Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Pallas-Atena, Grčka i Evropa

Tokom same završnice boravka najznačajnije kraljevske zvezde Regulus u znaku Lava, svet prisustvuje početku velikih i značajnih promena. Na samom pragu ulaska ovog zvezdanog vodiča čovečanstva u znak Devicu, najavljuju se epohalne promene na nivou kolektivne svesti.

S’obzirom da ova zvezda predstavlja Sunce našeg Sunca, njen uticaj na nivou kolektivne svesti je primaran u odnosu na sve druge zvezde, pa ona svojim prolaskom kroz znake Zodijaka oblikuje svest našeg kolektivnog Bića.

Uticaj znaka Device se već uveliko oseća na globalnom nivou, od sve izraženijeg nezadovoljstva radničke klase koji se ispoljava na protestima širom sveta pod nazivom “Okupirajte Wall Street”, preko sve izraženijih problema po pitanju svetske ekonomije, klimatskih promena ali i prirodnih resursa (jer sam znak Device je znak skromnosti i racionalnosti), pa sve do revolucionarnih naučnih otkrića koja pred naučnike postavljaju izazove koji mogu dovesti do revidiranja postojećih zakona fizike.

Grčka i asteroid Pallas (Atena)

Ipak, ono što je u žiži svetske javnosti na samom pragu ulaska Regulusa u Devicu je svakako sve dramatičnija ekonomsko-politička situacija na tlu Evrope, koju ozbiljno preti da ugrozi Grčka, na čijim kulturnim tekovinama počiva Zapadna civilizacija – koja predvodi moderno čovečanstvo.

Osim sve izraženijeg kvadrata koji tvore Pluton u Jarcu i Uran u Ovnu, čiji uticaj sve snažnije uzdrmava ekonomske i geopolitičke stubove, u ove globalne promene su uključene i nebeske predstavnice ženskog stvaralačkog aspekta, utelovljene u asteroidni pojas između Marsa i Jupitera, kojima vlada planeta Ceres – prirodna vladarka znaka Device, pod čije polje uticaja uskoro dolazi i sam Regulus.

Jedna od tih božanskih predstavnica je svakako i boginja Atina (Pallas) – utelovljena u drugo po redu otkriveno asteroidno telo (28.03.1802, Sunčev horoskop, Berlin) u ovom pojasu asteroida, koga ulazak Regulusa u znak Device (kao i u slučaju ostalih utelovljenih božanstva u ovom pojasu) sve izraženije budi.

Njena uloga u predstojećim globalnim promenama se već uveliko oseća na tlu Evrope, a posebno Grčke, čija je Ona arhetipska vladarka, što možemo uočiti i u samoj vezi između asteroida Pallas i ulaska zvezde Regulus u Devicu, koja u sebi na dubljim nivoima krije veoma značajne astrološke poruke za period ulaska ove kraljevske zvezde u znak Device.

Kroz sekundarnu progresiju karte otkrića Palas i direkciju Solarnog luka za trenutak ulaska Regulusa u znak Device, vidimo više egzaktnih pokazatelja razvoja mundanih događaja u tom periodu, koji se ogledaju kroz egzaktnu konjunkciju sekundarnog Meseca progresivne natalne karte otkrića asteroida Pallas, i Plutona u karti direkcije solarnog luka karte otkrića. Ova egzaktna konjunkcija je svojom simbolikom sukoba potkrepljena još jednom egzaktnom konjunkcijom između Saturna u sekundarno progresivnoj karti i Marsa u karti direkcije Solarnog Luka.

Osim toga Saturn je u sekundarnoj progresiji i u egzaktnom kvadratu sa pozicijom Venere na 16. stepenu Strelca, koja je predstavnik same Atine. Uzmimo u obzir i Marsa u karti sekundarne progresije asteroida Pallas koji obrazuje egzaktan kvadrat sa pozicijom natalne Venere u natalnoj karti otkrića asteroida Pallas, koja predstavlja dispozitora same Pallas koja se nalazi u Vagi u karti njenog otkrića, a čiji se dispozitor Venera nalazi na 9. stepenu Ovna.

Ovim pokazateljima možemo naslutiti da period ulaska Regulusa u Devicu neće biti lagan po pitanju mundanih događaja, koji se aktiviraju na samom tlu Grčke, na čijim antičkim tekovinama počiva i današnja zapadna civilizacija, čiji je arhetipski predstavnik sama boginja Atina.

Za posmatrača aktuelnih svetskih događaja koji prate smenu dva velika civilizacijska Doba, može biti interesantna činjenica da promena znaka ovog velikog zvezdanog predvodnika čovečanstva, uslovljava promenu na nivou kolektivne svesti, koja se oslikava i kroz geopolitičke događaje upravo na tlu dve civilizacijske kolevke – u Africi i Grčkoj, doprinoseći da steknemo zaključak da su promene pred nama zaista duboke i korenite.

Sobzirom da će se asteroid Palas u periodu ulaska Regulusa u Devicu naći na 13º Vodolije, obrazujući tako egzaktan trigon-sekstil sa osom čvorova karte prelaska Regulusa u Devicu, možemo zaključiti, da će osim same Ceres, važnu ulogu u budućoj etapi naše evolucije od sledećih 2160 godina, svakako igrati i boginja Atina. Sobzirom da je Atina Palada bila boginja zaštitnica grčke države, ali i boginja rata, možemo naslutiti da će prelazak Regulusa u Devicu umnogome uticati i na ovu kolevku evropske i zapadne civilizacije - Grčku, što se može uvideti i iz same natalne karte ove zemlje, koja je napravljena za datum njenog oslobođenja od Turaka.

Za dan ulaska Regulusa u znak Device, vidimo da će Mars ove karte obrazovati egzaktan kvadrat sa natalnim vladarem Asc grčkog natala – Mesecom, na 17º Strelca, ukazujući da će sam period ove velike promene Doba, koju Regulus najavljuje, biti aktiviran kroz burne događaje u Grčkoj. Sa druge strane egzaktna konjunkcija Merkura i Sunca u natalu ove zemlje se nalazi u veoma jakom kvadratu sa egzaktnom konjunkcijom Urana i Neptuna u 6. kući, iz čega možemo uočiti potencijalno nezadovoljstvo radničke klase čiju sliku ova karta u sebi nosi, kao i antagonizam prema vladajućoj strukturi koju predstavlja egzaltirano Sunce.

S’tim u vezi, treba imati u vidu da je tranzitni Pluton, od marta meseca 2009. godine, ukupno pet puta prošao preko ove konjunkcije Urana i Neptuna u karti Grčke, sve snažnije uslovljavajući kako je započeo da obrazuje kvadrat sa Uranom preko kardinalnih znakova, sve izraženiju finansijsku krizu i nezadovoljstvo naroda.

Uran i Neptun u 6. kući svakako mogu ukazati na pobunu i revoluciju, ali ova pozicija u 6. kući (vojska) može ukazati i na potencijalno ratno stanje.

Ipak, za nas veoma interesantnu sliku u natalu Grčke daju i asteroidi Ceres i Pallas koji se nalaze u egzaktnoj konjunkciji na 7º Strelca, upravo na onom stepenu na kome će se naći dispozitor Regulusa u karti njegovog ulaska u Devicu a to je Merkur, sa svojom pozicijom na istom ovom 7º Strelca! Ovaj 7º Strelca je kvadriran od Plutona u natalnoj karti asteroida Pallas koji se nalazi na 6º Riba, dodatno ukazujući na burne predstojeće događaje koje može aktivirati prelazak Regulusa u Devicu.

Takođe i sekundarni Uran natalne karte Grčke obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem na 29º Strelca u karti ulaska Regulusa u Devicu, odakle obrazuje i separacioni kvadrat sa natalnim Plutonom blizu stepena egzaltacije Venere, iz čega vidimo revoluciju koja nastaje usled ekonomske krize i velikog novca koji se nekada trošio na ugodan i lep život.

Grčka i Evropa

Ali, u kojoj meri burni događaji u Grčkoj mogu pretiti i samoj Evropskoj uniji, koja i arhetipski putem svoga imena i kulturološki ima snažnu vezu sa kolevkom zapadne civilizacije – Grčkom?

U natalnoj karti  Evropske unije vidimo jaku opoziciju između konjukcije Marsa i Plutona u Škorpionu i Meseca u Biku u blizini Algola. Ovaj egzaltirani Mesec opisuje Uniju evropskih naroda, čija opozicija sa militantnom konjukcijom Plutona i Marsa u Škorpionu ukazuje i na mnoge opasnosti koje samu Evropu vrebaju, pre svega od strane fundamentalista. Ascendent Evropske Unije se nalazi na osetljivom i veoma značajnom 18º Lava, baš tamo gde se odigrala milenijumska eklipsa, ukazujući na osetljivo mesto, a kako je ovaj direktivni Ascendent baš u 2011. godini (za svoj 18. rođendan) došao na natalnog Kirona na 6º Device (18 stepeni kasnije), ne čudi što baš ovih dana čujemo uznemirujuće vesti. Naime, Kiron se u Evropi nalazi tačno na vrhu druge kuće, pa je izvesno da je potencijalna rana upravo problem sa finansijama!

Dispozitor Meseca karte EU, odnosno njenih naroda je Venera, koja se nalazi na stepenu pada Sunca, a na kojoj upravo boravi direktivni Saturn Grčke, koji je ujedno i vladar direktivnog grčkog Asc. Ovom slikom vidimo velike dugove (Saturn) Grčke, koje dolaze na teret Evropskih naroda (Mesec iz horoskopa EU), jer ova situacija se može preliti i na celokupnu Evropu što se vidi iz snažnog kvadrata koji Venera Evropske unije obrazuje sa konjukcijom Urana i Neptuna u Jarcu u svom natalu. Ova konjukcija Neptuna i Urana je u sekundarnoj progresiji Evropske Unije već u egzaktnom kvadratu sa njihovom natalnom Venerom, na koju je upavo došao direktivni Saturn Grčke, pa je ovo značajan astrološki pokazatelj straha od mogućeg grčkog scenarija na tlu čitave Evrope.

Dispozitor natalne konjukcije EU Urana i Neptuna u Jarcu je Saturn na 23º Vodolije, koji osim što obrazuje egzaktnu konjunkciju sa samim asteroidom Pallas (Grčka) u svom natalu, ujedno obrazuje i egzaktnu konjunkciju sa Marsom u natalnoj karti otkrića asteroida Palas, ali i snažan T kvadrat prema opoziciji Meseca i Plutona-Marsa.

Upravo ovi pokazatelji govore u prilog drame, koja se sa tla Grčke veoma lako može preneti i na druge članice Evropske Unije, jer i sama karta Unije evropskih naroda u sebi sadrži veoma dominantnu poziciju grče boginje Atine – Palas. Dodatnog pokazatelja snažne povezanosti Evrope sa Grčkom i ulaskom Regulusa u Devicu, daje kako sam sekundarni Asc karte Evropske unije na 0º Device, tako i sekundarni Mars natalne karte Evropske unije, koji se nalazi na 7º Strelca (u konjukciji sa Ceres i Palas Grčke i vladaru Regulusa – Merkuru).

Da je cela ova geopolitička drama potkrepljena svetskom dužničkom krizom, koja je usko povezana i sa SAD-om, ukazuje i sam natalni vrh 2. kuće SAD-a na ovom istaknutom 7º Strelca.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD