Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Zaoštravanje krize u Ukrajini

Kriza u Ukrajini, koja je započela krajem novembra meseca 2013. godine, čini se da  još uvek nije dostigla svoju kulminaciju, a koja sada već preti da i Zapadne sile i Rusiju uvuče u veoma ozbiljan sukob. U prošlonedeljnom članku koji je bio posvećen ovoj političkoj krizi, videli smo da su se u astrološkom smislu, stekli svi uslovi za eskalaciju sukoba na teritoriji Ukrajine. Snažna natalna opozicija Meseca u Vodoliji (proruski orjentisanog dela Ukrajine) sa planetama na zapadu (vladarem 10. kuće Jupiterom i 4. kuće Merkurom), uz pomoć tranzitnih i progresivnih planeta, ozbiljno je ovu zemlju dovelo u opasnost kako od podele teritorije, odnosno pripajanja jednog njenog dela Rusiji, tako i do ozbiljnih nacionalnih tenzija između Rusa i Ukrajinaca u toj zemlji. Pored mnogobrojnih pokazatelja, uočili smo i veoma snažnu sliku egzaktnog T kvadrata koji je formiran između sekundarnog Asc, njegovog dispozitora Marsa na vrhu 7. kuće sekundara, kao i Urana na Mc-u sekundarne karte Ukrajine! Ovo svakako nije samo slika političkog prevrata, revolucije i iznenadne smene vlasti, već i slika ozbiljne pretnje ratom, jer je sama 7. kuća sekundarne karte Ukrajine, na čijem vrhu boravi Mars, upravo kuća ratnih sukoba u okviru mundane astrologije.

I pored snažnih pritisaka Zapada upućenih Rusiji, od pretnji ekonomskim sankcijama, pa sve do isključenja Rusije iz G8, Vladimir Putin ne odustaje od svoje namere da se umeša u Ukrajinsku krizu i pod izgovorom zaštite interesa ruske manjine, predupredi odvajanje Krima, koji je 1954. godine poklonjen Ukrajini od strane Hruščova. I pored veoma neizvesne situacije u pogledu daljeg toka ove krize, ipak su mnogi analitičari mišljenja da su male šanse da bi se iko usudio da pritisne crveno dugme ratnih sukoba, koje može imati ozbiljne posledice i po čitav svet. Ipak, i pored ovih nedoumica, astrološki pokazatelji potvrđuju rizičnu situaciju, a činjenica da se približavamo trenutku još jednog egzaktnog kvadrata Urana i Plutona, kao i formiranja kardinalnog velikog krsta tokom aprila meseca, samo upotpunjuje sliku veoma napetog geopolitičkog perioda za čitav svet i sva žarišna mesta na njemu.

Osim egzaktnog T kvadrata koga obrazuju planete u sekundarnoj progresiji karte Ukrajine, u ovaj T kvadrat ulazi i natalni Mars Rusije, koji se nalazi na 8º Ovna, ali i njen natalni Uran na 8º Jarca. Takođe, i jedan od dva vladara 7. kuće Rusije – Jupiter, boravi na sekundarnoj poziciji Južnog čvora Ukrajine, što govori o periodu u kome se otvaraju nacionalni problemi iz prošlosti između dve zemlje, kao i sa ruskom manjinom koju Rusija želi da zaštiti (Jupiter u Raku). Ipak, ovaj Jupiter je i vladar potencijalnih ratnih sukoba u karti Rusije, kao vladar 7. kuće. Međutim, ono što je zanimljivo u godišnjoj karti (ingres karta ulaska Sunca u znak Ovna) Ukrajine, je svakako osa Asc – Desc, koja će se na području glavnog grada Ukrajine formirati preko sekundarne ose Desc – Asc ove zemlje. To nam takođe daje naznaku izuzetno osetljivog prolećnog perioda, tokom koga opasnost od oružanih sukoba na njenoj teritoriji neće jenjavati. Kao što možemo videti, tokom formiranja ove ingres karte, i sekundarni Mars Rusije će boraviti u egzaktnoj opoziciji sa tranzitim Marsom, dok će i Mesec ingres karte obrazovati konjunkciju sa natalnim Plutonom Ukrajine na 17º Škorpiona. Međutim, Saturn koji će dugo vremena boraviti na 23º Škorpiona, odakle kreće u retrogradno kretanje, na ovom stepenu formira egzaktan kvadrat sa natalnim Mesecom Ukrajine, ali i sa njenim direktivnim Saturnom na natalnom Mesecu (23º Vodolije), čime uviđamo dugotrajnu, tešku i opasnu krizu. Veoma je zanimljiva slika koju daje progresivni vladar 4. kuće Ukrajine – Mesec, koji svojim boravkom na stepenu Centra galaksije (26º Strelca), daje sliku glavne svetske teme oko koje se trenutno sve vrti, a to je svakako tema teritorije Ukrajine.

I pored toga što je politička atmosfera događajima u Ukrajini dovedena do usijanja, ipak mnogi analitičari sumnjaju da bi svetske sile svojim ishitrenim potezima dozvolile da svet povuku u pravu katostrofu. Međutim, veoma je važno da razumemo da se svet kreće ka veoma izazovnom prolećnom periodu, tokom koga će se na nebu formirati egzaktan kardinalni veliki krst, između tranzitnog Urana, Plutona, Marsa i Jupitera, a upravo u ovu formaciju će egzaktnim konjunkcijama ući i jedan od dva vladara 7. kuće Rusije - Neptun. Stoga će tokom proleća biti veoma važno za sve političare koji predvode svet, da maksimalno ispolje taktičnost, strpljenje, diplomatiju i razumevanje, jer će izuzetno snažna energija ovog kardinalnog krsta predstavljati pravi ispit političke zrelosti.

U Natalnoj karti Rusije, vladarem 3. kuće – Plutonom na samom njenom vrhu, opisana je potencijalna ratna opasnost u susednoj zemlji, čiju sliku ovaj natal nosi u sebi. Dispozitor ovog Plutona je Mars u 7. kući (ratnih sukoba), a koji obrazuje egzaktan kvadrat sa Uranom u 4. kući. Samim tim ovaj Pluton na vrhu 3. kuće (susedne zemlje) Rusiju može uvući u rat. Ovaj natalni militantni kvadrat Rusije između Marsa i Urana je pokrenut u ovom periodu tranzitnim Uranom i Plutonom, ali i planetama i vrhovima kuća u progresivnoj karti Ukrajine. Ipak, u periodu formiranja egzaktnog Velikog krsta na nebu, u ovu formaciju će ući natalni Neptun Rusije, koji je drugi vladar 7. kuće (ratnih sukoba), kao i sekundarno i direktivno Sunce Rusije, koje će se naći na Jupiteru velikog krsta. Takođe i pozicija natalnog Sunca SAD-a, boravi na istom stepenu, pa se i ova zemlja može osetiti prozvanom od strane ove planetarne konfiguracije. Sa druge strane, i tercijarno Sunce NATO pakta će se u periodu formiranja krsta, naći na tranzitnom Plutonu. Ipak, teško je zamisliti da bi Zapadne sile rizikovale opšti mir zarad Ukrajine, koja pri tom još uvek nije ni članica NATO-a, pa stoga teško da može uvući u rat NATO. Toga jutra međutim, i Mesec će formirati egzaktan kvadrat sa natalnim Plutonom Rusije, što je svakako dodatna slika opasnosti za narod. Ovaj veliki krst, osim što se nalazi u kardinalnim znacima, takođe boravi i na trinaestim (ovnovskim) stepenovima, opisujući time veoma opasan i krizan period tokom koga svetske političke tenzije mogu dodatno eskalirati. Naravno, stoji činjenica da se ova konfiguracija krsta ne odnosi isključivo samo za odnose Rusije i Ukrajine, već i za mnoga druga politički osetljiva mesta na planeti.

Ukrajina je najveća država u Evropi, pa bez obzira što ova zemlja još uvek nije članica Evropske Unije, ona svojim položajem geografski pripada evropskoj porodici. S’obzirom da se natalni Mesec Ukrajine nalazi u egzaktnoj konjunkciji sa Saturnom Evropske Unije, čitava ova kriza je započela odbijanjem doskorašnjeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, da pristupi EU zarad ruske pomoći, što je zapalilo varnicu u Ukrajini. Sekundarni Saturn EU, a koji u ovoj karti predstavlja i Rusiju, kao i ruski narod u Ukrajini, svojom sadašnjom pozicijom na 24º Vodolije, obrazuje u ovom periodu egzaktan T kvadrat sa Mesecom natalne karte EU, kao i sa egzaktnom konjunkcijom Plutona i Marsa u 4. kući. Ovom slikom možemo videti potencijalnu ratnu opasnost koja preti da se odigra na teritoriji Evrope. Tranzitni Saturn, koji od 12. februara boravi na vrhu sekundarne 4. kuće karte EU, od ponedeljka 3. marta kreće retrogradno, pa će na vrhu 4. kuće sekundara boraviti sve do 22. marta, raspirujući latentnu pretnju za mir na teritoriji Evrope. Ipak, u periodu od 3. do 10. novembra, tranzitni Saturn će preći preko egzaktne konjunkcije Marsa i Plutona u natalnoj karti EU, čime će se uključiti u egzaktan T kvadrat koji će se tada obrazovati i sa natalnim Mesecom i sekundarnim Saturnom. Stoga će oktobar i novembar mesec, dok Saturn bude prolazio preko 23º i 24º Škorpiona, biti posebno izazovni za situaciju u Evropi. Takođe, za nešto više od šest meseci, i osa MC – IC Evropske Unije će napraviti egzaktnu konjunkciju sa Mesecom (MC) i konjunkcijom Plutona i Marsa (IC) natalne karte EU, što je slika veoma izazovnog perioda od godinu dana, po Evropu, njene članice i teritoriju. Time će tokom novembra meseca, kako sekundarni, tako i tranzitni Saturn, ući u egzaktan T kvadrat sa natalnom opozicijom EU, koji će biti formiran preko sekundarnog MC-a i IC-a Evropske Unije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD