Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Kosmička kuhinja

Kao i sve ostalo i biljke potpadaju pod planetarne uticaje.

Biljke su preko aktivnih elemenata antene koje primaju kosmičke vibracije i transformišu ih u supstance korisne za ishranu i lečenje, na isti način kao što je i ljudsko biće sredstvo za transformaciju grube energije u suptilne i finije vibracije neophodne za dalje kosmičke procese. Takođe se može reći da je čovek alatka za emanaciju energije, a kakva je energija u pitanju zavisi od toga kakav je on sam.

Dakle, fiziologija jeste osnova za viša stanja svesti.

Biljke koje su zasejane u skladu sa kosmičkim ritmovima, bez veštačkih đubriva obiluju kosmičkom snagom, a njihovom upotrebom fiziologija se vraća u balans te telo postaje alatka za višu svrhu, svrhu koja mu je i namenjena.

Ako telo nije zdravo ne možemo govoriti o duhovnom razvoju jer se energija potrebna za više ciljeve i duhovnu evoluciju tada koristi za samoisceljnje.

Ono što unosimo to postajemo, ono što smo, to emaniramo. I, konačno, čime zračimo to i privlačimo.

Kada znamo koja planeta čime vlada i kojim periodima vlada, znaćemo kakva hrana i koje biljke u koje vreme najbolje deluju.

Hrana može biti i lek, ali i otrov...

Stariji ljudi su znali reći: "Nije umro zato što NIJE jeo, već zato što je pojeo"

Kao što treba znati kada sejati biljke, treba znati i kada ih ubirati. Ubrane u periodu koji je u skladu sa kosmičkim zakonima postaju sredstvo za održavanje vitalnosti i isceljenje.

Biljke i planetarna podela

Postoji podela biljaka u 7 osnovnih grupa zavisno od toga koje planetarne osobine preovladavaju u njima.

Tokom 7 dana u nedelji dolazi do izražaja 7 različitih kvaliteta. Sedam planetarnih sila manifestuje se preko 7 vidljivih planeta.

Sedam je dana u nedelji, 7 je tonova u oktavi, 7 je duginih boja, 7 čakri u telu...

U ovih 7 grupa razvrstane su lekovite i začinske biljke i povrće.

Ponedeljak

Ponedeljkom se beru i koriste biljke pod uticajem Meseca čija je uloga vezana za vlaženje i negovanje.

To su povijuše, vodenaste i nabrekle biljke u koje spadaju tikvice, krastavac, patlidžan...

Potočarka, čije je sveže isceđen sok odličan za jetru, pomaže usporavanju starenja, a u tradicionalnoj medicini smatra se da povoljno deluje na mozak i nervni sistem.

Cochlearia offiinalis ili kašikara pomaže kod bolesti mokraćnih puteva, bolesti bubrega, probave i reume, kao i za detoksikaciju čitavog organizma.

Aloa vera se koristi za mnoge kožne tegobe i bolesti.

Bosiljak se koristi protiv kašlja, bubrežnih bolesti, glavobolje i depresije, kod prehlada i upale ušiju.

Kamilica je tradicionalni, narodni lek za stomačne tegobe, grčeve, probleme sa varenjem, gastritis, čireva, za smirenje nervne.

Lan se koristi za probavu, a dinje, lubenice i trešnje za detoksikaciju. Sve su ovo primarne Mesečeve biljke.

Utorak

Utorkom se beru i koriste biljke pod uticajem Marsa čije je dejstvo brzo, toplo i pročišćujuće.

To su biljke ljutog ukusa, crvene boje, bodljikave biljke, kao i biljke pune gvožđa koje pomažu kod malokrvnosti.

Đumbir se najviše koristi kao lek za prehladu i za poboljšanje cirkulacije. Kada se oseti jeza, drhtavica i drugi simptomi prehlade, čaj od đumbira se koristi kao sredstvo za utopljavanje. Primenjuje se za bolesti vožnje, jutarnju mučninu, kod grčeva, zastoja u varenju, nadutosti, mučnine izazvane hemoterapijom, reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, gubitka apetita, migrena…

Kopriva se koristi kao lek za čišćenje krvi i protiv malokrvnosti, protiv opadanja kose, reumatizma i oboljenja zglobova, groznice, čira na želudcu.

U ovu grupu spadaju i beli luk, ren i čičak.

Cvekla regeneriše jetru i sprečava starenje organizma. U tradicionalnoj medicini cvekla predstavlja lek protiv anemije i malokrvnosti (Mars).

Paprika (ljuta) je najefikasnija kod problema sa srcem i cirkulacijom, anginom pektoris, preskakanjem srca i aritmijom. Preporučljiva je za svakoga sa cirkulatornim problemima, poput visokog ili niskog krvnog pritiska, viška holesterola, triglicerida i masti, čak i kod proširenih vena.

Gorčica (senf) se koristi za lečenje kostobolje (Mars egzaltira u znaku Jarca) i reumatizma. Takođe povoljno utiče na rad jetre.

Sreda

Sredom se beru i koriste biljke pod uticajem Merkura koji prevashodno deluje na nerve i pluća, ako je iz Blizanaca, dok se Merkurova priroda iz Device vezuje za varenje i creva.

Ovo su brzorastuće, sluzave i zrnaste biljke.

Čaj od sleza povoljno deluje kod kašlja, bronhitisa i plućnog katara (Blizanci).

Komorač se koristi u lečenju kašlja, bolova u grudima, grčeva, loše probave, prehlade, a posebno se preporučuje za lečenje gripa.

Peršun se koristi za umirenje živaca, za ublažavanje bolova i za otklanjanje nadutosti.

Mirođija poboljšava rad želuca, smanjuje arterijski pritisak, reguliše menstrualni ciklus i poboljšava laktaciju.

Luk, pečurke, kao i zob takođe spadaju pod uticaj Merkura.

Četvrtak

Četvrtkom se beru i koriste biljke pod uticajem Jupitera koji deluje na jetru, pročišćuju krv i obezbeđuju balans masti.

Emocija besa utiče na razvijanje problema sa jetrom, a ako se bes potiskuje moguće je da se razvije kamen u žuči. Zbog toga su Jupiterove biljke korisne za oslobađanje od emocionalne napetosti i dovođenje sistema u stanje balansa.

To su slatkaste, aromatične biljke, često krupnih, punih listova.

Artičoka je biljka veoma neobičnih, mesnatih cvetova ljubičaste i sivozelene boje. Koristi kod poremećaja varenja, nadutosti, zastoja žuči, kod povećanog nivoa masti u krvi, kao blag diuretik, a utiče i na smanjenje količine uree. Koristi se za prolećno “čišćenje” organizma.

Paštrnak topi masne naslage. Ova biljka poznata je kao izvrstan diuretik koji uklanja celulit i reguliše krvni pritisak.

Slatki koren sprečava razmnožavanje virusa i širenje u organizmu, pa se može koristiti kod brojnih virusnih infekcija, uključujući hepatitis.

Silimarin se koristi se preko 2000 godina u tradicionalnoj medicini kod oboljenja jetre, slezine i bubrega.

Korišćenje maslačka uključuju smanjenje rizika od bolesti jetre, dijabetesa, poremećaja rada bešike, akni, žutice, raka i anemije.

Metvica, čičkov koren, šargarepa i šećerna repa takođe spadaju pod uticaj Jupitera.

Petak

Petkom se beru i spremaju biljke pod uticajem Venere.

Ove biljke deluju na smirivanje i balansiranje organizma.

Pod uticaj Venere spadaju boranija, grašak, špargle…

Majčina dušica umiruje jak kašalj, a deluje i kao antiseptik koji sprečava širenje infekcije. Koristi kod slabosti i seksualnih smetnji jer pojačava i stimuliše seksualne funkcije.

Uva se koristi kod infekcija urinarnog trakta.

Žalfija je biljka koja leči promuklost, čisti krv, jetru, jača živce, greje želudac, otklanja vetrove, pomaže kod katara i influence, i deluje protiv noćnog znojenja.

Bokvica je dobra za sve one koji imaju malo krvi (ili im je ona loša), slaba pluća i slabe bubrege (Venera), osip na koži (Venera), lišajeve, kašlju ili pate od promuklosti (Venera/grlo).

Neven se upotrebljava kod pojave akni, bradavica, čireva, ekcema i promrzlina.

Subota

Subotom se beru i spremaju biljke pod uticajem Saturna.

Ove biljke hlade, stabilizuju, fokusiraju. Deluju na kosti, kožu, kosu i nokte.

Gavez se u narodu vekovima uspešno koristi za lečenje reume, kostobolje i svih bolesti zglobova, kao i za podmlađivanje opuštene, ostarele i naborane kože lica i ruku ili protiv bora.

Angelika se preporučuje u lečenju kožnih bolesti kao što je psorijaza, ekcem ili vitiligo.

Kamfor se upotrebljava u obliku rastvora i mazila za utrljavanje kod reumatskih bolova, mialgija ili bolova u mišićima.

Čaj od listova oraha preporučuje se za čišćenje i jačanje krvi, jačanje organizma, podsticanje varenja, za ispiranje upaljenih rana, protiv čireva i bubuljica, za ispiranje očiju i usne šupljine, kao i protiv belog pranja. Orahovo ulje kožu štiti od sunca, sprečava preterano isušivanje kože, korisno je protiv opekotina i za jačanje kose.

Celer, blitva i plavi kupus takođe spadaju pod uticaj Saturna.

Nedelja

Nedeljom se pripremaju i beru biljke Sunca. Ove biljke jačaju opštu vitalnost organizma, otklanjaju depresiju i dobre su za kardiovaskuarni sistem.

Koriste ako je u natalnoj karti slabo ili ugroženo Sunce.

Ovde spada i kantrion, koji je poznat kao lek protiv depresije i ginekoloških tegoba.

Hajdučka trava pročišćava i jača krv. Posebno je korisna za lečenje jetre, slezine, gušterače, žutice, groznice, lupanja srca, bolova u krstima i leđima, neredovnih menstruacija, šuljeva, nesanice, raznih osipa i čireva.

Glog povoljno utiče na rad srca i krvnih sudova, reguliše krvni pritisak i stvara zdravi balans u organizmu.

Šipak poboljšava imunitet, čisti bubrege i stimuliše izmokravanje, a pomaže i kod bolova u želucu, da se zaustavi unutrašnje krvarenje i redukuje krvarenje kod menstrualnih ciklusa, dobar je kod avitaminoze, poboljšava cirkulaciju i, uopšte, pročišćava krv.

Pod uticajem Sunca je i karfiol koji sa svojim lekovitim supstancama deluje antioksidantno i utiče na srce, u borbi protiv depresije i nesanice.

Ritam Sunca

Kada se jede ono što nudi trenutno godišnje doba, tada Suncem prolazimo kroz znake Zodijaka.

U proleće treba da podstaknemo rad žlezda i metabolizam, da preduzmemo korake za čišćenje organizma. Tokom leta organizam opskrbljujemo plodovima koji stvaraju krv, jesen donosi biljke koje jačaju odbrambene mehanizme tela, a zimi fiziologija traži kalorije kojima su bogati lešnici, orasi i povrće koje obezbeđuje toplotu.

Da bi se organizam održavao u balansu treba mu davati ono što to godišnje doba nudi, kao i ono što raste na podneblju u kome živimo.

Ljuti i jaki ukusi pripadaju Marsu, slani i gorki Saturnu, sladak Veneri a aromatičan Jupiteru.

Posmatrajući nečiju natalnu kartu možemo mu prepisati i odgovarajuću dijetu samo na osnovu onoga što planete pokazuju. Ako je osoba flegmatična sigurno da joj nedostaje vatrenog elementa ili je slab Mars, te ćemo je uputiti da konzumira biljke koje ojačavaju Merkura i Marsa. Ako su izazovni aspekti između Marsa i Venere, ojačaćemo Saturna koji hladi vatru Marsa i kontroliše Veneru uvodeći red u njene aktivnosti.

Koleriku ćemo dodati Venere jer je isuviše usmeren ka Saturnu te ga treba opustiti.

Sangviniku, koji je ekstrovertan i usmeren ka druženju, ojačaćemo Saturna i Sunce (red i organizaciju).

Melanholiku usmerenom ka razmišljanju (Merkur) ojačaćemo Jupitera (smisao).

Osobi koja je bleda i anemična pojačaćemo Marsa i Veneru.

Nekada su ljudi pratili ritmove prirode i znali intuitivno šta treba da konzumiraju da bi sebe doveli u sklad sa potrebama fiziologije. Ako je čovek bio nadut znao je da ne treba da dodaje hranu pod uticajem Meseca koja izaziva bubrenje, već Marsa koji ubrzava metabolizam i zastoj u varenju.

U današnje vreme jedino preostaje da se pokušamo vratiti prirodi tako što ćemo kroz lično iskustvo proveravati dali će nakon par nedelja primenjivanja prepisane dijete astrologa prestati grčevi u želudcu, nestati depresije ili se regulisati krvni pritisak.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD