Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Sreća prati hrabre

Lunacija u znaku Lava nosi u sebi snagu svesti, prisutnosti i nikako dominaciju ega. Sunce je simbol suštine i postojanosti, a u znaku Lava Sunce podstiče čoveka da bude svestan sebe, da bude siguran u svoj identitet, da pokuša da postane neko, da bude velik, popularan, da osvesti svoj ego. Mesec je večno promenljiv i turbulentan i predstavlja naše emocionalne reakcije, čulnost, instinkte i podsvesno. Lunacija u znaku Lava nije pokazatelj usklađenosti razuma i emocija, svesnog i podsvesnog, želja i potreba. Ova Lunacija dobija različitost i posebnost upravo najve'im gostom koji je na velika vrata ušao 16. jula u znak Lava. Jupiter će u znaku Lava doneti glamur, kraljevski osećaj i istovremeno će smanjiti potencijale da dođe do nezadovoljstva u raznim životnim prilikama, kroz okolnosti, što ne znači da neće biti preterivanja.

Pripadnici znaka Lava odaju sliku senzitivne, prijatne i požrtvovane osobe koja je puna života - drugim rečima, ovo je doba jakih i intenzivnih osećanja koja će zračiti pozitivnom energijom. Upravo zbog ovoga Lavovi će u narednom periodu biti vrlo poželjni u društvu, a u ljubavi mogu biti pravi magneti. Mlađi Lavovi mogu u jednom trenutku imati osećaj da im je povređen ponos samo zato što nekada sreća ume biti teška. Mladi su i naućiće kako sa lakoćom može da se ovlada osećanjima i da sve bude samo najbolje. Dobro vreme za mlađe Lavove će biti baš oko devetog avgusta, a stariji Lavovi treba malo više pažnje da posvete partneru baš u to vreme. Ovo je vreme da Lavovi materijalizuju veliko (beskrajno) samopouzdanje i harizmu povezujući se sa uticajnim ljudima. Od 12. avgusat ulazi i Venera u znak Lava, tako da će Uran (trigonskim aspektom) svojim naglim obrtima uvesti pripadnike znaka Lava u „kolo sreće“. Mars i Saturn iz Škorpiona će napraviti proveru ko ima koliko hrabrosti, snage i volje da istraje u radosti.

Device u ovom period nisu osobe koje skreću pažnju na sebe svojim ekscentričnim ponašanjem, ekstravagantnim izgledom i scenskim efektima (kao Lavovi). Usmerene su na diskretnija mesta, intimniju atmosferu. Lunacija im pada u dvanaesto polje, gde za razum nema prostora. Moželi Devica da nešto nosi kao tajnu? Vrlo teško. U ovom periodu će biti vrlo emotivne, a u narednih petnaestak dana senzibilitet će biti pojačan. Stomačna regija nosi poruke. Ta vrsta emotivnosti donosi i nekakve bolne trenutke. Zaključci i razmišljanja će biti pod uticajem emocija. Device će selektivno prihvatati informacije, jednostavno neke neće prihvatati – ni pod razno. Izlazak iz zone emocija u zonu svesti se dešava prelaskom Merkura 1. avgusat u znak Lava. Osećaj „ja sam u pravu“ može već da bude grubo povređen 3. avgusta da bi se nastavilo poravnanje oko 9. avgusta. Vreme je da naučite lekciju samopouzdanja, koja nema veze sa napadom razmetljivosti kao i javljanje preteranog prkosa.

Vage su odahnule kada je Mars, posle tako dugog perioda pravljenja pometnje u njihovom znaku, prešao u znak Škorpiona. Ovo bi mogao da bude dobar znak da će Vage imati manje problema u partnerskom odnosu. Vagini partneri su mnogo bolje volje i bolje se osećaju. Boravkom Venere u znaku Raka zauzete Vage se zabavljaju sređivanjem svoga doma. Generalno su ljubazne i odane, a sada je to naglašeno. U ovom periodu, sve do 12. 8. biće privržene domu i porodici i u njima će nalaziti svoje najveće zadovoljstvo. Neće im biti zanimljivo da se zameraju sa drugim ljudima. U ovom periodu im je potrebno da imaju nekog pored sebe na čije rame mogu nasloniti svoju glavu. Mlađi pripadnici znaka Vage ulaze od 12. avgusta u svoju ekstravagantnu ljubavnu priču, čak možda i na nekom dalekom mestu ili egzotičnom putovanju.

Škorpioni su takođe u ovoj lunaciji dobili svoj deo sebe nazad posle dužeg vremena (prelazak Marsa u znak Škorpiona). Sama lunacija (novi početak) je u oštrom aspektu sa Marsom i Saturnom iz znaka Škorpiona. Može biti da je previše svetla za umorne oči Škorpiona. Nemojte zameriti Škorpionima ako pokažu određeni stepen samodovoljnosti, oni imaju snažnu volju i jake emocije samo su malkice umorni. Baš zbog umora moglo bi doći do konflikta i nesporazuma oko 3. avgusta. Kao ispravka ovog nesporazuma mogu se pojaviti pozivi za neki noćni klub ili neko drugo „magično mesto“. Ako odete – pokajaćete se, ako ne odete – pokajaćete se! Takođe, seksualni nagoni će biti prilično naglašeni pa ljubomora i strast mogu odvući Škorpione da učine nepromišljene poteze. Iako se Škorpioni teško prilagođavaju promenama i novim okolnostima, oni imaju dovoljno energije da sprovedu ono što žele. Ne savetujem da svoju energiju bezobzirno koriste i rasipaju, jer trebaće im kada dođu do Saturna. Ambicija i inat navodi Škorpione da stoički mogu sve podneti, a potom biti prilično netolerantni.

Strelčevima lunacija pada u deveto polje. Sva naša životna učenja, kako materijalna (fakultet) preko duhovno-energetskih lekcija kojima se učimo prvo prođu kroz osmo polje gde se dešava transformacija. Jupiter je predhodnih godinu dana boravio egzaltiran u njegovom 8. polju, u znaku Raka. Promena se desila, znanje se steklo i vreme je da se živi naučeno. Bolje rečeno, Strelčevima je pozornica otvorena – pokloni se i počni! Strelčevi su po prirodi avanturisti i večiti pustolovnici. Najveće inovacije se dešavaju u 5. polju Strelca (Uran je tu u Ovnu) i to će biti glavna podrška u narednoj godini Strelčevima. Ljubav treba biti originalna, jednostavna i bez mnogo reči. Ovo će Strelčevima najteže pasti ako treba da se malo ćuti. Za one koji su u formalnoj vezi (braku), veoma lep dan je 2. avgust jer će biti u odličnoj sinhronizaciji i može se napraviti lep plan za daleko putovanje.

Jarčevima se lunacija dešava u 8. polju, a sam vladar Saturn je u osmom znaku, Škorpionu. Ovo je vreme takozvane neminovnosti. Jarčevi postavljaju visoke standarde sebi i drugima. Dok je bio Mars u Vagi (kao dispozitor Saturna), a drugi vladar Škorpiona – Pluton – u Jarcu, bilo je vreme moći i egzaltacije. Sada je vreme delovanja. U proteklom periodu oni su konačno iskristalizirali šta je to na čemu trebaju poraditi u okviru biznisa. Izazovi ovog vremena su fokusirani u odnosima s prijateljima. Sigurno će se naći u situacijama u kojim će prepoznati ko im jeste, a ko im nije prijatelj, te će se prema tome i postaviti. Neka prijateljstva će tako otići u nepovrat, a druga će se učvrstiti kroz temeljitija iskustva. Ljubavna harmonija je izvesna oko 1. avgusta, dok bi „prijateljski“ nesporazumi mogli proizvesti neke loše odluke oko 9. avgusta.

Vodolijama lunacija pada u sedmo polje braka – partnera. Slobodne Vodolije, neoženjeni ili neudati, trpeće uticaj porodice jer će ona pojačati pritisak da se odluče na taj životni korak. To Vodolije dodatno nervira, jer njihova sloboda je nešto što samo oni sami sebi mogu ograničiti, isključivom svojom voljom! Zauzetim Vodolijama bračni odnosi mogu biti u krizi, pa ne bi bilo uputno da započinjete prepirke, a na kritike partnera najbolje je ne reagovati. Ništa pametno vam reči ne bi donele. Emotivni nesklad je moguć oko 1. avgusta. Planeta ljubavi će već 12. avgusta ući u znak Lava, pa će mlađi pripadnici znaka Vodolije uživati u iznenadnim i neočekivanim ljubavima. Starijim pripadnicima znaka Vodolije ne preporučujem paralelne veze jer bi to mogli skupo platiti.

Ribe su doživele izlazak na veliku scenu. Njihov vladar Jupiter im donosi svest o njihovim moćima, šta god to bilo. Glavna Riblja osobina je neobičan sjaj u ocima i sanjivi pogled, koji će u narednom periodu biti direktan i prodoran. Mlađi pripadnici znaka Riba u narednom periodu će biti u prilici da se iznenada zaljube do ušiju! Ako su već u srećnoj vezi neke Ribe mogu očekivati „kreativno“ proširenje porodice. Ribe su veoma podlozne sugestiji i povodljive za emocijama, reaguju na sve što dotiče njihova osećanja, pa bi iz ovakvih ili sličnih razloga moglo doći do prekida dugogodišnjeg prijateljstva.

Ovnovima se lunacija, a i dolazak najvećeg među najvećima, dešava u 5 polju ljubavi. Ovnovima ne fali ni zrno hrabrosti da veoma jasno i glasno i veoma teatralno saopšte svoje emocije. Fizički izgled, ponašanje i stil izražavanja su glavni aduti koje će Ovnovi koristiti prilikom susreta u narednom periodu. Potreba za dominacijom će biti prenaglašena oko 18. avgusta. Susret sa „sudbinom“ za Ovnove može biti oko 24. avgusta. Najvažniji savet za Ovnove generalno je da malo uspore. U ovom periodu, ne samo usporavanje, nego je neophodno i „čekanje“. Ovo je najvažnija lekcija za Ovnove u narednom periodu „strpljen – spašen“.

Bikovima lunacija pada u 4. polju i obeležiće dešavanja u intimnijem delu njihova života – što je porodica. Bikovi deluju vrlo prijatno, srdačno i dopadljivo na širu okolinu, sve dok je Venera u znaku Raka. Obzirom na Bikovsku glavnu karakteristiku, što je njihova senzualna priroda – dešavaju se promene. Ova osobina će oživeti u punoći svojoj već od 12. avgusta. Međutim, istovremeno treba naglasiti da su Bikovi po svojoj prirodi veoma podložni i materijalnom carstvu, pa zadnja nedelja avgusta meseca može malo pokvariti raspoloženje upravo kroz nekakve vanredne materijalne troškove (gubitke) i to kroz partnerske odnose. Stariji pripadnici znaka Bika mogu se odlučiti na odlazak u inostranstvo, jer ih vuče inercija ili osećaj da ih tamo neko čeka. Što da ne?

Blizancima je u ovoj lunaciji raspoloženje nepredvidivo. Ono varira od razdraganosti do ljutnje za svaku sitnicu, stalno u oscilacijama, sve dok je Merkur u znaku Raka. Od 1. avgusta Merkur prelazi u znak Lava. Ipak, Blizanci su omiljeni zbog svoje društvenosti, pa će zablistati u punom sjaju. Muški pripadnici znaka Blizanaca neće znati načiniti kompromise u ljubavi, pa bi moglo doći do verbalnih nesporazuma oko 3. avgusta. Neudobnosti vezane za mnogo reči mogu Blizancima otežati emotivnu ravnotežu oko 9. avgusta. Može li se Merkur u Lavu ućutkati kada ga Uran (mladi prijatelj) iz Ovna podstiče da kaže sve što misli? Saturn ga čeka iz Škorpiona, stariji gospodin. Lekcija u ovom periodu je da ne dozvolite da imate „direktni prenos misli“. I što mislite i što ne mislite morate li da kažete?

Rakovi su izuzetno emotivni i žele da pomognu svima. U ovoj lunaciji su na visini svoje vibracije, jer ih protežira Jupiter. Slobodni, mlađi Rakovi će biti u situaciji da na nekom putovanju ili aerodromu upoznaju svoju „srodnu dušu“. Rakovi koji su u dužim vezama mogu se odlučiti na suživot, ili možda brak!? Definitivno će se probuditi emotivni zanos. Pun Mesec u ovoj lunaciji se dešava preko ose Lav – Vodolija, što Rakovima donosi popunjavanje finansija. Biće ovo veoma plodan period na polju materijalizacije. Rakovi umeju da prime, ali još lepše umeju da daju. Birajte pa delite, nekom poljubce a ostalima šta stignete.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD