Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

04. - 11. VIII 2014

Američka berza (DJIA) započela je nedelju iznad 17.000. Do utorka, počela je da silazi na 16.900. U četvrtak, se desio pad od neverovatnih 317 poena, brišući sav godišnji uspeh do danas. To je zatvorilo nedelju ispod 16.500 po prvi put od 20. maja, uz minimum od 16.437 u petak. Pad akcija u SAD-u je ogledalo sličnih padova na drugim tržištima kapitala širom sveta, osim u Kini i Hong Kongu, koji su oštro viši, još jedan znak da je fokus narednih velikih mogućnosti u svetu okrenut ka tom regionu. Jedna od oblasti kojoj svetske investicije nisu okrenute je Argentina, koja - po drugi put u 13 godina - nije izmirila svoj dug obaveze prema svojim kreditorima. Ovaj put je naročito mrsko jer je Argentina mogla to sada sebi da priušti (dok to nisu mogli u prethodnom slučaju).

Ovaj put, njihovi lideri jednostavno ne žele da vrate ono što su pozajmili i što su obećali da će vratiti, uprkos odluci suda. Vladini dugovi, smanjivanja rejtinga... to su sve obeležja Plutona, još uvek hranjenja kroz znak Jarca (vlade), naročito sada kada je u kvadratu sa Uranom u Ovnu (prkos). Kao što je pomenuto, zlato i srebro su bili nisko prošle nedelje, oboje su došli na svoj najniži nivo od 19.juna. Zlato se oporavilo tokom dana u petak, i poraslo je na preko 12 dolara/po unci, približavajući se oko 1295.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Naša kolumna prošle nedelje je glasila, “Ova nedelja počinje sa Venerom koja tranzitira u T-kvadrat sa tekućim kvadratom Urana i Plutona koji raste. Ovaj T-kvadrat će biti na snazi od 28. – 31. jula. Venera vlada stvarima od vrednosti, kao što su berze i valute. Njen prvi aspekt je opozicija sa Plutonom u Jarcu u ponedeljak 28. jula. Ovo se odnosi na dug i poreze, ... A ovo je otprilike stanje koje oslikava kako je prošla protekla nedelja. U četvrtak, Argentina nije uspela (namerno) da otplati svoj dug (obveznice) koje su došle na naplatu. Nastala je panika, koja je u stilu govora Urana (iznenadna panika, uzdrmavanje, histerije, slom tržišne podrške), eskalirala do drske igre krivice političkih lidera. O, igre okrivljavanja nisu bile ograničene samo na Argentinu prošle nedelje. Lideri Rusije, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država su takođe bili u dobroj formi za igru okrivljavanja jedan drugog, kao i oni u opozicionim strankama. Ton je bio posebno glasan i preteći do petka kada je Mars (neprijateljstvo, napad) bio u kvadratu sa Jupiterom (preterivanja i hvalisanja). Nešto veliko je obećano (ili navodno obećano), a neki lideri sveta obraćaju se sa rečima koje su toliko daleko od stvarnosti (Mars / Jupiter) da vam dođe da se zapitate u kom svetu žive ovi ljudi? To je kao: "Ja sam kriv, ali ti si krivac i ti ćeš primiti metak. "

Postoji nekoliko zanimljivih geokosmičkih aspekata ove nedelje. U četvrtak, Mars će formirati harmoničan trigon sa Neptunom, a zatim će se formirati još jedan skladan trigon Sunca i Urana u petak, 8. avgusta. Sve to zvuči dobro i konstruktivno. Međutim, nedelja se završava sa kvadratom Sunca sa Saturnom 9. avgusta. Javljaju se nove brige u privredi, poreskoj upravi, i špijuniranju vlade.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Rođendan predsednika Baraka Obame je ove nedelje, 4-tog avgusta, to je Obamin 53. solarni povratak – u ponedeljak. Mesec (i Mars i Saturn) će biti u znaku Škorpije, sa poslednja dva u kvadratu sa njegovim Suncem u Lavu. Merkur i Jupiter su takođe u Lavu sa Suncem, ovo je obično kombinacija društvene popularnosti i poverenja, ali i prekomerne samouverenosti do tačke da se načine greške u proceni.

Stručnjaci koji misle da će predsednik biti pomirljiv i ujedinjavajući, verovatno takođe žive u nekom drugom svetu, posebno ako njegova stranka izgubi kontrolu nad Senatom. Ove planete su u fiksnim znacima, i još jednom, kao na rođenju, njegov Ascendent će biti Vodolija, drugi fiksni znak. On je "fiksan" na svom putu. Nije verovatno da će promeniti način na koji misli ili radi bilo šta. Naprotiv, ovi potpisi sugerišu da će zaključiti svoje stavove i svoje ciljeve čak i čvršće. Sve te planete u Škorpionu, u kvadratu sa Suncem i Merkurom (informacije) u Lavu ... te će biti zanimljivo videti koje "poverljive informacije" u vezi sa opozicijom će "procureti". Ne možete ništa sakriti od entiteta sa puno Škorpije koji ima pristup svemu ..., a posebno onome što je zapisano. Pluton i Škorpija povezani sa horoskopom sa Suncem u znaku Lava, dok Uran kvadrat Pluton sa Saturnom prolazi kroz znak Škorpiona, obrazujuće izazovne aspekte ka kvadratu Sunce - Saturn u horoskopu SAD-a. Svi ovi aspekti govore o moći i kontroli - ili lečenju. Voleo bih da vidim isceljenje. Mislim da svako želi da vidi isceljenje, što je viši izraz ovih planetarnih aspekata, kao i dinamike konfiguracija. Ali je takođe bitno koje će izbore ljudi načiniti sa ovim energijama.

Sa Uranom (koji vlada znakom Vodolije, što je podznak predsednika Obame i u natalnom i u solarnom horoskopu) u trci ka svom konačnom sastanaku u kvadratu sa Plutonom (koji vlada Škorpionom) decembra 2014 do marta 2015, ovo će biti veoma važna godina za predsednika, kao i za ljude u SAD-u, nešto kao velike prekretnica za svakoga. Promene su obećane (kao i nada), a promene i dolaze.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD