Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

14. - 21. VII 2014

Najinteresantnije je što većina analitičara tržišta sada očekuje porast vrednosti zlata, više od šest meseci posle njihovog dvostrukog pada na 1181 31.decembra 2013. To je dobra ilustracija zašto su studije koje opisuju kretanja tržišta u vremenu, poput ciklusa i geokosmičkih potpisa, toliko vredne. One su vodeći pokazatelji i u mnogim slučajevima one će dovesti trgovce na tržište pre svih drugih ili će ih odvesti odatle na vreme. Ogromna većina analitičara nema način da odgovori na pitanje „kada“. Sve što imaju je generalan fokus „samo na cenu“ i na razne matematičke i tehničke studije koje prepoznaju dugoročnu promenu tek pošto je već počela. Postoji razlika u korišćenju vodećih indikatora, poput studija koje se bave kretanjima tržišta kroz vreme, koja stoji naspram one koja prati već nastale promene da bi na taj način utvrdila obrazac kretanja. Najbolje je kada se ova dva načina analize kombinuju jer tehničke studije često služe kao potvrđujući pokazatelji.

Kad pomislimo da tržište pravi – ili se sprema na to – dugoročni ciklus od početka do kraja, mi konsultujemo Specijalne Izveštaje (Special Reports). Poslednji ovakav izveštaj o zlatu je od 1.januara 2014., što je bio dan odmora i jedan dan posle pada koji se dogodio 31.decembra. Na kraju tog izveštaja se navodi: „... Drugim rečima, mi sada nemamo dovoljno indikatora da sugerišemo da je ovo dobro vreme za rizik i visok profit. Ako zlato padne na 1179.40 postaje rizično i to je limit kod kojeg treba stati. Sve najlepše i želimo vam uspešnu Novu godinu“. Zlato se nikada nije povratilo sa te tačke.

Prošle nedelje zlato poraslo je za 14%, što tek sada navodi analitičare da se okrenu na tu stranu.

Što se tiče srebra, geokosmička situacija implikuje da će u dugoročnom ciklusu pasti (dva ili tri puta na dno) pre 8.avgusta 2014. Još je verovatnije da će se pad desiti tokom ova dva meseca, počev od 20. maja kad se Mars okrene direktno.

A šta ima novo u vezi sa američkom berzom? Ona je počela godinu sa 16,572, a pre nedelju dana, 3.jula dostigla dugo vremena neviđen porast na 17,074. To predstavlja dobitak od 3% ove godine, iako možemo da računamo da je od prvog pada na 15,340 5.februara dobit zapravo 11.3%. Pa opet, neki analitičari tržišta upozoravaju na efekat „mehurića“ i ozbiljnog pada koji tek treba da počne. Kao što je već rečeno, većina analitičara neće objaviti porast akcija pre nego što se ne dostigne vrhunac ovog ciklusa. Ali oni nisu istraživači vremena. Oni ne razumeju vrednost pokazatelja kao što su vremenski pokazatelji. I zato će većina kasniti.

I zato vas pitam – da li biste radije bili oni koji će prvi uočiti porast akcija ili među onima koji će to učiniti kasno? Sa Uranom u kvadratu sa Plutonom od juna 2012. do marta 2015, ja i dalje očekujem da će dugoročni ciklus na berzi dostići svoj maksimum pre kraja ovog aspekta. Naravno, ja mogu i da pogrešim. Nekada aspekti koji ovoliko dugo traju imaju orbis i do jedne godine kasnije, kako se prelivanje nastavlja. Međutim, ovaj optimizam u vezi sa skokom akcija prilično kasni jer se vrhunac može dostići svakog trenutka.

Da li je moguće da je vrhunac već dostignut 3.jula? Da, moguće je, i mi smo već pokrili tu mogućnost prošle nedelje u kolumni koja je bila posvećena rođendanu Amerike.

Sasvim sigurno, mnoga tržišta sa svetskih berzi su doživela pad prošle nedelje. Možda je najgore bilo u Indiji, gde je Sensex indeks pao na skoro 1000 jedinica. Ali za sada, to je nešto normalno što se dešava na kraju svakog primarnog ciklusa.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U nedelju, 13. jula, Merkur (intelekt) je prešao iz znaka trgovine (Blizanci) u emotivni znak Raka i ostaće tu sve do 31. jula. Tokom ovog kratkog perioda on će formirati T kvadrat sa Uran-Pluton kvadratom (od 21. do 24. jula) i tada treba očekivati divljanje cena na berzi.

U utorak 16. jula Jupiter menja svoj znak – iz Raka prelazi u aktivniji i zabavniji znak Lava i u njemu će ostati sve do 11. avgusta naredne godine. Iako je Jupiter u Lavu po prirodi zadovoljan i srećan (čak često i detinjast), on će napraviti i kvadrat sa Saturnom u Škorpionu tokom ovog perioda, što znači da će postojati i posledice za nezrelo ponašanje. Nemojte kršiti zakone tokom ovog perioda, jer će biti kazni za takvo ponašanje.

U četvrtak, 18. jula i Venera će takođe promeniti znak, prelazeći iz Blizanaca u znak Raka, baš kao i Merkur. Naravno, napraviće i kvadrat sa Uran-Plutonom i to između 28. i 31. jula. Pre toga, Sunce i Mars će takođe promeniti znake, 23. i 25. jula. O tome ćemo više govoriti sledeće nedelje. Ipak, sve ove promene korespondiraju sa promenama u kolektivnoj psihologiji.

Zajedno sa ovim psihološkim promenama, odigraće se i promene na mnogim finansijskim tržištima, posebno tokom perioda oko 20. do 22. jula kada će zajedno i Uran i Saturn biti stacionarni. Naime, Saturn će završavati svoj retrogradni hod i spremati se za direktni, dok će Uran završiti svoj direktni hod i pripremati se za retrogradni. Ovo će naglasiti principe ovih dveju planeta, moguće veoma dramatično. Saturn predstavlja granice, dok Uran predstavlja “proboje” i nema poštovanja ni prema kakvim granicama. On je divalj, radikalan i nezavistan, često koincidirajući sa kolektivnim šokovima i panikom, ukazujući ponekad na periode kosmičkih oluja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD