Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

19. - 26. V 2014

Mars konačno ove nedelje menja pravac, ali oh, bože moj... on se manifestuje u klasičnom stilu retrogradnog Marsa sa dosta borbe između tržišta bika i medveda. Čini se da svaka berza pada i skače svaki drugi dan (pa čak i svaki dan u nekim slučajevima) između prvog bikovskog signala, a zatim medveđeg. To je kao igra "Da li da ostanem ili da odem? Da li me on(a) voli, ili me ne voli?" Početkom ove nedelje, svi su voleli akcije, energiju i obveznice. Do kraja nedelje, nisu bili tako sigurni u to.

Početkom sedmice desio se oporavak i cena je mnogim berzanskim indeksima porasla na novi maksimum svih vremena, kao što su nemački DAX, londonski FTSE i američki Dow Jones Industrial Average i S&P. To se poklopilo sa tranzitom Venere u Velikom kardinalnom krstu Marsa, Jupitera, Urana i Plutona, koji još uvek traje. Do četvrtka, većina ovih indeksa (ali ne svi) prilično je pala.

Obveznice su naglo skočile na maksimum od kako je Mars 1. marta krenuo retrogradno. Junski ugovori su skočili na najviši nivo u poslednjih 6 meseci, a zatim su počeli da se rasprodaju, u petak pod uticajem faktora Strelca (Mesec u Strelcu), što je normalan obrazac za kratkoročne obveznice. Sirova nafta je dostigla svoj nedeljni maksimum u sredu, a zatim se povukla kao i akcije. Zlato i srebro su sledili sličan put - nedeljnih maksimuma od srede, što je izgledalo kao početak novih preokreta i proboja, da bi se u petak povukli. To je klasičan uticaj retrogradnog Marsa - prvo će vas oduvati, a onda idemo dalje. Veliki strašni vukovi deluju kao bikovi, a onda kao medvedi. Ali to ukazuje da je skoro gotovo. Mars se okreće direktno 20. maja, a Jupiter će svoj treći i poslednji trigon sa Saturnom, napraviti 24. maja. Postoji neki privid povratka, polako ali sigurno, možda čudno u početku, ali kao Sunce što se promalja iza oblaka posle tamne oluje. Sve je samo energija koju moramo pokušati da razumemo. To je ono što astrologija zaista jeste.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike bila je za evro/jen: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu prodati kratkoročno za 141.00 +/- 20, sa zaustavljanjem trgovine iznad 142,50. Brzi brokeri... su upravo propustili da prodaju i da se nađu na strani kupaca, tako da su sada na pogrešnoj strani. Gledajte da izlađete iz dugoročnog i idite u kratkoročno za 140.75 - 141.00, sa zaustavljanjem trgovine iznad 141.75." Savršeno. Maksimum je u utorak 13. maja, bio 140.94. Do četvrtka, trgovalo se ispod 139, a berzanska nedelja je zatvorena blizu 139.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bila je ponovo za akcije i valute. U izveštaju za četvrtak za junske NASDAQ e-mini ugovore savetovali smo: "Pozicionirani brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine iznad 3620, pošto su pokrili 1/3 i nedavno ostvarili lep profit. Gledajte da pokrijete i još uvek idite u dugoročno po ceni pada od 3563 - 3578, sa zaustavljanjem trgovine ispod 3540. Brzi brokeri su takođe u kratkoročnom i mogu učiniti isto što i pozicionirani brokeri." Minimum u toku dana bio je 3540, a berzanska nedelja je zatvorena na 3583. Istog dana objavljeno je sledeće za junske evro ugovore: "Brzi brokeri su na nuli i mogu prodavati kratkoročno iznad 1.3728, sa zaustavljanjem trgovine iznad xxx." Maksimum tog dana je bio 1.3731, a nedelja je zatvorena na 1.3697.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Mars će krenuti direktno 20. maja, čime završava 6-mesečni retrogradni period, pre Venere (21. decembar 2013. – 31. januar 2014.), zatim Merkura (6. – 28. februar), i na kraju Marsa (1. mart – 20. maj). Ako se osećate kao da vam se vrti u glavi usred svih ovih promena koje se dešavaju na finansijskim tržištima, nađite utehu u činjenici da niste sami. Konfuzija je vladala (i dalje vlada) svuda među finansijskim analitičarima. Oni zaista nisu sigurni u kom pravcu idu svetska tržišta ove godine, a njihova kretanja su se smenjivala od gore do dole i nazad kao jo-jo. Za ovo vreme neki su se fokusirali (i još uvek se fokusiraju) na ekonomije Kine i Evrope. Za druge, važna je (i još uvek je) promenljiva politika i "vođenje" centralnih banaka, što je rezultiralo preokretom evra sa nedavnog 2,5-godišnjeg maksimuma. I za mnoge druge, bila je važna (i još uvek je) rastuća geopolitička tenzija između Rusije, Evrope i SAD, preko naizgled neizbežnog preuzimanja Ukrajine. Neki od ovih su bikovski, a drugi su medveđi, a glavna priča se stalno menja.

Ova zabuna je u vezi sa dugim uzastopnim retrogradnim kretanjima tri lične planete. Ovaj put je bilo još brutalnije nego što je uobičajeno, jer se dešavalo u vreme kardinalnog T-kvadrata Urana, Plutona i Jupitera (od avgusta 2013. - aprila 2014.), koji je čak postao i Veliki kardinalni krst od 20. – 25. aprila. Kada se to desilo (uzastopna retrogradna kretanja ličnih planeta), investicioni svet je imao veoma težak period da ostvari bilo koje ideje. To je zato što su posledice pokrenutih akcija retko dovodile do željenih ili očekivanih rezultata. To obično znači da odluke ili radnje koje su započete nisu još sazrele; da zahtevaju više diskusije i razumevanja posledica pre donošenja da bi donele željeni rezultat. U suprotnom, samo treba da se vratite i uradite sve ispočetka, na bolji način - ili da istrpite posledice loše donetih odluka.

Tako, tokom retrogradnog perioda, analitičari su obrnuli svoje kolektivno uverenje da će smanjenje kupovine mesečnih obveznica i hartija od vrednosti od strane FED-a, sa duge strane, rezultirati višim kamatnim stopama, što bi dovelo do jačanja američkog dolara u odnosu na ostale valute, i pada robnih cena. Sada su skoro jednoglasni u suprotnom uverenju - da će dugoročne stope opadati, a dolar pasti, ali ne znaju šta da misle o robi kao što su zlato i srebro. Ali ovde je poenta (za nas): ovo će se sve u narednih nekoliko nedelja ponovo preokrenuti u prvobitno stanje. Retrogrado kretanje planeta zna da se poklopi sa kontra-trendom. Oni prekidaju prvobitni trend, ali oni to ne rade zauvek (mada to radi Uran u kvadratu sa Plutonom, hoće, i već je uradio, u izvesnoj meri).

Donja linija: pripremite se za povratak onoga što je bio pregled kolektivnih investicija pre šest meseci, čak i oni koji su se promenili neće odoleti ponovnim promenama. Fleksibilnost ima svoje granice a to je profesija Saturna... Saturna u svakom poduhvatu. Ali Uran u kvadratu sa Plutonom će to izlečiti, i taj kosmički duet će ostati tu još godinu dana. Oni mogu da beže, ali ne mogu da se sakriju.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD