Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Zaoštravanje krize u Ukrajini

Kriza u Ukrajini, koja je započela krajem novembra meseca 2013. godine, čini se da  još uvek nije dostigla svoju kulminaciju, a koja sada već preti da i Zapadne sile i Rusiju uvuče u veoma ozbiljan sukob. U prošlonedeljnom članku koji je bio posvećen ovoj političkoj krizi, videli smo da su se u astrološkom smislu, stekli svi uslovi za eskalaciju sukoba na teritoriji Ukrajine. Snažna natalna opozicija Meseca u Vodoliji (proruski orjentisanog dela Ukrajine) sa planetama na zapadu (vladarem 10. kuće Jupiterom i 4. kuće Merkurom), uz pomoć tranzitnih i progresivnih planeta, ozbiljno je ovu zemlju dovelo u opasnost kako od podele teritorije, odnosno pripajanja jednog njenog dela Rusiji, tako i do ozbiljnih nacionalnih tenzija između Rusa i Ukrajinaca u toj zemlji. Pored mnogobrojnih pokazatelja, uočili smo i veoma snažnu sliku egzaktnog T kvadrata koji je formiran između sekundarnog Asc, njegovog dispozitora Marsa na vrhu 7. kuće sekundara, kao i Urana na Mc-u sekundarne karte Ukrajine! Ovo svakako nije samo slika političkog prevrata, revolucije i iznenadne smene vlasti, već i slika ozbiljne pretnje ratom, jer je sama 7. kuća sekundarne karte Ukrajine, na čijem vrhu boravi Mars, upravo kuća ratnih sukoba u okviru mundane astrologije.

I pored snažnih pritisaka Zapada upućenih Rusiji, od pretnji ekonomskim sankcijama, pa sve do isključenja Rusije iz G8, Vladimir Putin ne odustaje od svoje namere da se umeša u Ukrajinsku krizu i pod izgovorom zaštite interesa ruske manjine, predupredi odvajanje Krima, koji je 1954. godine poklonjen Ukrajini od strane Hruščova. I pored veoma neizvesne situacije u pogledu daljeg toka ove krize, ipak su mnogi analitičari mišljenja da su male šanse da bi se iko usudio da pritisne crveno dugme ratnih sukoba, koje može imati ozbiljne posledice i po čitav svet. Ipak, i pored ovih nedoumica, astrološki pokazatelji potvrđuju rizičnu situaciju, a činjenica da se približavamo trenutku još jednog egzaktnog kvadrata Urana i Plutona, kao i formiranja kardinalnog velikog krsta tokom aprila meseca, samo upotpunjuje sliku veoma napetog geopolitičkog perioda za čitav svet i sva žarišna mesta na njemu.

Osim egzaktnog T kvadrata koga obrazuju planete u sekundarnoj progresiji karte Ukrajine, u ovaj T kvadrat ulazi i natalni Mars Rusije, koji se nalazi na 8º Ovna, ali i njen natalni Uran na 8º Jarca. Takođe, i jedan od dva vladara 7. kuće Rusije – Jupiter, boravi na sekundarnoj poziciji Južnog čvora Ukrajine, što govori o periodu u kome se otvaraju nacionalni problemi iz prošlosti između dve zemlje, kao i sa ruskom manjinom koju Rusija želi da zaštiti (Jupiter u Raku). Ipak, ovaj Jupiter je i vladar potencijalnih ratnih sukoba u karti Rusije, kao vladar 7. kuće. Međutim, ono što je zanimljivo u godišnjoj karti (ingres karta ulaska Sunca u znak Ovna) Ukrajine, je svakako osa Asc – Desc, koja će se na području glavnog grada Ukrajine formirati preko sekundarne ose Desc – Asc ove zemlje. To nam takođe daje naznaku izuzetno osetljivog prolećnog perioda, tokom koga opasnost od oružanih sukoba na njenoj teritoriji neće jenjavati. Kao što možemo videti, tokom formiranja ove ingres karte, i sekundarni Mars Rusije će boraviti u egzaktnoj opoziciji sa tranzitim Marsom, dok će i Mesec ingres karte obrazovati konjunkciju sa natalnim Plutonom Ukrajine na 17º Škorpiona. Međutim, Saturn koji će dugo vremena boraviti na 23º Škorpiona, odakle kreće u retrogradno kretanje, na ovom stepenu formira egzaktan kvadrat sa natalnim Mesecom Ukrajine, ali i sa njenim direktivnim Saturnom na natalnom Mesecu (23º Vodolije), čime uviđamo dugotrajnu, tešku i opasnu krizu. Veoma je zanimljiva slika koju daje progresivni vladar 4. kuće Ukrajine – Mesec, koji svojim boravkom na stepenu Centra galaksije (26º Strelca), daje sliku glavne svetske teme oko koje se trenutno sve vrti, a to je svakako tema teritorije Ukrajine.

I pored toga što je politička atmosfera događajima u Ukrajini dovedena do usijanja, ipak mnogi analitičari sumnjaju da bi svetske sile svojim ishitrenim potezima dozvolile da svet povuku u pravu katostrofu. Međutim, veoma je važno da razumemo da se svet kreće ka veoma izazovnom prolećnom periodu, tokom koga će se na nebu formirati egzaktan kardinalni veliki krst, između tranzitnog Urana, Plutona, Marsa i Jupitera, a upravo u ovu formaciju će egzaktnim konjunkcijama ući i jedan od dva vladara 7. kuće Rusije - Neptun. Stoga će tokom proleća biti veoma važno za sve političare koji predvode svet, da maksimalno ispolje taktičnost, strpljenje, diplomatiju i razumevanje, jer će izuzetno snažna energija ovog kardinalnog krsta predstavljati pravi ispit političke zrelosti.

U Natalnoj karti Rusije, vladarem 3. kuće – Plutonom na samom njenom vrhu, opisana je potencijalna ratna opasnost u susednoj zemlji, čiju sliku ovaj natal nosi u sebi. Dispozitor ovog Plutona je Mars u 7. kući (ratnih sukoba), a koji obrazuje egzaktan kvadrat sa Uranom u 4. kući. Samim tim ovaj Pluton na vrhu 3. kuće (susedne zemlje) Rusiju može uvući u rat. Ovaj natalni militantni kvadrat Rusije između Marsa i Urana je pokrenut u ovom periodu tranzitnim Uranom i Plutonom, ali i planetama i vrhovima kuća u progresivnoj karti Ukrajine. Ipak, u periodu formiranja egzaktnog Velikog krsta na nebu, u ovu formaciju će ući natalni Neptun Rusije, koji je drugi vladar 7. kuće (ratnih sukoba), kao i sekundarno i direktivno Sunce Rusije, koje će se naći na Jupiteru velikog krsta. Takođe i pozicija natalnog Sunca SAD-a, boravi na istom stepenu, pa se i ova zemlja može osetiti prozvanom od strane ove planetarne konfiguracije. Sa druge strane, i tercijarno Sunce NATO pakta će se u periodu formiranja krsta, naći na tranzitnom Plutonu. Ipak, teško je zamisliti da bi Zapadne sile rizikovale opšti mir zarad Ukrajine, koja pri tom još uvek nije ni članica NATO-a, pa stoga teško da može uvući u rat NATO. Toga jutra međutim, i Mesec će formirati egzaktan kvadrat sa natalnim Plutonom Rusije, što je svakako dodatna slika opasnosti za narod. Ovaj veliki krst, osim što se nalazi u kardinalnim znacima, takođe boravi i na trinaestim (ovnovskim) stepenovima, opisujući time veoma opasan i krizan period tokom koga svetske političke tenzije mogu dodatno eskalirati. Naravno, stoji činjenica da se ova konfiguracija krsta ne odnosi isključivo samo za odnose Rusije i Ukrajine, već i za mnoga druga politički osetljiva mesta na planeti.

Ukrajina je najveća država u Evropi, pa bez obzira što ova zemlja još uvek nije članica Evropske Unije, ona svojim položajem geografski pripada evropskoj porodici. S’obzirom da se natalni Mesec Ukrajine nalazi u egzaktnoj konjunkciji sa Saturnom Evropske Unije, čitava ova kriza je započela odbijanjem doskorašnjeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, da pristupi EU zarad ruske pomoći, što je zapalilo varnicu u Ukrajini. Sekundarni Saturn EU, a koji u ovoj karti predstavlja i Rusiju, kao i ruski narod u Ukrajini, svojom sadašnjom pozicijom na 24º Vodolije, obrazuje u ovom periodu egzaktan T kvadrat sa Mesecom natalne karte EU, kao i sa egzaktnom konjunkcijom Plutona i Marsa u 4. kući. Ovom slikom možemo videti potencijalnu ratnu opasnost koja preti da se odigra na teritoriji Evrope. Tranzitni Saturn, koji od 12. februara boravi na vrhu sekundarne 4. kuće karte EU, od ponedeljka 3. marta kreće retrogradno, pa će na vrhu 4. kuće sekundara boraviti sve do 22. marta, raspirujući latentnu pretnju za mir na teritoriji Evrope. Ipak, u periodu od 3. do 10. novembra, tranzitni Saturn će preći preko egzaktne konjunkcije Marsa i Plutona u natalnoj karti EU, čime će se uključiti u egzaktan T kvadrat koji će se tada obrazovati i sa natalnim Mesecom i sekundarnim Saturnom. Stoga će oktobar i novembar mesec, dok Saturn bude prolazio preko 23º i 24º Škorpiona, biti posebno izazovni za situaciju u Evropi. Takođe, za nešto više od šest meseci, i osa MC – IC Evropske Unije će napraviti egzaktnu konjunkciju sa Mesecom (MC) i konjunkcijom Plutona i Marsa (IC) natalne karte EU, što je slika veoma izazovnog perioda od godinu dana, po Evropu, njene članice i teritoriju. Time će tokom novembra meseca, kako sekundarni, tako i tranzitni Saturn, ući u egzaktan T kvadrat sa natalnom opozicijom EU, koji će biti formiran preko sekundarnog MC-a i IC-a Evropske Unije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD