Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

28. VII - 04.VIII 2014

I S&P i NASDAQ su porasli najviše prošle nedelje. S&P je postigao novi rekord 24. jula, a NASADAQ je testirao 4500 istog dana, po najvišoj ceni u poslednjih 14 godina. The Dow Jones Industrial Average, ipak, nije dostigao novi rekord prošle nedelje. Njihov najviši domet ostaje na 17,151 od – pogađajte! – 17.jula, našeg poslednjeg kritičnog dana sa tri zvezdice, takođe datog u knjizi Predviđanja za 2014.

Nakon postavljanja u red u utorak prošle nedelje, kako je Sunce ispunilo svoju godišnju konjukciju sa Jupiterom (“Velikim benefikom”) u Lavu (“drugi Veliki Benefik” po znaku), svaki od ovih indeksa je naglo pao u petak. DJIA, na primer, je pao za 123 poena, završavajući sa 16.960.

Berzinski indeksi ostatka sveta su poprilično bili pomešani prošle nedelje. U Južnoj Americi, brazilski Bovespa je porastao na 58,138, svoju najvišu tačku od marta 2013. Argentinski Marvel Index, je sa druge strane, pao na 7923, svoj najniži nivo ovog meseca, i daleko od svog rekorda 8925 od 14. jula. Predpostavljam da će to pokazati predsedniku Kircheru kao ne baš pametan potez to što se nije pojavio na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Brazilu pre par nedelja i pridružio ruskom državnom vođi Vladimiru Putinu i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel kao gost brazilskog predsednika Dilma Rouseffa.

Kako god, izgleda da Putinovo prisustvo nije pomoglo kapitalnom bogatstvu prošle nedelje, jer je Moskovski MICEX index pao na 1384, svoj najniži nivo za više od dva meseca. To je pad za više od 10% od 8.jula. Ekonomske sankcije zapadnog sveta prema Rusiji, koja nastavilja svoje vojno prisustvo na ukrajinskoj granici,  počinju da bole, i svi delovi ishoda toga što je rođendan pao upravo na vrh velikog kardinalnog krsta pred kraj aprila (Putin je rođen 7. oktobra 1952; njegovo natalno Sunce je na tom kritičnom 13-14. stepenu Vage, kardinalnog znaka, gde se desio veliki krst.)

Cene akcija nisu prošle ništa bolje u ostatku Evrope. Od svog rekorda 20. juna i 3. jula sa nešto malo više od 10,000, nemački DAX je pao na zonu od 9600 po treći put prošle nedelje. Blizu 9600 bi bio tehnički slom. Holandski AEX je takođe dostigao svoj dugorični vrh ciklusa u prvoj nedelji jula, ali je takođe teško pao prilikom zatvaranja prošle nedelje. Isto je bilo bukvalno tačno za švajcarski SMI index. Ali u Velikoj Britaniji je bila druga priča, gde je londonski FTSE indeks skakao cele  nedelje, završavajući sa 60+ poena od svog rekorda od 6894 koji je postigao 15.maja.  Sve je vezano za valutu, jer je Euro, (i švajcarski Franak) pao na svoj najniži nivo još od novembra 2013. Pa, kao što smo rekli ovde mnogo puta, Evropa ima potrebu da spusti vrednost Eura ukoliko želi da nastavi da zaokružuje na svetskom tržištu.

Na Dalekom Istoku i Istočnoj Aziji, stvari su se zaista zagrejale prošle nedelje, što je druga indikacija da se ekonomska moć seli sa Zapada na Istok. Indijski Senex je dostigao novi rekord svih vremena, dok su austalijanski All Ordinaries i Hang Seng Index u Hong Kongu skočili na svoj najviši nivo za više od tri godine. Kineski Šangaj Index je napravio veliki skok uvis, kao i japanski Nikkei index.  Ovde nije bilo tendencija pada. Sve je raslo, raslo i raslo.

Na drugim tržištima, plemeniti metali su imali ludu vožnju prošle nedelje. U četvrtak, 24. jula, zlato je palo na 1287.50, ispod 1292.60 najnižeg od prošle nedelje koji je generisao naš specijalni alarm. Počeo sam da razmišljam: “Pa, toliko o tom specijalnom alarmu za zlato. Bar nije bilo ništa ili samo malo gubitka ukoliko ste postavili svoje stop-loss ispod 1292.60 dna od 15.jula, kada je objavljen specijalni alarm.” Kako god, u petak, zlato je završilo sa $14.40, na 1308.50. Ipak vreme za ovaj nizak nivo je još bio u okviru prvog od dva moguća vremenska perioda (14-25 juli) koji su bili povezani sa tranzitom Marsa kroz Škorpiona. A ciljana cena za ovaj nizak nivo koja je data u specijalnom alarmu nije bila prekršena.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Rekord DJIA (17. jul) i S&P (24.jul) se dobro uklopio u transit Marsa preko 23-28. Vage, koji je formirao konjukciju sa Jupiter-Neptun konjukcijom u “Buttenwood” chartu koji predstavlja početak nove njujorške berze (17.maj 1792.). Sada Mars ulazi u Škorpiona, od 25.jula – 13. septembra, u vreme koje često predstavlja više borbe na SAD berzi, i vise podrške za robu kao što su plemeniti metali.

Ova nedelja počinje sa Venerom koja tranzitira u T-kvadrat sa tekućim kvadratom Urana i Plutona koji raste. Ovaj T-kvadrat će biti na snazi od 28. – 31. jula. Venera vlada stvarima od vrednosti, kao što su berze i valute. Njen prvi aspekt je opozicija sa Plutonom u Jarcu u ponedeljak 28. jula. Ovo se odnosi na dug i poreze, a veliki problem na tapetu danas u SAD jeste poreska reforma - posebno reforma korporativnog poreza.

SAD trenutno imaju najviši korporativni porez u svetu, i SAD kompanije kupuju strane biznise na alarmantnom nivou kako bi premestili svoje nadgledne štabove, sačuvali novac od poreznika, i bili više konkurentni sa drugim svetskim biznisima. Umesto prepoznavanja izvora ovog problema (korporativne takse u SAD su prevelike i čine SAD biznise manje konkurentnim na svetskom tržištu) i ispravljanja kodova korporetivnih poreza (smanjivanje svetski najviših taksi kako bi kompanije u drugim zemljama premestile svoje takse i isplate ovde), Bela Kuća je u procesu predlaganja penala ovim kompanijama kako bi ih naterala da ostanu i plate više takse pod tripom krivice kako nisu “patrioti”, time što su želeli da izbegnu visoke takse. 

U terminima finansijskog tržišta, opozicija Venere i Plutona i kvadrat ka Uranu mogu doneti iznenadne preokrete. Na berzi na primer, baš onako brzo kao što su akcije pale prošle nedelje, mogu se uzdići direktno iz pada koji se formira u ovom periodu. Ali da li će dostići nove rekorde? Ukoliko ne, onda će tehnička slika izgledati sumorno, vrlo nalik onoj iz leta-jeseni 1987.

Za sada, hajde da uživamo u letnjoj sezoni Lava, znaku zabave, Sunca, i žurki. Uživajmo bar dok Mars u Škorpionu ne sretne Saturna 25. avgusta. Do tada bi trebalo da bude dosta vruće, kako po pitanju vremena (pazite na šumske požare) tako i po pitanju politike (posmatrajte Putina, Obamu, i SAD srednjoročne izbore).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD