Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Grace Kelly – Princeza od Monaka

I te 1955. godine, baš kao i sada, Jupiter je bio u Raku, a Saturn u Škorpionu... U Kanu je 26. aprila, 1955. godine počeo filmski festival koji je ostao upamćen kao mesto prvog susreta i zaljubljivanja američke glumice Grace Kelly i Rainiera III, princa od Monaka.

Cannes 1955. godine.

Tranzitni Jupiter je prolazio kroz 9. polje (inostranstvo) prelepe Grace Kelly i bio je u konjunkciji sa Plutonom (njenim vladarem Ascendenta), a preko dispozitora (njenog Meseca na 21º Riba) ustvari je bio u njenom 5. polju (festival, ljubav...). Tako je preko dispozitora on bio u znaku svog sedišta (Jupiter je u Ribama u sedištu), što joj je svakako moglo doneti lepe momente na polju zaljubljivanja, i to baš negde preko okeana (Ribe).

S’ druge strane, drugi hronokrator, retrogradni Saturn, prolazio je kroz njeno 1. polje što donosi neku vrstu sazrevanja, preuzimanja odgovornosti, a još važnije - bio je na njenom natalnom Suncu (esencijalni signifikator za supruga u ženskom horoskopu, ali i pirorodni vladar serije 5 – ljubav), te je ovo isto mogao biti znak da je došlo vreme (Saturn) i za nekog bitnog muškarca. Kako dispozicijom tranzitni Saturn kroz znak Škorpiona ostaje u ovom znaku, tj. dolazi na mesto Marsa Grace Kelly, i tako gradi lep trigon sa njenim Mesecom (emocije, serija 4) u 5. polju (ljubav) – i ovo je mogao biti znak da joj boravak Saturna u Škorpionu može doneti neku stabilnu vezu, pa čak i brak, i to sa lakoćom (budući da natalno Grace ima kvadrat Meseca i Saturna).

Kako je u danima festivala u Kanu i sekundarni Mesec Grace Kelly sa 28º Vodolije pravio egzaktan sekstil sa njenim natalnim Saturnom na 28º Strelca, kao i egzaktan trigon sa njenom Venerom (ljubav) na 28º Vage, te je ovo više nego dovoljno da posumnjamo da se njoj na tom festivalu dešava nešto značajno na polju ljubavi. Konačno, njena Venera, esencijalni signifikator za odnose, ljubav, a kod nje i vladar 7. polja (brak, odnosi) je smeštena u 12. polje (negde daleko, preko okeana), polje u kojem daje svoje pune potencijale (jer je ovo mesto njene egzaltacije, analogno dvanaestom znaku Riba gde Venera egzaltira), u znaku je svog sedišta (Vaga), što je samo dodatno osnažuje i gradi egzakatan sekstil sa Saturnom (forma) koji je u blizini mesta u Zodiijaku koji nazivmo Centar Galaksije. Sada već nije teško zaključiti zašto se prelepoj Grace dogodila bajka... Bajka se i dogodila, godinu dana kasnije, tačnije 19. aprila, 1956., kada je Grace Kelly udajom za princa Rainiera III postala princeza od Monaka. Direktivna Venera (vladar 7 – brak) Grace Kelly je došla na natalnog Marsa – vladar 1 (ona)...

Venera na Severnom Čvoru

No, kako sam nedavno u svom članku „Sudbinske veze i mesečevi čvorovi“ rekla da uloga mesečevih čvorova ume da bude vrlo bitna u uporednim horoskopima, naročito kada se čvorovi jedne osobe nađu u konjunkciji sa ličnim planetama, uglovima horoskopa (ili njihovim vladarima) druge osobe, onda s’ pravom možemo posumnjati da se radi o nekom bitnom odnosu. Dok je u tom članku bilo reči o konjunkciji Venere jedne osobe sa Južnim čvorom druge osobe, u ovom članku ćemo akcenat staviti na konjunkciji Venere jedne osobe sa Severnim čvorom druge osobe. Naime, ukoliko je Severni čvor jedne osobe u konjunkciji sa ličnim planetama druge osobe, ona ih protežira (više o ovome možete pročitati u knjizi „Astralne veze“ od Aleksandra Imširagića).

Severni čvor i Venera u konjunkciji govore da vlasnik Venere oseća da je partner prava osoba za nju i da sa njim može ostvariti odnos kakav priželjkuje. Vlasnik Severnog čvora ovde „guta“ udicu ljubavi jer Severni čvor predstavlja usta. Ovaj aspekt jako vuče u vezi ili brak.

Rainier III

Upravo Rainier III, princ od Monaka, ima Veneru na Severnom čvoru Grace Kelly. Monako je baš u to vreme bio u nepovoljnoj ekonomskoj situaciji a princa su savetovali da bi njegov brak sa nekom poznatom holivudskom zvezdom privukao bogate turiste. Rainier III je morao da se oženi zbog nasledstva, a ukoliko ne bi obezbedio muško potomstvo njegova kneževina bi pripala Francuskoj. Sa čvrstom namerom da oženi Grace (nakon što su se upoznali u Kanu aprila 1955. god.) posetio je na snimanju filma „Labud“ („The Swan“), a nekoliko dana kasnije posetio je i njenu porodicu u Filadelfiji. Rainier III je od Jacka Kellya (otac Grace Kelly) zahtevao miraz od čak dva miliona američkih dolara. I pored toga što je u početku odbijao da to učini, sama ideja da bi njegova kćerka mogla postati kneginja ga je ubedila da plati miraz. Udajom za Rainiera III Grace je stekla čak 138 titula, a kneževina Monako je praktično spašena. Dodajem da pored Severnog čvora Grace je stavila i Hirona (iscelenje) na Veneru Rainiera III, što dodatno naglašava značaj ove žene po sudbinu Monaka.

U karti Rainiera III Grace Kelly vidimo u njegovoj Veneri na vrhu 12 (ljubav sa glumicom koja stiže iz daleka, preko okena) koja je ujedno i deo fiksnog T-kvadrata sa Jupiterom i Neptunom.

Zanimljivo je da je Venera ovde i vladar 5 (ljubav) ali i esencijalni signifikator za novac, finansijsko stanje u zemlji, i da se nalazi na stepenu pada Urana (11º Bika), dok se preko puta Venere nalazi Jupiter (vladar njegove 7 – brak, ali i esencijalni signifikator za veći novac) na stepenu egzalatacije Urana (11º Škropiona), a Monako je upravo poznat po kazinima, kockanju, na šta sasvim sigurno i upućuje ova osa pada i egzaltacije Urana. No, kako je ovde Neptun najbitniji, jer je vrh fiksnog T-kvadrata, onda treba pogledati dispozitora Neptuna. To je upravo Sunce (ugled zemlje) koje se nalazi na 8º Blizanaca. Na istom mestu se našao i direktivni Severni čvor (i direktivniHiron) Grace Kelly u godini kada je udajom za Rainiera III postala princeza od Monaka što jasno upućuje na to da ona spašava ugled Monaka!

Kraj glumačke karijere

S’druge strane, kneginja Grace se zbog ovog braka odrekla svoje glumačke karijere – Južni čvor Rainiera III je u konjunkciji sa Mesecom Grace Kelly u njenom 5. polju (kreacija, stvaranje).

Nedugo nakon njihovog venčanja Rainier III joj je izložio čitavu listu striktnih pravila kojih se, kao kneginja, morala pridržavati. Ubrzo potom knez je zabranio prikazivanje filmova svoje supruge u Monaku. Kako je bila večna inspiracija čuvenog reditelja Alfreda Hičkoka, on joj 1962. godine nudi ulogu na filmu. Iako je silno želela da se vrati glumi, a i sam Rainier III joj čak dozvolio da snimi film, narod Monaka je protestvovao jer nije želeo da njihova kneginja tumači lik klemptomanke kao ni da snima ljubavne scene sa Šonom Konerijem.

Smrt Grace Kelly

Trinaestog septembra 1982., nakon blažeg moždanog udara gubi kontrolu nad automobilom koji je vozila usled čega doživljava saobraćajnu nesreću. Dan kasnije preminula je. Na sahrani Rainier III nije krio tugu. Nakon njene smrti nije se nikad više ženio, a od 2005. godine i njegovo telo počiva pored njenog, u zajedničkoj porodičnoj grobnici.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD