Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Govor tela

Sve što se dogodi tokom života odrazi se na telu. Telo je slika našeg unutrašnjeg sveta, slika reakcija na okolnosti, ljude i događaje.

Ukoliko smo tokom dužeg perioda pod uticajem ljutnje, tuge ili straha ovo se mora manifestovati u vidu nekih telesnih tegoba. Telo šalje signale, opominje. Ali, ponekad nikoga nema da te signale čuje, da ih tumači i da se u skladu sa onim što život traži, menja i prilagođava.

Fiziologija je 6. polje a ogleda se u 12 koje predstavlja našu psihu, naša uverenjai naše unutrašnje stanje koje je definisano onim u šta verujemo.

Ono u šta verujemo stvara stavove. Kada ovi stavovi, pod uticajem planetarnih aspekata bivaju na ispitu, tražeći da se odnos menja prema nečemu ili nekome, nastaje trenje koje u vidu negativnih emocija počinje da deluje, a najviše na zdravlje natusa.

Pre ili kasnije dolazi do zdravstvenih poremećaja kada nešto ne prihvatamo, kada ne vidimo celinu, ili svrhu nečega.

Propuštati, biti protočan upravo znači biti u skladu sa onim što je sada i ovde, šta god da je, i umeti prihvatati. Tako dolazimo do sagledavanja situacije iz celovitijeg ugla. Ponekad možemo čuti da neko kaže: ,"Ja to nikada ne bih sam prihvatio ili tako nešto uradio. Morao sam, i završilo se je bolje nego što sam, ikada, mogao sanjati."

Trenutak je samo nit koju dani života tkaju stvarajući sliku celine.

Boreći se i odupirući se onome što je ovde i sada, jer nam se to ne dopada ili ne želimo da tako bude, samo remetimo "tkanje života", dovodeći do poremćaja funkcija organizma, a time i do bolesti.

Kratka natalna analiza

Natus poslednje dve godine ima problem sa kičmom, a od proleća ove godine i sa upalama ušiju.

Bitne promene koje su se izdešavale u ovom periodu njenog života povezane su sa poslom i firmom u kojoj radi, a koja je neočekivano i naglo počela da posluje teško i sa problemima. Plate su radikalno smanjene. Radno mesto je postalo nestabilno, a ona je stub porodice, neko na koga se oslanjaju svi u kući. Bila je u neprekidnoj nedoumici da li da napusti posao ili ostane u firmi. Kako je već u godinama u kojima se ne dolazi do posla jednostavno, odustajala je od promene. Ostajala je i čekala da dođu "bolji dani".

Istovremeno kada se je dogodio problem sa firmom i njeni zakupci su napustili lokal koji je izdavala. Konačno, došlo je do stresa koji je povezan sa prvim detetom.

Žena je rođena u znaku Lava sa Asc u znaku Bika. Fiksni znaci neće dati osobu koja lako donosi odluku o promeni. Bez obzira što se veoma naljuti, (Mesec i Jupiter u Ovnu, kardinalnalnom znaku) reakcija se najvećim delom odigrava u 12 polju. U njoj, a vladar 3 i 4 (reč i emocija) je u 12 te ne izgovara ono što oseća već "kuva" u sebi do krajnjih granica.

Takođe, vidimo da ono što je u 12 preko dispozitora dolazi u 6 te njena psiha i njena uverenja direktno utiču na stanje fiziologije.

Ona je energična, preduzimljiva i srdačna, a njenom podznaku najvažnija je materijalna stabilnost.

Iako ponosna, neće se ustručavati da radi bilo šta što će doneti novac...

Tako je i počela da radi na hot-lajn liniji. Njeno 6 polje je u znaku Device (pruženje usluga, a Merkur u 5 polju – seks, zabava sa Plutonom /seks). U tome biva vrlo uspešna jer je maštovita, kreativna i originalna (Merkur/Uran su u 5. polju). Drugo polje (materijalno stanje, sposobnost za lično sticanje) je u znaku Blizanaca te je uvek imala dva izvora prihoda. Nekada je imala lokal koji je izdavala, jer je Merkur, vladar 2 i 6 u Devici (usluga, najam), a u 5. polju simbolizuje najam/izdavanje lokala. Mora dobro zarađivati, jer je Merkur, vladar 2 u Devici, pametan i praktičan. Sekstil sa Neptunom koji je u 7. polju, konjukcija Pluton vladar 7, trigon Fortuna – pa je to javni posao, ali pod pseudonimom. Sa druge strane Jupiter (obilje) je u konjunkciji sa vladarem 3 (pričati) u Ovnu (vruća linija) opozicija Mars u 6. Ovo može dovesti do zdravstvenih problema zbog unutrašnjih kontradiktornosti (ono što može i ono što se želi) a vezanih za posao kojim se bavi.

Takođe, zdravstveni problemi se uvek mogu očekivati u momentima kada gubi materijalnu sigurnost.

Problemi su počeli krajem novembra 2012.

Vidimo da je Saturn, signifikator bolesti i ograničenja prošao kroz 6 polje (raditi, radno mesto) i počeo da pravi opoziciju ka Asc u Biku. Ovo je prvi signal da dolazi period restrikcija na materijalnoj ravni (Bik) što će uticati na telo (Asc) jer nije znala da stane, da se odmori, da napravi pauzu. Isto potvrđujemo preko kvadrata tranzitnog Saturna ka vladaru Asc,Veneri.

Saturn preko dispozitora, Marsa, dolazi u opoziciju sa Mesecom (središnji i najvažniji energetski centar, ujedno i najosetljiviji jer predstavlja portal za balasiranje ostalih čakri). Mesec u 12 je psiha i energija koja će biti blokirana sve dok Saturn ne izađe iz znaka Škorpiona.

Mesec vlada 3 poljem, poljem onoga što ona sluša, ili priča stoga predstavlja i organ sluh. Može se posumnjati da je ovo početak nečaga što će dovesti do problema u kontaktima, kao i sa sluhom.

Opozicija sa vladarem 4 (privatan posao) a u 6 (lokal, stanari, izadavanje) ukazuje na problem koji se spolja manifestuje kroz gubitak zakupaca lokala.

Istovremeno osa SČ/JČ počinje da kvadrira Saturna, vladara 10, što simboliše prepreke, gubitke i raspad nečega zbog direktora, odnosno glavnih ljudi u firmi. Ne smemo izgubiti iz vida da je Neptun na vrhu T kvadrata između Sunca i Saturna. Ovim vidimo sliku organizatora poslova, na mestu gde radi, koji su vukli loše poteze preko nelegalnih radnji.

U decembru tranzitni Saturn počinje da pravi kvadrat i sa Suncem na vrhu 5 što predstavlja njenog sina. Ona u svojoj natalnoj karti već ima opoziciju Sunca i Saturna, a tranzitni kvadrat na ovo, sada samo stavlja pečat.

Venera u Lavu je prototip žene koja voli luksuz, zabavu i lepe stvari. Ipak, zbog Asc u znaku Bika u kome prirodno Mesec egzaltira, a Venera je u konjukciji sa vladarem 5, ona najviše voli svoju decu. Voli da bude u centru pažnje, pa ipak, zbog kvadrata sa Neptunom, ovo nije ostvarivo na drugi način do preko posla koji radi.

Vladar 9 (moral, mudrost i svrha života) je u sekstilu sa Jupiterom u 12 (nesvesno, spremište horoskopa i ono što potiskujemo) te ona na nekom nivou zna da joj ovaj posao može naneti štetu. Ipak, ona ga obavlja, a loša osećanja potiskuje jer joj je potreban novac za izdržavanje porodice u kojoj niko sem nje ne radi. Ima i određene moralne predrasude, te veruje da se je o njih ogrešila što može uticati na njenu decu. Ovo lepo potvrđuje opozicija Saturna ka vladaru 5.

Zbog svega toga stvara se unutrašnji konflikt koji dovodi do pritiska i trenja, a time i do problema sa zdravljem.

Jedan deo nje ostaje na liniji jer tu ima zaradu koja je važna ascedentalnom Biku. Drugi deo nje ne želi “više da sluša, ono što sluša” i tada počinju problemi sa ušima. Uši su povezane sa serijom 3 i Merkurom, a Saturn (koji je esencijalni signifikator za uši) će ostati u opoziciji sa vladarem 3 do kraja 2014.

Kada počinju problemi sa sluhom i ušima telo significira da osoba “odbija da nešto čuje”, nešto joj se ne sviđa, ili što više ne može da sluša. U ovom slučaju verovatnije je da ne može, jer joj se smučilo. Saturn (moral, odgovornost, razboritost, trezvenost poštovanje moralnih normi, pa i sama savest) sada su u opoziciji sa onim što sluša, a to stvara unutražnji rascep.

Znak Lava je predisponiran za probleme sa srcem i sa kičmom.

Leđa se vezuju za oslonac, a rekli smo da nema oslonac, da je sve na njoj. Kako počinju problemi sa poslom, jačaju i problemi sa kičmom jer nema na koga da se osloni. Sve je izmaklo kontroli. Saturn u opoziciji sa Asc u Biku dovodi do straha za egzistenciju i materijalnu bezbednost, a kako kvadrira Sunce (kičma, centralni organi) gubi kontrolu (Sunce opozicija Saturn) i ne može više da svoj život organizuje (Sunce) po planu (Sunce u opoziciji sa vladarem 11).

Šta joj Univerzum poručuje?

Poručuje da se opusti, i da bude protočnija za ono što ne može promeniti. A ne može promeniti, trenutno, neke stvari koje su povezane sa materijalnom egzistencijom. Takođe, da preispita svoje stavove i merila vrednosti što simboliše tranzitni Saturn u kvadratu sa natalnom Venerom (sistem vrednosti), kao i da svesno radi na promeni ličnih vrednosti jer je natalni vladar 2 (lične vrednosti) u konjukciji sa Uranom (promena, revolucija) te će do promena doći, htela ona to ili ne. Ipak, kada je u pitanju svesni napor, stvari se ne odigravaju po zakonima slučajnosti. Život tada ne donosi šokove kako bi osoba videla da se mora promeniti.

Preko dispozitra, tranzitni Uran je u sekstilu sa natalnom Venerom (videti istinu, videti ono što vrednujemo onako kako jeste, i iz toga delovati).

Opiranje stvara opoziciju, a opozicija je aspekt u kome je potrebno spojiti suprotnosti da bi se sagledala celina.

Kroz učenje onoga što voli (Mesec vladar 3, učiti – konjukcija Jupiter trigon Sunce vladar 5, voleti) potrebno jr polako napuštati ono što stvara unutrašnji razdor i moralni rascep ne samo kroz moralne norme već i kroz njenu samu veru što jeste 12. kuća u sekstilu sa Saturnom vladarem 9. Jer ako njena 12 bude zdrava, i njena fiziologija će biti zdrava, a time ona zadovoljna i uspešna.

Sa prelaskom Saturna u znak Strelca koji će od početka sledeće godine pa sve do kraja 2017. biti preko dispozitora u sekstilu sa njenim Saturnom i trigonu sa njenim Suncem, dolazi period u kome će izaći iz krize i pronaći način da se bavi onim što voli i da od toga lepo zarađuje, kao i da ostvari većinu životnih planova.

Na kratko će Saturn proveriti još jednom, u junu, julu i avgustu 2015. da li su lekcije koje je davao usvojene i nakon toga se više na isto neće vraćati.

Šta je naučeno, naučeno je… Za ovakve lekcije vreme je isteklo. Od jeseni 2015 dolazi vreme za neke nove izazove.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD