Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Gaddafi i kraj Regulusa u Lavu

Svaku revoluciju predvodi Uran – planeta revolucionar, pobunjenik i oslobodilac. Tako je i Moamer Gadafi u revoluciju poveo svoj narod pre četrdeset i dve godine, koja će i njega srušiti u trenutku kada ova planeta bude prevalila tačno polovinu puta svoje revolucije oko Sunca, napravivši opoziciju sa svojom pozicijom u trenutku uspostavljanja Gadafijeve neprikosnovene vladavine.

Sa poslednjim minutima boravka velike kraljevske zvezde Regulusa u znaku Lava, svet prisustvuje završnici jednog velikog istorijskog poglavlja, koji je trajao proteklih 2160 godina, pripremajući se da zakorači u potpuno novu etapu svog evolutivnog kretanja, koja će pred čovečanstvo postaviti nove izazove i svakako veoma različite od dosadašnjih potreba znaka Lava.

S' tim u vezi i poslednji događaji na tlu afričkog kontinenta, koji su započeli svrgavanjem neprikosnovenih diktatorskih režima u Egiptu i Tunisu, a koji su svoj istorijski vrhunac doživeli desetomesečnom borbom libijskog naroda da svrgne najneprikosnovenijeg vladara sa najdužim stažem vladanja – Muamera Gadafija, predstavljaju snažnu sliku promene kolektivne svesti, koja u istoriju otpraća kako samog Regulusa iz svog znaka Lava, tako i one kojima je ova zvezda omogućavala da kraljevski i autokratski vladaju više decenija nad svojim narodima – od kojih je sam Gadafi vladao pune 42 godine - duže od bilo kog svetskog vladara.

Oni koji znaju da ovim svetom vladaju mitološki arhetipovi koji čine potku naše kolektivne svesti dajući i osnovni pravac kretanja naše istorije, nisu morali biti mnogo začuđeni burnim geopolitičkim događajima u poslednjim minutima prolaska Regulusa kroz znak Lava, kojima je umnogome počeo da doprinosi i Uran od trenutka kada je ušao u prvi zodijački znak Ovna. Da su promene značajne, nedvosmisleno govori i sve snažniji kvadrat tog Urana sa Plutonom, koji fundamentalno urušava stare vrednosti (Pluton u Jarcu), zarad uspostavljanja novih (Uran u Ovnu). Da li je čudno što su velike globalne promene počele da bivaju najavljivane baš na tlu Afrike, koja je kolevka ljudske civilizacije, čime simbolično uviđamo do kakvih promena će na nivou kolektivne svesti čovečanstva doći prelaskom Regulusa u jedini ženski ljudski znak Device?

Stoga nije ni čudo što je zapaljena iskra velike predstojeće revolucije na nivou sveta zaiskrila upravo na onom kontinetnu na kome je pre više miliona godina, osvanula naša ljudska civilizacija.

Moamer Gadafi je jedan od najsnažnijih predstavnika arhetipa Lava i kraljevske zvezde Regulus, koga su zvali “kraljem nad kraljevima”, a to je upravo sinonim za ovu najznačajniju kraljevsku zvezdu. Drevni astrološki mudraci su znali koliki blagoslov ova zvezda daje, koja ga uvek na kraju svoje vladavine i oduzima, što je slučaj i sa bivšim predsednikom Srbije – Slobodanom Miloševićem, čiji je dispozitor vladara Asc – Merkur – boravio na ovoj zvezdi, koja mu je dala najveću moć jednog kralja, ali ga je isto tako i srušila.

Ogromnom moći kojom je Gadafi vladao, ali i stravičnom smrću kojom je skončao, a na samom kraju boravka Regulusa kroz svoj kraljevski znak Lava, dobili smo potvrdu u kojoj meri je ovaj “kralj nad kraljevima” u potpunosti živeo arhetip ove kraljevske fiksne zvezde (“Sunce Sunaca” – “Zvezda nad zvezdama”), čijom smrću je simbolično u istoriju otpraćena i sama dvehiljadugodišnja vladavina Regulusa nad znakom Lava.

Uranski dolazak i odlazak

Gadafi je na vlast došao na isti način, na koji je sa nje i otišao u istoriju – pučem. Prvog septembra 1969. godine, na vlast je došao svrgnuvši dotadašnjeg kralja Libije – Idriza, da bi uspostavio vojnu diktaturu u ovoj zemlji i počeo njome neprikosnoveno da vlada naredne 42 godine – taman onoliko koliko je trebalo Uranu da dođe do svoje opozicije – donoseći “kralju kraljeva” baš onu karmu koju je 42 godine ranije on doneo jednom drugom kralju!

Kako ne posedujemo tačne trenutke ni kada je Gadafi rođen, kao ni u koliko sati je došao na vlast – koristićemo sunčeve horoskope (horoskop izrađen za zoru tog dana) za Gadafija i njegovu revoluciju 01.09.1969. Ovi horoskopi su uvek izuzetno dobri pokazatelji života i sudbine natusa u slučaju nepostojanja tačnog vremena rođenja.

Najvažniji pokazatelj Gadafijevog ustoličenja u danu kada je srušio kralja u Libiji i potom uspostavio vlast, jeste do u minut egzaktna konjukcija njegovog natalnog Severnog čvora sa pozicijom Sunca (8º Device 31’) te zore u danu kada je izvršio puč.

Sam libijski narod je u karti Sunčevog horoskopa, kada je izvršen državni udar, predstavljen Mesecom u snažnoj konjukciji sa Saturnom, koji ujedno tvore i egzaktan trigon sa samim Suncem na Gadafijevom Severnom čvoru, čime vidimo ustoličenje novog vladara libijskog naroda i ostvarenje Gadafijevog životnog cilja, ali i strahovladu koju će ustoličiti. Sa druge strane, dispozitor konjukcije Meseca i Saturna u Sunčevoj karti državnog udara je Venera, koja obrazuje snažnu konjukciju sa Gadafijevim natalnim Plutonom u Lavu, koja otkriva novog autokratskog vladara koji će ovim narodom vladati više decenija.

Vladar Gadafijevog Sunca je Merkur, koji na 24º Blizanaca obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Plutonom karte državnog udara, nagoveštavajući svu tragičnu sudbinu kojom će se okončati njegova vladavina. Merkur je na ovom stepenu bio u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Alheka (“tvrdoglavost i fanatizam”), koja ukazuje da će se njegov život i vladavina tragično okončati upravo zbog njegovog fanatizma da održi svoju vladavinu i po cenu vlastitog života.

Sekundarna progresija Gadafijevog Sunčevog horoskopa sa Mesecom na Uranu Sunčeve karte državnog udara uz pomoć koga je došao na vlast, ukazuje upravo da će i on putem narodne revolucije biti svrgnut sa vlasti.

Takođe i sekundarni Mars Moamera Gadafija, kao dispozitor njegovog Meseca Sunčevog horoskopa, koji predstavlja sam narod u njegovoj karti, u godini njegove smrti obrazuje egzaktnu konjukciju sa Gadafijevim Severnim čvorom (glava), kao i sa Suncem karte državnog udara, čime upravo vidimo da će mu bes sopstvenog naroda presuditi metkom (Mars).

I u samim kartama državnog udara, koje predstavljaju svojevrsne karte njegove državničke karijere, možemo uočiti pokazatelje kraja njegove vladavine.

U sekundarnoj progresiji horoskopa državnog puča koji je Gadafija doveo na vlast, vidimo Sunce na stepenu svoga pada, što nam govori o padu samog vladara. Treba podsetiti da je upravo ovo Sunce bilo u do u minut egzaktnoj konjunkciji sa Gadafijevim Severnim Čvorom, a da je od ove pozicije njegove vlasti i moći došlo baš na stepen svog maksimalnog pada!

Sa druge strane, dispozitor ovog Sunca je Venera, koja odlazi u egzaktnu konjukciju sa Plutonom Sunčeve karte državnog puča (24º Device 19’), sa kojim zajedno obrazuje egzaktan kvadrat sa vladarem natalnog Sunca Moamera Gadafija (Merkur na 24º Blizanaca), što definitivno potvrđuje njegov tragičan kraj.

Kraj “Kralja”

Iako tačno vreme ubistva Gaddafija nije objavljeno, znamo da je to bilo u kasnim prepodnevnim satima, kako obaveštavaju mnogi izvori. Trenutak koji bi mogao biti tačan trenutak njegove smrti, za koji postavljamo horoskop je 20.10.2011. u 11:10 u Sirti.

Ovo je pre svega zato što je Ascendent trenutka događaja ušao u znak Jarca gde se nalazi Pluton (ubistvo), a vladar Ascendenta je Saturn u Vagi (“presuda”) na samom stepenu svoje egzaltacije (20º Vage) u konjunkciji sa Suncem (vladar) koje se tu nalazi u svom padu (pad Gaddafija). Sam MC (vladar) nalazi se na 19º Vage (stepen pada Sunca) koji svakako sam po sebi naglašava “pad vladara”.

Pored toga, ovde je još i Mars u 8. kući (smrt) i to na 18º Lava – baš tamo gde se našla čuvena milenijumska eklipsa 1999. godine, a ona je sama uvek bitan pokazatelj svih velikih mundanih promena. Setimo se samo da se i čuvenog 11.09.2011. godine (teroristički napad putničkim avionima na New York), Venera (kao vladar Ascendenta) upravo našla na tom 18º Lava!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD