Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 28.07.2014

U ovom vremenu usklađivanja našeg ritma sa prirodnim vibracijama, svakako trebamo uzeti u obzir i usklađivanje sa ritmom planetarnih dana i planetarnih časova. Na taj način usklađujemo svoje biće sa mističnim brojem 7 koji se pominje u svim religijama i koji označava stvaranje sveta, blagostanje, plodnost i sreću.

Planetarni dani i časovi

Imena dana u nedelji u mnogim jezicima danas, a posebno u starim (staro-grčki, latinski) vode poreklo od imena planeta u sunčevom sistemu. Tako Nedeljom vlada Sunce, Ponedeljkom- Mesec, Utorkom-Mars, Sredom-Merkur, Četvrkom-Jupiter, Petkom-Venera, Subotom-Saturn.

Za razliku od svetovnog računanja početka dana – koji počinje u ponoć, planetarni dan počinje kada Sunce izlazi i traje do narednog izlaska Sunca. Sunce ne izlazi u svakom mestu u isto vreme, pa samim tim se razlikuje i početak dana u zavisnosti od geografske širine i dužine. Pored vladarstva planeta nad danima imamo i vladarstva planeta nad određenim časovima. Prvi čas uvek odgovara planetarnom danu. Stoga, ako je recimo u pitanju petak, to znači da njime vlada Venera i prvi čas po izlasku Sunca odgovaraće planeti Veneri. Svaki naredni čas preuzima sledeća planeta po Haldejskom rasporedu, tj. po brzini svog kretanja. Tako će u ovom slučaju drugi čas odgovarati planeti Merkur. Dužina planetarnog časa nije fiksna kao kod ustaljenog računanja (60min), već varira u zavisnosti od dužine trajanja dana ili noći, tj. od godišnjeg doba.

Sedam dana traje jedna mesečeva faza, pa je ovo idealan trenutak da se uklopimo u ritam prve sedmice, tj. prve mesečeve faze. Prva faza meseca odgovara fazi rasta i muškom JANG principu. Samim tim ona simboliše aktivnost i preduzimljivost.

Ritam sedmice

Sunčev dan (nedelja) 27.07.2014. počinje u 5h 23m za Beograd i prvi čas je pod vladavinom Sunca i traje 73m, sledeći je Venerin pa nadalje prema haldejskom raspredu, a završava se 28.07.2014 u 5h23m kada počinje Mesečev dan.

Svo vreme dok je Sunce u znaku Lava, svaki početak dana će i za vladara ASC imati Sunce, dok kada Sunce pređe u Devicu, vladar Ascendenta za tih trideset dana će biti Merkur. Dakle, u kom znaku je Sunce taj znak i njemu odgovarajuća planeta će imati startnu energiju tih 30 dana.

To znači da ćemo za dan nedelju posmatrati Sunce i kao vladara dana i kao vladara ASC. Za ponedeljak ćemo kombinovati energiju Meseca kao vladara dana i Sunce kao vladara ASC tog dana. Utorkom ćemo kombinovati Marsa kao vladara dana i Sunce kao vl. ASC. Sredom će to biti kombinacija Merkura i Sunca, četvrkom je u pitanju kombinacija Jupitera i Sunca, petak Venere i Sunca i u subotu Saturna i Sunca – sve dok je Sunce u Lavu.

Nedeljom ćemo se, dakle, uskladiti sa energijom Sunca i pratiti u kakvim planetarnim aspektima je sa drugim planetama i na taj način poštovati njegove zahteve.

Ono je ove nedelje u separacionoj konjunkciji sa Jupiterom i Mesecom, tačnije nalazi se u ekvidistancu između njih, pa vreme provedeno u prijatnom porodičnom druženju, putovanja, sve to dolazi u obzir, odlazak na slavlja, javne prezentacije i to sve u časovima u kojima vladaju Mesec i Jupiter. Takođe, Sunčev dan pogoduje postavljanju ciljeva za tekuću nedelju, pa sve što se odnosi na već pomenute stvari može poslužiti kao cilj. Treba biti obazriv u Marsovom času (12:46 do 14:00 i posebno noćnom 20:56 do 21:42), jer je Sunce u kvadratu sa Marsom, da nebi došlo do nepotrebne suvišne vatre i prelivanja energije. Takođe, Sunce je i u inkonjunkciji sa Neptunom, pa se može desiti da vam promaknu neke važne stvari, kao i da previdite jasnu sliku, a izvesna je i zaboravnost i odsutnost.

Ponedeljak, Mesečev dan (28.07. do 29.07.)

Ponedeljak je Mesečev dan i označava početak radne nedelje iako je to astrološki drugi dan po redu. Sam po sebi ponedeljak je vrlo osetljiv i stresan dan, tada počinju gužve, kada pravimo kontakte sa drugima, dobijamo dnevne zadatke i jednostavno veoma lako primamo i reflektujemo svoje vibracije. Mesec je najbrži od svih planeta pa su zato i dešavanja dinamična, užurbana, što prouzrukuje veći protok energije kroz nas i oko nas.

Ovaj ponedeljak počinje dok je Mesec u znaku Lava na 18º i samim tim ima potrebu da ovaj ponedeljak bude jako značajan i upečatljiv u odnosu na ostale ponedeljke. Svi će se truditi da ostave utisak na svoju okolinu. Kako Mesec pravi kvadrat sa Saturnom, to baš ne daje da ovaj ponedeljak teče lagano, već može biti zastoja, rigidnih stavova, vraćanja stvari iz prošlosti i raspravljanje o onome šta je bilo, a posebno su napeti Saturnovi časovi rano jutro kad možete ustati turobni i teški 06:37 do 07:51 i uveče 22:27 do 23:14 kada se možete osetiti jako umorno i depresivno, pa se treba truditi da se ode na spavanje pre ovog časa. Takođe, Mesec je u trigonu sa Uranom pa se mogu dobiti posebni uvidi i nove ideje, naravno ako nismo u prevelikoj brzini (kakvu daje ova kombinacija) te propustimo da registrujemo ovakve stari. Dakle, za one koji su skloni turobnim stvarima i okrenuti ka prošlosti, dan će proticati sporo i teško, dok za one sklone vizijama i okrenute budućnošću proleteće jako brzo, pa birajte sami. Nadalje, Mesec je u inkonjunkciji sa Kironom, pa vodite računa da nesvesno ne nanosite povrede svom okruženju, a takođe ne primajte k’ srcu sve što vam drugi upute. Ovog dana može biti izvesnih problema u izražavanju bliskosti posebno u odnosima, kao i u donošenju odluka, jer u znaku Raka su Venera i Merkur pa ovi planetarni časovi mogu na to da se odnose. Pregled planetarnih sati za Mesečev dan:

Utorak, Marsov dan (29. 07 do 30. 07.)

Marsov dan je utorak i posle dužeg perioda Mars je promenio znak Vage i stigao u Škorpiona. Ova promena će se odraziti i na sam dan utorak, koji je do sada bio u znaku odnosa praveći pometnju na tom polju, a sada je u svom znaku i pruža mogućnost duboke samospoznaje i preispitivanje na polju strasti, požude, ljubomore, straha i mržnje. Dakle, u narednom periodu svaki utorak nam pruža tu mogućnost. Planetarni aspekti ovog utorka koji su aktivni su kvadrat sa Suncem i Jupiterom, trigon sa Neptunom, kao i aplikacioni sekstil sa Mesecom. Dakle, dan koji nudi mogućnost da uđemo u prevelika očekivanja “iz dobrih namera” i prevelike ambiciozne planove, ukazuje da smo i na pola puta smo do razočaranja. Neke ljude, ipak, ovaj kvadrat sem na prisilnu akciju može usmeriti i na potragu za mudrošću, istraživanja pa i na dalek put u potrazi za tim. Ovaj aspekt nosi negativnu konotaciju samo u primeni sile, možda i povećane vojne aktivnosti, ili u zakonodavstvu i službama od javnog značaja.

Planetarni časovi u kojima će to biti posebno izraženo su Sunčev i Jupiterov čas. Sa druge strane trigon Neptuna nam daje posebne uvide i mogućnost spoznaje da smo svi povezani, pa ga treba iskoristiti u te pozitivne svrhe, a ne u smislu sebeobmane ili obmane drugih. Ovaj aspekt medijske kuće mogu koristiti za plasiranje svojih reklama. Ne treba mnogo verovati informacijama koje dolaze od spolja, niti davati obećanja koja nismo sigurni da ih je moguće i ispuniti (jer dispozicija ovog trigona je kvadrat), pa može doći do problema i gubitaka, kako novčanih tako i moralnih. Sekstil sa Mesecom nam ovog utorka može pružiti zadovoljstvo u sportskim aktivnostima i trošenju energije na vežbanje, kao i mogućnost da preko malih ekrana pratimo omiljene sportiste, koji nam mogu doneti lepe vesti.

Tabela časova za Marsov dan:

Sreda je Merkurov dan (30.07 do 31.07.)

Sam Merkur je planeta komunikacije, intelekta, misli, razmene ideja, pa je ovaj dan idealan za sastanke, dogovore, pregovore, obilaske rođaka, suseda, telefonske razgovore… jednostavno za druženje! Ipak, ova sreda je pomalo čudna jer njen vladar je u znaku Raka u 12. kući i nema nekih bliskih aspekata ni sa jednom planetom. To znači da može izostati dinamizam svojstven Merkuru, kao i njegova radoznalost. Samim tim je onda ovaj dan dobar da se povučemo u tišinu, kad već pogoduje takva atmsfera na nebu netipična za Merkura. Iskoristite ovaj dan za meditaciju, molitvu, obilazak rodbine, šetnju kraj vode, pesničku inspiraciju, jer tome sve pogoduje Rakovsko okruženje. Kontakt sa ostalim svetom Merkur ove srede dobija kroz svog dispozitora Meseca u Devici, pa se samo nemojte odati brizi, već iskoristite to za samoposmatranje i ne preteranu samoanalizu. Ako ne možete da odete na plažu, bar to učinite u svojim mislima. Dakle, informacije će Merkur ove srede dobijati preko Meseca ma ko to bio, putem snova ili na javi i to će svakako biti naglašeno u Mesečevim časovima.

Četvrtak, Jupiterov dan (31.07 do 01.08.)

Svaki četvrtak ove godine, pa sve i do polovine sledeće biće obeležen sa Jupiterom u Lavu. Sam po sebi četvrtak nosi konotaciju srećnog dana, pa još i u znaku Lava, kakvi li se sve to megalomanski planovi ovde sada javljaju, zajedno sa željom za prestižom, slavom, reklamom – jednom rečju ličnim uspehom!? To će većinu ljudi da zaokuplja svakog četvrtka u narednom periodu. Pa kad je već takva stvar što tu energiju ne bismo i iskoristili baš u tu svrhu i otputovali negde daleko gde nismo dosad bili, učili neka nova znanja koja nismo dosad imali, ugradili neku novu moralnu osobinu u naše biće koju nismo imali, primili neku novu mudrost ili krenuli put duhovnog učenja i pronalaska svoga sopstva? Razmislite kad dođe svaki četvrtak, šta je to čime bi mogli obogatiti svoje biće, šta je to što biste mu priuštili, od materije pa sve do filozofije. Aspekti koje Jupiter pravi ovog četvrtka su separaciona konjunkcija sa Suncem, kao i jak aplikacioni kvadrat sa Marsom, a takođe će u drugom delu dana praviti i sekstil sa Mesecom. Dakle, kao što se vidi, najjači je kvadrat sa Marsom i biće najviše aktivan u vreme Marsovih, pa i Jupiterovih sati. Izvesno je da se ovog četvrtka povećaju vojne aktivnosti i ratobornost ili pokazivanje sile u svoj svojoj moći. Okolnosti su takve kakve su i kao takve nam pružaju najbolju mogućnost za lični rast, sam preokret i ne vezivanje za inertivnu silu koja vuče, već je veliki doprinos samom sebi. Inat, ponos, prkos i isterivanje pravde su samo mogućnost da ih sagledamo u sebi sopstvenu inerciju i rešimo tu unutrašnju borbu jednaom za svagda. Sekstil sa Mesecom u popodnevnim časovima će doprineti da se otvorimo za druženje i za bliskost, posebno sa članovima porodice, što će biti najaktivnije u večernjem Mesečevom času Tabela časova sledi:

Petak, Venerin dan (01.08. do 02.08.)

Petak je omiljeni dan za sve radno aktivne, jer označava kraj radne nedelje i početak zasluženog odmora i uživanja. Ovo je dan koji se provodi u izlascima, posebno sa bliskim ljudima i, naravno, sa partnerima. Sama planeta Venera nosi konotaciju uživanja, te je pažnja usmerena na zadovoljenje svojih čula i odnosa. Ovaj petak počinje sa Venerom na 16º Raka koja je sastavni deo vodenog trigona sa Saturnom i Kironom. Takođe, ona gradi i egzaktan kvadrat sa Uranom, tako da je izvesno da će ovaj petak za mnoge biti veoma intenzivan. Saturnovi časovi mogu biti izuzetno korisni za one koji žele da učvrste svoju vezu ili, pak, da se pomire, obnove je ili oproste, uprkos Uranu koji im neda smiraj. Ovo je dan koji kaže da ono što je poznato je sada dobro, nezavisno što ih Uran poziva da iskorače u nešto novo. Korisno je uzdržati se danas od eksperimenata, kao i od ekscentričnog ponašanja, što ne znači da ih neće biti. Smirenost i nedelanje u ovom trenutku je isceljujuće. Venera je prošla duboku krizu sa Plutonom (separaciona opozicija) i sada želi da raskine sve odnose, da se osveti (Mesec - dispozitor u kvadratu sa Plutonom), što svakako nije izlaz, već se treba danas posvetiti oprostu i zahvalnosti na svemu, a posebno na svom bliskom okruženju i na onome što nas čini sigurnim i bezbednim. Mesečevi časovi su jako napeti, dok Saturnovi mogu biti smirujući.

Subota, Saturnov dan (02.08 do 03.08.)

Subota je nekada bila sedmi dan i dan odmora i tišine, dan povlačenja iz spoljašnjeg sveta. Već dugo se to ne dešava, tako da je sada vreme da prizovemo svoj svet tišine i mira jer će to imati isceliteljsku moć nad nama. Saturn, kao drugi hronokrator i najsporija planeta već je dugo u znaku Škorpiona i naglašava baš to čišćenje svoje reke života, reke svojih predaka, pa dan subota već duže vreme nosi tu konotaciju i treba je tome i posvetiti. Saturn se okrenuo iz svog retro hoda i pravo ide u trigon sa Kironom i daje mogućnost da zacelimo stare rane, da se pomirimo sa svojim prijateljima, da prestanemo da čeprkamo po sopstvenim ranama prošlosti i nanovo ih oživljavamo. Treba staviti melem na tu ranu i pustiti je da sama zaceli. Baš kao i u prošlom danu, vidi se da te rane uglavnom proizilaze iz odnosa, te današnji dan je dan otpuštanja neanaliziranja i tišine. Pravoslavlje danas slavi Svetog Iliju-Gromovnika. I sa te strane dobijamo informaciju da treba pokopati ratne sekire, posebno u porodičnim odnosima koji se ponavljaju vekovima, jer Jupiter, Saturn i Uran kazuju o generacijskom sukobu, otac sina, sin oca… Dakle, kako je Saturn u kvadratu sa Suncem, Sunčevi časovi su od značaja da bi izbegli uvlačenje u sopstveni mrak. Takođe, Marsovi časovi nose potmulo u sebi veliki bunt, otpor i mržnju i mogu vas dovesti u sukob kako lični tako i u sukob sa vlastima. Za one koji danas putuju, poštujte brzinu kretanja, da ne biste plaćali kazne ili ugrožavali bezbednost u saobraćaju kako svoju, tako i drugih učesnika.

Dakle, danas je lek molitva, oprost i tišina, pa idite na neko vama lično sveto mesto koje može biti i u kutku vaše sobe i pronađite kutak u svom srcu u kojem vlada MIR.

Nedelja, Sunčev dan (03.08. do 04.08.)

Kao što smo na početku rekli, nedelja je idealan dan za formiranje cilja za narednu nedelju, kao i za javne nastupe i lično prezentovanje drugima. Ipak, ova nedelja iako je Sunce jako u Lavu, nosi konotaciju određene težine. Sunce pravi kvadrat sa Saturnom, Mesecom i Marsom, kao i trigon sa Uranom, koji može delovati stimulišuće, ali sa lošom dispozicijom. Ovo je idealan dan da razvijate svoje strpljenje, kao i istrajnost, jer će izazova biti na pretek. Mesečevi, Marsovi i Saturnovi časovi su veoma napeti, dakle napetost je skoro celog dana. Izbegavajte odlazak na put u ovo vreme, a ako baš morate – obezbedite sebi dovoljno odmora i ne upadajte u nepotrebne gužve, koje su izvesne na putevima. Ono što je dobro, možete biti veoma konstruktivni i studiozni u pravljenju planova za naredni period, jer kritičnost je na zavidnom nivou, pa umesto da je usmerite ka nekom drugom iskoristite je u pozitivne svrhe. Svakako, naučite se da preuzmete odgovornost za svoje postupke.

Usklađivanje sa ritmom broja 7 može vam doneti vremenom dugo očekivani mir i blagostanje. Broj 7 rezonuje sa znakom Vage, a takođe predstavlja i kičmu i samim tim balans celog našeg bića. Sedam je imena nota, sedam je planeta, sedam je Jarića i patuljaka, pa upoznajte i vi broj 7 prateći na opisani način ritam svake sedmice!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD