Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Duboko u meni je najveća istina

Naše najnežnije biće – Mesec – nalazi se u najintimnijem delu zodijaka, u znaku Raka. Ovde su osećanja duboka i snažna. Snaga ovog osećaja može u narednom periodu doneti mnogo bola, kao i istovremenog isceljenja. Ovo je smisao života: povezati dve suprotnosti u jedno ali u sopstvu, preko fiziologije.

Prepoznavanje osećaja o bezuslovnoj i nevezanoj ljubavi upravo je sada moguće. Sve do 2017. godine (dok je Uran u znaku Ovna), svaki put kada Mesec uđe u znak Raka, Vage, Jarca ili Ovna, duša će hoditi uskim prolazima svojih predaka. Kroz ove hodnike koji su vanvremenski, duša se kreće ka samoj sebi, istovremeno prolazeći kroz iskustva po sopstvenim željama za napredovanjem.

Može biti da Rakovi u ovoj lunaciji osećaju mnogo veći strah nego u predhodnima počecima, odnosno lunacijama. Oni poseduju nežnu i senzitivnu prirodu i naročito izoštrenu intuiciju. Rakovski psihološki profil čine naglašena emotivnost, preosetljivost, nesigurnost, plašljivost, emotivna povodljivost, romantičnost i senzitivnost. U ovoj lunaciji su sada svoj na svome i to ih jako podstiče na kontrolu. Međutim, kontrolisanje svega izvan sebe je u završnoj fazi. U ovom vremenu Rakovi treba da otkriju smisao i poverenje kao svrhu svog postojanja. Ljubav je nadahnuće, inspiracija i trebalo bi da bude u narednom periodu osnovna hrana za Rakove. Ljubav trpi još izvesno vreme svoja stanja transformacije, prekida ili lošeg statusa. Sve osim tajne i paralelne ljubavi je prihvatljivo. Kuliminacija ili prelivanje emocija se dešava kroz partnerski odnos u vreme punog Meseca, a to je 12. jula. Razotkrivanje Rakovskih tajni može da bude blam već oko 29. u ovom mesecu. Već 16. jula najveći među velikima – Jupiter – napustiće znak Raka. Naredni period će Rakovima doneti dobru materijalizaciju i mogućnost da potroše novce na lepa egzotična putovanja sa partnerom. Od 18. jula u znak Raka će ušetati Venera i doneće Rakovima dosta nežnosti poljubaca i zagrljaja.

Lavovi su vrlo nadahnuti i inspirisani važnošću narednog perioda za njih. U ovoj lunaciji spajaju prošlost i budućnost u jedno. Svest postaje osećaj kroz pretke i potomke istovremeno. Lavovski temperament, ali istovremeno i dostojanstvo stupaju na scenu i odraziće se kroz njihovo ponasanje. Lavovi mnogo drže do svog izražavanja, odnosno do stila, a sada će to biti baš u stilu “velikih“! Ulaskom Jupitera u znak Lava 16. jula odigravaju se dvanaestogodišnje ciklične promene. Reklo bi se velika sreća je došla Lavovima u goste i ostaće tu narednih godinu dana, pa eto razloga za veliku proslavu. Tome još da dodamo i ulazak Sunca u Lava 22. jula i eto kompletne radosti! Ljubav može da bude velika, sjajna i iskrena. Naravno, prkositi jednom Lavu, jedino može Saturn iz Škorpiona. Partneri Lavovski, nemojte izazivati njihovu sujetu, dostojanstvo, ponos ili ljubomoru. Oni ne dozvoljavaju da se neko poigrava sa njihovim osećanjima i nikad ne pristaju na inferiornu ulogu! Ako vam je stalo do žene Lavice, ona uvek očekuje aristokratsko držanje, kao i besprekorno ponašanje kada se nalazite u društvu ili pred publikom. Uputstva ste dobili i vatromet može da počne u slavu najvećih!

Devicama lunacija pada u 11. polje i donosi fokus na realizaciji emotivno – prijateljskih odnosa. Obzirom na retrogradnost vladara Device, Merkura, može se očekivati neka vrsta povratka na dovršavanje započetih dešavanja. Devica je tip osobe koja deluje veoma trezveno, razumno i odmereno sa najvećom kontradiktornošću u sebi jer uvek zadržava dozu tajanstenosti u sebi. Ova tajanstvenost biva podržana tri puta godišnje upravo kretanjem Merkura u retrogradnom hodu. U znaku Device možda nema romanse, ali savršene ljubavi itekako ima. Da li je sitničavost primećivanje detalja? Ako oči moraju biti lepe, one istovremeno moraju imati i neku "misaonu dubinu". Možda je nečiji glas veoma prijatan, ali važna je "poruka" ili smisao onoga o čemu govori. Iz ovakvih situacija oko 19. jula može zaista se načiniti čarolija. Od 16. jula u Devičanskom 12. polju će boraviti Zevs, ako se nekom u narednom periodu omakne avantura, pa neće to biti smrtni greh. Ako počnete da sumnjate, eto stomakobolje oko 22. jula i naglih odluka, ali i prekida odnosa oko 25. jula. Malo strpljenja moglo bi uroditi plodom i ne samo u poslovnom, već i u emotivnom životu baš oko 25 .jula. Nema onog ko ne uživa da mu svaki detalj podignete na nivo savršenog.

Vage su još uvek u stresu, sve dok je Mars u znaku Vage i u egzaktnoj opoziciji sa Uranom. Baš u danu kada se dešava lunacija mogu neke tek započete veze biti prekinute. Bez obzira što su generalno Vage društvene, kooperativne i miroljubive, već izvesno vreme pokazuju svoje naličje. U tom naličju bivale su oštre, distancirane, hladne i posesivne. Boravak Venere u znaku Blizanaca kao da ih inspiriše na nadoknadu propuštenih zabava, ali oprez. Već 29. juna Vage mogu biti razočarane, a 8. jula i povređene. Sve dok je Vagama Uran u 7.polju (partner) biće i iznenađenja. Ovakve vrste dešavanja služe da prefinjene Vage mogu konačno izbaciti iz sebe sve one emotivne naboje koje su potisnuli još od pre. Od 18. jula Venera ulazi u znak Raka i biće podržana Neptunom iz Riba kao i Saturnom iz Škorpiona, pa se može desiti da „onako slučajno“ trudnoća bude povod za brak. Kako god, gledajte da „slučajno“ ne ulazite u brak.

Škorpionima lunacija pada u 9. polje i možda u ovom periodu baš sretnu ljubav svog života u nekom inostranstvu. Škorpione odlikuje jaka intuicija koja im daje sposobnost da prepoznaju namere svojih partnera. Obzirom da im je Neptun u 5. polju ljubavi (a biće tamo još dugo) donosiće sumnje. Ovakva sumnja u partnera može doneti izlive besa i ljubomore oko 29. juna. Sve dok je Saturn u znaku Škorpiona, oni su svesni svoje slabe tačke i vrlo se mogu kontrolisati. Oni inače nisu skloni napadima ali brane se žestoko. Škorpioni imaju veoma razrađene mehanizme i efikasne strategije, kao način na koji čuvaju svoju emotivnu osetljivost. Kada će Škorpioni pokazati svoju svelu stranu ličnosti zavisi od njihovog raspoloženja. Prilika za ovu lepšu stranu Škorpionske ljubavi će biti oko 13. jula. Ovo može biti poznanstvo koje bi donelo od 18. jula ljubav sa mlađom osobom iz inostranstva ili sa kolegicom sa fakulteta. Šta god da je, iskoristite ove tri nedelje za regeneraciju i nežnost.

Strelac je protekli dug period bio prepun dobrote, entuzijazma i empatije. Velika promena je na pomolu. Iz intimne, porodične atmosfere Jupiter izlazi na scenu. Ulaskom Jupitera u znak Lava imaćemo priliku da pod velikim svetlima na najvećoj pozornici promatramo najvećeg. Može li to Strelčev ego izdržati? Skoro da sam sigurna da može. Strelčevi su veoma temperamentni, slobodoumni, neposredni i elokventni u komunikacijama. Oni imaju ogromnu energiju, samopouzdanje i spremnost na veliki rizik ili izazov. Zbog svoje temperamentne i strastvene prirode Strelčevi deluju nestrpljivo, a njihove reakcije su veoma nagle i često neumerene. Sve ove osobine će u narednoj godini, u benefičnoj kombinaciji Jupitera i Urana izlaziti na videlo. U toku ove lunacije Jupiter će imati samo „jedan ali vredan“ aspekt sa Suncem i to 24. jula. Možda je ovo dobar datum za venčanje, ili sretan početak velike ljubavi!

Jarac proživljava svoju veliku transformaciju i katarzu. Lunacija mu se dešava u 7. polju, partnera. Očigledne su potrebe Jarčevih partnera. Jaračevi od svih znakova nose najmanju spontanost u ljubavi i imaju najmanje spontanog zaljubljivanja. Sve je u svrhu uspešnosti, pa i seksualne želje, dok zagrljaji dolaze češće iz glave nego iz srca. Sve ovo nikako ne znači da Jarcu nedostaje senzualnost ili snaga seksualne želje. Samo jedno je sigurno: Jarčevi nose u sebi snažnu potrebu za ljubavlju, koja se može jasno i potpuno iskazati ili se može bez očiglednih razloga pretvoriti u nepoverenje, strah od vezivanja ili strah od razočarenja. Praktično od 29. juna Saturn dolazi na 16º Škorpiona i tu će boraviti čitavih mesec dana u hibernaciji i iščekivanju ljubavi. „Ko čeka taj dočeka – ako ga ne zaboli kičma“! Često Jarac čini ono što misli, a ne ono što oseća. Ulaskom Venere u znak Raka od 18. jula postoji predispozicija da Jarčevi budu podstaknuti od partnera da ipak čine ono što osećaju.

Vodolijama se lunacija dešava u 6.polju, odakle se pali alarm fiziologije. Nešto ne štima, nervoza, napetost? Vodolija u svakom slučaju skreće veliku pažnju na sebe, bilo da je reč o neobičnom stilu oblačenja ili o vrlo specifičnom izražavanju i ponašanju, a u osnovi svega je provokacija. Od kada je Uran u Ovnu, a Mars u Vagi, to malo gubi meru. Vodolije svesno deluju na čula i emocije svog okruženja. Oni znaju kako ili čime da privuku nečiju pažnju, a naročito kako da zaintrigiraju. Ljubavni život Vodolije neminovno donosi veliko uzbuđenje, mnoga iznenađenja i neizvesnost. Njihovo zavođenje ima razne strategije, u rasponu od čednosti do „nepristojne ponude“. Mlađi pripadnici znaka Vodolije od 16, jula ulaskom Jupitera u znak Lava zaista mogu doživeti veliku i veoma egzotičnu ljubavnu priču. Stariji pripadnici znaka Vodolije zbog iste egzotične emocije mogu izgubiti dugogodišnju formalnu vezu (brak).

Ribama se Lunacija dešava u 5. polju – polju ljubavi. Završna faza vodenog trigona je vrlo aktivna. Ono što se vidi na prvi pogled je neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled. Ribe su veliki emotivci i najčesće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa "vibracijom" svog emotivnog raspoloženja. Može nam se učiniti da su u ovom periodu hipersenzitivne, vrlo emotivne, da ne kažem i preosetljive. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje subjektivan način. Vladar Riba, Jupiter, menja znak i izlazi u svakodnevnicu da pokaže sebe na javnoj sceni. Uspeh u biznisu je bezmalo zagarantovan, ali emotivni život mogao bi biti nešto turbulentniji oko 29. juna u smislu razočarenja. Prelazak Venere u njihovo 5. polje može doneti Ribama dugo željenu trudnoću i nežne zagrljaje. Putovanja i lepe doživljaje na obali kraj vode mogu očekivati od 24. jula. Ribe koračaju (plivaju) na samoj granici između sna i jave. Njihova najveća fantazija je da svoju životnu ili ljubavnu priču pretoče u romantičnu ljubavnu bajku sa hepiendom. A što da ne? Ribe od svog partnera očekuju razumevanje, emotivnu pažnju, nežnost, toplinu i naročito, emotivnu ili moralnu podršku. Od 13. jula će Merkur zakoračiti u znak Raka i biće to prilika za poravnanje sa partnerom na istoj vibraciji.

Ovanovima lunacija pada u 4. polje i nudi im korenitu promenu. Već duže vreme Ovnovi se ne osećaju baš najbolje i baš u danu lunacije može se desiti da im poiskaču sigurnosni osigurači. Ovnovi poseduju veoma strastvenu prirodu i skoro "neukrotivu čud". Njihovo ponašanje je uglavnom spontano i nesvesno, kao i bez određene ili smišljene strategije. U proteklom periodu (od kada je Mars u Vagi) imali su fokus na čulnom zadovoljstvu, strastvenim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je reč o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osećaju emotivnu naklonost. Ovnovi ne bi želeli da spoznaju neverstvo jer njihova reakcija može i njih same da iznenadi oko 29. juna. Kao što naglo planu tako se i naglo ugase i već 13. jula eto idile, zagrljaja poljubaca da vidi ceo svet. Ulazak Jupitera u Ovnovsko 5. polje ljubavi zaista može da rasplamsa već dovoljno Uranom razbuktalu vatru emocija. Ovo bi moglo naličiti na prosidbu na nekom javnom mestu u centru, pa čak i na mondenskom letovalištu. Ovan ima dovoljno hrabrosti i smelosti da slobodno izrazi svoja osećanja bez ustručavanja i lažnih obzira.

Bikovima lunacija pada u 3. polje i mogla bi da im prevede materijalnu sigurnost na osećaj sigurnosti. Neophodno je da ne naprave tvrdoglavu odluku o putovanju sa partnerom pošto – poto, jer mogu se osećati prevarenim. Zbog svoje senzualne prirode, Bikovi često imju velike prohteve u svemu onome što hrani njihova čula ili emocije. Bikovske aspiracije u narednom periodu predstavljaju kombinaciju hedonističkih potreba i komformističkog uzitka. Da bi Bik došao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da oseti materijalnu sigurnost u prijatnom, lepom i udobnom okruženju. Od 18. jula će se napraviti dobri uslovi za hedonizam i biće puno uslova za lepa putovanja i uživanja. Bik nije ljubomoran ali posesivan može biti u odnosu na partnera, kao da je u pitanju njegovo vlasništvo. Takav nesprazum može da se desi oko 22. jula. Teško je Bika savetovati, možda vas i čuje ali reagovaće nikad, a možda ni tada!

Blizancima lunacija pada u 2. polje i traži od njih da razviju osećaj za materijalne vrednosti. Ali kako kada im je Venera u gostima, a i Merkur, vladar "istina" je retrogradan i takođe je u Blizancima? Blizanci vole sve vrste komunikacija (pisanje, telefoniranje...) i naklonjeni su putovanjima. Upravo u ovom vremenu će sve svoje strasti i ljubavi ispuniti na željeni način. Može im se desiti da ljubav i počnu i završe preko sms poruka, ili sličnih načina komunikacija. Blizanci su dobri, a sada odlični govornici i biće u narednom periodu omiljeni u društvu jer generalno poseduju  talenat da zabave druge. Zato će Blizanci biti u narednom periodu najvažnije osobe na žurkama i proslavama. Od 13. jula Merkur ulazi u znak Raka i Blizanci će pokazati svoju nežnu stranu ličnosti. Bez obzira što je njihov osnovni adut inteligencija, verbalne sposobnosti ili špekulacija, kao i fantastična snalažljivost u različitim okolnostima, ovo vreme će doneti puno nežnosti od strane Blizanaca za druge ljude. U ovom periodu Blizanci će definitivno misliti kroz osećaj i biti vrlo subjektivni. Reklo bi se da će reči poteći iz duše!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD