Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

31.X-06.XI 2011.

Pregled berzanske nedelje

U velikom stilu Strelaca i Jupitera, ovo je velika nedelja za berze, a posebno za cene svetskih berzanskih indeksa. Jupiter je vladar Strelca, a njihovi principi jesu preterivanja, ekscesi i velike oscilacije cena, naročito ako su u aspektu sa Marsom i Uranom. To se zaista i desilo prošle nedelje, i dok je heliocentrični Merkur završavao svoj 12-dnevni tranzit kroz znak Strelca, 26. oktobra, Mars je bio u kvadratu sa Venerom, a 28. oktobra, Jupiter je bio u snažnoj opoziciji sa Suncem i u trigonu sa Plutonom. Sledeće nedelje, 3. novembra, Venera će biti u opadajućem trigonu sa Uranom. Svi ovi aspekti su bili kao jedna velika gozba, a u četvrtak, politički i bankarski lideri Evrope poslužili su glavno jelo: više nego velikodušnu dozu još jedne finansijske pomoći Grčkoj i još više novca za dodatno spasavanje koje će možda ubrzo biti neophodno Španiji i Italiji. Investitori su proslavili otvaranjem svojih novčanika i kupujći sve što je na vidiku, osim američkog dolara i američkih državnih obveznica. Berze, plemeniti metali, nafta i druge valute su skočili na višenedeljne, pa čak i na višemesečne najviše vrednosti. U stvari, oktobar je sada na pravom putu da bude mesec najveće mesečne dobiti u istoriji Dow Jones Industrial Average.

Da pogledamo sada poslednjih mesec dana i da vidimo šta se dogodilo sa svetskim berzanskim indeksima. U Evropi, holandski AEX se u petak, 28. oktobra, oporavio na 318.02 što je najviši nivo od prve nedelje avgusta. To je dobit od 24% u odnosu na njegovu 2-godišnju najnižu vrednost od 256.36, koja je zabeležena 23. septembra. Nemački DAX je takođe skočio na najviši nivo od početka avgusta, i u petak dostigao 6430, što je dobit od skoro 30%, u odnosu na svoju 2-godišnju najnižu vrednost od 12. i 23. septembra. Ciriški SMI indeks se do sada oporavio 24%, u odnosu na svoju godišnju najnižu vrednost od 9. avgusta, a londonski FTSE skoro 20%, takođe u odnosu na svoju najnižu vrednost istog dana. Ako uzmemo da je 20% standardna dobit, većina evropskih indeksa je sada i zvanično na novim tržištima bika, posle godišnjih najnižih vrednosti iz avgusta i septembra. Vrlo brzo su se potpuno preokrenuli.

U Aziji i Pojasu Pacifika, preokret nije bio ni približno tako dramatičan. Australijski All Ordinaries indeks je sada skočio 14,5%, u odnosu na svoju godišnju najnižu vrednosti od 9. avgusta. Indijski Nifty indeks skočio je gotovo isto toliko, u periodu od prošlonedeljne najviše vrednosti i najniže vrednosti od 4. oktobra, što je duplo dno u odnosu na najniži nivo od februara 2010. Japanski Nikkei skočio je skoro 9%, u odnosu na svoju godišnju sekundarnu najnižu vrednost od 8343, na koju je pao 4. oktobra, a do petka je skočio na najvišu vrednost od 9086. U Kini se šangajski berzanski indeks samo skromno oporavio sa svoje 2-godišnje najniže vrednosti od 2307 dostignute 24. oktobra. Do petka, porastao je na samo 2483, što je dobit od samo 7,6%. Najspektakularniji napredak u ovom regionu dogodio se u Hong Kongu, gde je Hang Seng u petak, 28. oktobra, skočio sa 2-godišnje najniže vrednosti od 16,170, na koju je pao 4. oktobra, na 20,272, što je dobit od 25%. Međutim, imajte na umu da je pre ovoga pretrpeo veliki pad na 24,488 u aprilu i skoro na 25.000 u novembru 2010.

Na američkom kontinentu, dobit je bila približna kao i u Evropi. Dow Jones Industrial Average ponovo je skočio iznad 12.000, posle objavljivanja evropskog plana za rešavanje dužničke krize. Od godišnje najniže vrednosti od 10,404, na koju je pao 4. oktobra, DJIA se u četvrtak oporavio na 12,238, što je za tri nedelje dobit od 17,6%. NASDAQ Composite je u istom ovom periodu od tri nedelje, sa 2298 skočio na 2753, što je dobit od skoro 20%. Ali to nije bilo ništa u odnosu na ono što se dogodilo argentinskom Merval indeksu, koji kao da je u četvrtak, 27. oktobra, eksplodirao na 3094, 36% u odnosu na godišnju najnižu vrednost od 2274, na koju je pao 4. oktobra. Brazilski Bovespa indeks takođe je zabeležio impresivnu dobit od 59,901, u četvrtak, 27. oktobra, 25% u odnosu na svoju godišnju najnižu vrednost od 47,793, na koju je pao 8. avgusta. Ovakva vrsta dobiti je zaista u skladu sa prirodom Jupitera i Strelca, je na ovakvom tlu nikada nije postojalo ništa malo i neupadljivo.

Ipak, ove velike oscilacije cena nisu se zadržale samo na berzanskim indeksima. Srebro je, na primer, palo na 3570, što je više od 35%, u odnosu na najnižu vrednost od 2615 od pre samo mesec dana. U isto vreme, zlato je krajem prošle nedelje skočilo preko 200 dolara po unci, na više od 1750, na skoro 95 dolara, u odnosu na najnižu vrednost od 1535, na koju je palo 26. septembra. Nafta je takođe skočila više od 25%, u odnosu na nešto manje od 75 dolara za barrel koliko je bila pre tri nedelje (4. oktobra). Evro valuta je ponovo iznad 1.4000 u odnosu na američki dolar, koji je takođe u petak, 28. oktobra pao na novu najnižu vrednost svih vremena u odnosu na japanski jen.

 

Kratkoročna geokosmička kretanja

            Velike Jupiterijanske oscilacije cena nisu iznenađenje za finansijske astrologe. Kao što smo rekli u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: “Da li ste vezali pojaseve kao što smo vam savetovali prošle nedelje? Onda tako i ostanite, jer će ove nedelje i prve nedelje novembra biti mnogo uspona i padova na berzama. Heliocentrični Merkur je već dobro zagazio u znak Strelca, i to traje od 15. - 27. oktobra. Međutim, to neće okončati nestabilnost i velike oscilacije cena na berzama, jer će 28. oktobra njihov “veliki tata”– Sunce - biti u opoziciji sa najvećom planetom Sunčevog sistema - Jupiterom. Interesantno je, da će Jupiter takođe formirati dugotrajni trigon (120 stepeni) sa Plutonom, koji ima najdužu orbitu u odnosu na sve (patuljaste) planete našeg sunčevog sistema. To je mnoštvo “velikih događaja” koji tek dolaze! Sada je pravo vreme za velike najave, i upravo sada evropski lideri najavljuju svoj dugo očekivani plan da reše dužničku krizu koja već predugo traje. Nadamo se da će ovo biti pravi konstruktivan plan za reformu, kao što nagoveštava Jupiter u trigonu sa Plutonom.”

            Evropska bankarska i politička zajednica zaista je donela pravu Jupiterijansku reformu koju je tržište želelo da vidi. A kao odgovor na to, menadžeri koji imaju novca kupuju sve pred sobom, kao da su Božić i božićni praznici već stigli. Tako je to kada Zevs (Jupiter), vlada iz svoje sopstvene kuće u zemlji Strelca.

            Ali, šta sada? Uvek postavljamo to pitanje, zar ne? Hvala Bogu što nam je podario Astrologiju, kosmičko uputstvo za upotrebu. Heliocentrični Merkur izlazi iz Strelca i ulazi u mnogo sumorniji i ozbiljniji znak Jarca. Jupiter počinje da odlazi iz velikodušnog trigona sa Plutonom koji je orijentisan ka reformama. I najznačajniji aspekt od svih ovih - Sunce u opoziciji sa Jupiterom - završava svoju rastuću fazu između ove dve vatrene planete i započinje polugodišnju opadajuću fazu. Ako ispitamo samo ovaj aspekt sam za sebe – Sunce u opoziciji sa Jupiterom – što je proučavano u knjizi “The Ultimate  Book on Stock Market Timing Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles” (“ Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 3: Geocosmiči uticaj na berzanske cikluse”), videćemo da se u 50% navedenih istorijskih slučajeve, 50-nedeljni ili veći ciklus razvijaju u roku od 10 berzanskih dana. To je vrlo snažan geokosmički uticaj na dugoročnan berzanski ciklus! Dok smo u 75% slučajeva koje smo proučavali, primetili da se primarni ili veći ciklus razvijaju u roku od 10 berzanskih dana. Upravo smo videli te cikluse - pa čak i dugoročni 15.5-mesečni ciklus – koji je završen 4. oktobra, pre 19 berzanskih dana. Od tada su cene akcija porasle - i to u velikom stilu Strelca i Jupitera, što znači da one nisu samo porasle, već eksplodirale, kao što je prethodno i naglašeno. Dakle, ako je ovakva konfiguracija jedan od najznačajnijih pokazatelja preokreta ovoga puta, to neće biti slučaj u odnosu na dno ciklusa. Cene na mnogim berzama su već skočile 15-25% i više.

            Ipak, na osnovu finansijskie Astrologije, postoje razlozi koji ukazuju da će cene ići gore pre nego što ponovo padnu na najniže vrednosti od pre tri nedelje. Geocentrični Merkur i Venera 2. novembra započinju svoje višenedeljno putovanje kroz Zevsovu zemlju (Strelac). Jupiter se još uvek nalazi na 0 - 7° Bika, u delu za koji stalno naglašavamo u ovom berzanskom izveštaju da se poklapa sa vrhovima dugoročnih berzanskih ciklusa, kao što pokazuju saznanja do kojih smo došli proučavajući 1870-te godine. Taj deo će biti naglašen od 7. oktobra 2011. do 7. marta, 2012. I tada očekujemo još jedan talas vrhova dugoročnih ciklusa, baš kao što smo upravo videli (i prognozirali mnogo ranije, u novembru 2010.) za period od 2. maja – 22. jula 2011, koji je još uvek period trogodišnjih najviših vrednosti akcija u SAD. Ali, sada kako se Jupiter vraća na početne stepenove Bika, to svakog trenutka može biti prevaziđeno, kao što smo već rekli da hoće. Kada će ovaj vrh konačno biti dostignut? Naše pretpostavke su da moramo da se približimo trenutku kada se Jupiter okreće i kada bude stacionarno direktan na 0° Bika, što će se dogoditi 25. decembra 2011. Ipak, ovo je još uvek kritična zona geokosmičkog preokreta i cene su za protekle tri nedelje vrlo jupiterijanski skočile, tako da ne očekujemo da će berze rasti početkom predstojeće nedelje. Možda smo u ovoj ludoj vožnji na roler kosteru stigli upravo na još jednan vrh, i pripremamo se za naredni vrtoglavi sunovrat pre nego što se ponovo popnemo na sledeći vrh. To je, uostalom, sezona trikova i gozbi. Poslednje tri nedelje smo imali gozbu, a sada dolazi još jedan trik.

 

Saopštenja

Najnoviji MMA Katalog za 2012. je izašao iz štampe!!! Možete ga daunlodovati direktno ovde.

Ponovo je došlo doba godine kada, kao i prethodnih godina, kompanija MMA najavljuje knjigu Prognoze za 2012, u pretpordaji, na engleskom jeziku, po specijalnoj ceni koja će biti u ponudi još SAMO JEDNU nedelju, do 15. oktobra 2011! Specijalna cena za one koji naruče knjigu pre 15. oktobra je 45 dolara, plus poštarina, posle čega će redovna cena biti 55 dolara. Godišnja knjiga Prognoza, koju g. Rejmond A. Merimen piše i izdaje od 1976, je jedinstvena knjiga, pristupačna, i sa preciznim prognozama za narednu godinu. Koristeći proučavanje berzanskih ciklusa i geokosmičkih faktora, ova godišnja knjiga Prognoza ukazuje na predstojeće trendove u vezi sa političkim, ekonomskim i finansijskim tržištima širom sveta. Iako je 2011. tek negde na polovini, neke prognoze date u knjizi Prognoze za 2011, već se ostvaruju. Za listu nekih od ovih prognoza, molimo idite na naslovnu stranu našeg sajta www.mmacycles.com i skrolujte dole do “Scorecard for 2011 Forecasts.” Ovde takođe možete poručiti Prognoze za 2012, po specijalnoj ceni po kojoj se knjiga može poručiti još do 15. oktobra, ili nas pozovite na telefon +1-248-626-3034. Uštedećete dosta novca ako naručite odmah!!!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD