Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

14. - 21. VII 2014

Najinteresantnije je što većina analitičara tržišta sada očekuje porast vrednosti zlata, više od šest meseci posle njihovog dvostrukog pada na 1181 31.decembra 2013. To je dobra ilustracija zašto su studije koje opisuju kretanja tržišta u vremenu, poput ciklusa i geokosmičkih potpisa, toliko vredne. One su vodeći pokazatelji i u mnogim slučajevima one će dovesti trgovce na tržište pre svih drugih ili će ih odvesti odatle na vreme. Ogromna većina analitičara nema način da odgovori na pitanje „kada“. Sve što imaju je generalan fokus „samo na cenu“ i na razne matematičke i tehničke studije koje prepoznaju dugoročnu promenu tek pošto je već počela. Postoji razlika u korišćenju vodećih indikatora, poput studija koje se bave kretanjima tržišta kroz vreme, koja stoji naspram one koja prati već nastale promene da bi na taj način utvrdila obrazac kretanja. Najbolje je kada se ova dva načina analize kombinuju jer tehničke studije često služe kao potvrđujući pokazatelji.

Kad pomislimo da tržište pravi – ili se sprema na to – dugoročni ciklus od početka do kraja, mi konsultujemo Specijalne Izveštaje (Special Reports). Poslednji ovakav izveštaj o zlatu je od 1.januara 2014., što je bio dan odmora i jedan dan posle pada koji se dogodio 31.decembra. Na kraju tog izveštaja se navodi: „... Drugim rečima, mi sada nemamo dovoljno indikatora da sugerišemo da je ovo dobro vreme za rizik i visok profit. Ako zlato padne na 1179.40 postaje rizično i to je limit kod kojeg treba stati. Sve najlepše i želimo vam uspešnu Novu godinu“. Zlato se nikada nije povratilo sa te tačke.

Prošle nedelje zlato poraslo je za 14%, što tek sada navodi analitičare da se okrenu na tu stranu.

Što se tiče srebra, geokosmička situacija implikuje da će u dugoročnom ciklusu pasti (dva ili tri puta na dno) pre 8.avgusta 2014. Još je verovatnije da će se pad desiti tokom ova dva meseca, počev od 20. maja kad se Mars okrene direktno.

A šta ima novo u vezi sa američkom berzom? Ona je počela godinu sa 16,572, a pre nedelju dana, 3.jula dostigla dugo vremena neviđen porast na 17,074. To predstavlja dobitak od 3% ove godine, iako možemo da računamo da je od prvog pada na 15,340 5.februara dobit zapravo 11.3%. Pa opet, neki analitičari tržišta upozoravaju na efekat „mehurića“ i ozbiljnog pada koji tek treba da počne. Kao što je već rečeno, većina analitičara neće objaviti porast akcija pre nego što se ne dostigne vrhunac ovog ciklusa. Ali oni nisu istraživači vremena. Oni ne razumeju vrednost pokazatelja kao što su vremenski pokazatelji. I zato će većina kasniti.

I zato vas pitam – da li biste radije bili oni koji će prvi uočiti porast akcija ili među onima koji će to učiniti kasno? Sa Uranom u kvadratu sa Plutonom od juna 2012. do marta 2015, ja i dalje očekujem da će dugoročni ciklus na berzi dostići svoj maksimum pre kraja ovog aspekta. Naravno, ja mogu i da pogrešim. Nekada aspekti koji ovoliko dugo traju imaju orbis i do jedne godine kasnije, kako se prelivanje nastavlja. Međutim, ovaj optimizam u vezi sa skokom akcija prilično kasni jer se vrhunac može dostići svakog trenutka.

Da li je moguće da je vrhunac već dostignut 3.jula? Da, moguće je, i mi smo već pokrili tu mogućnost prošle nedelje u kolumni koja je bila posvećena rođendanu Amerike.

Sasvim sigurno, mnoga tržišta sa svetskih berzi su doživela pad prošle nedelje. Možda je najgore bilo u Indiji, gde je Sensex indeks pao na skoro 1000 jedinica. Ali za sada, to je nešto normalno što se dešava na kraju svakog primarnog ciklusa.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U nedelju, 13. jula, Merkur (intelekt) je prešao iz znaka trgovine (Blizanci) u emotivni znak Raka i ostaće tu sve do 31. jula. Tokom ovog kratkog perioda on će formirati T kvadrat sa Uran-Pluton kvadratom (od 21. do 24. jula) i tada treba očekivati divljanje cena na berzi.

U utorak 16. jula Jupiter menja svoj znak – iz Raka prelazi u aktivniji i zabavniji znak Lava i u njemu će ostati sve do 11. avgusta naredne godine. Iako je Jupiter u Lavu po prirodi zadovoljan i srećan (čak često i detinjast), on će napraviti i kvadrat sa Saturnom u Škorpionu tokom ovog perioda, što znači da će postojati i posledice za nezrelo ponašanje. Nemojte kršiti zakone tokom ovog perioda, jer će biti kazni za takvo ponašanje.

U četvrtak, 18. jula i Venera će takođe promeniti znak, prelazeći iz Blizanaca u znak Raka, baš kao i Merkur. Naravno, napraviće i kvadrat sa Uran-Plutonom i to između 28. i 31. jula. Pre toga, Sunce i Mars će takođe promeniti znake, 23. i 25. jula. O tome ćemo više govoriti sledeće nedelje. Ipak, sve ove promene korespondiraju sa promenama u kolektivnoj psihologiji.

Zajedno sa ovim psihološkim promenama, odigraće se i promene na mnogim finansijskim tržištima, posebno tokom perioda oko 20. do 22. jula kada će zajedno i Uran i Saturn biti stacionarni. Naime, Saturn će završavati svoj retrogradni hod i spremati se za direktni, dok će Uran završiti svoj direktni hod i pripremati se za retrogradni. Ovo će naglasiti principe ovih dveju planeta, moguće veoma dramatično. Saturn predstavlja granice, dok Uran predstavlja “proboje” i nema poštovanja ni prema kakvim granicama. On je divalj, radikalan i nezavistan, često koincidirajući sa kolektivnim šokovima i panikom, ukazujući ponekad na periode kosmičkih oluja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD