Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

17. - 24. III 2014.

Prošla nedelja nije bila dobra za svetske berze, ali je bila veoma dobra za zlato. Razlog? Mars i Saturn su retrogradni i nastavlja se tenzija oko Rusije, Ukrajine i ostatka sveta koji je zainteresovan za razvoj događaja koji su počeli nekoliko sati pošto su ove dve planete 1. – 2. marta krenule retrogradno.

Zanimljivo je napomenuti da su mnoge svetske berze završile svoje oporavke 7. ili 10. marta, ili tek nakon poslednja tri Jupiterova aspekta koji su se događali od 26. februara – 6. marta. Kada je Jupiter izašao iz tih aspekata, nije bilo više kosmičke podrške za ovakav rast cena. Balon akcija se izduvao. Sada postoji nepravilnost u formiranju grafikona mnogih ovih berzanskih indeksa, posebno u evrozoni, gde nemački DAX i holandski AEX ove godine padaju na nove minimume. Kineski indeks i Hang Seng su oštro pali, ali iz drugog razloga: objavljeno je da je kineska ekonomija daleko slabija nego što se mislilo. Cene akcija su, takođe, oštro pale i u Japanu i Južnoj Americi, ali u SAD nisu toliko značajno.

Problem je u tome što su se mnogi od ovih indeksa slomili ispod važne zone potpore i kritičnih proseka kretanja. To ne bi trebalo da se desi ovako rano na početku novog ciklusa (nakon padova početkom februara, kada je Venera krenula direktno), osim ako se ne sprema nešto veliko, a naravno, kao što svi znaju, sprema se nešto veliko. Mart je 60-ti mesec od početka tržišta bika 6. – 9. marta 2009. Na američkim berzama nikada nije bio 4-godišnji ciklus koji raste duže od 60 meseci. Samo je jedan trajao 60 meseci, od 1982. – 1987, što je najduže u našoj evidenciji, i tada je usledio pad od 40% u naredna dva meseca. Drugi najduži period tržišta bika u okviru 4-godišnjeg ciklusa trajao je od jula 1932. do marta 1937. (56 meseci), i usledio je pad od 50% u narednih 12 meseci.

Da li se to može ponoviti? Da li se može desiti pad od 40 - 50% u narednih godinu dana? Naravno. Uran je u kvadratu sa Plutonom, gde su moguće velike oscilacije u veoma kratkom periodu. U stvari, pod ovakvim aspekvima, moguće je da će se većina padova završiti do kraja aprila, kada Mars, Jupiter, Uran i Pluton budu formirali moćni kardinalni veliki krst na 13 - 14 stepeni kardinalnih znakova – upravo na Suncu gospodina Putina (13 Vage) i Suncu SAD (13 Raka). To je klasična kosmička bitka na nebesima, koja se prenosi na klasične sukobe ovde, na Zemlji. Kako je gore, tako je dole. Mars, planeta rata, je retrogradan. Inicijator sukoba će izgubiti najviše. Pitanje je izgleda sledeće: ko je inicirao agresiju kada je Mars krenuo retrogradno 1. marta? U Rusiji veruju da je to SAD. U SAD i Evropi veruju da je to Rusija.

Ali, vratimo se berzama - koje izgleda da ne vole ratove i pretnje vojnom akcijom. Osim zlata. Zlato raste kada tenzija raste.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali prošle sedmice u dnevnom izveštaju u utorak bila je za zlato i srebro, uputili smo savet brokerima: "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine iznad 1355 ili cene dnevnog otpora, u zavisnosti od rizika koji hoćete da preuzmete. Možete prodati sve kratkoročno po ceni od 1344 – 1346, i idite u dugovoročno sa zaustavljanjem kupovine ispod 1330." Tog dana zlato je palo na 1337.80, a na kraju berzanske nedelje se trgovalo iznad 1380, što je najviši nivo u poslednjih nekoliko meseci. Pretplatnici na dnevne berzanske izveštaje su takođe, toga dana, ostvarili profit od dugoročnih ugovora za srebro, GLD i SLV.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao što je navedeno u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: "Od velikog značaja za brokere će biti ulazak heliocentričnog Merkura u Strelca, od 13. – 25. marta. U ovom periodu, obično, nekoliko berzi napravi velike oscilacije cena. Ove oscilacije zapravo mogu početi i do nedelju dana ranije. Promenljiv pun mesec će biti 16. marta, što je takođe, u vreme blizu ulaska heliocentričnog Merkura u Strelca. To će verovatno povećati amplitudu oscilacija cena, posebno plemenitih metala i valuta." Ta kombinacija je i dalje aktuelna naredne nedelje. Zlato, kao i evropske valute su prošle nedelje dostigle nove višenedeljne maksimume.

Sve će eskalirati u periodu od 29. marta – 25. aprila, i ovo može biti najintenzivniji planetarni obrazac u našim životima. To ne znači da će se tada desiti neki poseban događaj, ali i može. To takođe može biti veoma duboka odluka od strane jednog od nekoliko vladinih ili bankarskih lidera, čije posledice se neće odmah videti. Poslednji put kada se nešto ovako moćno dogodilo, bilo je krajem jula, početkom avgusta 2010. U to vreme je Odbor Federalnih rezervi doneo odluku da ne okonča svoj program kvantitativnih olakšica, i umesto toga ga je proširio u kvantitativne olakšice 2. To je promenilo ceo finansijski svet. Investitori su bili primorani da postanu trgovci, osim u slučaju da su bili prilično zadovoljni povraćajem manje od 3% za više od 10 godina. Štednja je nestala iz privrede dok su kamatne stope (prinosi na štedne račune) pale od 0 - 0.25% i do danas se nisu oporavile. Zamislite: ako ste sredinom 2007. imali 100.000 dolara na vašem štednom računu, i zaradili 5% na godišnjem nivou, na vašem računu bi danas bilo blizu 150.000 dolara, što je povećanje od 50% - dodatnih 50.000 dolara. Ali kamate nisu ostale 5%. One su pale na 0% i umesto dodatnih 50.000 dolara, zbog odluke koja je doneta u to vreme, sada nemate ništa. To je velika moć koja je oduzeta privredi. Stvar je u tome da je ovaj predstojeći kosmički obrazac jednako moćan kao i onaj 2010, a posledice mogu biti jednako važne za svet u celini.

Lično, smatramo da su glavni igrači koji vode ovaj veliki kardinalni kvadrat politički lideri, poput Vladimira Putina, Baraka Obame i Angele Merkel, a ne bankarski lideri. Veliki krst pogađa svo troje, ili zemlje čiji su oni predsednici.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD