Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21. - 28. IV 2014

Većina svetskih berzanskih indeksa naglo je preokrenulo svoj oštar pad od prethodne nedelje i prošle nedelje je raslo. Čak i japanski Nikkei, koji je probio novi minimum osnovnog ciklusa i sa tog dna dao medveđi signal, našao je podršku u regionu duplog dna i značajno se oporavio. Šta znači kada berze daju tako jake jednosmerne signale, a zatim se iznenada preokrenu? To obično znači jednu od tri stvari: ili je Merkur retrogradan, ili Mars, ili se približava snažna konstelacija u kojoj je naglašen Uran. Mars je retrogradan, a postoji i nekoliko snažnih konstelacija sa Uranom koje se odvijaju od 29. marta – 25. aprila.

Mnoge svetske berze, uključujući Dow Jones Industrial Average, su dostigle maksimum u toku dva dana geokosmičkog kritičnog datuma preokreta, 1. – 2. aprila, koji smo pomenuli u našim MMA nedeljnim i mesečnim izveštajima. Akcije su značajno padale od 11. – 14. aprila,  koji su takođe geokosmički kritični datumi preokreta. I sada se snažno oporavljaju trećeg dana preokreta, u ovom periodu od 29. marta – 25. aprila, kada se odigrava ovaj planetarni klaster, 21. aprila +/- tri berzanska dana. Nije uobičajeno da se tri potencijalna kritična datuma preokreta dese u tako kratkom roku. Ali do sada, svaki je radio izuzetno dobro.

Ovi geokosmički kritični datumi preokreta bili su još precizniji kad je u pitanju zlato, koje je palo na dno upravo 1. aprila koji smo naveli kao kritičan datum preokreta, skočilo je upravo 14. aprila koji smo naveli kao kritičan datum preokreta, i sada je krenulo da pada, a 21. april smo naveli kao datum preokreta. Pored toga, srebro je prošle nedelje palo na najniži nivo za ovu fazu primarnog ciklusa, 15. aprila je palo na 1922, dok se zlato održalo iznad svog prethodnog minimuma od 1277 na koji je palo 1. aprila, što je bio potencijalni slučaj međutržišnog odstupanja bika, kao i oscilatorno odstupanje bika za srebro. U ovonedeljnom MMA izveštaju o berzanskim ciklusima, navešćemo uslove koji su validni za ove signale. Takođe je interesantno - i poučno - napomenuti da su u ponedeljak, 14. aprila, kada je zlato dostiglo maksimum od 1331, pristizali izveštaji o povećanju napetosti u Ukrajini sa Rusijom. Narednih dana, kada je Ukrajina upotrebila vojnu silu protiv ruskih vojnika, čime se povećala napetost, cena zlata je pala, a priča se prebacila na prognoze da će se usporiti kineska kupovina zlata. Zapitaćete se šta je na vestima ovih dana realno. Šta je tačno, a od čega možete da zavisite? Kao finansijski astrolozi, znamo da pod ovako intenzivnim aspekatima koji uključuju Uran, ništa nije kao što izgleda. Ono što izgleda kao pravo i verodostojno, jednostavno to nije.

Sirova nafta je takođe imala dobru nedelju, porasla je na 104.99 dolara za barel, što je daleko iznad svog minimuma od 97.37, od pre samo mesec dana.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Naš savet za najbolju trgovinu ove nedelje u nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike, bio je za zlato. Brzi brokeri su bili u dugoročnom i savetovali smo im: "Hajde da prodate 1/3 za 1315 – 1325, ako imate ponudu i ostatak za 1330 +/- 5 i prodajte kratkoročno sa zaustavljanjem trgovine iznad 1360." Ovo je bila sjajna trgovina jer je maksimum bio 1331,40, a sutradan se prodavalo za 1284,40, pre nego što se berzanska nedelja zatvorila na 1294,60.

Naš savet za najbolju trgovinu u dnevnom berzanskom izveštaju, bio je ponovo za berzanske indekse. U dnevnom berzanskom izveštaju od ponedeljka i utorka, za junske S&P mini fjučerse, savetovali smo: "Brzi brokeri su u kratkoročnom (od prošlonedeljnog maksimuma iznad 1865, i pošto su kupili 1/3 na otvaranju berze u ponedeljak, po ceni ispod 1810). Hajde da prodate sve za 1818 +/- 1.00 i idite dalje sa zaustavljanjem trgovine na 1800." Minimum je u utorak bio 1809,25. Zatim smo sledećeg dana, u dnevnom izveštaju savetovali: "U redu, ostvarili smo veliki profit na sve ono kratkoročno što smo kupili prethodne nedelje za 1865 - 1867, a sada smo u dugoročnom. Hajde da sada prodate jedno i da ostvarite profit, a ostatak za 1850 +/- 3." Maksimum sutradan je bio 1857. Na tri ugovora, to je bilo preko 270 poena profita prošle nedelje na ovim trgovinama.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ovo je kraj perioda 29. marta – 25. aprila, koji se sastoji od 15 važnih geokosmičkih konstelacija. Centralni period bio je od 11. – 14. aprila, petak - ponedeljak, i zaista su se tada desili oštri preokreti na mnogim berzama, kao što su akcije, plemeniti metali, državne obveznice i neke žitarice. Na mnogo načina period ovog planetarnog klastera podseća na vatromet. Najintenzivnije se može prikazati na samom kraju. U ovom slučaju, na samom kraju ovog vremenskog perioda obilja geokosmičkih konstelacija dolazi moćan kardinalni veliki krst, od 20. – 23. aprila. Ovo nije samo još jedan težak aspekt. On obuhvata neke vrlo dugoročne planetarne cikluse, kao što su: Jupiter u kvadratu sa Uranom, Jupiter u opoziciji sa Plutonom, Mars u opoziciji sa Uranom i u kvadratu sa Jupiterom i Plutonom, a deda svih njih je Uran u kvadratu sa Plutonom. Sve ove planete će ove nedelje biti u egzaktnom orbisu.

Kao što smo ranije rekli, egzaktan kvadrat Urana i Plutona dešava se sedam puta, od juna 2012. do marta 2015, zbog retrogradnog kretanja obe planete. Ništa slično se neće dogoditi ponovo u našem životu. Ovaj sadašnji tranzit - peti od sedam – možda je najvažniji od svih, jer kod aspekta opozicije, planeta koja se kreće sporije je najdominantnija u smislu kolektivne psihologije (teorija koju je g. Merimen nedavno razvio kroz posmatranje, i o kojoj smo već govorili u ovom nedeljnom berzanskom izveštaju). Dakle, Mars je sada u opoziciji sa Uranom, što Uran čini dominantnijom planetom. Međutim, Jupiter je takođe u opoziciji sa Plutonom, što Pluton čini dominantnijom silom. Uran i Pluton upravo sada, ove nedelje, imaju najmoćniji uticaj. To ne znači da će se događaj desiti ove nedelje (iako se može desiti, kao npr. zemljotres, teroristički napad, još jedan nalet nasilja od strane nekoga sa mentalnim poremećajem u posedu vatrenog oružja, što je sve simbolika ovog aspekta). To samo znači da psihološki pritisak ove nedelje dostiže svoj vrhunac, a nakon toga, počinje da opada. Ali ne mnogo, jer će sredinom maja doći Venera i dodirnuti ovu istu konstelaciju.

Kada su u pitanju berze, napominjemo da uticaj imaju Mars, Jupiter i Uran. Obično to znači kombinacija vrlo oštrih oscilacija cena i potencijalnih preokreta na mnogim berzama, posebno sirove nafte. Hajde da vidimo da li će se to i ove nedelje manifestovati na taj način.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Poslednji put kada je bila devalvacija svetskih valuta, završilo se Drugim svetskim ratom." - Delma Rusef, predsednica Brazila, Vol strit žurnal, članak objavljen u jesen 2010. (izvinite, izgubili smo tačan datum citata)

Još jedna nedelja.

Tako je. Još jedna sedmica treba da prođe pre nego što se završi najintenzivniji 4-nedeljni vremenski period u godini, možda čak i u dekadi, verovatno čak i u životu. To je Veliki kardinalni krst, gde retrogradan Mars, Jupiter, Uran i Pluton padaju na 13 stepeni kardinalnih znakova, i prave konjunkciju sa natalnim Suncem Vladimira Putina, kao i natalnim kvadratom Sunca i Saturna u horoskopu formiranja SAD (4. jul 1776.).

Najočiglednija veza između ovih retkih planetarnih konfiguracija i svetskih događaja je napetost između Rusije i SAD, koja je na svom najvišem nivou od.... dobro, možda od 1968, ubrzo nakon što je sredinom 1960-ih počeo ciklus Urana i Plutona. Sada smo u fazi prve četvrtine tog ciklusa, što je obično vreme kada se ponovo javljaju pitanja koja su postavljana u vreme konjunkcije, opterećena problemima koji nikada nisu rešeni kada je ciklus započeo. Hladni rat 20. veka se možda tehnički završio 1988. - 89, ali nije bio emotivno rešen za mnoge koji su se suprotstavljali propasti Sovjetskog Saveza, ili se priključili SAD kao jedinoj vojnoj supersili u Univerzumu. Ta promena statusa je sada izazov, u sredini perioda ovog 33-mesečnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona, koji je faza prve četvrtine ovog 122. – 147-godišnjeg ciklusa Urana i Plutona.

Kako će lideri sveta izaći na kraj sa ovim pitanjem potencijalnog vojnog sukoba između najmoćnijih država na svetu? Nismo sigurni, jer niko u SAD ne želi čak ni da razmišlja o tome, a kamoli učini nešto povodom toga (izgleda su više zainteresovani za rasna i rodna pitanja i tvrdnje, sada, kada idemo prema srednjini perioda izbora). Razgovori o međunarodnoj tenziji nisu deo tema u izbornoj godini. Suviše je nezgodno da mislimo o "lošim momcima", ako to nisu opozicione stranke. Evropa izgleda jednako paralizovana, i ne zna kakve akcije da preduzme u vezi sa mogućnošću vojnog sukoba između Rusije i Ukrajine, i verovatno uskoro i na drugim mestima. Ipak, sa Uranom, koji je sada toliko naglašen, postoji mogućnost da bude još neočekivanih iznenađenja i smele akcije preduzete od strane... nekoga. Sa Marsom, može postojati potreba da se deluje suviše ishitreno. Sa Plutonom, užurbana odluka može doneti moćne i trajne posledice ukoliko ne postoji konsenzus. Reći da je ovo vreme ozbiljne dileme između svetskog mira ili rata (hladni rat ili rat na drugi način) je potcenjivanje, s obzirom na prirodu Urana, Marsa i Plutona.

Ovo je vreme Uskrsa i Pashe, vreme za obnovu i preporod, koji su takođe simboli Plutona. Možda će se lideri složiti da je to put da se "da šansa miru", jer svi na planeti to žele. I, kao što je bivši predsednik Amerike Džimi Karter jednom rekao: jedina prepreka ovoj želji za mirom u svetu su svetski lideri. Sada, usred najmoćnijih planetarnih skupina u našem životu, jeste šansa za svetske lidere da načine korak i da rade zajedno kao deo istinski povezanog svetskog tela. Sada postoji "linija u pesku" za sve nas. Na koji god način da je pređemo, mislim da će to biti pravac za narednih 40 godina. Mir ili rat? Osnaživanje pojedinca, ili konačna borba za vlast lidera centralne vlade?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD