Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

10. - 17. III 2014

Sada znamo kakav je uticaj Marsa i Saturna kada kreću retrogradno, zajedno sa tri velike geokosmičke konstelacije Jupitera. Rusija premešta vojne snage na Krim i počinje proces pripajanja ovog dela Ukrajine bez saglasnosti Ukrajine. Cene akcija su naglo pale, dok su sirova nafta i plemeniti metali naglo skočili, kada je početkom sedmice objavljena ova vest. Međutim, do utorka, berze se vraćaju u normalu. Akcije rastu, plemeniti metali i sirova nafta se povlače, ali Rusi prkose svim međunarodnim pritiscima da se povuku sa Krima. Retrogradni Mars i Saturn su duboko ukorenjeni u ratne opasnosti, a berze rastu, u skladu sa uticajem Jupitera u ranoj fazi novog primarnog ciklusa (bikovska faza).

Ovakvo kretanje berze je skoro savršen školski primer uticaja geokosmičkih konstelacija u ovoj fazi berzanskih ciklusa, kao što se kaže u specijalnom upozorenju koje smo poslali našim pretplatnicima u nedelju uveče, 2. marta, u kojem je navedeno:

“Uticaj Marsa i Saturna koji ovog vikenda kreću retrogradno je vrlo upečatljiv. Zlato i srebro skaču, dok akcije padaju (u nedelju uveče). Međutim, zapamtite: ovo je kritičan period preokreta sa tri zvezdice (od 28. februara i 3. marta, +/- 3 berzanska dana... i Mars i Saturn takođe kreću retrogradno (a Merkur i Jupiter kreću direktno), tako da smatramo da je više verovatno da će biti "lažna" uzbuna, posebno imajući u vidu u kojoj fazi ciklusa se nalaze berze.”

“Astrološki, treba da budete svesni da je sada Mesec u Ovnu (agresivnom, ratničkom znaku), a Mars kreće retrogradno (agresivno, ratnički). Nije neobično da se metali iznenada oporavljaju - baš kao što to i čine. Ali, da li mogu tako da nastave ove nedelje, ili čak do srede? Ako zlato dostigne novi vrh ciklusa (iznad 1346.90), a srebro ne dostigne (2212), onda ćemo imati slučaj međutržišnog odstupanja bika, i verovatno i oscilatorno odstupanje, u kritičnom periodu preokreta. U tom slučaju, brzi brokeri mogu prodavati kratkoročno, sve dok oba metala ne dostignu nove maksimume ciklusa.”

“Sa akcijama je upravo suprotno. Ovo je rani period novog primarnog ciklusa, vreme koje je više bikovsko nego medveđe... ovo je verovatno prilika za kupovinu jer cene akcija naglo padaju u osvit ruske vojne pretnje Ukrajini. Svi brokeri su ohrabreni da traže mogućnost za kupovinu.”

“Za sada, trgovci metalima mogu da prodaju kratkoročno ako srebro ne dostigne, a zlato dostigne maksimum, posebno pre srede (prošle nedelje).”

Sledećeg dana, berze su bile u padu čim su se otvorile, a zlato je bilo na svom najvišem nivou u poslednja 4 meseca. Do utorka se sve preokrenulo. Označite ovo kao još jedan primer koliko finansijska astrologija ima vrednu ulogu za brokere koji se bave berzama.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Jedina nova trgovina koju smo savetovali prošle nedelje u nedeljnom izveštaju bila je Dow Jones Industrial Average: "Brzi brokeri mogu prodati sve (dugoročno) i ići u kratkoročno po ceni nedeljnog otpora (16,446 - 16,470) sa zaustavljanjem iznad 16.588." Dakle, ostvarili smo veoma lep profit na tom dugoročnom i sada smo u kratakoročnom ove nedelje.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljom i dnevnom izveštaju za ponedeljak bila je za majske ugovore za srebro: "Brzi brokeri su takođe u dugoročnom sa zaustavljanjem gubitka ispod 1975, prošle nedelje ste prodali 2/3 dugoročnog i uzeli lep profit. Hajde da sada prodate poslednju trećinu za 2150 ili bolju cenu i idite u kratkoročno sa zaustavljanjem kupovine iznad 2207." Maksimum, posle ruske intervencije na Krimu, bio je 2174. Tokom nedelje se prodavalo za 2088.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kosmička drama može biti gotova za par nedelja. Ali sledeće što se pojavljuje na horizontu je najveće nebesko grupisanje planeta ove godine: Veliki krst Marsa, Jupitera, Urana i Plutona, koji ulazi u svoj najuticajniji period od 29. marta - 25. aprila. Sve ovo do tada je samo uvod u glavne događaje, odnosno, glavni događaji su već počeli i nastavljaju da povećavaju intenzitet dok ne dostignu vrhunac u ovo vreme.

Od interesa za brokere će biti ulazak heliocentričnog Merkura u Strelca, od 13. – 25. marta. U ovom periodu, obično, nekoliko berzi napravi velike oscilacije cena. Ove oscilacije zapravo mogu početi i do nedelju dana ranije. Promenljiv pun mesec će biti 16. marta, što je takođe, u vreme blizu ulaska heliocentričnog Merkura u Strelca. To će verovatno povećati amplitudu oscilacija cena, posebno plemenitih metala i valuta.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Kako ćemo se boriti zavisi od odluke našeg rukovodstva. Ako je potrebno, primenićemo silu. Ako želite mir, morate se pripremati za rat".

- Taras Jurkiv, 35, iz Ljvova istočnog grada Ukrajine, CNBC, 7. marta 2014.  (http://www.cnbc.com/id/101474750).

“Ako Putin pripoji Krim Rusiji bez prolivene krvi, on će ući u istoriju kao veliki državnik, i ne postoji ništa što možete da uradite po tom pitanju.... Prema novim podacima objavljenim u četvrtak, rejting gospodina Putina se preko vikenda popeo mnogo više nego što je bio u poslednje dve godine... očigledno ima veliku podršku ili Putinovi potezi odslikavaju, jednim delom, uticaj državnih medija, koji dominiraju u Rusiji...

- “Kriza na Krimu daje popularnost Putinu”, Pol Son, Vol strit žurnal, 7. mart, 2014. Citat Ksenije Sobčak, ruske televizijske voditeljke.

Kada je počela ova iznenadna eskalacija napetosti između Rusije i ostatka sveta? Kako i kada će se završiti? I kako to objašnjava mundana astrologija?

Najava ruske okupacije Krima (što je rusko rukovodstvo demantovalo) izgleda da je počelo nekoliko sati nakon što je Mars krenuo retrogradno, 1. marta. Mars je planeta rata, ili pretnje ratom, a Ovan je takođe znak u vezi sa tim. Uran, planeta koja remeti status kvo (između ostalog), normalno se kreće 7 - 8 godina kroz svaki znak Zodijaka, a trenutno se nalazi u Ovnu (2010. – 2018.). Uran u Ovnu je tipično vreme agresivnih, borbenih tendencija u svetu. Uran tranzitira kroz Ovna svake 84 godine.

Uran i Ovan naglašavaju militarističko, brutalno, prkosno i bezobzirno ponašanje, kao što je preuzimanje teritorija bez saglasnosti njenih naroda. Ovo može biti još više preuveličano ovih dana sa Plutonom u kvadratu sa Uranom (2012. – 2015.). U pozitivnom izrazu, to može biti vreme briljantne nove misli, otkrića koja će doneti napredak nauke, i ostvarenih uspeha pojedinaca u sportu. To može biti dualistički izraz vrlo primitivnih, primarnih i sebičnih poriva gde svi hoće da budu u pravu, ili veoma moderna i progresivna misao gde se takva neandertalna ponašanja, kao što su nasilje i sila - kritikuju u svetu. Sa Plutonom u Jarcu u isto vreme, to je klasičan sukob između starog i novog. Takođe je ovo sukob "grabljenja moći" od strane represivnih vlada, naspram vapaja za slobodom masa koje se protive ugnjetavanju njihovog mišljenja od strane njihovih lidera.

Drugim rečima, mi živimo u veoma nestabilnom vremenu gde izbijaju ovakvi revolucionarni i represivni nagoni. Pod ovakvim kosmičkim uslovima, rat je uvek moguć.

Kada planeta kreće retrogradno, njeni principi su naglašeni, posebno u početku retrogradnog perioda. Mars je retrogradan od 1. marta - 20. maja ili približno 80 dana. U astrologiji, postoji tehnika poznata pod nazivom "sekundarne progresije", gde je jedan dan jednak jednoj godini života. Stoga, kada Mars krene retrogradno u progresijama, principi Marsa deluju oko 80 godina. U horoskopu SAD, Mars je retrogradan u progresijama od 2008. godine. Tada je počelo i povlačenje iz vojne nadmoći u svetu. Od vojne supersile, rukovodstvo Amerike je krenulo više u pravcu diplomatske supersile, u potrazi za načinima da šire mir u svetu. I taj pokret će se verovatno nastaviti najmanje narednih 20 godina, dok je progresivno Sunce SAD u znaku Riba, što je još jedan znak koji vlada željom za mirom. Najveći test ovog Marsovog preokreta verovatno će biti u prvoj šestini ovog retrogradnog perioda Marsa (do 2022.).

Jedna druga stvar koju treba imati na umu kada je u pitanju tranzit retrogradnog Marsa je da je onaj ko u ovo vreme inicira rat i vojnu akciju, obično - gubitnik. SAD-u ne odgovara da sada započne bilo kakav rat. Ne odgovara ni Rusiji da sada započne vojni sukob, što podrazumeva da će na kraju izgubiti ovu borbu. Ukrajinski sukob ne sluti na dobro za budućnost Rusije, na osnovu toga što je pokrenut kada je Mars krenuo retrogradno. Ovo je u suprotnosti sa analizom političkih eksperata, koji se svi slažu da ništa ne može da zaustavi Rusiju da dobije ono što želi u Ukrajini. Naše razumevanje mundane astrologije govori upravo suprotno. Verovatno je da ovo neće biti dobro za Rusiju na mnogim nivoima.

Vladimir Putin je Vaga. Mars kreće retrogradno u Vagi, njegovom Sunčanom znaku. Mars je u izgonu u Vagi, što znači da nema lak put do uspeha kada pokazuje svoje negativne osobine (agresija, argumenti, bezobzirnost i nezainteresovanost za saradnju). Kao Vagu, prirodni tok akcije koja Putina može dovesti do uspeha je kao mirotvorca i diplomatu. Uspeva jedino kada sledi put koji simbolizuje njegovo Sunce. Put ka povećanju agresije je suprotno za Vagu: tada ona nailazi na mnogo više komplikacija i prepreka ka uspehu nego što je ikada mogla da zamisli.

To sada važi za sve Vage. To takođe važi za sve zemlje u znaku Vage, poput Kine. Simbol Vage su terazije, koje su takođe terazije pravde. Kada Vage ispadnu iz ravnoteže u smislu pravde i prihvatanja sveta koji ih okružuje, onda se ispoljava tamnija strana njihove prirode. Potrebno je dosta vremena da se obnovi glamur i prihvatanje koje su nekada imali. Oni se često okreću gorkom i odvratnijem procesu. Mnogo toga je sada na kocki za Putina i za Rusiju i, naravno, za sve nas, kada Mars počinje svoj retrogradni hod kroz Vagu, što je obično znak mira i harmonije. Mars, međutim, jeste nagon suprotan miru i harmoniji. Vaga je princip "mi" ili "nas". Mars je princip "mene, ja". Sa retrogradnim Marsom u Vagi, budite oprezni sa onima koji će usmeriti svoje akcije na "mi" ili "nas", a stvarno će misliti samo o "ja" i "mene".

Ponekad je to jednostavno kao: “Ako želite mir, morate se pripremati za rat.”

Lični profil: Prošlog meseca smo najavili da je MMA dobila Market Timing Digest nagradu za "najbolji berzanski tajming u 2013", na osnovu precizno prognoziranog vremena osam najznačajnijih kretanja u 2013. na američkoj berzi. Sada su objavili i druge nagrade (zlato, srebro i bronza) na osnovu proširene liste 15 najvećih kretanja cena. Ovde su ove nedelje objavljeni njihovi rezultati, http://www.markettiming.nl/en/market-timing-digest#views, u Amsterdamu, Holandiji:

Ovo su najbolji berzanski tajmeri u 2013.

Zlatnu medalju dobio je Rejmond Merimen iz Merriman Market Analyst, Inc., Farmington Hils, Mičigen. Rej je osvojio ubedljivo prognoziravši svih 15 datuma preokreta koje je MTD objavila u 2013;

Srebrnu medalju je dobio: Robin Handler iz Handler & Associates, Inc, - Robin je prognozirao 12 od 15 datuma preokreta;

Bronzanu medalju je dobio Ted Filips iz Astro Advisory Services, Inc, iz Malibua, Kalifornija i Norm Vinski iz Astro Trend iz Neplesa, Florida i Daniel Sintuk iz Dharmik Market Timing iz Jasija, Rumunija.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD