Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera i transcendentne planete

Kako je Venera kćerka Urana, koja se rodila se iz morske pene – kojom vlada Neptun – a jedna od najsnažnijih ljubavnih priča ispričanih u mitologiji je baš ona između Persefone i Plutona – tada od Venere očekujemo posebno interesantne priče kada se nađe u aspektima sa transcendentim planetama.

Pogledajmo priče koje se u našim životima pletu ukoliko je Venera u aspektima sa jednom od ove tri planete.

Venera u povoljnom aspektu sa Uranom

Po jednoj od verzija Afroditinog mita, ova boginja ljubavi je iznedrena iz Uranove semene tečnosti koja je pala u more, pa stoga možemo reći da je ona Uranova kćer. Time je i sama ljubav čija je ona zaštitnica, darovana ljudima od boga Neba – Urana, koja čini fundamentalnu pokretačku i kreativnu silu Zemlje i univerzuma. Samim tim ljubav u svojoj prirodi suštinski teži slobodi i neuslovljenosti, čemu je i sama Afrodita težila darujućima ljudima i bogovima svoj poseban dar.

Stoga će povoljan aspekt Venere i Urana uvek težiti ka slobodi u ljubavi, koja se ne može ograničiti na samo jedan vid njene pažnje, jer ljubav je ovde samoj sebi svrha, neuslovljena, neograničena, kreativna, maštovita i slobodna.

Ljubav dolazi iznenada i neočekivano, a Afroditinu predstavnicu će privući partnerova originalnost, maštovitost, neobičnost pa i ekscentričnost. Njene predstavnike, koji u svom natalu poseduju povoljne Venerine aspekte sa Uranom je veoma važno razumeti ako planiramo da ih iole dugotrajnije zadržimo pored sebe, a to podrazumeva da poštujemo njihovu osnovnu potrebu za slobodom i nezavisnošću, kao i potrebu za uvek novim i raznovrsnim životnim iskustvima. Ova Afrodita će samo svojim slobodnim emotivnim izborom ostajati u partnerskom odnosu, sve do trenutka dok se pred nju ne nametne pretnja uslovljavanja ili ljubomore, što njenu ljubav može ugasiti. Za nju je ljubav nerazdvojivo povezana sa slobodnom voljom pa je stoga malo zanimaju pravne formalnosti sklapanja bračnih zaveta, koje njen slobodan duh stavljaju u okove. Ova Venera će biti verna samo ukoliko ne insistirate na njenoj vernosti. I muškarci i žene sa ovim aspektom teže nezavisnim partnerima, koji ih ne uslovljavaju svojom ljubavlju. Prijateljstvo kao i ravnopravnost u odnosima je takođe ono, što čini dominantnu potrebu ovih aspekata.

Povoljni Venerini naspekti sa Uranom takođe opisuju i izuzetno originalne i kreativne stvaralačke potencijale, kojima se njihovi predstavnici iskazuju kroz mnoge aspekte života, rada i stvaralaštva. Ujedno, ovo je i aspekt uspešnog finansijskog rizikovanja koje može ostvariti dobit. Kao i u ljubavi, tako i u životu, ljudi sa ovim aspektima su veliki avanturisti, željni novih i neobičnih iskustava.

Venera u nepovoljnom aspektu sa Uranom

Teški aspekti Venere i Urana ukazuju na nestabilne emocije, koje su često van kontrole Afroditinog arhetipskog predstavnika. Ove osobe su sklone iznenadnim i burnim zaljubljivanjima, koje mogu privlačiti ekscentrični i samoživi partneri, a koje su im zapravo po tom pitanju veoma slične. Teško da ova Venera može imati snage, pa i vremena za dosezanje dubina u emotivnim odnosima, jer nju obično privlače neobične i površne stvari koje pronalazi u partneru. Sve što je dublje od površine, za nju može predstavljati pretnju njenoj slobodi, koja joj pruža neprocenjiv osećaj sigurnosti i nepovredivosti. Stoga, ova Venera neće sebi dati dovoljno vremena da dobro razmisli pre nego što stupi u brak, koji će se isto tako brzo i okončati, kada početna zaljubljenost preraste u dosadu i razočarenje. Uran u živote ovih Afroditinih predstavnika donosi nagle preokrete, posebno na polju emocija, partnerskih veza i finansija, a neretko ove osobe sobom nose ljubavne afere, afinitet prema paralelnim vezama pa i seksualnim perverzijama. Ovim aspektima su takođe oslikane i vanbračne trudnoće, kao i iznenadni pobačaji, ali i afinitet prema istopolnim vezama, kao i promene polnog identiteta. Seksualni eksperimenti najrazličitijih vrsta su takođe jedan od vidova ispoljavanja njihove potrebe za slobodom i avanturom.

I nepovoljni aspekti, poput povoljnih, ukazuju na originalnost i izraženu kreativnost, ali će u ovom slučaju izražena potreba za posebnošću imati za cilj pomeranje granica šokantnim i ekstremnim ponašanjem, kao i stvaralačkim ostvarenjima.

Poput njihovih partnera, ovi Afroditini predstavnici su i sami veoma ekscentrični i samovoljni, koji veoma impulsivno emotivno reaguju, pa stoga neretko dominantno iskazuju svoju volju koja kadkad odaje utisak razmaženosti i egoizma, a koji im ne ostavljaju mnogo prostora da se osvrnu i na potrebe drugih ljudi. U ljubavi, kao i u životu, povode se trenutnim impulsima, pa su stoga skloni da uznenada menjaju objekat svoje naklonosti, ljubavi i interesovanja. Njihova suštinska potreba je da se u spoljnom svetu prikazuju kao veoma posebni, što čini i njihov specijalan adut za osvajanje partnera, za čijim slomljenim srcem se neće ni osvrnuti kada ih interesovanje ubrzo napusti. Ovi Afroditini predstavnici mogu biti prepoznati i u muškarcima koji svoj lik u očima drugih grade prema slici Don Žuana.

Ekscentričnost kojom se ispoljavaju, počiva u njihovom duboko ukorenjenom kompleksu inferiornosti, što ih u suštini čini veoma nesigurnima, a koga prikrivaju predstavom o svojoj posebnosti i neponovljivosti. Kao što nisu u stanju da prihvate i sagledaju sopstvenu ličnost kao i vrednost i lepotu svog unutrašnjeg sveta, tako nisu u stanju ni da prepoznaju unutrašnju lepotu svojih partnera, koje se ujedno i boje jer ih ona može dublje i trajnije vezati, uskraćujući im slobodu i potragu za novim avanturama.

Venera u povoljnom aspektu sa Neptunom

Poput Urana i sam Posejdon je učestvovao u rađanju Afrodite koja je po predanju iznedrena iz Uranove semene tečnosti i Posejdonove morske pene, usled čega je dugo vremena Afrodita smatrana ne samo boginjom ljubavi, već i boginjom mora, što sagledavamo i kroz zodijački znak njene egzaltacije – Posejdonov znak Riba.

Stoga će povoljan aspekt Venere i vladara znaka njene egzaltacije – Neptuna, u život natusa doneti svu čaroliju koju jedna morska nimfa poseduje, pa će ova osoba na dar dobiti izraženu maštovitost, umetničke talente, kreativnost, duboku intuitivnost i težnju ka spiritualnim dubinama. Ovo je aspekt pesnika, slikara, kompozitora, pisaca bajki, romansijera, plesača, baletana, fotografa ali i filmskih stvaralaca, pa će osobe sa ovim povoljnim aspektima novac najlakše zarađivati putem svojih umetničkih i kreativnih ostvarenja. Osim ljubavi same, u koju je predstavnik ovog aspekta uvek zaljubljen, i sama lepota je nešto što počiva visoko uzdignuto na pijedastalu životnih težnji i ostvarenja ovog natusa.

Kako u svemu oko sebe, tako i u sopstvenoj suštini, ove osobe su u stanju da prepoznaju i intuitivno “vide” suštinsku lepotu i čaroliju tog nevidljivog svedržitelja svekolikog postojanja – Duha samog Stvaraoca, koga nepogrešivo predosećaju u sebi i svemu postojećem, pa će ovaj osećaj sveprisutnosti Duha osećati kako u svojim delima, snovima, maštanjima i kreacijama, tako i u ljudima u koje će se zaljubljivati a u kojima će ujedno sagledavati i tu uzvišenu, vanzemaljsku lepotu i čudesnost. Ljubav za njih ima i suštinsko spiritualno značenje, koja i samu Dušu uzdiže do zagrljaja Stvaraoca, čija ih “ruka” miluje dodirom njihove ljubljene, a “Njegov pogled” prepoznaju kroz pogled njihovog dragana ili drage. Stoga je sama ljubav u životu ovih ljudi osnovna hrana njihovoj duši, koja često ne mora biti ostvariva niti postojeća u “realnosti”, ali koja će uvek činiti suštinsku inspiraciju njihovom životu. Iz ovog razloga, predstavnici povoljnog aspekta Venere i Neptuna će neretko i platonski voleti nekoga, a čija će i sama pomisao na neostvarivu ljubav, slivati u njihov život pun kreativni potencijal za ostvarenje njihovih dela i stvaralaštva.

Ipak, Božanska ljubav i savršenstvo koje u partnerskim odnosima traže, ove ljude može pretvoriti u dugotrajne “čekače” koji usamljeno, večno čekaju tog nekog! Taj večno prisutan ideal u njihovoj podsvesti ih neumorno i beskompromisno nagoni na večitu potragu za “božanskim” partnerom, što ih udaljava od zemaljske realnosti čineći ih nesrećnima, neshvaćenima, usamljenima, i “zarobljenima” u svom svetu iluzija. Tragajući za idealnim partnerom, ovi Afroditini predstavnici ga mogu naći i u “pogrešno vreme”, odnosno kada je subjekat njihove ljubavi već u vezi ili braku, pa stoga ove osobe mogu ući i u tajne veze. Velike, romantične ljubavi se takođe mogu sresti na dalekim putovanjima preko mora.                                                                                                                            

Venera u nepovoljnom aspektu sa Neptunom

Kao i u slučaju povoljnih aspekata između ove dve planete, tako će i  njihovi nepovoljni aspekti ukazati na snažnu težnju za ostvarenjem idealne ljubavi. Međutim, ovi aspekti će mnogo češće dovoditi kako do velikih emotivnih razočarenja i prevara, tako i do potpuno nerealnih očekivanja u emotivnim vezama i velikim iluzijama kojima će natus samog sebe obmanjivati. A tu iluzionističku izmaglicu u svojoj duši, neretko će održavati drogama i opijatima, kojima će lečiti svoju patnju, ali i koji će ih još čvršće držati prikovane za njihovu iluziju.

Duševne patnje i tuga se u ovom slučaju čine kao večiti saputnici ovih osoba, koji zbog emotivne neispunjenosti dugotrajno mogu boraviti u depresiji. Ipak, ove osobe i same često stvaraju emotivna zamešateljstva, kojima su u stanju da povrede druge. Stoga im emotivni skandali, afere, neiskrenost u odnosima, kao i razotkrivanje njihovih tajni čine život komplikovanima i nestabilnima.

Konfuzije, neorganizovanost i neodgovornost koji ih kroz život prate, mogu biti posledica njihovog paralelnog kretanja sa životom, jer ove osobe često mogu boraviti u iskrivljenoj realnosti, koja za njih ne sadrži čvrste okvire. Kao i u slučaju emotivnih odnosa, tako i po pitanju finansija, teški aspekti mogu ukazati da se do novca dolazi proneverama, prevarama i malverzacijama. Ovo su osobe sa mnogo tajni, u čije se namere ni emocije ne može proniknuti lako, ali čije tajne obično bivaju razotkrivene što je posledica teškog aspekta Venere i Neptuna.

Venera u povoljnom aspektu sa Plutonom

Svi aspekti Afroditine planetarne predstavnice Venere i Zevsovog brata Hada, odnosno Plutona, na izvesnom nivou razotkrivaju sliku još jedne mitološke boginje – Persefone, kćerke Demetre i Zevsa, u koju se zaljubio strašni Had, odredivši time njenu sudbinu da mu postane žena a samim tim i suvladarka njegovog podzemnog carstva. Iako se Persefonin usud, posle njene otmice od strane Hada činio strašnim, ipak, njegova duboka ljubav ju je načinila kako srećnom ženom, tako i suvladarkom podzemnog kraljevstva, koja je time dobila i neizmernu moć.

Stoga će povoljan aspekt Venere i Plutona ukazati na magnetičnu, privlačnu moć koju predstvanik ovog aspekta poseduje, ali ujedno i na fatalne ljubavi, koje mogu obeležiti čitav natusov život. Prema ovim osobama jednostavno ne možete ostati ravnodušni, jer je njihova privlačna i magična sila neizmerna. Ovde ne postoji racio niti racionalno objašnjenje ovog magnetizma, koji svoju emotivnu mrežu plete u dubinama nesvesnog i iracionalnog. Ovaj aspekt daje ljubav do bola i do smrti, a koju ni ona sama ne može uništiti. Stoga je tema ovakvih fatalnih ljubavi oduvek predstavljala jednu od najvećih inspiracija za mnoga umetnička, književna, pesnička, baletska i filmska dela, poput jedne od najlepših ljubavnih priča, ispisane perom engleske književnice Emili Bronte u romanu “Orkanski visovi”. Osećaj pripadnosti partneru je toliko snažan, da i pored povoljnog aspekta, kroz ovu emotivnu vezu ljubavnici mogu izražavati i veliku posesivnost. Erotska privlačnost je izuzetno jaka i nabijena strašću, ali je i njihova psihološko – emotivna veza toloko duboka, da ih sjedinjuje na intuitivnom nivou, čime su bez reči u stanju da proniknu u ono što voljeni misli i oseća. Stoga, povoljni planetarni aspekti Venere i Plutona, kao jedni od najsnažnijih emotivnih aspekata, mogu inicirati ljubav “do groba” i snažno vezati partnere za ceo život. 

Ukoliko ostali horoskopski pokazatelji na to ukažu, predstavnice ovih aspekata mogu privlačiti opasni ljudi sa margina zakona, skloni kriminalu, kao i oni koji se mogu baviti opasnim zanimanjima poput špijuna, agenata tajnih službi i vojnika specijalaca, ali koje će biti sposobne da svog lava vešto pretvore u malo, umiljato mače, čijom će nežnošću samo one biti počastvovane.

Venera u nepovoljnom aspektu sa Plutonom

Ljubav Venere i Plutona, predstavljena teškim međusobnim aspektom, u svom krajnjem ishodu može biti opasna po život. Ovi aspekti donose duboku posesivnost i opsednutost partnerom, koja često može dovesti i do gubitka kontrole i velike destrukcije, a sve u želji da se uništi subjekat ljubavi, koja u samom uništitelju ali i žrtvi, izaziva veliku patnju. Osobe sa ovakvim planetarnim aspektom, posebno ukoliko su one same predstavnice Venere, odnosno ukoliko je ona njihov vladar Ascendenta, u emotivnom odnosu se do te mere mogu naći pod vlašću partnera, da u potpunosti mogu početi da gube kako svoju volju, tako i svoj identitet, pretvarajući se u partnerovu senku. Sa druge strane, ukoliko u njima još ima snage da se odupru apsolutnoj partnerovoj volji, koja ih u potpunosti želi oblikovati po svojim merilima, sebe mogu dovesti u opasnost u slučaju ekstremnog ispoljavanja ovih aspekata.

Takođe, među ovim osobama se mogu naći i one, koje dobijaju suicidne porive posle emotivnog raskida i koje, u krajnjem slučaju, sebi oduzimaju život. Ipak, ne možemo zanemariti činjenicu da ove osobe i same privlače opasnosti, jer se među njima nalaze i oni koji su i sami skloni seksualnom i emotivnom nasilju pa i seksualnim devijantnim sklonostima. Stoga, u ovoj slici možemo videti kako makroe i prodavce belog roblja, tako i prostitutke i žrtve trgovine ljudima.

Među ljude sa ovim aspektima mogu se naći i oni, koji u bračne i emotivne odnose ulaze zbog materijalnog interesa i težnje za bogatstvom, pa na izvestan način, oni su u stanju da svoju “ljubav” prodaju za kapital i materijalne vrednosti.

Teški Venerini aspekti sa Plutonom takođe mogu ukazati i na silovanja, abortuse i pobačaje, kao i na patološku ljubomoru, težnju za osvetom, polnim bolestima ali i na ljubav koja se preobražava u mržnju.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD