Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

21. - 28. VII 2014

Prošlonedeljna kolumna je počela sa izveštajem analize tržišta najvažnijih banaka i brokerskih kompanija koje su počele da podižu vrednost zlata nakon njegove niske vrednosti tokom cele godine. Propustili su najnižu vrednost 31. Decembra 2013, koja se može pripisati njihovom nedostatku veština za vremensko oređivanje tržišta, veština koje nas vode ka prvom izdanju – i pre prošle nedelje – jedinom izdanju Specijalnog ažuriranog izveštaja zlata narednog dana (Novogodišnji dan), u kom se klijenti savetuju da kupe zlato sada (prvog mogućeg tržišnog dana u Novoj godini). Zlato je dodirnulo dno 31. decembra sa 1181.40 i malo pre prošlonedeljne kolumne, poraslo je na 1346.80. I konačno, nakon promene od $150 po unci, banke i brokerske kuće su počele da savetuju svoje klijente da kupuju.

Ali onda, na putu do banke, desila se zanimljiva stvar. Zlato je “palo sa kreveta” prošlog ponedeljka, 14. jula. Pa, palo je preko $30.00 odmah na početku nedelje, što je - za one koji su se iznenada ohrabrili – bilo kao ispadanje sa najvišeg nivoa kreveta. Odmah zatim, mnogi su se povukli nazad. Znate, za nekoga ko proučava finansijsku astrologiju, ovo zvuči kao sredina u kojoj planete iznenada menjaju pravac i znak. Kada planete menjaju svoj pravac i znak, investitori menjaju svoje poglede i strategije.

Do četvrtka, 15. Jula, zlato se spustilo na 1292.60, tačno tamo gde smo ga želeli. Iako je naš drugi Specijalni izveštaj i upozorenje za zlato otišlo ka pretplatnicima tog popodneva, kada se zlato prodavalo za oko 1293.50, savetujući ih da je sada povoljno vreme da kupe (više) zlata. U slučaju agresivnih kupaca, koji su uzeli profit predhodne nedelje, savetovali smo vraćanje na berzu – sada! Nakon svega, Jupiter treba da uđe u Lava sledećeg dana, a Lav vlada zlatom. Dakle, to nije zaista bio razlog zašto smo to savetovali tog dana. Mnogo više je povezano sa Marsom, Mesecom, ciklusima i njihovim obrazcima, i par tehničkih indikatora koji se svi pravilno ređaju – i u pravo vreme.

Da li sam pomenuo da smo mi tržišni vremelovci? Da, to je ono što mi radimo, i iz tog razloga se naši klijenti pretplaćuju na naše usluge. Oni žele tu dodatnu ivicu koju tajmiranje tržišta obezbeđuje, rub koji nije u mnogim setovima alata tehničkih i osnovnih analitičara. Oni vam mogu reći koji obim cena izgleda dobro (dostupan, ili preskup), i oni vam mogu reći kako izgledaju koeficijenti ponude i potražnje i da li će oni najaviti više ili niže cene u budućnosti – pod predpostavkom da ne postoji NLO (engl. UFO - Unexpected Fundamental Occurrences, Neočekivani Osnovni Događaji).

Kako god, oni vam ne mogu reći “kada” će se tržište promeniti sve dok preokret već dobro nije otpočeo, što je jedna vrsta informacije koju trgovac mora imati kako bi bio ispred gomile. Jedini drugi način da se “bude ispred gomile” bio bi preko Visoko Frekfentnog Trgovanja (High Frequency Trading – HFT) ili “tamnih bazena”. Ali ta vrsta prodavca “ispred gomile” je zainteresovana samo za hvatanje delića penija na potezu za desetine hiljada akcija iz zaliha. To nije naše tržište. I velike su šanse da vi koji čitate ovu kolumnu ne pripadate tom delu tržišta takođe.

Tajmiranje tržišta nije važno za vas ukoliko vi jeste. Frontalno trčanje za penijima (koji se ubrzo saberu), jeste. Ali to bi nas vodilo u diskusiju o etici, integritetu, i časti, u nešto što ne želite da ulazite sa Jarčevskim Suncem i Marsom, jer tu ne možete pobediti. Mi uvek započinjemo borbu tako što isprva tvrdimo visoke moralne standarde. I to radi – sve dok ne ispadnemo iz kreveta. Ali to bi nas zatim vodilo u diskusiju zašto i sa kim smo bili u krevetu… nešto što ne želite da radite sa nekim ko ima Veneru i Jupitera u Škorpionu, sem ukoliko niste upravo radikalni ludak, a u tom slučaju bi ste želeli da znate zašto i sa kim je bilo ko bio u krevetu sa bilo kim drugim.

Hej, čekajte na trenutak! Hajde da se vratimo na temu finansijskog tajminga tržišta. Nakon svega, juli je jedan od najvažnijih geokosmičkih perioda godine. Jupiter je otpočeo svoju jednogodišnju putanju kroz Lava prošle nedelje, dok Venera i Merkur oboje napuštaju Blizance i ulaze u Raka. I sledeće nedelje, Saturn i Uran kreću direktno, dok Sunce prelazi u Lava, a Mars u Škorpiona. I to je samo deo kosmičke drame koja se odigrava planetarnom promenom znaka i pravca.

Kad smo već kod toga… da li je iko primetio da se Mars sada približava 27. stepenu Vage, onom istom stepenu na kom je započeo svoj retrogradni hod 1. marta? U vreme kada je Rusija smelo anektirala Krim? U vremenu koje smo naveli, ko god da je agresor će verovatno nadvladati gubitnika? Ova tema je nazad u igri od kako je komercijalni avion (Malaysia Airlines) oboren 17. Jula projektilom zemlja-vazduh, ubijajući svih 295 ljudi u njemu. Odakle je taj projektil došao? Ne znam, ali prst se upire ka Rusiji, i ukoliko je to tačno, veliki kardinalni krst koji je bio 20-25. aprila obeležavajući i natalno Sunce Vladimira Putina sada otpočinje svoje dejstvo. Ovo bi bila katastrofa kako za Rusiju tako i za Putina, najmanje ekonomska, prema Bloomberg Business Week članku od 17. Jula.

U svakom slučaju, Ruski mediji izveštavaju da su ukrajinske trupe te koje su srušile avion. Bilo kako bilo, to jeste katastrofa, i događaj koji bi neko mogao povezati sa Saturn-Uran kombinacijom koja se sada naglašava. Kako je u ovoj kolumni prošle nedelje bilo izjavljeno: „Zajedno sa ovim psihološkim promenama, odigraće se i promene na mnogim finansijskim tržištima, posebno tokom perioda oko 20. do 22. jula kada će zajedno i Uran i Saturn biti stacionarni. Naime, Saturn će završavati svoj retrogradni hod i spremati se za direktni, dok će Uran završiti svoj direktni hod i pripremati se za retrogradni. Ovo će naglasiti principe ovih dveju planeta, moguće veoma dramatično. Saturn predstavlja granice, dok Uran predstavlja “proboje” i nema poštovanja ni prema kakvim granicama. On je divalj, radikalan i nezavistan, često koincidirajući sa kolektivnim šokovima i panikom, ukazujući ponekad na periode kosmičkih oluja.” Saturn i Uran = kolektivni šok, kosmička oluja.

Velika kosmička stvar ove nedelje će biti… pa, ovde ima puno velikih stvari. Prvo, Sunce je u kvadratu sa Marsom u subotu, 19. Jula. I Mars i Sunce su vatreni, a sa Marsom takođe ratoborni, gde takođe možete videti još jedan geokosmički faktor koji je sklon ratnim događajima u Rusiji i Ukrajini kao i Izraelu i Palestini koji su iznenada eksplodirali pred kraj prošle nedelje.

Ove ratu naklonjene teme bi lako mogle eskalirati pred kraj Avgusta kada se Mars i Saturn udruže u Škorpionu. Niko ne želi ni malo da se pomeri, i niko ne prihvata odgovornost dok svi škripe zubima i psuju ispod daha – ili pak dozvoljavaju da to procuri nekako u medije. Ovo je kosmička tenzija pre svega sklona da okrivi i postane izjednačena, sa pritiskom upotrebljenim na veoma bolne načine, naročito psihološke i finansijske, ali moguće i vojne takođe. Očekujte još ekonomskih sankcija i pretnje odmazdom. Ponašalje je daleko od potrebnog win-win ideala kompromisa. Pre će biti da imamo jednog gubitnika…ili dva.

Saturn je upravo završio svoje retrogradno kretanje i okreće direktno. Svi su natmureni i ozbiljni. Završiti bilo šta sada izgleda kao vađenje zuba, ali kako već svi škripe svojim zubima, imamo samo još više otpora i još više krivice.

Dan nakon, 21. jula, Uran menja pravac, okrećući od direktnog ka retrogradnom. Sada se zubi vade nakon svega – silom, a ne izborom. Iznenadne i iznenađujuće akcije su spremne. Na finansijkom tržištu, ceo ovaj period (od 20. do 21. jula +/- jedna nedelja) možemo svedočiti oštrim preokretima cena, i to možda više nego jednom. To je ono što neki nazivaju potpisom “dvoseklom testerom”.

Dan nakon toga, 22. jula, Sunce napušta emocionalnog i patriotskog Raka zarad uvek-tako-sigurnog i ponekad arogantnog ali kreativnog znaka Lava. “Ja imam plan da će svi voleti” (ili se barem pretvarati da vole), razmeće se Lav sa mnogo pompe. I u naredna dva dana, kako se Sunce bude dalje kretalo ka konjukciji sa još naglašenijim i sigurnijim (a ponekad i arogantnijim) Jupiterom 24. Jula.

Sada bi to bilo normalno odlično vreme za divne objave od strane svetskih lidera, za konjukciju Sunca i Jupitera u Lavu to je kao poseta Božić Bate. I ovo bi moglo biti to vreme takođe. Ali to bi se moglo dogoditi u sred stacionarnosti Saturna i Urana (20.-21. juli) i onda kada Venera ulazi u uticaj Uran-Pluton kvadrata (28.-31.juli) formirajući drugi kardinalni T-kvadrat. I sve to tokom početka Marsovog putovanja kroz Škorpiona (25.juli – 13. septembar), na njegovom putu ka Saturnu, i to vas prosto navodi da se zapitate…kada ću prestati sa ispadanjem iz kreveta i početi da spavam mirno tokom noći ne pitajući se da li me NSA i moja vlada špijuniraju, ili da li će Senat dozvoliti da porez omogući moje korišćenje interneta počevši od 01. novembra (“Porezniče, hoćeš li molim te poštedeti internet?” John Thune i Ajit Pal, Wall Street Journal, July 18, 2014).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD