Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Iskustva iz prakse - Solarni povratak

Ako astrolog svojoj stranci treba da pruži informacije koje će da joj pomognu kod njezinog osobnog razvoja, onda je značajan kurs koji će zauzeti kod same pripreme na razgovor, što bi se generalnije moglo nazvati i "doktrinom astrološkog usmerenja". Moj je pristup ponajpre praktičan i upotrebljiv (što je i karakteristika osobe/astrologa sa Devicom, Bikom i Saturnom na ascendentu), a posle toga informacije moraju da budu dovoljno precizne da osoba može da gradi na njima. Bitna razlika od većine astrologa leži u tome da astrološku predikciju smatram za nužan, ali veoma nebitan deo astrološke konzultacije. Osobno puno više radim na pružanju mogućnosti osobnog napredka klijenta kao rezultatu razgovora.

Početak konzultacija uvek donosi najpre pitanje šta je klijenta dovelo ka astrologu, a posle toga sledi pitanje o rodjendanima roditelja. Našavši osnovne astrološke podatke o njima u efemeridama, konzultacija se nastavlja sa pričom o bitnim točkama horoskopa, kao što su Sunce, Mesec, ascendent i drugi jaki naglasci, ako ih ima. Jak akcenat stavljen je na orientaciju/grupaciju planeta u karti na sever/jug odnosno istok/zapad, jer sam to kroz godine rada našao kao veoma bitan uticaj. Dakako, u ženskom horoskopu – u većini primera – Mesec ima jače značenje, pa mu treba davati veću važnost i minutažu.

U toj fazi razgovora puno upotrebljavam svoj "pristup triju tačaka", o kome sam predavao na drugoj slovenačkoj konferenciji u 2011.

Priča protiče kroz razgovor, pitanja i odgovore, s tim da je element slušanja veoma bitan. Kada naidjemo na neku temu koja je važna klijentu, obratimo joj veću pažnju, s tim da se kasnije vratimo na osnovnu liniju razgovora.

Priča se nadgradjuje sa konfiguracijama i nekim drugim značajnostima koje dodaju korisne informacije. Pristup se od drugih razlikuje po tome da često postavim neku tvrdnju dopuštavši mogućnost pogreške koju klijent ispravlja te skupa tražimo, zašto se ta tema ne ispoljava kao što je u osnovu zapisano. Time se postiže veći stepen suradnje i klijentovog osećaja kreacije vlastitog puta.

Izuzetno važan akcent dajem priči o roditeljima i domu, što u pravilu znači potencial za kasniji brak, decu, roditeljske osobine i drugo. Tema se razradi u potankosti, uključujući i karmičke informacije. Sastavni deo tog dela razgovora su informacije, dobivene pomoću modula Life*Time astrology Tada Manna, koji koristim od 1994. godine. Te su informacije izuzetno bitne za daljnji rad osobe na svome razvoju te predstavljaju početnu tačku za regresije, psihoterapije i druge tehnike koje se mogu koristiti na tom putu, dok same prevazilaze astrologove mogućnosti.

Naravno, nužan sastavni deo konzultacije je i pogled na sadašnje stanje u kojem se klijent nalazi, te razvoj dogadjaja ili trend razvoja. Tu se naravno koriste tranziti kao jedan vid, kao i direkcije te progresije, s tim da te informacije ne zauzimaju velikog dela, nego samo označavaju okvir ili neke bitne pomake osobe. Više se zadržavam na solarnim povratcima (ako zatreba, koristim i lunarne povratke) koji omogućavaju pogled u čovekovo razmišljanje i doživljavanje njegovog trenutka u odredjenom terminu u bliskoj budućnosti. Tako se stvara osećaj sigurnosti s jedne i osećaj sudelovanja u vlastitom putu osobe.

Ne treba pominjati posebno da se sve konsultacije snimaju i pružaju klijentu nekoliko minuta posle razgovora na CD-u. Ta praksa stoji od augusta 2004. i postoji mnoštvo pozitivnih povratnih informacija povodom toga; to bi svaki astrolog morao da radi.

 

Primer: RW Nada, 6.5.1963, 18.30, Celje, Slovenija (ASC 8°31 SC)

Osnovni je znak Bik, ali je Sunce u 7, a Mesec u Vagi, stoga je Vaga puno značajnija od Bika, a tako osoba i izgleda (visoka, mršava, oči, kosa, koža; "harmonija" je prioritet broj 1, i slično). U priču o ta dva znaka upliče se i Škorpion koji je u ASC (njegov snažan doprinos proveren kroz pitanja), a Mars kao vladar je kulminantan planet (0 MC) plus je fokus T-kvadrata.

Najbitniji deo priče su planeti u desetoj i Saturn (u sedištu) u 04, zbog čega dom nije dobar, a posledice je osoba doživljavala u braku – 05 je u Ribama, VE vl. ljubavi je u 150 sa NE u 01, što je osobi donelo previsoka očekivanja te . naravno – razvod braka. Potencial za to vidljiv je u oba planeta u 10. kući koja ukazuju da je majka za vreme očekivanja (3. mesec trudnoće) manipulisala informacijom o trudnoći, a osoba sada već pola stoljeća želi da postane "najbolja, vredna, uspešna" (potvrđeno pitanjima) kao kompenzacija za to, što tada nije bila primljena sa ljubavlju (plus NE u 01 – trebala je biti dečak, ali nije).

Danas živi u problematičnom partnerstvu koje joj ne pruža ni sigurnost ni ljubav, baš naprotiv partner umanjuje njezinu vrednost.

Saturn dolazi na Mesec u 12, s tim da će da se vrati retrogradno do te tačke u junu 2012, a za nju to znači dolazak u dodir sa prenatalnim uzorcima i u odnosima sa majkom, što će na kraju da joj omogući da osobno predje na sledeći, viši stepen i – u vidu karmične zadaće koju ukazuje Čvor u 9. kući – oslobađenje od tih kompleksa i pronalazak harmonije tamo gde jeste – a to je u sebi, a ne u partnerstvima.

 

Solarni povratak

 

U razgovoru ustvrdjeno je bilo da je prošla godina (2010-11) trebala i mogla biti godina proboja (Ovan u godišnjem Asc, Sunce u prvoj, Mars kao vl. god. Asc (vl.ASC u Lavu i petoj), ali se to nije dogodilo. Razlog je što su Sunce i Mars skupa sa Mesecom (u 11-oj) i natalnim Neptunom stvorili tačan križ. Pored toga, u 11-oj kući se isprečio natalni Saturn opisujući neke okolnosti koje se nisu mogle prevazići.

U sledećoj godini ("tekućoj", znači 2011-12) godini ASC se nalazi u Raku, što naizgled nije pozitivno, jer Rak obično donosi zakašnjenja ili muku kroz celu godinu ili bavljenje starim, odnosno domaćim, nekretninskim ili egzistencijalnim temama.

 

To potvrdjuje i Saturn, smešten u 4, kao i Pluton u 6, koji je sa njim u kvadratu. Oba su pozicinirana u prvu polovinu godine, što bi moglo značiti, da se posle oktobra 2011. stvari mogu pokrenuti na bolje.

Najjače zastupana je deseta kuća (čak 9 planeta – 6 solarnih plus 3 natalne), gde Uran nagoveštava da osoba ipak želi da postigne pomak, ali je to zbog Saturna u istom periodu bilo nemoguće. Nakon pola godine od početka solara se vidi pomak (Jupiter i Mars u 10 znače promenu na bolje, kao širenje ili oslobadjanje) i spremnost na borbu ili bar ulaganje energije da se ide napred, da se izbori za sebe. Ne treba prevideti ni natalni Mars u 2, koji je prvi planet od Asc dalje, što isto tako nagoveštava borbu u toj godini, ali ne baš u samom početku. Pošto su Sunce, Mesec (vladar ASC) i natalni Uran pozicionirani ka kraju svojih kuća (Mesec opet u 11-oj!), možemo klijentkinji mirno reći da će u februaru ili martu sve njene sadašnje traume i problemi biti prošlost, te će se ona najviše baviti budućnošću, planovima i taj će period doimati kao odličan za sebe, svoj ugled i status.

Pluton uz to ukazuje na veliki stepen nervne napetosti zbog previše nataloženih problema u oktobru 2011, što ju je u biti tada i dovelo kod astrologa (imala je broj i preporuku već mesecima pre toga).

U narednoj godini (2012-13) vidi se potražnja nove ravnoteže (cela Vaga u 1. kući i vladar ASC – Merkur – u 7. kući), s tim da se mogu predvideti problemi doma (otac, čak možda gubitak?), a osećaj neprijatelja iza ledja (Mars i natalni Pluton u 12) naterat će osobu da u toj godini napravi velike osobne pomake, možda čak katarzu.

 

Pošto smo u analizili videli da je Vaga u tom horoskopu snažnija nego Bik, to će gotovo sigurno da bude bitka i korak ka agresivnom, energičnom traženju pravde, ravnoteže ili mesta za sebe, jer je baš to nešto, čega se svaka Vaga najviše boji i izbegava.

Avgust 2012. donosi ugodan vetar za okončanje veze koja je guši i ne ispunjava – najpre Uran u 7, a odmah zatim natalni Jupiter, što daje osećaj slobode. Ostaje samo pitanje ko će na kraju više likovati zbog toga; ako to bude on – hoće li je to konačno pomaknuti u energičnost? Pošto Saturn tačno kvadrira natalne Čvorove (ovde u 10-oj!), to će sigurno biti neka promena od životnog značenja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD