Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Da li ste hrabri za svoju Ljubav?

Da ljubav može biti snažna, bolna i nemoguća, opisali su pesnici kroz svoju poeziju. Napisani su romani o večnim i o zabranjenim ljubavima. Reklo bi se da je sve rečeno na temu ljubavi... Naravno da nije. Ljubav je jedinstvena autentična oda životu. To je radost koju kad-tad doživi svako od nas na svoj neponovljiv način. Da smo postali svesni ljubavi kao osnovne svrhe našeg rođenja, prepoznajemo po sopstvenoj inspiraciji, kreativnosti i jednostavnosti. Svetlost koju čovek integriše u svoje telo sa osvešćivanjem ljubavi počinje da isijava, širi i da obasjava svakog u njegovoj blizini.

Put do ovog stanja ljubavi ponekad biva dug. Ponekad traje celi život. Zašto je to tako? Izgleda da je ponekad potrebna hrabrost da bi se Ljubav živela.

Prvobitni strah sadržan je u ovim prapitanjima koje čovek sebi nesvesno postavlja: „Može li mene neko voleti?“, a onda dolazi i pitanje: „Šta ću ako izgubim tu ljubav?“ I tako počne začarani krug. Strah, pad, odustajanje... Život počinje da se gradi na strahu, a ne na osećaju sopstvene vrednosti.

Sudbina ili samosabotaža

Kada sam upoznala Silviju, bila sam prijatno iznenađena. Ona je izgledala tako dobro, kako bi svaka žena želela da izgleda u njenim godinama. Da nisam znala njenu natalnu kartu nikad ne bih pomislila kako je težak njezin put ljubavi.

Sve što duše žele ima jednu zajedničku osobinu, a to je da žive iz ljubavi. Duša nikada ne želi da radi nešto iz straha. Zapravo, bilo koja namera iz straha, ne dolazi od duše već od uma.

Silvija ima Sunce na veoma posebno 29º Blizanaca, na fiksnoj zvezdi Menkalinan (sazvežđe Kočijaš), koja je prilično malefična. Svoju malefičnost ova fiksna zvezda je u njenom životu ispoljila u proleće 1983. godine, kada joj je otac (Sunce) poginuo u saobračajnoj nesreći.

Tada počinje Silvijin rolokoster. Kada su obavili sve ceremonije oko očeve sahrane, mlađi brat se vratio u Holandiju gde je inače živeo. Brat Marjan se nije baš najbolje slagao sa majkom, a Silvija mi je ispričala da su oni, u stvari, isti. Obadvoje su posesivni i egocentrični, dok je ona sama karakterno ličila na svog oca (vladar 4. kuće – otac u ženskom horoskopu – Saturn na Ascendentu). Silvija je zbog okolnosti napravila pauzu na falukultetu (vladar 9 – Merkur – u kvadratu sa Saturnom). Njena majka je imala svakodnevne zahteve za Silviju, dok jednog dana nije odlučila da želi da se njih dve vrate u Beograd, jer njena majka je iz Beograda. Silvija je molila majku da sačekaju da ona diplomira, ali majci je "gorelo pod nogama". Mama je sve češće upadala u anksiozna stanja. Silvija je dobijala nervne slomove, ali mamina je reč uvek bila poslednja. U maju 1984. Silvija je iznajmila stan u Beogradu za njih dve.

Bljesak ljubavi

Kada su se doselile u Beograd, Silvija je po preporuci upoznala mladog advokata Bogdana koji joj je trebao pomoći oko regulisanja njihovih nekretnina u Sloveniji. Posle izvesnog vremena Silvija je trebala da optutuje sa Bogdanom u Ljubljanu. On je predložio da idu njegovim automobilom, što je ona radosno prihvatila. Njena mama je imala hiljadu saveta za Bogdana, naredbi, pa čak i nekakvih pretnji! Bogdan je samo čutao. Njena mama je od početka imala određen antagonizam prema Bogdanu, nazivajući ga ružnim imenima, onako za sebe.

Poseta Ljubljani je bila vrlo uspešna, sve po želji maminoj. Ona nije želela da prodaje stan nego da ga zameni. I Bogdan je bio sretan zbog toga.

Na putu za Beograd, Bogdan je Silviji izjavio ljubav. Bila je presretna. Jedno drugom su se od početka dobadali... Ipak, Silvija ga zamolila da to ostane njihova tajna. On je to razumeo i rekao da će sve od sebe dati da se gospođa mama složi sa njihovom vezom.

Naredne dve godine njih dvoje su se voleli u "prepodnevnim satima", jer Silviju majka nije puštala ni korak od sebe. Stalno je imala nekakve probleme sa srcem i sa gušenjem, a Silvijin strah je bivao sve veći i veći. U jednom danu Silvijin strah bi postao veći od celog njenog bića. Tako Silvija nije ni diplomirala jer je mama tako procenila. Neveraovatno je kako je Silvija upadala u zamke straha!

Silvijina mama je predstavljena u njenom horoskopu Mesecom, koji je u 12. polju u znaku Vage u konjunkciji sa Naptunom i Saturnom i sve to u kvadratu sa Uranom i Merkurom iz Raka (majka). Bogdan je u njenom horoskopu predstavljen Jupiterom – ne samo zbog imena (Bog-dan – Jupiter), već i zato što joj je to vladar 5. kuće (ljubav) i nalazi se u znaku Blizanaca, a on joj ljubav izjavljuje upravo na putu. Takođe, u periodu kada je upoznala Bogdana, progresivna Venera (ona) je bila u egzaktnoj konjunkciji sa progresivnim Jupiterom (Bogdan), pa je to ovog posebnog susreta moralo doći.

Silvija je ascedentalna Vaga, sa Venerom u Biku u 7. polju. Reklo bi se da je ova Venera gospodarica ovog horoskopa, da ne kažem Silvijinog života. Funkcija Venere nije vezana samo za ljubavne odnose. Kroz njenu manifestaciju mi učimo da nesebično dajemo drugima ljubav, da stupamo u odnose ne samo radi praktičnog ili intelektualnog cilja već i radi zadovoljenja sopstvenih emotivnih potreba.

Ipak, pored ovoga, Silvija na Ascendentu ima i jak upliv Meseca (majka) koji u kvadratu sa pomenutim planetama iz Raka, veoma jako naglašava jak uticaj majke na njen život, kao i mnoge strahove koji se naprosto prelivaju iz majčinog života u njen život.

Šta je moj smisao, šta je moja svrha?

Ovo je bilo pitanje za astrologa, ali svaki čovek apsolutno zna svoju svrhu. Ovi signali idu ravno iz srca i koliko je čovek spreman da čuje sebe, on dolazi i do svoje svrhe. Ako nije u stanju da čuje sebe – on neće čuti ni poruku koju bi astrolog mogao da mu kaže, jer je neće razumeti u tom stanju. Za spoznaju o svojoj svrsi čovek mora biti spreman i posebno podešen, a astrolog je tu samo da mu pomogne.

Kada je Silvijna majka na Bogdanovo veoma kulturno pitanje „Da li želi da im da blagoslov da se njih dvoje venčaju, jer se oni vole i žele porodicu?“ tu noć završila na urgentom centru sa napadom histerije, Bogdan se više nije pojavljivao. Ipak, on je predstavljen Jupiterom u Blizancima, što nije naročito snažno mesto za Jupitera, pa često ukazuje da veza sa takvom osobom ne može dugo da traje. On je rekao Silviji da je voli, ali da ona mora da se odluči, jer je postala mamino vlasništvo. Silvija je samo plakala, ali tajno da slučajno mama ne vidi. Kakve je sve ruže reči, ničim izazvana, izgovorila „gospođa mama“ za Bogdana! Nikad Silviji nije bilo jasno otkud tolika mržnja prema tako finom čoveku kao što je Bogdan.

Od tog doba pa nadalje, Silvija je ostvarivala tek poneku tajnu vezu ali sa oženjenim muškarcima. Gadila se samoj sebi, jer to nije bila njena ideja, ali samo tako je mogla dobiti mrvice ljubavi od nekoga.

Danas Silvijna mama ima 95 godina, a Silvija 61 godinu. Pitala me: „Šta sam ja Bogu zgrešila?“ Silvija je čak i Boga doživljavala nekog izvan sebe.

Vreme, prilika i svrha

Mnogi su autori pisali o dejstvu Saturna iz znaka Škorpiona. Jedna rečenica se može nači u svim tekstvovima „Ovo je vreme razrešenja – ovo je vreme naplate!“ Ovo je potpuno tačna predpostavka, koja je u ovom horoskopu više nego očigledna. Silviji tranzitni Saturn ide kroz dobar deo prvog polja, kao njenog drugog polja, te obrazuje veoma tešku planetarnu konfiguraciju sa Venerom i Plutom – fiksni T- kvadrat. Ovaj aspekt između Venere i Plutona često ukazuje na konačnu potrebu za razrešavanjem nenaučenih lekcija tokom niza inkarncija (slično uticaju Saturna). Plutonov uticaj proizvodi pritisak i često je praćen krizom koja čoveka simbolično dovodi u stanje „raspada“, neku vrstu umiranja i vaskrsenja u istom životu.

Ipak, pored ove teške konfiguracije koja se formira, njoj upravo i tranzitni Jupiter prolazi kroz 9. polje – baš ono polje u kome se Jupiter najsnažnije oseća, te je njegov pogled neminovno usmeren ka svrsi života. Otuda i njeno pitanje. Kao astrolozi moramo znati, da svaki otrov ima svoj protivotrov, te kada se osoba nalazi u nekom teškom periodu (kod Silvije aktiviran T kvadatom usled tranzitnog Saturna) – uvek postoji i zadatak koji se traži da uradimo, što je često predstavljeno kroz neku sasvim drugu planetu koja je u istom tom periodu aktivno naglašena. Kod nje je to baš Jupiter – upravo onaj Jupiter koji je pre 30 godina predstavljao Bogdana, a sada traži da svoj smisao.

U jednom trenutku Silvija me je upitala: „Jel ne mislite da je malo kasno za mene?“ Rekla sam da ne mislim tako, ali da ni ona sama tako ne misli jer da je ona mislila da je kasno za nju, nikada ne bi potražila konsultaciju samnom. Na te moje reči se ona ozarila.

Smisao je ono što nas vodi i motiviše u životu, ali ga sami moramo otkriti. Ipak, postoje vremena koja nude priliku i šansu za promenu, pa tu šansu trebamo prihvatiti da ne bismo čekali novih 30 godina, kao što je to Silvija učinila kada je prethodnu šansu propustila.

"Da", rekla sam joj – "u ovom periodu dok Jupiter bude prolazio kroz Vaše 9. polje i gradio povoljan aspekt sa Venerom" (navela sam joj datume), "Vama će se pojaviti nova šansa i to baš u oblasti emotivnog života (Jupiter je vladar 5. polja i u sekstilu je sa Venerom), pa je ključno da sada prepoznate priliku i da popravite ono što ste pre mnogo godina napustili".

Uloga astrologa upravo i jeste u tome da klijentu otvori oči da prepozna prilike u životu, te da pronađe svoju svrhu sam. Ako se prilike propuste, ponekad je potrebno dugo vremena čekati da se one ponovo jave. Naravno, za ulazak u prilike života koje Jupiter nudi, često je potrebna hrabrost, odnosno energija koja nam omogućava da sebi dozvolimo da budemo srećni i da izađemo iz starog šablona "sigurnosti", što je samo genetsko sećanje, koje u astrologiji sudbinom zovemo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD