Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

17. - 24. III 2014.

Prošla nedelja nije bila dobra za svetske berze, ali je bila veoma dobra za zlato. Razlog? Mars i Saturn su retrogradni i nastavlja se tenzija oko Rusije, Ukrajine i ostatka sveta koji je zainteresovan za razvoj događaja koji su počeli nekoliko sati pošto su ove dve planete 1. – 2. marta krenule retrogradno.

Zanimljivo je napomenuti da su mnoge svetske berze završile svoje oporavke 7. ili 10. marta, ili tek nakon poslednja tri Jupiterova aspekta koji su se događali od 26. februara – 6. marta. Kada je Jupiter izašao iz tih aspekata, nije bilo više kosmičke podrške za ovakav rast cena. Balon akcija se izduvao. Sada postoji nepravilnost u formiranju grafikona mnogih ovih berzanskih indeksa, posebno u evrozoni, gde nemački DAX i holandski AEX ove godine padaju na nove minimume. Kineski indeks i Hang Seng su oštro pali, ali iz drugog razloga: objavljeno je da je kineska ekonomija daleko slabija nego što se mislilo. Cene akcija su, takođe, oštro pale i u Japanu i Južnoj Americi, ali u SAD nisu toliko značajno.

Problem je u tome što su se mnogi od ovih indeksa slomili ispod važne zone potpore i kritičnih proseka kretanja. To ne bi trebalo da se desi ovako rano na početku novog ciklusa (nakon padova početkom februara, kada je Venera krenula direktno), osim ako se ne sprema nešto veliko, a naravno, kao što svi znaju, sprema se nešto veliko. Mart je 60-ti mesec od početka tržišta bika 6. – 9. marta 2009. Na američkim berzama nikada nije bio 4-godišnji ciklus koji raste duže od 60 meseci. Samo je jedan trajao 60 meseci, od 1982. – 1987, što je najduže u našoj evidenciji, i tada je usledio pad od 40% u naredna dva meseca. Drugi najduži period tržišta bika u okviru 4-godišnjeg ciklusa trajao je od jula 1932. do marta 1937. (56 meseci), i usledio je pad od 50% u narednih 12 meseci.

Da li se to može ponoviti? Da li se može desiti pad od 40 - 50% u narednih godinu dana? Naravno. Uran je u kvadratu sa Plutonom, gde su moguće velike oscilacije u veoma kratkom periodu. U stvari, pod ovakvim aspekvima, moguće je da će se većina padova završiti do kraja aprila, kada Mars, Jupiter, Uran i Pluton budu formirali moćni kardinalni veliki krst na 13 - 14 stepeni kardinalnih znakova – upravo na Suncu gospodina Putina (13 Vage) i Suncu SAD (13 Raka). To je klasična kosmička bitka na nebesima, koja se prenosi na klasične sukobe ovde, na Zemlji. Kako je gore, tako je dole. Mars, planeta rata, je retrogradan. Inicijator sukoba će izgubiti najviše. Pitanje je izgleda sledeće: ko je inicirao agresiju kada je Mars krenuo retrogradno 1. marta? U Rusiji veruju da je to SAD. U SAD i Evropi veruju da je to Rusija.

Ali, vratimo se berzama - koje izgleda da ne vole ratove i pretnje vojnom akcijom. Osim zlata. Zlato raste kada tenzija raste.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali prošle sedmice u dnevnom izveštaju u utorak bila je za zlato i srebro, uputili smo savet brokerima: "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine iznad 1355 ili cene dnevnog otpora, u zavisnosti od rizika koji hoćete da preuzmete. Možete prodati sve kratkoročno po ceni od 1344 – 1346, i idite u dugovoročno sa zaustavljanjem kupovine ispod 1330." Tog dana zlato je palo na 1337.80, a na kraju berzanske nedelje se trgovalo iznad 1380, što je najviši nivo u poslednjih nekoliko meseci. Pretplatnici na dnevne berzanske izveštaje su takođe, toga dana, ostvarili profit od dugoročnih ugovora za srebro, GLD i SLV.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao što je navedeno u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: "Od velikog značaja za brokere će biti ulazak heliocentričnog Merkura u Strelca, od 13. – 25. marta. U ovom periodu, obično, nekoliko berzi napravi velike oscilacije cena. Ove oscilacije zapravo mogu početi i do nedelju dana ranije. Promenljiv pun mesec će biti 16. marta, što je takođe, u vreme blizu ulaska heliocentričnog Merkura u Strelca. To će verovatno povećati amplitudu oscilacija cena, posebno plemenitih metala i valuta." Ta kombinacija je i dalje aktuelna naredne nedelje. Zlato, kao i evropske valute su prošle nedelje dostigle nove višenedeljne maksimume.

Sve će eskalirati u periodu od 29. marta – 25. aprila, i ovo može biti najintenzivniji planetarni obrazac u našim životima. To ne znači da će se tada desiti neki poseban događaj, ali i može. To takođe može biti veoma duboka odluka od strane jednog od nekoliko vladinih ili bankarskih lidera, čije posledice se neće odmah videti. Poslednji put kada se nešto ovako moćno dogodilo, bilo je krajem jula, početkom avgusta 2010. U to vreme je Odbor Federalnih rezervi doneo odluku da ne okonča svoj program kvantitativnih olakšica, i umesto toga ga je proširio u kvantitativne olakšice 2. To je promenilo ceo finansijski svet. Investitori su bili primorani da postanu trgovci, osim u slučaju da su bili prilično zadovoljni povraćajem manje od 3% za više od 10 godina. Štednja je nestala iz privrede dok su kamatne stope (prinosi na štedne račune) pale od 0 - 0.25% i do danas se nisu oporavile. Zamislite: ako ste sredinom 2007. imali 100.000 dolara na vašem štednom računu, i zaradili 5% na godišnjem nivou, na vašem računu bi danas bilo blizu 150.000 dolara, što je povećanje od 50% - dodatnih 50.000 dolara. Ali kamate nisu ostale 5%. One su pale na 0% i umesto dodatnih 50.000 dolara, zbog odluke koja je doneta u to vreme, sada nemate ništa. To je velika moć koja je oduzeta privredi. Stvar je u tome da je ovaj predstojeći kosmički obrazac jednako moćan kao i onaj 2010, a posledice mogu biti jednako važne za svet u celini.

Lično, smatramo da su glavni igrači koji vode ovaj veliki kardinalni kvadrat politički lideri, poput Vladimira Putina, Baraka Obame i Angele Merkel, a ne bankarski lideri. Veliki krst pogađa svo troje, ili zemlje čiji su oni predsednici.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD