Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Astrolog - Joan McEvers

U prvom delu svoga života Džoan se bavila slikarstom, da bi kasnije svoju profesiju, na radost svih ljubitelja astrologije – zamenila astrologijom. Nema sumnje da je Džoan Mekevers (Joan McEvers), zajedno sa Marion Marč (Marion March), svakako bila jedna od pionira savremene astrologije. Njih dve su tokom zajedničke saradnje razvile jedinstven metod i pristup astrologiji, koji je priznat i koristi se širom sveta. Njen rad u oblasti astrologije aktivirao se u poslednjoj trećini XX veka. Ona je bila svetski poznat astrolog, predavač i pisac astroloških publikacija.

Kratka biografija

Slično kao i Marion Marč, i Džoan Mekevers je počela da se bavi astrologijom u zrelim godinama svoga života, završivši kvalifikacije za profesionalnog astrologa 1965. godine. Njih dve su se i upoznale upravo na časovima astrologije, gde su odmah prepoznale sličan senzibilitet, što ih je udružilo da zajednički otvore i svoju školu “Aquarius Workshop”, kao i magazin “Aspekti” (“Aspects Magazine”).  Radeći sa klijentima i učenicima dugi niz godina, svoje iskustvo su pretočile u objavljivanje šest knjiga-udžbenika “Najbolji način da se nauči… astrologija” (The Only Way to Learn… Astrology”). Bila je član AFAN-a, ISAR-a i NCGR-a, i zajedno sa Marion Marč je 1989. dobila Regulus nagradu za edukaciju (Regulus Award for Education), kao i PAI (Professional Astrologers Inc. Award) godišnju nagradu za 1990.

U toku svoga rada objavila je veliki broj astroloških knjiga, što u kooperaciji sa Marčovom, što samostalno. Pored toga što je bila uspešan edukator, veliki doprinos astrologiji je dala i kroz finansijsku astrologiju. Bila je poznata po svom optimizmu i nesebičnoj veri u dobro u ljudima.

Kôd za astrologa

Prisetimo se: za bavljenje astrologijom prvenstveno je potrebno da se poseduje povezanost serija 3 i 11, koje takođe moraju da budu povezane i sa serijom 12, koja predstavlja jedno sasvim skriveno, nepoznato područje, a ono isto predstavlja i prošlost.

Sama serija 12 je tajna koju treba intuitivno otkriti, jer jezik simbola je za mnoge nevidljiv, a sam astrolog uz pomoć svoje veštine, treba da iz tog kolektivnog i ličnog nesvesnog (Ribe, 12) izvuče jedan poseban film ili mitološku priču koja se odnosi samo na tog određenog klijenta. U seriji 12 žive sve ispričane priče, mitovi i svi «snimljeni filmovi». Serija 12 je samo nesvesno, jedan ogroman okean, u kojem sasvim realno istovremeno živi i sve što je prošlo i sve ono što je buduće u nama.

Dobrom postavkom serija 3, 11 i 12 (Merkura, Urana, Saturna, Jupitera i Neptuna) kao i vladara ovih kuća, astrolog ima mogućnost da se odmah poveže sa tim poljem nesvesnog i da iz njega prati slike koje povezuje sa astrološkom simbolikom, te na taj način tumači sudbinu i budućnost iz natalne karte. Pored povoljne povezanosti ove tri serije, veoma je poželjno da one budu povoljno povezane i sa osom Mesečevih čvorova koja, kao delovi samog Meseca, ukazuje na astrologovu sposobnost da se poveže sa prošlošću (Južni Mesečev čvor) i budućnošću (Severni Mesečev čvor).

Veliki vodeni trigon i dva T-kvadrata

Kada je u pitanju horoskop Džoan Mekevers, vidi se da je ona dupla Vodolija što je svakako prednost za bavljenje astrologijom. Vladar Asc – Saturn (koji je i vladar 12.) je u znaku Škorpiona u 9. kući, što ukazuje na njenu sklonost ka ezoteriji, metafizici, spiritualnosti, psihologiji kao i podučavanju i objavljivanju knjiga. Saturn je u velikom vodenom trigonu sa Uranom, koji je suvladar Asc iz 1. kuće, i Plutonom (vladarem 9), koji je istovremeno i dispozitor samog Saturna. Ovde je ova konfiguracija veoma pozitivna, te ukazuje na lakoću kojom je ona studiozno naučila samu astrologiju, da bi je kasnije mogla i predavati, kao i objavljivati knjige na ovu temu.

Saturn je i u sekstilu s Jupiterom na vrhu 12, koji je esencijalni signifikator serije 12, a u natalu je vladar 11, te u njemu živi Uran što je još jedan snažan kôd za astrologa. Jupiter je u opoziciji sa Plutonom u znaku Raka na vrhu 6, a dispozicijom preko Saturna ide u veliki trigon, što je odlično ako se uzme u obzir da je Pluton vladar 9. kuće, pa bi ova opozicija mogla de predstavlja duboka pitanja koja osoba sebi postavlja, na koja se u vremenu dobijaju odgovori (povoljna dispozicija).

Esencijalni signifikator serije 3 je Merkur, koji se nalazi u znaku Vodolije u 12. kući, što je samo po sebi veoma snažan kôd za astrologa. On je u konjunkciji sa Venerom, koja je vladar 3. i 8. kuće, koja se vezuje za istaživanja, a za koja je neophodno biti u svojevrsnoj izolaciji koju 12. kuća nudi. Ova konjunkcija je deo T-kvadrata koji se formira sa Marsom u znaku Bika na vrhu 3 i opozicijom sa Mesecom u znaku Lava u 6, što je slika njenog angažovanja u radu sa klijentima, publikom i učenicima, imajući u vidu da je Merkur vladar 5 (učenici), a Mars je vladar 9 (podučavanje, predavanje). Dispozicijom preko Saturna, Venera i Merkur imaju pozitivno razrešenje kroz veliki trigon, što je dobro.

Kada su u pitanju Mesečevi čvorovi, uočljivo je da je natalno Sunce u konjunkciji sa Južnim Čvorom, dok je Neptun u konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom, što daje snažan osećaj za sagledavanje prošlosti i budućnosti.

Literatura:

-“Posvećenici astrologije” - Miljana Mitrović i Aleksandar Imširagić (2003.)

-Lois Rodden:”AstrodataBank”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD