Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 30. VI 2014

Berze širom sveta su prošle nedelje uglavnom rasle, ali je bilo nekih značajnih odstupanja i drugih nespretnosti retrogradnog Merkura. Međutim, značajniji događaj je bio zalaganje predsedavajuće Fed-a Dženet Jelen da kamatne stope do kraja 2016. ostanu niske, mada inflacija počinje da raste. Zbog ove izjave, cene zlata i srebra, zajedno sa cenama sirove nafte su porasle. Srebro je u petak testiralo 21 dolar za uncu, što je nivo koji nije viđen od 18. marta. Zlato je dostiglo 1322.50, što je najviša cena od 16. aprila. Sirova nafta je eksplodirala na 107.73 dolara za barel, po prvi put od septembra 2013. Gospođa Jelen izgleda nije previše zabrinuta za inflaciju, ali radi se o tome da, kada inflacija počne da raste, teško će se vratiti na lak način. Trgovci to znaju. Isto se desilo 1970-tih, i sviđalo vam se to ili ne, vraćamo se na mnoge političke i ekonomske uslove koji su važili 1970-tih. Za amerikance, to je bila izgubljena decenija, jer, iako su se akcije veštački podizale zbog intervencionističke politike Federalnih rezervi, prosečan radnik je radio manje, zarađivao manje, i štedeo manje nego za vreme prethodnih "oporavaka".

U Evropi, DAX je u petak porastao na novi maksimum svih vremena, holandski AEX se oporavio na najviši nivo u poslednjih šest godina. Međutim, londonski FTSE i ciriški SMI nisu uspeli to da učine, što u ovom regionu predstavlja slučaj međutržišnog odstupanja medveda.

U Aziji i u pojasu Pacifika, japanski Nikkei se dobro kotirao, skočio je na najviši nivo od 24. januara. Ruski MICEX indeks se takođe veoma dobro kotirao, u četvrtak je dostigao 1568, lepa dobit od 32% u odnosu na najniži nivo od 1182 na kome je bio 14. marta, kada je svet poverovao da je Rusija bila na pragu uništenja. Naravno, mnogi nedavni skokovi vrednosti akcija mogu se pripisati nedavnim porastom cene sirove nafte zbog građanskog rata koji je započeo u Iraku. Ipak, ostale berze u ovom regionu nisu se tako dobro kotirale. U Kini, na primer, kineski Shanghai Composite indeks je ponovo testirao višegodišnje minimume.

Na američkom kontinentu priča je takođe bila drugačija. Dow Jones Industrial Average i S&P indeksi do petka su se oporavili na nove maksimume svih vremena, ali ne mnogo. NASDAQ Composite je porastao na novi 14-godišnji maksimum, ali jedva - jedan poen iznad svog maksimuma od početka marta. Brazilski Bovespa indeks nastavlja da raste, jer se tamo odigravaju svetske fudbalske utakmice. Međutim, u Argentini, berze su prošle nedelje 10. juna, značajno pale, Merval indeks bio je na istorijskom maksimumu od 8547, ali je do 17. juna, samo nedelju dana kasnije pao na 7043, pre nego što se, do zatvaranja berze u petak, oporavio u odnosu na neke od tih gubitaka.

Ali hajdete... Merkur je retrogradan (od 7. juna – 1. jula). Mi ne očekujemo da sve zemlje marširaju u korak jedna sa drugom. To bi bilo suviše lako. I jedna stvar koju varalica prezire je... jednostavnost. To je skoro kao Neptun na sedativima. Sa više haosa i nesigurnosti - putovanje je bolje. Jedini problem je, oh čoveče, što ga prati mamurluk.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Nemamo mnogo toga da vam kažemo u vezi sa najboljom novom trgovinom koju smo savetovali u nedeljnim berzanskim izveštajima, pošto je još suviše rano da se govori o tome. U nedeljnom izveštaju o kratkoročnim obveznicama savetovali smo: "Brzi brokeri su na nuli i mogu kupovati po 124/03 - 124/08, sa zaustavljanjem trgovine ispod 123/14". Minimum je bio 123/25, a berza se zatvorila na 124/12. Naše glavne pozicije su dugoročne valute.

Najbolja nedeljna trgovine koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bila je za zlato. U izveštaju za utorak smo rekli: "Brzim brokerima smo za ponedeljak savetovali: "Hajde da izađete iz preostalih dugoročnih pozicija po ceni od 1278 - 1281 i da prodate kratkoročno sa zaustavljanjem trgovine iznad 1289". OK, to smo uradili, ali nismo zadovoljni što smo u kratkoročnom. Hajde da pokrijete kratkoročno i da se vratite u dugoročno za 1265 +/- 2 sa zaustavljanjem trgovine ispod 1250". Dakle, za nedelju dana, napravili smo odličan profit u ponedeljak jer smo izlašli iz dugoročnog za 1278 - 1281, i ušli u kratkoročno. Zatim smo napravili odličan profit sutradan jer smo izašli iz kratkoročnog za 1265 +/- 2 (minimum je bio 1258) i ponovo otišli u dugoročno. Do četvrtka, zlatom se trgovalo po ceni iznad 1320.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ovih dana se mnogo toga vrti oko Merkura. Merkur je retrogradan, što obično znači da će berze oscilirati napred - nazad na svakih 1 - 4 dana, mada se na tom putu mogu videti novi maksimumi ili minimumi ciklusa, posebno u blizini središnjeg perioda tog tranzita. Središnja tačka je bio 19. juni.

Pored retrogradnog Merkura, takođe smo primetili da heliocentrična pozicija Merkura (koji nikada ne ide retrogradano) završava svoj tranzit kroz znak Strelca (9. – 21. juna). Ovo je obično vreme kada dolar pada i plemeniti metali naglo rastu. Ovaj put nismo bili razočarani, kada je zlato u petak poraslo sa minimuma od 1240, koliko je bilo početkom juna, na maksimum od 1322.50. Srebro je takođe poraslo sa 18,67, koliko je bilo 5. juna, na skoro 21.00 - u petak, 20. juna.

Međutim, sve to može sada da se promeni kada heliocentrični Merkur napusti divlji, zapadni znak Strelca koji simbolizuje mustanga, i uđe u oprezni i konzervativni znak Jarca, koji simbolizuje planinsku kozu. Kao da to nije bilo dovoljno, zemlja će sada promeniti godišnje doba. Letnji solsticijum počinje u subotu, 21. juna, u 18:50 (po srednje evropskom vremenu - EDT). Zemlja je u tranzitu iz divljeg i ludog znaka briljantnih Blizanaca, koji su često suviše pametni za svoje dobro, i ulazi u znak Raka koji "samo želi sigurnost". Blizanci vole rizike, dok Rak voli samo izvesnost.

Ali, još neko vreme neće biti izvesnosti dok je Sunce u Raku, sve dok Uran i Pluton i dalje prave T-kvadrat na njega iz Ovna i Jarca (do 2018.). Sunce će formirati T-kvadrat malog orbisa sa ovim “elektranama” od 1. – 4. jula. U međuvremenu, Mars će ove nedelje, 25. juna, biti u opoziciji sa Uranom. Ovo je jedan od najnestalnijih aspekata koji ljudska vrsta može da iskusi, da ne pominjemo berze. Može da utiče na potrese zemlje i prirode, nesreće u putovanjima, pretnje terorista ili drugih koji mogu da dožive privremeni ali opasan lični izliv besa koji vodi ka nasilju, i na ekstremne fluktuacije berze. Ovo verovatno neće biti ugodan tranzit Sunca kroz znak Raka. A sve je to postavka za potencijalno veliki oporavak plemenitih metala, kada krajem jula uđe u Lava, što može da traje do jesenjih meseci.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD