Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Gaddafi i kraj Regulusa u Lavu

Svaku revoluciju predvodi Uran – planeta revolucionar, pobunjenik i oslobodilac. Tako je i Moamer Gadafi u revoluciju poveo svoj narod pre četrdeset i dve godine, koja će i njega srušiti u trenutku kada ova planeta bude prevalila tačno polovinu puta svoje revolucije oko Sunca, napravivši opoziciju sa svojom pozicijom u trenutku uspostavljanja Gadafijeve neprikosnovene vladavine.

Sa poslednjim minutima boravka velike kraljevske zvezde Regulusa u znaku Lava, svet prisustvuje završnici jednog velikog istorijskog poglavlja, koji je trajao proteklih 2160 godina, pripremajući se da zakorači u potpuno novu etapu svog evolutivnog kretanja, koja će pred čovečanstvo postaviti nove izazove i svakako veoma različite od dosadašnjih potreba znaka Lava.

S' tim u vezi i poslednji događaji na tlu afričkog kontinenta, koji su započeli svrgavanjem neprikosnovenih diktatorskih režima u Egiptu i Tunisu, a koji su svoj istorijski vrhunac doživeli desetomesečnom borbom libijskog naroda da svrgne najneprikosnovenijeg vladara sa najdužim stažem vladanja – Muamera Gadafija, predstavljaju snažnu sliku promene kolektivne svesti, koja u istoriju otpraća kako samog Regulusa iz svog znaka Lava, tako i one kojima je ova zvezda omogućavala da kraljevski i autokratski vladaju više decenija nad svojim narodima – od kojih je sam Gadafi vladao pune 42 godine - duže od bilo kog svetskog vladara.

Oni koji znaju da ovim svetom vladaju mitološki arhetipovi koji čine potku naše kolektivne svesti dajući i osnovni pravac kretanja naše istorije, nisu morali biti mnogo začuđeni burnim geopolitičkim događajima u poslednjim minutima prolaska Regulusa kroz znak Lava, kojima je umnogome počeo da doprinosi i Uran od trenutka kada je ušao u prvi zodijački znak Ovna. Da su promene značajne, nedvosmisleno govori i sve snažniji kvadrat tog Urana sa Plutonom, koji fundamentalno urušava stare vrednosti (Pluton u Jarcu), zarad uspostavljanja novih (Uran u Ovnu). Da li je čudno što su velike globalne promene počele da bivaju najavljivane baš na tlu Afrike, koja je kolevka ljudske civilizacije, čime simbolično uviđamo do kakvih promena će na nivou kolektivne svesti čovečanstva doći prelaskom Regulusa u jedini ženski ljudski znak Device?

Stoga nije ni čudo što je zapaljena iskra velike predstojeće revolucije na nivou sveta zaiskrila upravo na onom kontinetnu na kome je pre više miliona godina, osvanula naša ljudska civilizacija.

Moamer Gadafi je jedan od najsnažnijih predstavnika arhetipa Lava i kraljevske zvezde Regulus, koga su zvali “kraljem nad kraljevima”, a to je upravo sinonim za ovu najznačajniju kraljevsku zvezdu. Drevni astrološki mudraci su znali koliki blagoslov ova zvezda daje, koja ga uvek na kraju svoje vladavine i oduzima, što je slučaj i sa bivšim predsednikom Srbije – Slobodanom Miloševićem, čiji je dispozitor vladara Asc – Merkur – boravio na ovoj zvezdi, koja mu je dala najveću moć jednog kralja, ali ga je isto tako i srušila.

Ogromnom moći kojom je Gadafi vladao, ali i stravičnom smrću kojom je skončao, a na samom kraju boravka Regulusa kroz svoj kraljevski znak Lava, dobili smo potvrdu u kojoj meri je ovaj “kralj nad kraljevima” u potpunosti živeo arhetip ove kraljevske fiksne zvezde (“Sunce Sunaca” – “Zvezda nad zvezdama”), čijom smrću je simbolično u istoriju otpraćena i sama dvehiljadugodišnja vladavina Regulusa nad znakom Lava.

Uranski dolazak i odlazak

Gadafi je na vlast došao na isti način, na koji je sa nje i otišao u istoriju – pučem. Prvog septembra 1969. godine, na vlast je došao svrgnuvši dotadašnjeg kralja Libije – Idriza, da bi uspostavio vojnu diktaturu u ovoj zemlji i počeo njome neprikosnoveno da vlada naredne 42 godine – taman onoliko koliko je trebalo Uranu da dođe do svoje opozicije – donoseći “kralju kraljeva” baš onu karmu koju je 42 godine ranije on doneo jednom drugom kralju!

Kako ne posedujemo tačne trenutke ni kada je Gadafi rođen, kao ni u koliko sati je došao na vlast – koristićemo sunčeve horoskope (horoskop izrađen za zoru tog dana) za Gadafija i njegovu revoluciju 01.09.1969. Ovi horoskopi su uvek izuzetno dobri pokazatelji života i sudbine natusa u slučaju nepostojanja tačnog vremena rođenja.

Najvažniji pokazatelj Gadafijevog ustoličenja u danu kada je srušio kralja u Libiji i potom uspostavio vlast, jeste do u minut egzaktna konjukcija njegovog natalnog Severnog čvora sa pozicijom Sunca (8º Device 31’) te zore u danu kada je izvršio puč.

Sam libijski narod je u karti Sunčevog horoskopa, kada je izvršen državni udar, predstavljen Mesecom u snažnoj konjukciji sa Saturnom, koji ujedno tvore i egzaktan trigon sa samim Suncem na Gadafijevom Severnom čvoru, čime vidimo ustoličenje novog vladara libijskog naroda i ostvarenje Gadafijevog životnog cilja, ali i strahovladu koju će ustoličiti. Sa druge strane, dispozitor konjukcije Meseca i Saturna u Sunčevoj karti državnog udara je Venera, koja obrazuje snažnu konjukciju sa Gadafijevim natalnim Plutonom u Lavu, koja otkriva novog autokratskog vladara koji će ovim narodom vladati više decenija.

Vladar Gadafijevog Sunca je Merkur, koji na 24º Blizanaca obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Plutonom karte državnog udara, nagoveštavajući svu tragičnu sudbinu kojom će se okončati njegova vladavina. Merkur je na ovom stepenu bio u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Alheka (“tvrdoglavost i fanatizam”), koja ukazuje da će se njegov život i vladavina tragično okončati upravo zbog njegovog fanatizma da održi svoju vladavinu i po cenu vlastitog života.

Sekundarna progresija Gadafijevog Sunčevog horoskopa sa Mesecom na Uranu Sunčeve karte državnog udara uz pomoć koga je došao na vlast, ukazuje upravo da će i on putem narodne revolucije biti svrgnut sa vlasti.

Takođe i sekundarni Mars Moamera Gadafija, kao dispozitor njegovog Meseca Sunčevog horoskopa, koji predstavlja sam narod u njegovoj karti, u godini njegove smrti obrazuje egzaktnu konjukciju sa Gadafijevim Severnim čvorom (glava), kao i sa Suncem karte državnog udara, čime upravo vidimo da će mu bes sopstvenog naroda presuditi metkom (Mars).

I u samim kartama državnog udara, koje predstavljaju svojevrsne karte njegove državničke karijere, možemo uočiti pokazatelje kraja njegove vladavine.

U sekundarnoj progresiji horoskopa državnog puča koji je Gadafija doveo na vlast, vidimo Sunce na stepenu svoga pada, što nam govori o padu samog vladara. Treba podsetiti da je upravo ovo Sunce bilo u do u minut egzaktnoj konjunkciji sa Gadafijevim Severnim Čvorom, a da je od ove pozicije njegove vlasti i moći došlo baš na stepen svog maksimalnog pada!

Sa druge strane, dispozitor ovog Sunca je Venera, koja odlazi u egzaktnu konjukciju sa Plutonom Sunčeve karte državnog puča (24º Device 19’), sa kojim zajedno obrazuje egzaktan kvadrat sa vladarem natalnog Sunca Moamera Gadafija (Merkur na 24º Blizanaca), što definitivno potvrđuje njegov tragičan kraj.

Kraj “Kralja”

Iako tačno vreme ubistva Gaddafija nije objavljeno, znamo da je to bilo u kasnim prepodnevnim satima, kako obaveštavaju mnogi izvori. Trenutak koji bi mogao biti tačan trenutak njegove smrti, za koji postavljamo horoskop je 20.10.2011. u 11:10 u Sirti.

Ovo je pre svega zato što je Ascendent trenutka događaja ušao u znak Jarca gde se nalazi Pluton (ubistvo), a vladar Ascendenta je Saturn u Vagi (“presuda”) na samom stepenu svoje egzaltacije (20º Vage) u konjunkciji sa Suncem (vladar) koje se tu nalazi u svom padu (pad Gaddafija). Sam MC (vladar) nalazi se na 19º Vage (stepen pada Sunca) koji svakako sam po sebi naglašava “pad vladara”.

Pored toga, ovde je još i Mars u 8. kući (smrt) i to na 18º Lava – baš tamo gde se našla čuvena milenijumska eklipsa 1999. godine, a ona je sama uvek bitan pokazatelj svih velikih mundanih promena. Setimo se samo da se i čuvenog 11.09.2011. godine (teroristički napad putničkim avionima na New York), Venera (kao vladar Ascendenta) upravo našla na tom 18º Lava!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD