Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Nikad ništa nije došlo, a da nije prošlo!

Ako ste kojim slučajem prošle godine sredinom aprila mislili da ste u trenutku počeli najvažnije i najbolje stvari u životu i da ste ih najedanput zaboravili, evo „nove“ šanse. U aprilu prošle godine u lunaciji u znaku Ovna je učestvovalo čak pet planeta (Mesec, Sunce, Venera, Mars, Uran). Nekada u Ovnu umeju stvari delovati „nevino“, pa ponekad i naivno, samo zbog svoje nezaustavljive primarne (nagonske) energije.

Sada lunacija u Ovnu pored Meseca i Sunca sadrži i Urana i Južni Mesečev Čvor. Izgleda da nam ovoga puta nudi dvostruku mogućnost? Ipak, pre svega nudi nam mogućnost da biramo. A izbor – izbor je lični čin prihvatanja, pa čak i padova ako su na putu rasta!

Egzaltirano Sunce u konjunkciji sa Uranom, na ličnom planu nosi volju čoveka da se izbori za „svoje mesto pod Suncem“. Daje šansu pojedincu da ostvari svoju posebnu životnu misiju na nivou originalnosti. U ovom tekstu ću govoriti samo o emocijama koje su iz Ovna nagle, burne, nagonske a često i kratkotrajne.

Ovnovi, kao što već jesu predvodnici u Zodijaku, predvode ovog puta i velika dešavanja u narednom periodu. Oni ulaze u još jedan dodatni rolokoster, zvani retrogradni Mars. Na polju partnerskih odnosa ovo bi mogao biti itekako izazovan period. Za Ovnove koji su u braku, mogu se desiti nagle odluke o izlasku iz braka, što ne savetujem. Ovo je vreme u kome Ovnovi polažu svoj najteži ispit – strpljenje. Pun Mesec nosi u sebi veliki emotivni naboj, a sredinom aprila tačnije 15. u mesecu se dešava pomračenje Meseca (Lunarna eklipsa) upravo preko zodijačkog para Ovan – Vaga. Ovo vreme nosi u sebi moć koja leži u hrabrosti da se čovek spusti u najskrovitije dubine svog podsvesnog. Što više tišine donesete ovom trenutku, toliko će te hrabrosti dobiti da se rodite kao nova osoba, svesna sebe i svojih vrednosti!

Bikovima lunacija pada u 12. polje i nosi potrebu razotkrivanja nekakvih tajni kroz partnerski odnos. U prethodnom periodu Bikovi su jako dugo prolazili kroz fazu starih emotivnih sećanja, čišćenja i pospremanja. Od kada je Venera prešla u znak Vodolije došlo je do oslobadjanja nakupljenih želja. Već 5.aprila Venera ulazi u znak Riba i tu će ostati do 4.maja. Slobodni Bikovi imaju na pomolu jednu veoma romantičnu priliku gubljenja tla pod nogama oko 12. aprila, tj. zaljubljivanja. Zauzeti Bikovi mogu imati problema zbog potencijalnog ulaska u aferu, tajnu vezu oko 18. aprila. Nije vreme za egzibicije jer retrogradni Mars može kao bumerang da svakom vrati ono što osoba pošalje od sebe!

Blizancima se lunacija dešava u 11. polju i svakako su na neki način opterećeni već izvesno vreme svojom hibernacijom (mirovanjem). Sve se menja i biva svoja suprotnost u ovom vremenu. Nekada biste rekli da Blizanci ne umeju da stanu sa pričom, a danas Blizanci slušaju! Već 7. aprila Merkur ulazi u znak Ovna, odakle će proizvesti efekat uzbune i naglog buđenja. Samo polako, spustite „loptu na zemlju“ i ne preterujte u želji da nadoknadite propušteno jer su prilično neudobni aspekti sredinom aprila. U vreme punog Meseca emocije mogu da preplave, pa može izaći neka reč koja bi kasnije bila „kost u grlu“.

Rakovi su u ovoj lunaciji (mladom Mesecu) izloženi sticanju iskustva da budu sledbenici, ako je ikako moguće da se oslobode uloge „kontrolora“. Teško se stare navike menjaju, ali ako biste mogli makar da postanete svesni šta su vaše navike, već biste pola problema rešili. Mnogi zauzeti Rakovi su u fazi promene partnerskog statusa. Neće to biti lak period, kuliminacija je baš sredinom meseca kada se dešava pomračenje Meseca, 15.aprila. Pomračenje Meseca je svima nama vezano za emotivni, podsvesni deo ličnosti. Rakovi su uglavnom satkani od ovih finih emotivnih niti koje se mogu vrlo lako u ovom periodu ozbiljno zamrsiti. Zaista je neophodno disati duboko i biti svestan sebe. Poštujte onog ko vam ljubav i saosećanja nudi. Ne tražite ni radost, ni opravdanje za poraz u drugima, sve je u vama.

Lavovska energija je ogromna, sve dok je Sunce egzaltirano u znaku Ovna. U narednom periodu Lavovi treba da obrate malo više pažnje na svoje telo i na svoj osećaj bliskosti sa sobom. Kao što rekoh, ovo je vreme da svako postane ono što nije na svesnom delu. Ego za mnoge Lavove zaista može doneti ozbiljne probleme u partnerskom odnosu. Ljubav je osnovna hrana za Lavove, ali ego u narednom periodu može doneti „samoljublje“ što je zaista najveći otrov za Lavove. Lavovi partneri su već prilično umorni, pa može doći do pucanja i naglih prekida. Mlađi Lavovi su skloni u narednom periodu paralelnim vezama, što zaista nije Lavovski stil.

Devicama je ovo vreme rezervisano za kontenplaciju i bavljenje sobom. Ako partneri osete to kao iskrenost, to će biti najveći oblik ljubavi za Device. Moglo bi sredinom meseca za Device da počne „novo računanje vremena“. Nulta tačka bi mogla biti polaznica za sreću ali bez optužbi, bez sitničarenja i bez podvlačenja crte. Neka nova osobina bude na sceni – velikodušnost! Od 5. aprila se velikodušno zaljubite ili dozvolite da se neko zaljubi u vas. Potrošite novce koje nemate na radost svoju ličnu, jer samo tako deluje zakon privlačenja u koji Device ne veruju. Neka se sretnu sam i sama!

Vagama je ovo veoma izazovan period i potrajaće. Mars je u svom retrogradnom hodu u znaku Vage. Niko ne ume da bude tako fin i odmeren kao Vage, niko ne ume da bude toliko obazriv prema drugim ljudima kao Vage, ali... Možda će u ovom periodu mlađe Vage pokazati sebe u svetlu koje nije uobičajeno. Možda malo agresivnosti i arogancije ispliva na površinu. Partnerski odnos ne toleriše agresivnost, on traži malo više, ili malo bliže emocije. Kada Venera pređe od 5. aprila u znak Riba, za Vage će ovo biti period zaljubljenosti, ali i vreme kada Vagini partneri dobijaju ideju da „muljaju“ što će Vage veoma oštro sankcionisati.

Škorpioni su se našli u ovoj Lunaciji u sred partnerskog odnosa, gde pokušavaju da poprave neke loše okolnosti. Vraćanje unazad je mnogo veća potrošnja energije nego uobičajeno, pa je ovo period u kome Škorpionima može da zafali energije. Sredinom meseca će doći do kuliminacije slabosti i pucanja strpljenja. Mlađi Škorpioni mogu biti arogantniji, nestrpljiviji, a imaće i veća očekivanja od partnera. Skladniji odnos Škorpioni mogu očekivati povremeno od kada Venera bude ušla u znak Riba. Neki odnosi mogu se privremeno rehabilitovati od 25. aprila. Taman toliko da se malo energije prikupi da se prežive dani budući! Prihvatite sve, ama baš sve ono što ne možete da promenite, i kamen pustite niz reku. Život je lep!

Strelačevi su retki koji se dobro osećaju u ovom vremenu, pa od svog tog dobra mogu da preteraju i da naprosto postanu deo neudobnih okolnosti samo iz svoje želje da pomognu i da razumeju. Ljubav za Strelčeve uglavnom ima više nivoe postojanja. Ova lunacija Strelčevima pada baš u peto polje ljubavi i kreativnosti. Možda je ovo zaista neko „novo vreme“ ljubavi, pa i Strelčevi mogu na neki drugačiji način prihvatiti i samu seksualnu energiju. U periodu od 12. – 24. aprila savetujem malo umerenosti. Ponekad neumerenost, pa i u ljubavi, može doneti probleme u telu. Da ne kvarimo započete veze: malo strpljenja, jer nema onog što je došlo, a da nije prošlo!

Jaračevima se lunacija dešava u 4. polju i donosi novosti u samom korenu ili domu Jarčeva. Niko nije teži za promene od Jarčeva ali od kada je Saturn u znaku Škorpiona, a Pluton u Jarcu naprosto i promena dođe kao prirodno stanje Jarčeva. Mesto gde možete malo lepše da se osećate jeste upravo vaš dom i tu možete puniti baterije sigurnošču i poverenjem. Ovo je vreme topljenja santi leda, vreme kada se oseti otkucaj sopstvenog srca kao jedini ritam ljubavi. Neki stariji Jarčevi će u ovoj lunaciji imati spoznaju da su bar deo svojih karmičkih ljubavi odužili. Ne tragajte za „srodnom dušom“, a ako je ikako moguće pružite ruku duši koja vam je partner i koja hoće s' vama zajedno koračati stazom života! Sačekajte spremni da ovo leto provedete držeći za ruku nekog ko je potpuno drugačiji od vas.

Vodolijama je lunacija u 3. polju. Mlađi pripadnici znaka Vodolije i sami su učesnici ove lunacije. Buntovništvo sa razlogom ili bez razloga nije više u modi. U novom vremenu glavna osobina Vodolija će biti empatski stav. Za ljubav je prvobitna potreba baš sposobnost empatije. Vodolije će početi da uče svoje lekcije funkcionisanja pojedinca u odnosu. Nije lako i biće stvarno ispadanja iz koloseka. Stariji pripadnici znaka Vodolije će lakše ući u ravntožeu, dok će mlađi još dugo vremena pokazivati svoju primarnu osobinu buntovništva. Pomračenje Meseca 15. aprila je za Vodolije prilika da osete smisao novog doba u partnerskom odnosu!

Ribama je ovo period isceljenja, pa sve dok je Kiron u znbaku Riba isceljenje traje. Od 5. aprila će i Venera se pridružiti Ribama. Možda ovo nije manifestacija same fizičke ljubavi, naročito za pripadnike znaka Riba koje su u formalnoj zajednici koja se brak zove. Kriza u formalnim partnerskim odnosima za znak Riba je sredinom aprila meseca. Romantični trenuci za slobodne pripadnike znaka Riba je oko 12. aprila. Ovo je vreme koje može iznedriti prelepa umetnička dela inspirisana ljubavlju. Uopšte nema veze iz koje ste kategorije pripadnika znaka Riba, osmelite se i iznesiti na svetlost dana nešto što će ostati i posle vas!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD