Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

17. - 24. III 2014.

Prošla nedelja nije bila dobra za svetske berze, ali je bila veoma dobra za zlato. Razlog? Mars i Saturn su retrogradni i nastavlja se tenzija oko Rusije, Ukrajine i ostatka sveta koji je zainteresovan za razvoj događaja koji su počeli nekoliko sati pošto su ove dve planete 1. – 2. marta krenule retrogradno.

Zanimljivo je napomenuti da su mnoge svetske berze završile svoje oporavke 7. ili 10. marta, ili tek nakon poslednja tri Jupiterova aspekta koji su se događali od 26. februara – 6. marta. Kada je Jupiter izašao iz tih aspekata, nije bilo više kosmičke podrške za ovakav rast cena. Balon akcija se izduvao. Sada postoji nepravilnost u formiranju grafikona mnogih ovih berzanskih indeksa, posebno u evrozoni, gde nemački DAX i holandski AEX ove godine padaju na nove minimume. Kineski indeks i Hang Seng su oštro pali, ali iz drugog razloga: objavljeno je da je kineska ekonomija daleko slabija nego što se mislilo. Cene akcija su, takođe, oštro pale i u Japanu i Južnoj Americi, ali u SAD nisu toliko značajno.

Problem je u tome što su se mnogi od ovih indeksa slomili ispod važne zone potpore i kritičnih proseka kretanja. To ne bi trebalo da se desi ovako rano na početku novog ciklusa (nakon padova početkom februara, kada je Venera krenula direktno), osim ako se ne sprema nešto veliko, a naravno, kao što svi znaju, sprema se nešto veliko. Mart je 60-ti mesec od početka tržišta bika 6. – 9. marta 2009. Na američkim berzama nikada nije bio 4-godišnji ciklus koji raste duže od 60 meseci. Samo je jedan trajao 60 meseci, od 1982. – 1987, što je najduže u našoj evidenciji, i tada je usledio pad od 40% u naredna dva meseca. Drugi najduži period tržišta bika u okviru 4-godišnjeg ciklusa trajao je od jula 1932. do marta 1937. (56 meseci), i usledio je pad od 50% u narednih 12 meseci.

Da li se to može ponoviti? Da li se može desiti pad od 40 - 50% u narednih godinu dana? Naravno. Uran je u kvadratu sa Plutonom, gde su moguće velike oscilacije u veoma kratkom periodu. U stvari, pod ovakvim aspekvima, moguće je da će se većina padova završiti do kraja aprila, kada Mars, Jupiter, Uran i Pluton budu formirali moćni kardinalni veliki krst na 13 - 14 stepeni kardinalnih znakova – upravo na Suncu gospodina Putina (13 Vage) i Suncu SAD (13 Raka). To je klasična kosmička bitka na nebesima, koja se prenosi na klasične sukobe ovde, na Zemlji. Kako je gore, tako je dole. Mars, planeta rata, je retrogradan. Inicijator sukoba će izgubiti najviše. Pitanje je izgleda sledeće: ko je inicirao agresiju kada je Mars krenuo retrogradno 1. marta? U Rusiji veruju da je to SAD. U SAD i Evropi veruju da je to Rusija.

Ali, vratimo se berzama - koje izgleda da ne vole ratove i pretnje vojnom akcijom. Osim zlata. Zlato raste kada tenzija raste.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali prošle sedmice u dnevnom izveštaju u utorak bila je za zlato i srebro, uputili smo savet brokerima: "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine iznad 1355 ili cene dnevnog otpora, u zavisnosti od rizika koji hoćete da preuzmete. Možete prodati sve kratkoročno po ceni od 1344 – 1346, i idite u dugovoročno sa zaustavljanjem kupovine ispod 1330." Tog dana zlato je palo na 1337.80, a na kraju berzanske nedelje se trgovalo iznad 1380, što je najviši nivo u poslednjih nekoliko meseci. Pretplatnici na dnevne berzanske izveštaje su takođe, toga dana, ostvarili profit od dugoročnih ugovora za srebro, GLD i SLV.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao što je navedeno u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: "Od velikog značaja za brokere će biti ulazak heliocentričnog Merkura u Strelca, od 13. – 25. marta. U ovom periodu, obično, nekoliko berzi napravi velike oscilacije cena. Ove oscilacije zapravo mogu početi i do nedelju dana ranije. Promenljiv pun mesec će biti 16. marta, što je takođe, u vreme blizu ulaska heliocentričnog Merkura u Strelca. To će verovatno povećati amplitudu oscilacija cena, posebno plemenitih metala i valuta." Ta kombinacija je i dalje aktuelna naredne nedelje. Zlato, kao i evropske valute su prošle nedelje dostigle nove višenedeljne maksimume.

Sve će eskalirati u periodu od 29. marta – 25. aprila, i ovo može biti najintenzivniji planetarni obrazac u našim životima. To ne znači da će se tada desiti neki poseban događaj, ali i može. To takođe može biti veoma duboka odluka od strane jednog od nekoliko vladinih ili bankarskih lidera, čije posledice se neće odmah videti. Poslednji put kada se nešto ovako moćno dogodilo, bilo je krajem jula, početkom avgusta 2010. U to vreme je Odbor Federalnih rezervi doneo odluku da ne okonča svoj program kvantitativnih olakšica, i umesto toga ga je proširio u kvantitativne olakšice 2. To je promenilo ceo finansijski svet. Investitori su bili primorani da postanu trgovci, osim u slučaju da su bili prilično zadovoljni povraćajem manje od 3% za više od 10 godina. Štednja je nestala iz privrede dok su kamatne stope (prinosi na štedne račune) pale od 0 - 0.25% i do danas se nisu oporavile. Zamislite: ako ste sredinom 2007. imali 100.000 dolara na vašem štednom računu, i zaradili 5% na godišnjem nivou, na vašem računu bi danas bilo blizu 150.000 dolara, što je povećanje od 50% - dodatnih 50.000 dolara. Ali kamate nisu ostale 5%. One su pale na 0% i umesto dodatnih 50.000 dolara, zbog odluke koja je doneta u to vreme, sada nemate ništa. To je velika moć koja je oduzeta privredi. Stvar je u tome da je ovaj predstojeći kosmički obrazac jednako moćan kao i onaj 2010, a posledice mogu biti jednako važne za svet u celini.

Lično, smatramo da su glavni igrači koji vode ovaj veliki kardinalni kvadrat politički lideri, poput Vladimira Putina, Baraka Obame i Angele Merkel, a ne bankarski lideri. Veliki krst pogađa svo troje, ili zemlje čiji su oni predsednici.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD