Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 02. do 09. juna 2014

Evo i jedne nedelje u kojoj će protočni aspekti vladati, oni koji će vam dati malo više slobode (Sunce sekstil Uran), malo sanjalačkih ljubavi (Venera sekstil Neptun), pa razum i dogovor (retrogradni Merkur) ostavite za neko drugo vreme – drugu nedelju. Došlo je vreme da se Merkur malo vrati unazad i proveri šta su to mali Blizančići propustili u svom radu.

I tako Merkur kreće retrogradno, te će veći deo svoje retrogradnosti provesti u znaku Blizanaca. Za to vreme nije preporučljivo potpisivati neke bitne ugovore, praviti važne dogovore ili kupovati neku tehniku ili auto. Ali kako nas neke sile vuku, u mnogima se baš tada zna probuditi želja za takvom vrstom kupovine ili sklapanjem ugovora, te znaju ostati uporni u svom naumu, kao da je to zadnji trenutak i jedina šansa za tako nešto. Naravno, kroz nas žive preci koji uporno žele da ispratimo ono što su oni vekovima radili, ne bi li i mi nastavili njihovu tradiciju. Ta unutrašnja jaka potreba, koja je često bez razmišljanja i plana, zove se inercija. Inercija nije ništa drugo već nasleđe nekog dede čiji geni u nama žive, a posebno se bude kada ih izazove neka planeta svojim retrogradnim hodom.

Budući da ove sedmice Merkur kreće retrogradno, umesto nas progovoriće naši preci, pa ako vas neko isprovocira svojim rečima, nastupom ili postupcima – ne zamerite, jer kroz njega tad govore duhovi njegovih predaka. Takvi će vas događaji pratiti skoro mesec dana, a ono što možete konkretno očekivati ove sedmice jeste mnoštvo konfuznih misli, reči, pisama koja čekaju na svoju isporuku, a biće i onih koja će se vratiti zbog pogrešno navedenih podataka. Ovo su prateći događaji koji se često dešavaju u vreme stacionarnosti Merkura, koji je to od sredine sedmice, ali i kasnije kada on krene retrogradnim hodom.

Međutim, ono što razlikuje svaku retrogradnost Merkura jeste njegovo kretanje kroz određeni znak. Pre nego se vrati u znak Blizanaca, Merkur će probuditi stara sećanja, emocije i osećanja. Neki će biti tužni, jer se neke emocije nikad nisu bile odživele, već su se samo potisnule doboko u vama, zbog okolnosti ili nemoći. Sada se može javiti želja da se one ponovo prožive, ali reka života neumorno teče i samo sretnima nudi drugu šansu da jedan događaj prožive dva puta, ali u nekom drugom obliku – drugom ciklusu. Ako ste jedan od tih, ako su sećanja počela da naviru, prepustite se divnim osećajima koje vam Venera donosi. Ona će sredinom sedmice u sva srca uneti čaroliju ljubavi, jer će je Neptun svojom maštom izazvati (Venera sekstil Neptun). Neke će zavesti, ali neke samo podsetiti na nekadašnje izlive ljubavi, neispunjenih obećanja i neostvarenih planova. Sada će i Merkur želeti da se prepusti osećanjima bez priče i u tišini (retrogradni Merkur), što stvara idealno vreme za tajne ljubavi, potajna zaljubljivanja i stvaranje tajne koja će u vama probuditi najinspirativnije osećaje.

A što se samog uspeha i posla tiče, u petak vam se Sunce smeši, jer će vas Uran iznenaditi preokretom situacije i doneti vam neočekivani uspeh (Sunce sekstil Uran). Iskoristite taj dan, jer će ga i Mesec podržati praveći sekstil sa Saturnom i Jupiterom. Njegov tranzit kroz znak Device uticaće da toga dana uživate u blagodetima koje će vas stići kao nagrada za uloženi trud i predani rad u predhodnom periodu.

Međutim, Sunce ne utiče samo na uspeh već i na svest koja se u sekstilu sa Uranom budi, te sada oslobađa od svih granica i barijera. Pustite neka se i u vama probudi nešto za šta ste mislili da ne postoji ili ste se bojali da taj deo sebe pokažete svetu i drugima. Oslobodite svoja osećanja, prepustite se Veneri u Biku i Merkuru koji setu sa sobom nosi, ali i veliko srce koje za celi svet ima. Zaboravite porodične susrete (Merkur u Raku) koje sa sobom uvek nose ista pitanja i iste teme, već napravite porodicu u sebi, nađite mir u srcu i u kući ili kraj vode u blizini vašeg doma (Merkur u Raku), uživajući sa onim stvarima ili ljudima koji vas boljim čine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD