Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

03. - 10. III 2014

Novi gradonačelnik Njujorka voli da priča priču o Gotamu (Betmenov grad prim. prev.) kao "Priču o dva grada". Prošle nedelje, kretanje akcija na berzama širom sveta, izgledalo je kao "Priča o dva grada". Neki berzanski indeksi su bili bikovski, poput indeksa S&P u SAD, koji je skočio na novi maksim svih vremena, pa čak i NASDAQ Composite, koji je skočio na najviši nivo u poslednjih 14 godina. Posle nedavnih minimuma od 3. – 5. februara, mnoge druge berze su prošle nedelje nastavile svoj oporavak, ubrzo nakon što je Venera krenula direktno. Ali nijedan od ovih drugih berzanskih indeksa nije dostigao novi maksimum. Dow Jones Industrial Average je u petak, 28. februara, na primer, testirao 16,400, ali to je bilo dosta ispod maksimuma svih vremena od 16.588, koji je dostigao 31. decembra. Na kraju, do petka se rasprodavao blizu 16.321.

U Evropi, nemački DAX, ciriški SMI i londonski FTSE su imali hrabre pokušaje da naprave nove maksimume svih vremena, ali nisu uspeli. U Amsterdamu, AEX je bio znatno slabiji. Cele nedelje je bio nisko i ostao je dosta ispod svog višegodišnjeg maksimuma od 408.93, dostignutog 15. januara.

Ali to je priča o nekim drugim berzama, kao što su u Rusiji, Kini i Brazilu, od kojih je svaka pala i testirala višemesečne minimume.

Na početku nedelje se činilo da su zlato, srebro i sirova nafta jaki. Ali kada je u sredu Jupiter napravio kvadrat sa Uranom, oni su se takođe preokrenuli i počeli da padaju – pa čak i u petak, kada je evro snažno skočio u odnosu na američki dolar. Tržišta žitarica su pokazala mnogo više živosti - "živost" koju možete očekivati sa kvadratom Urana i Plutona, koji može predstavljati pretnju za gajenje ili berbu namirnica. Uprkos niskoj inflaciji koja je najavljena, hrana i metali nastavljaju da jačaju. Koliko treba da prođe pre nego što se odrazi na cene berzanskih indeksa? Verovatno, otprilike, onoliko koliko će biti potrebno Federalnim rezervama da izračunaju koliko zaista ima zlata u Fort Noksu, što je još jedan predmet intrige koji uskoro može biti otkriven, kada Kina u aprilu bude objavila petogodišnji izveštaj o svojim rezervama zlata. Pre pet godina prikazala je nešto iznad 1.000 tona, a SAD mnogo više od 5.000 tona. Postoje spekulacije da ove cifre mogu biti zmenjene i da Kina sada ima preko 5.000 tona - a ako je tako... neko u Fed-u će morati da da objašnjenje. Pošto nema toliko zlata u svetu, da bi i SAD i Kina imale svaka preko 5.000 tona, odakle je Kina to uvezla? Ovo može da bude otkrovenje koje će šokirati svet u aprilu, a u vezi sa velikim kardinalnim krstom.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja nedeljna trgovina koju smo savetovali bila je za martovske e-mini NASDAQ fjučerse: "Brzi brokeri su takođe u dugoročnom (od 3465, od 3. februara) sa zaustavljanjem kupovine ispod 3400 ili 3440, u zavisnosti od rizika koji hoćete da preuzmete. Sada možete uzeti lep profit za 1/3 ovog dugoročnog, a zatim prodati ostatak i ići u kratkoročno ako cena bude 3700 +/- 10, sa zaustavljanjem kupovine iznad 3750". Maksimum je prošle nedelje bio upravo na 3705.

Najbolja trgovina koju smo savetovali ove nedelje u dnevnom berzanskom izveštaju bila je u sredu za zlato: "Brzi brokeri su u dugoročnom (od 1285 – 1290, početkom februara) sa zaustavljanjem kupovine ispod 1273, pošto ste nedavno prodali 1/3 i ostvarili lep profit. Hajde da prodate sve za 1350 +/- 5, i idite u kratkoročno sa zaustavljanjem kupovine iznad 1370". Maksimum je toga dana bio 1346,90. Do petka je testirana cena od 1320 i prodavalo se za oko 1330.

Kratkoročna geokosmička kretanja

To je klasičan kosmički sukob na planu akcija, između bikovskog kretanja pod uticajem nekoliko aspekata koje Jupiter sada pravi, od 26. februara – 6. marta, u odnosu na medveđi pritisak Marsa i Saturna koji kreću retrogradno ovog vikenda - 1. - 2. marta. To je kosmičko objašnjenje zašto su današnje globalne berze "Priča o dva grada".

Prošle nedelje smo govorili o nekoliko geokosmičkih konstelacija koje se dešavaju od 23.  februara – 6. marta. Samo po sebi, to bi normalno bilo dovoljno da promeni trend na mnogim tržištima, poput tržišta akcija. Međutim, ovo je još uvek veoma mlad primarni ciklus akcija, a ne faza gde obično počinju velika rasprodavanja, s obzirom da su svi osnovni ciklusi koji su započeli 2011. iskusili bikovski obrazac. To ne znači da ne bi mogao da se desi vrh posle čega će doći do novog tržišta medveda, već znači da je manje verovatno da se desi u aprilu, kada su Mars, Jupiter, Uran i Pluton na 13 stepeni kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), i formiraju veliki kardinalni kvadrat (ili krst). Osim toga, to pada upravo na kvadrat Sunca i Saturna na 13 stepeni Raka i 14 stepeni Vage u horoskopu SAD. A to je upravo period kada Kina treba da objavi petogodišnji izveštaj o svojim rezervama zlata.

Ali, vratimo se berzama... Mars je upravo krenuo retrogradno i pada tačno na konjunkciju Jupitera i Neptuna u horoskopu Njujorške berze, a takođe pravi i opoziciju sa Saturnom u horoskopu NYSE ("Butonvudov" horoskop, 17. maja, 1792.). Ovo je konstelacija preokreta, i orbis je dve nedelje. Mi lako možemo primetiti da se cene akcija oporavljaju u tom vremenskom periodu. Prema proučavanju finansijske astrologije to može biti vrlo značajno. Međutim, na početku primarnog ciklusa, faza ciklusa koju proučavamo (na MMTA) je obično bikovska. Dakle, čekamo i gledamo: da li će to biti početak velikog ili samo korektivnog pada? Tržište se ne može stvarno nazvati bikovsko dok se ne pokrene sa minimuma na koji je palo 3. – 5. februara (15.340 DJIA).

Možda će nam izveštaji o nezaposlenosti sledećeg petka, 7. marta, dati neke smernice. Investitori i političari čekaju te izveštaje sa velikim iščekivanjem. Mesec će tada biti u Blizancima, i u kvadratu sa Suncem u Ribama, u promenljivim znacima. Ovaj tip dualističke, promenljive energije će verovatno proizvesti veliko iznenađenje i podjednako veliku reakciju ne tržištu. Nemojte se iznenaditi ako sledećeg petka budemo svedoci da pojedine berze istog dana dostižu maksimum i padaju na minimum, posebno državne obveznice.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

“Promena je zastrašujuća i može da povredi; svakako se menjaj.

Život je neizvestan i često težak; svakako živi.

Ljubav ne može da ti donese novac; svakako voli.

Nikada nećeš biti poznati pevač; svakako pevaj.

Mnogo je razloga da budeš nezadovoljan; svakako izaberi da budeš srećan”.

- Nan Geari u februarsko-martovskom izdanju "The Mountain Astrologer", pesmu je navodno napisala Majka Tereza.

Mundani i finansijski astrolozi često uhvate sebe u konfliktu. S jedne strane, želimo da budemo iskreni i da kažemo kako zaista stoje stvari. S druge strane, ne želimo da stvaramo paniku. Dakle, mi razvijamo stilove koji pokušavaju da izraze pozitivne mogućnosti, čak i kada se osvrnemo na različite kosmičke obrasce i jeza nas uhvati kad pomislimo šta sve to može da donese, pozitivno ili negativno. Kvadrat Urana i Plutona je verovatno najduži i najveći izazovan aspekt u našem životu, i predstavlja takvu dilemu. Uticaj je sada dvostruko povećan jer je Jupiter ušao u kardinalni T-kvadrat, koji će se uskoro pretvoriti u kardinalni veliki krst, kada im se pridruži i Mars, u aprilu 2014. Nema potrebe da se razmatraju sva pitanja koja su alarmantna a koja su se pojavila u društveno-političko-ekonomskoj sferi u poslednjih nekoliko meseci. Ali samo razmislite na ličnom nivou: da li znate nekoga ko se ne bori sa nekim veoma moćnim pritiscima ovih dana? I kada pogledate širom sveta, zar niste zapanjeni kada vidite da se dešavaju velike revolucije i socijalni nemiri, u Ukrajini, Venecueli, Argentini, Tajlandu i Egiptu, i još  neki su na ivici eksplozije, kao na primer u Avganistanu, Iraku i u nekoliko zemalja Afrike? To je uticaj kvadrata Urana i Plutona, koji traje od juna 2012. do marta 2015.

Ipak, u isto vreme, tu je i Neptun, koji je nedavno započeo svoj 14-godišnji boravak kroz svoj znak Riba kojim vlada. Dok je aspekat Urana i Plutona lud, iracionalan i potencijalno nasilan u svojoj spoljašnjoj transformaciji, Neptun u Ribama je upravo suprotan na svom unutrašnjem putu ka miru i harmoniji. To je kao da ste u stanju da meditirate usred topova i vatre.

I tako naša razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta podsećaju čitaoce na prethodno pomenuti citat. Nalazimo se u sred bojnog polja suprotstavljenih snaga u svetu danas - snage koje žele da preuzmu kontrolu nad... svim, po svaku cenu. Ali postoji jedna stvar koju niko ne može da kontroliše osim vas: vaše srce, vaša duša, vaš odnos sa beskonačnošću. Ovo je vreme koje zahteva veliku unutrašnju snagu da biste uspeli da idete napred, i veliko saosećanje da pomognete drugima koji se bore. To je izazov, ali mi smo došli skoro do vrha.

"Samo nemojte sada stati, svet gleda u… naš prozor." (Morčiba)

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD