Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

31. III - 07. IV 2014

Od našeg poslednjeg berzanskog izveštaja pre dve nedelje, svetska tržišta kapitala su uglavnom rasla, ali sa poteškoćama. U stvari, reč "poteškoća" dostojno opisuje današnju psihologiju tržišnih investitora, kao i bankarske i političke lidere. Ovaj kardinalni T-kvadrat Jupitera, Urana i Plutona izgleda kao herkulovski izazov za čovečanstvo, a vreme bi se moglo opisati kao "kosmički zbir svih strahova". Ovo nije vreme da čak i hodajući na prstima gazite cveće, iako je čak i zvanično stiglo proleće.

U Evropi je 14. mart obeležio kraj oštrog tronedeljnog pada i početak skromnog oporavka, na holandskoj AEX, nemačkoj DAX i ciriškoj SMI berzi, koji se nastavio i prošle nedelje. Međutim, FTSE je bio mnogo slabiji, a, u stvari, nije završio svoj pad koji će trajati do 30. marta. Sva četiri berzanska indeksa su značajno pala u odnosu na svoje višegodišnje maksimume u prethodna dva meseca.

Na Dalekom Istoku i u Pojasu Pacifika, učinak na tržištu kapitala bio je veoma neujednačen. U Indiji, Sensex je prošle nedelje skočila na novi maksimum svih vremena. Ali u Kini i Hong Kongu, u toku nedelja koje su počinjale 14. i 21. marta, berze su pale na svoj najniži nivo od jula prošle godine i nisu se mnogo oporavile prošle nedelje. Nikkei je poslednje dve nedelje flertovao sa 14.000, što je kritično, jer bi pad ispod 14.000 bio zabeležne prvi put u više od dve godine od kako je formiran medveđi obrazac grafikona. Moramo vrlo pažljivo posmatrati ovu oblast, jer ako berza u Japanu počne da pada, to može imati domino efekat širom sveta. I naravno, ono što se dogodilo u Rusiji, MICEX berzanski indeks je bio blizu panike. Sa maksimuma od 1518 koji je dostigao 18. februara, MICEX je 14. marta, nakon ruskog gutanja Krima, pao na 1182, što je gubitak od preko 20%, kako su narodi širom sveta počeli da uvode ekonomske sankcije Velikom Medvedu. U poslednje dve nedelje, MICEX se povratio na 1324, ali to je izgleda više korektivni skok, a zatim početak novog bikovskog trenda. To podrazumeva veće nevolje na ruskim finansijskim tržištima. Naši čitaoci i prijatelji u Rusiji će možda želeti da preduzmu korake kako bi zaštitili svoju imovinu tokom ovog skromnog perioda oporavka, jer ako budu duvali još oštriji vetrovi u aprilu, sprema se još jedan sunovrat.

Na američkom kontinentu, ovo je takođe bio čudan period za akcije. Od testiranja 16.000 koje se desilo 14. marta, DJIA se prošle nedelje ponovo oporavila na 16,466, da bi opet pala na 16.200. Oporavak je bio daleko ispod maksimuma svih vremena od 16.588 koji je zabeležen 31. decembra. Nakon dostizanja novog decenijskog maksimuma od 4371 - 7. marta, NASDAQ se zatim, prošlog četvrtka, 27. marta, skotrljao sve do 4150. Tako, zbog tih uspona, međutržišno odstupanje bika na američkim berzama i dalje traje. U Južnoj Americi, brazilska Bovespa je skočila preko 10% u odnosu na minimum od 14. marta, i ponovo je, krajem prošle nedelje, testirala cenu od 50.000, dok je argentinski Merval indeks dostigao novi maksimum svih vremena. Dakle, poslednje dve nedelje su bile vrlo dobre za berzanske indekse u pojedinim regionima sveta (Indija i Južna Amerika), ali u nekim drugim regionima nisu bile tako dobre (Kina, Hong Kong, Rusija).

Poslednje dve nedelje su takođe bile teške za zlato i srebro. Dana 17. marta, zlato je skočilo na novi maksimum ove godine, i dostiglo 1392.60. Do petka, 28. marta, testiralo je 1285, što je gubitak od preko 100 dolara za uncu za manje od 2 nedelje, i skoro 50% od svih dobitaka u odnosu na minimum od 1181.40 na koji je palo 31. decembra. Mnogo više ćemo o ovome govoriti u ovomesečnom MMA izvještaju o berzanskim ciklusima za naše pretplatnike, koji će biti objavljen u ponedeljak uveče, 31. marta. Srebro je takođe drastično palo, na najniži nivo od kraja januara, a blizu minimuma od 18.80 kojim je počeo trenutni primarni ciklus 31. decembra. Sirova nafta, s druge strane, izgleda da se ponovo preokreće, cene su tokom dana u petak, ponovo napredovale ka 102 dolara za barel. Tržište sirove nafte šalje poruku svetu o nemirima između Rusije, Evrope i SAD. Ali to će vas naterati da se zapitate: ako SAD i zapadna Evropa zaista žele da izvrše finansijski pritisak na Rusiju, zar ne bi želeli da cena sirove nafte pada? Rast cene sirove nafte može ukazivati da je geopolitička tenzija u porastu, zbog toga što je to jedan od primarnih izvora Ruskih prihoda.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolji saveti koje smo ove nedelje dali u nedeljnom izveštaju za pretplatnike bili su za akcije, "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem kupovine iznad 16.505. Hajde da u ponedeljak prodate sve kratkoročno. Hajde da idemo u dugoročno po ceni od 16.250 +/- 10 ako imate ponudu, sa zaustavljanjem kupovine nešto ispod 16.000. Hajde da prodate kratkoročno (i prodate dugoročno ako imate) za 16.500 +/- 50, sa zaustavljanjem kupovine iznad 16.650". U ponedeljak je DJIA pala na 16.215, a zatim se oporavila na maksimum od 16.466 u četvrtak, da bi zatim ponovo počela da se rasprodaje, i do zatvaranja berzanske nedelje bila je 16.322. Poljoprivrednici, međutim, mogu misliti da je naša preporuka za soju prošle nedelje bila najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju: "Brzi brokeri su na nuli i mogu kupovati za 1400 +/- 10 sa zaustavljanjem kupovine ispod 1365". Nedeljni minimum je bio 1393-1/4. Na kraju nedelje se prodavalo za 1436-1/2.

Naši brokeri su ove nedelje, zbog održavanja MMTA Kursa 5, u dnevnim berzanskim izveštajima ograničeni na samo 4 tržišta. Ipak, mi smo imali profitabilnu trgovinu za srebro. U dnevnom berzanskom izveštaju od ponedeljka naveli smo: "Brzi brokeri su bili u kratkoročnom od petka, za 20.55, dok je maksimum bio 20.58. Ovde ćemo biti u kratkoročnom, pa hajde da prodate za 20.00 +/- 0.05 ako imate ponudu i stanite po strani". To je bilo lako uraditi.

Kratkoročna geokosmička kretanja i Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Kao što smo naveli u našem poslednjem berzanskom izveštaju pre dve nedelje: “Sve će eskalirati u periodu od 29. marta – 25. aprila, i ovo može biti najintenzivniji planetarni obrazac u našim životima. To ne znači da će se tada desiti neki poseban događaj, ali i može. To takođe može biti veoma duboka odluka od strane jednog od nekoliko vladinih ili bankarskih lidera, čije posledice se neće odmah videti. Poslednji put kada se nešto ovako moćno dogodilo, bilo je krajem jula, početkom avgusta 2010. U to vreme je Odbor Federalnih rezervi doneo odluku da ne okonča svoj program kvantitativnih olakšica, i umesto toga ga je proširio u kvantitativne olakšice 2. To je promenilo ceo finansijski svet.”

Prvi Kardinal klimaks od jula - avgusta 2010, uradio je više nego što smo pretpostavili. Ne samo da je započeo uništavanje štediša širom sveta, već je takođe počeo talas gde drugi narodi brzo slede vođstvo Centralne banke SAD i pokrenut je "rat valuta" širom sveta. Velika odluka u tom pogledu je pred nama, od 11. – 13. aprila (sredina ovog velikog geokosmičkog klastera), kada se sastaju narodi iz G20 da razgovaraju, između ostalog, u vezi sa ratom valuta, kada se može odlučiti nešto veliko što će imati dugoročne posledice u budućnosti.

Međutim, mi smo na ivici drugog talasa potencijalnih “imitatora” koji mogu izmeniti stabilnost u svetu. Pošto je Rusija počela da vraća kontrolu nad bivšim sovjetskim narodima - one zemlje i oni narodi koji su bili protiv granica mogu preduzeti slične poteze do kraja ove decenije. To je pretnja drugog tipa rata - vojnog u ovom slučaju, što simbolizuje Uran u Ovnu. Zapadna Evropa i SAD pokušavaju da smeste ovo u propali povratak u prošlost, u arhaičan hladni rat 20. veka. Ali mi mislimo da to nije moguće. Ovo je trend budućnosti, ne povratak u prošlost. Nalazimo se u srži dubokih geopolitičkih promena u svetu koje bi mogle trajati do sredine ovog novog 21. veka. Dozvolite nam da ukratko objasnimo:

Kada su Uran i Pluton započeli svoj novi ciklus, konjukcijom 1965. - 1966, to je bilo rođenje progresivne misli u zapadnim društvima, kao što to simbolizuje planeta koja se brže kreće - Uran. Naša teorija je da je planeta koja se brže kreće jača u konjunkciji, a sporija planeta je jača u opoziciji. U tački trećeg rastućeg kvadrata Urana i Plutona (2012. - 2015.), događaji i odluke koje se odvijaju identifikovane su kolektivnim prelaskom na novu dinamiku sporije planete i udaljavanjem od brže planete. Mi se nalazimo u sredini te tranzicije. Promena je od Urana - progresivnog, liberalnog svetskog društva, u ono koje je više plutonovsko i pod centralizovanom kontrolom vlade nad životima pojedinaca, međusobnim konsenzusom, ili šta god znači prisila ili njihova kontrola koju ovi lideri smatraju da je od vitalnog značaja. Ta promena će nastaviti da jača dominaciju dok ne dostigne vrh u vreme opozicije od 2046. - 2048.

Da li to mora da bude tako? No Međutim, događaji koji se odvijaju (od avgusta 2013. - aprila 2014.), i kako se kardinalni T-kvadrat pretvara u veliki kardinalni krst tokom naredne četiri nedelje, ukazuje na to da je ovo pravac u kome će se odvijati događaji. Ništa nije učinjeno da se izmeni ovaj novi pravac. Retorika da je takvo ponašanje "staromodno", i tako "kao što se razmišljalo u 20. veku" ne uzima u obzir jednu važnu tačku: Ovo je ono što se dešava, i nema nikakve veze sa onim što bi trebalo da se dešava zbog "prosvetljenja" čovečanstva još od sredine 1960-ih. Ako želite da znate budućnost narednih 30 - 40 godina, proučavajte dešavanja u poslednjih pet godina, a posebno dešavanja od avgusta 2013. do maja 2014. Ovo je vreme kada se gradi temelj za 30 - 40 godišnja svetska kretanja. Događaji koji se dešavaju sada, i političke i bankarske odluke koje se sada donesu, će oblikovati našu stvarnost u naredne 3 - 4 decenije. I onda će ponovo početi promene.

U međuvremenu, šta da uradimo u naredne četiri nedelje, na finansijskom tržištu? Pa hajde da primenimo istu teoriju konjunkcije i opozicije. Ove nedelje Mlad Mesec je u konjunkciji sa Uranom. Svi misle da će biti nestabilno zbog Urana. Možda. Ali najbrža pokretna tačka u ovoj konjunkciji je Mesec, koji nije tako nestabilan. Ali onda nedelju dana posle toga, biće opozicija Sunca i Marsa, a Mars je sporiji u ovoj opoziciji, tako da se iznenada prebacujemo na energiju Marsa, a ona može da bude agresivna i divlja. Ali od 20. – 23. aprila dešavaju se dve moćne opozicije: Jupiter u opoziciji sa Plutonom i Mars u opoziciji sa Uranom. Dakle, to je zaista period Urana i Plutona. Tada tržišta mogu stvarno da podivljaju. Da, treba da uzmemo u obzir orbis, možda i do dve nedelje.

Sve će se izdešavati do tada. Znamo da SAD želi da se prilagodi i uključi "reset" u odnosima sa Putinom i Rusijom. Nadajmo se da je ovo jedino dugme koje će razmatrati da pritisnu u ovom periodu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD