom na 6. stepenu Device. On može biti pod uticajem ovih osećanja i ponašanja.

Za sada, kako god, ovo je dobro vreme za venčanja, privlačenja, i društvene aktivnosti. Hajde da svi pođemo sa Hilari Klinton koja nas vodi ka “zagrljajima” sa onima koje volimo, ali sa kojima smo imali nesporazume u poslednje vreme.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD