Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 30. VI 2014

Berze širom sveta su prošle nedelje uglavnom rasle, ali je bilo nekih značajnih odstupanja i drugih nespretnosti retrogradnog Merkura. Međutim, značajniji događaj je bio zalaganje predsedavajuće Fed-a Dženet Jelen da kamatne stope do kraja 2016. ostanu niske, mada inflacija počinje da raste. Zbog ove izjave, cene zlata i srebra, zajedno sa cenama sirove nafte su porasle. Srebro je u petak testiralo 21 dolar za uncu, što je nivo koji nije viđen od 18. marta. Zlato je dostiglo 1322.50, što je najviša cena od 16. aprila. Sirova nafta je eksplodirala na 107.73 dolara za barel, po prvi put od septembra 2013. Gospođa Jelen izgleda nije previše zabrinuta za inflaciju, ali radi se o tome da, kada inflacija počne da raste, teško će se vratiti na lak način. Trgovci to znaju. Isto se desilo 1970-tih, i sviđalo vam se to ili ne, vraćamo se na mnoge političke i ekonomske uslove koji su važili 1970-tih. Za amerikance, to je bila izgubljena decenija, jer, iako su se akcije veštački podizale zbog intervencionističke politike Federalnih rezervi, prosečan radnik je radio manje, zarađivao manje, i štedeo manje nego za vreme prethodnih "oporavaka".

U Evropi, DAX je u petak porastao na novi maksimum svih vremena, holandski AEX se oporavio na najviši nivo u poslednjih šest godina. Međutim, londonski FTSE i ciriški SMI nisu uspeli to da učine, što u ovom regionu predstavlja slučaj međutržišnog odstupanja medveda.

U Aziji i u pojasu Pacifika, japanski Nikkei se dobro kotirao, skočio je na najviši nivo od 24. januara. Ruski MICEX indeks se takođe veoma dobro kotirao, u četvrtak je dostigao 1568, lepa dobit od 32% u odnosu na najniži nivo od 1182 na kome je bio 14. marta, kada je svet poverovao da je Rusija bila na pragu uništenja. Naravno, mnogi nedavni skokovi vrednosti akcija mogu se pripisati nedavnim porastom cene sirove nafte zbog građanskog rata koji je započeo u Iraku. Ipak, ostale berze u ovom regionu nisu se tako dobro kotirale. U Kini, na primer, kineski Shanghai Composite indeks je ponovo testirao višegodišnje minimume.

Na američkom kontinentu priča je takođe bila drugačija. Dow Jones Industrial Average i S&P indeksi do petka su se oporavili na nove maksimume svih vremena, ali ne mnogo. NASDAQ Composite je porastao na novi 14-godišnji maksimum, ali jedva - jedan poen iznad svog maksimuma od početka marta. Brazilski Bovespa indeks nastavlja da raste, jer se tamo odigravaju svetske fudbalske utakmice. Međutim, u Argentini, berze su prošle nedelje 10. juna, značajno pale, Merval indeks bio je na istorijskom maksimumu od 8547, ali je do 17. juna, samo nedelju dana kasnije pao na 7043, pre nego što se, do zatvaranja berze u petak, oporavio u odnosu na neke od tih gubitaka.

Ali hajdete... Merkur je retrogradan (od 7. juna – 1. jula). Mi ne očekujemo da sve zemlje marširaju u korak jedna sa drugom. To bi bilo suviše lako. I jedna stvar koju varalica prezire je... jednostavnost. To je skoro kao Neptun na sedativima. Sa više haosa i nesigurnosti - putovanje je bolje. Jedini problem je, oh čoveče, što ga prati mamurluk.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Nemamo mnogo toga da vam kažemo u vezi sa najboljom novom trgovinom koju smo savetovali u nedeljnim berzanskim izveštajima, pošto je još suviše rano da se govori o tome. U nedeljnom izveštaju o kratkoročnim obveznicama savetovali smo: "Brzi brokeri su na nuli i mogu kupovati po 124/03 - 124/08, sa zaustavljanjem trgovine ispod 123/14". Minimum je bio 123/25, a berza se zatvorila na 124/12. Naše glavne pozicije su dugoročne valute.

Najbolja nedeljna trgovine koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bila je za zlato. U izveštaju za utorak smo rekli: "Brzim brokerima smo za ponedeljak savetovali: "Hajde da izađete iz preostalih dugoročnih pozicija po ceni od 1278 - 1281 i da prodate kratkoročno sa zaustavljanjem trgovine iznad 1289". OK, to smo uradili, ali nismo zadovoljni što smo u kratkoročnom. Hajde da pokrijete kratkoročno i da se vratite u dugoročno za 1265 +/- 2 sa zaustavljanjem trgovine ispod 1250". Dakle, za nedelju dana, napravili smo odličan profit u ponedeljak jer smo izlašli iz dugoročnog za 1278 - 1281, i ušli u kratkoročno. Zatim smo napravili odličan profit sutradan jer smo izašli iz kratkoročnog za 1265 +/- 2 (minimum je bio 1258) i ponovo otišli u dugoročno. Do četvrtka, zlatom se trgovalo po ceni iznad 1320.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ovih dana se mnogo toga vrti oko Merkura. Merkur je retrogradan, što obično znači da će berze oscilirati napred - nazad na svakih 1 - 4 dana, mada se na tom putu mogu videti novi maksimumi ili minimumi ciklusa, posebno u blizini središnjeg perioda tog tranzita. Središnja tačka je bio 19. juni.

Pored retrogradnog Merkura, takođe smo primetili da heliocentrična pozicija Merkura (koji nikada ne ide retrogradano) završava svoj tranzit kroz znak Strelca (9. – 21. juna). Ovo je obično vreme kada dolar pada i plemeniti metali naglo rastu. Ovaj put nismo bili razočarani, kada je zlato u petak poraslo sa minimuma od 1240, koliko je bilo početkom juna, na maksimum od 1322.50. Srebro je takođe poraslo sa 18,67, koliko je bilo 5. juna, na skoro 21.00 - u petak, 20. juna.

Međutim, sve to može sada da se promeni kada heliocentrični Merkur napusti divlji, zapadni znak Strelca koji simbolizuje mustanga, i uđe u oprezni i konzervativni znak Jarca, koji simbolizuje planinsku kozu. Kao da to nije bilo dovoljno, zemlja će sada promeniti godišnje doba. Letnji solsticijum počinje u subotu, 21. juna, u 18:50 (po srednje evropskom vremenu - EDT). Zemlja je u tranzitu iz divljeg i ludog znaka briljantnih Blizanaca, koji su često suviše pametni za svoje dobro, i ulazi u znak Raka koji "samo želi sigurnost". Blizanci vole rizike, dok Rak voli samo izvesnost.

Ali, još neko vreme neće biti izvesnosti dok je Sunce u Raku, sve dok Uran i Pluton i dalje prave T-kvadrat na njega iz Ovna i Jarca (do 2018.). Sunce će formirati T-kvadrat malog orbisa sa ovim “elektranama” od 1. – 4. jula. U međuvremenu, Mars će ove nedelje, 25. juna, biti u opoziciji sa Uranom. Ovo je jedan od najnestalnijih aspekata koji ljudska vrsta može da iskusi, da ne pominjemo berze. Može da utiče na potrese zemlje i prirode, nesreće u putovanjima, pretnje terorista ili drugih koji mogu da dožive privremeni ali opasan lični izliv besa koji vodi ka nasilju, i na ekstremne fluktuacije berze. Ovo verovatno neće biti ugodan tranzit Sunca kroz znak Raka. A sve je to postavka za potencijalno veliki oporavak plemenitih metala, kada krajem jula uđe u Lava, što može da traje do jesenjih meseci.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD