Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Brazil i 15º Vage

Najveća i najnaseljenija država Latinske i Južne Amerike, peta na svetu po veličini teriotorije i broju stanovnika, trenutno sedma ekonomija sveta – Brazil, tradicionalno se vezuje za znak Škorpiona. U ovom znaku dva ženska principa, Mesec i Venera, su u oslabljenim dostojanstvima (Mesec u padu, Venera u izgonu). Međutim, sam stepen unutar Zodijaka koji bi mogao biti bitan za ovu zemlju je ni manje ni više nego centralni („kraljevski“) stepen znaka Vage – 15º Vage, poznatiji kao početak Spaljenog Puta koji se između ostalog vezuje za čarobne moći egipatske boginje Izis. Izgleda da je uloga žena po ovu zemlju više nego značajna, dok sam 15º ukazuje na značaj koji ova zemlja ima kao najveća i najnaseljenija u pomenutom delu sveta.

Amazonke – žene ratnice

Slučajno ili ne, ali ovu priču ću započeti legendom o Amazonkama. Poslednje, ko zna koje po redu, otkrivanje prapostojbine žena-ratnika, svetski su mediji zabeležili sredinom januara 1976. godine, kada je poznati italijanski arheolog Gvido Boldrini, naučnik koji je svoj život posvetio proučavanju podataka o postojanju mitoloških Amazonki, sazvao konferenciju i javnosti obelodanio svoja poslednja otkrića: „Posle dugotrajnih i napornih traganja, uspeli smo da pronađemo veliki broj keramičkih posuda sto oslikava način života legendarnih žena-ratnica. Otkopavanja koja smo na teritoriji Brazila obavili moje kolege i ja, svedoče da je pleme Amazonki, žena-ratnica, uistinu postojalo!“

Amazonke su, po većini priča, bile visoke, prelepe, pravilne telesne građe, ali su se oblačile i ponašale kao muškarci - imale su mušku odeću, kosu su vezivale. Još od malena njima su majke spaljivale ili odsecale desnu dojku užarenim gvožđem kako bi joj sprečile rast i olakšale rukovanje lukom i strelom. Upravo sam u ovoj priči videla početnu sličnost sa 15º Vage – početak Spaljenog puta...

Dve žene vladarke

U istoriji Brazila važnu ulogu su imale čak dve žene vladarke. Za vreme carastva, princeza Isabel, za vreme čije vladavine je donet Zakon o ukidanju ropstva, a od koje je ideja o izgradnji čuvene statue Hrista Spasitelja (po kojoj je Brazil danas poznat, budući da je statua od 2007. uvrštena u spisak novih svetskih čuda na planeti) i potekla, koja i sama u svojoj karti ima Mesec (narod) veoma blizu stepena koji vezujemo za početak Spaljenog puta – na 18º Vage. U novijoj istoriji to je trenutna predsednica Brazila (prva žena predsednik), Dilma Rouseff.

Horoskop Brazila

No, pogledajmo za početak horoskop samog Brazila. Radi se o trenutku kada je Brazil dobio nezavisnost od Portugalije, 07. septembra, 1822. godine.

Vladar 10 (vladari) je Jupiter koji je u konjunkciji sa Mesecom (žena). Kako se radi o konjunkciji u znaku Blizanaca (dvojni znak), ovo može biti slika bar dve žene vladarke... Zanimljiva je za nas osa čvorova koja ide preko 15º Vodolije – 15º Lava, što gradi trigon-sekstil sa 15º Vage – stepenom koji mi se kroz ovo istraživanje pokazao kao bitan za ovu zemlju. Ovo je lep kanal da se sa lakoćom spoje prošlost (Južni čvor) i budućnost (Severni čvor)...

Religijski spomenik

Statua Hrista Spasitelja je simbol hrišćanstva i nešto po čemu je Brazil najpoznatiji. Kao što sam već malo pre rekla, ideja o izgradnji ovakvog kulturnog spomenika potekla je još od princeze Isabel, još davne 1859. god.

No, ova statua je ugledala svetlost dana mnogo godina kasnije, 12. oktobra, 1931. godine. Zanimlijva je sekundarna pozicije Venere (kultura) princeze Isabele tada... Radi se baš o 15º Vage! No, i njen natalni vrh 9 (religija, ali i polje budućeg života, naše svrhe...) se nalazi uparvo na 15º Vage!

Fudbalska nacija...

Iako je cela planeta trenutno „zauzeta“ svetskim fudbalskim prvenstvom u Brazilu, u ovom članku neće biti reči o istom. Reći ćemo ipak da je Brazilu ovo već druga organizacija, tj. već drugi put ova zemlja ima ulogu domaćina, i da do sada ima najviše titula – čak 5 puta je Brazil bio pobednik svetskog fudbalskog prvenstva (što se uklapa u centralni, „kraljevski“ stepen – 15º). Vratimo se sad na datum kada je Brazil bio prvi put domaćin, jer je taj datum „seme“..., tačnije, uvek je prvi put ono od čega se kreće, to je bitan momenat i predstavlja određen presek u vremenu. Ovo je bilo neposredno nakon okončanja Drugog svetskog rata, 24. juna, 1950.

Pogledajte poziciju direktivnog Meseca - narod (kreće se 1º za 1 godinu)... Kao što vidite, radi se upravo o 15º Vage.

Brazilija

Sledeći događaj u nizu bitan za ovu zemlju dogodio se 21. aprila, 1960. godine, kada je Brazilja postala glavni grad zemlje, umesto Sao Paula. Kako su uglovi horoskopa (1, 4, 7, 10) poput „antena“, tj. „glavni okidači“, onda je ovde zanimljivo obratiti pažnju na sekundarni vrh 4. polja (teritorija) iz horoskopa Brazila...

Vidimo da se pozicionirao na 14º Vage 54’ što je vrlo bliska konjunkcija sa 15º Vage, budući da se vrhovi kuća u sekundarnim progresijama pomeraju 1º za 1 godinu...

Ustav iz 1988

Od nezavisnosti dobijene od Portugalije 1822, pa preko Brazilskog carstva (parlamentarne unitarne monarhije) Brazil se transformisao u republiku sa predsednikom na čelu države, nakon vojnog puča 1889. Od 1964. do 1985. na vlasti je bila vojna hunta. Sadašnji Ustav Brazila je donet 05. oktobra, 1988. godine, i neki astrolozi čak i ovaj datum uzimaju za horoskop Brazila. Ako uradimo direkcije horoskopa Brazila iz 1822 (trenutak dobijanja nezavisnosti od Portugalije, horoskop koji koristim u ovom istraživanju kao primarnu kartu), onda nalazimo da je direktivni vrh 3 (propisi, norme u zemlji) baš tada došao baš na 15º Vage!

Konačno, ako se osvrnemo i na čuvene karnevale po kojima je Brazil poznat u celom svetu, onda se 15º Vage i te kako uklapa. Vaga je znak sedišta Venere (lepota, uživanje, ples...), a sam 15º sasvim sigurno ukazuje na veoma važan događaj...

Sedmi Uran-Pluton kvadrat – 17. mart, 2015.

I na kraju, osvrnimo se i na poslednji kvadrat Urana i Plutona koji će se dogoditi 17. marta, 2015. i koji će ići preko 15º Ovna- 15º Jarca. Ako je 15º Vage bitan stepen za Brazil, onda svakako da će ova zemlja nekako biti „prozvana“. Posebno je zanimljiva pozicija direktivnog (kreće se 1º za 1 god, kao i sve u direkcijama) Neptuna – vladara Ascendenta u Ribama (prilike u zemlji, glavni grad) Brazila, na 15º Raka, kao i tercijarni uglovi horoskopa princeze Isabel (svi idu preko 15º kardinalnih znakova).

No, već i lunarna eklispa (pomračenje Meseca) u oktobru 2014. god. sa 15º Ovna može biti uvertira pred predstojeći kvadrat marta naredne, 2015. godine. Kako se u karti Brazila Neptun nalazi u 11.polju (parlament) onda ono što primarno možemo naslutiti – jesu neke promene u sastavu parlamenta..., budući da se oktobra ove godine dešavaju predsednički izbori u Brazilu, i da mandat novog/starog predsednika počinje 01. januara, 2015. No, ostaje da vidimo kako će kroz ovaj izazovan period proći najveća i najnaseljenija zemlja Južne i Latinske Amerike, i da li će ovu zemlju, koja u poslednje vreme beleži sve veći rast privrede i sve veći politički uticaj u regionu, i dalje predvoditi žena...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD