Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

05. - 12. V 2014

Veliki kardinalni krst je praktično prošao, ali ćemo još dugo osećati posledice odluka i aktivnosti koje su započete u tom periodu. Ovo je posebno tačno kada su u pitanju geopolitičke aktivnosti oko Ukrajine u koje su uključeni Evropa, Rusija i SAD. Ali, ovo je bio takođe veoma značajan period u vezi osetljivih rasnih pitanja u SAD. Dana 22. aprila, Vrhovni sud SAD potvrdio je zabranu univerziteta koji vrši prijem na koledž na rasnoj osnovi, mimo akademskog uspeha. A onda je prošle nedelje Nacionalni košarkaški savez (NBA), zbog rasističkih komentara iznetih u privatnom razgovoru, sa njegovom bivšom devojkom, ali koji su zabeleženi i javno, doživotno suspendovao vlasnika Los Anđeles klipersa, iz svih struktura NBA lige, i kaznio ga novčanom kaznom od 2.5 miliona dolara.

Oba ova pitanja - povećanje tenzije u svetu koja je praćena povratkom hladnog rata između Rusije i SAD, kao i iznenadno davanje pažnje rasnim pitanjima u SAD –simbolika su rastućeg kvadrata Urana i Plutona, srca Velikog kardinalnog krsta. Da bi dobili bolje objašnjenje ovog 33-mesečnog aspekta (od juna 2012. - marta 2015.), kao i odgovare na pitanja koja on naglašava (uključujući dva upravo pomenuta), savetujemo čitaocima da pročitaju nedavno izdate knjige MMA godišnje Prognoze za 2012, 2013 i 2014.

Ipak, uprkos mnogim velikim događajima koji su se odvijali pod uticajem ovog kosmičkog vrhunca kvadrata Urana i Plutona, mnoge svetske berze i dalje rastu, a privrede mnogih zemalja nastavljaju da se poboljšavaju. U petak, na primer, američki biro za zapošljavanje prijavio je porast od 288.000 novih radnih mesta, kao i pad nezaposlenosti na 6,3%. Ni berze, kao ni svetska ekonomija nisu pale pod uticajem kvadrata Urana i Plutona – bar ne još. Kao vodeći pokazatelj, na osnovu poslednjih dešavanja pod uticajem loših aspekata Urana i Plutona, ovaj uticaj tek treba da se ispolji u ove dve oblasti, kao što je to bio slučaj u prošlosti. Još uvek ima vremena, ali za sada, sve prognoze za privredu i svetske indekse akcija, još uvek se nisu manifestovale.

U našim istraživanjima, mi koristimo oba vodeća pokazatelja – kao što su ciklusi i geokosmičke studije uz pokazatelje koji se poklapaju i koji to potvrđuju, kao što su tehničke analize, proučavanje objektivnih cena i analize modela trendova. Zanimljivo je napomenuti da su naše analize modela trendova ostale bikovske od oktobra 2011. Do sada, tokom ovog perioda kvadrata Urana i Plutona, nikada nisu postali medveđi. Takođe je interesantno primetiti da su naše kratkoročne geokosmičke konstelacije radile izuzetno dobro kod određivanja vremena preokreta kratkoročnih tržišta, tokom ovog perioda, kao što je navedeno u naša dva nagrađena izveštaja o berzanskom tajmingu koji možete da pročitate na sajtu www.markettiming.nl. Dakle, to nije stvar validnosti geokosmičkih studija kao pouzdanog vodećeg indikatora berzanskog tajminga, ili nekog neuspeha naših metoda pokazatelja trenda. To je stvar dugoročnog geokosmičkog ciklusa koji do sada funkcioniše na drugačiji način nego što je funkcionisao u prošlosti u odnosu na berze i ekonomske cikluse. Pitanje je: Da li će se manifestovati kao što se manifestovao kroz istoriju, pre završetka aspekta u martu 2015? Ne bismo se kladili da neće. Ali do sada, naši modeli indikatora trenda su i dalje bikovski. Obavestićemo vas kada se promene. U međuvremenu, nastavićemo kratkoročne trgovine u oba smera, prema bilo kojim geokosmičkim kritičnim zonama preokreta kada se one pojave.

Međutim, želeli bismo da obratimo posebno detaljnu pažnju na jedno tržište, zbog prošlonedeljnih aktivnosti. To bi bilo tržište srebra, koje je palo na novi minimum za 2014. U četvrtak, 1. maja, julski ugovori su pali na 1868. Ovo je bilo ispod 1872, što je bio minimum za ugovore koji su dospevali 31. decembra. U isto vreme, s druge strane, zlato ostaje skoro 100 dolara za uncu iznad svog godišnjeg minimuma od oko 1180. Da li ovo može da bude slučaj međutržišnog odstupanja bika? Možda. Planiramo da napišemo specijalan izvještaj za srebro koji će izaći 12. – 13. maja, u okviru MMA izveštaja o berzanskim ciklusima. Takođe ćemo ažurirati veći 18-godišnji ciklus srebra, i razgovarati o trenutnom retrogradnom ciklusu Marsa koji se završava 20. maja. Ovaj izveštaj će biti dostupan samo pretplatnicima MMA izveštaja o berzanskim ciklusima. Ako se ne pretplatite na ovaj izveštaj, a zainteresovani ste za naš pregled dugoročnih statusa ciklusa srebra, molimo vas da nas kontaktirate putem www.mmacycles.com.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja nedeljna trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike bila je za sirovu naftu: "Brzi brokeri (mogu) sada da gledaju da prodaju kratkoročno za 102.40 - 102.75, sa zaustavljanjem trgovine iznad nedeljnog otpora (102.78 - 103.44)." Maksimum je bio 102.70. Berzanska nedelja je zatvorena na 99.76.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bila je za akcije. U berzanskom izveštaju od srede, za junske S&P e-mini ugovore savetovali smo: "Brzi brokeri su u kratkoročnom pošto su prodali 1/3 pozicija i ostvarili odličan profit, i sada možete da... prodate (sve) i idete u dugoročno za 1865 – 1867, sa zaustavljanjem ispod 1860." Minimum je bio upravo toliko 1866,25. Berzanska nedelja se zatvorila na 1874,50, pošto je u toku dana cena dostigla 1886. Isto smo uradili za junske e-mini NASDAQ ugovore (pokrili smo kratkoročno i ostvarili lep profit u ponedeljak i sredu, otišli smo u dugoročno, po ceni blizu dnevnog minimuma u sredu, i uzeli profit pre zatvaranja u petak, dok je cena još uvek bila daleko iznad kupovne).

Kratkoročna geokosmička kretanja

Sledeći skup važnih geokosmičkih konstelacija koje imaju uticaj na potencijalni preokret na berzama počinje sledećeg vikenda, 10. maja. Sledeće tri nedelje (10. – 31. maja) desiće se osam velikih planetarnih aspekata, plus veoma važno okretanje Marsa, koji 20. maja kreće direktno.

Period od 11. – 18. maja je značajan jer će Venera praviti aspekte sa svim planetama koje su uključene u Veliki kardinalni krst koji traje od 20. - 23. maja. Mnoge od pomenutih tema tada se mogu revidirati (Ukrajina, Rusija, rasna pitanja, događaji u prirodi). Sa Venerom u Ovnu (znakom u kome se ona ne oseća baš prijatno), može doći do najava sporazuma koji su iznenada navodno neprijatni za neke stranke. Postoji opasnost da se sporazumi prekrše. Venera ima snažan uticaj na aktivnosti valuta, šećera i soje, tako da tokom ovog vremena možemo očekivati preokrete na tim tržištima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD