Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Gaddafi i Srbija - sindrom Marsa u Lavu

Mišljenja su ovih dana veoma podeljena kada je u pitanju smrt, slobodno možemo reći, jedne od najuticajnijih ličnosti druge polovine dvadesetog veka, neprikosnovenog vladara „sveta nafte“ – Moamera Gadafija. Školovani profesionalni vojnik na vlast je došao na isti način na koji je sa nje i otišao – vojnim pučom, što je dokaz da svi žanjemo ono što sejemo i da se sve vrati kao bumerang, ma kako se nekima može činiti da je u pitanju nepravda, da Novi svetski poredak, na čelu sa SAD, ne bira sredstva da ostvari svoje ciljeve, mešajući se u unutrašnju politiku mnogih zemalja sa opravdanjem da širi demokratiju.

Na ličnom nivou svesni smo da nam se ništa što nemamo u horoskopu ne može desiti, a da ono što se dešava mora postojati u horoskopu, a ako postoji to smo „zaslužili“ ili, bolje rečeno, „izabrali“ da bismo položili karmičke ispite, odradili neodrađeno, završili nezavršeno, i napredovali... A okolnosti, kao i drugi ljudi, su samo deo nas, naša kreacija i otelovljenje naših potreba, naše ogledalo. Na isti način i na opštem nivou, ništa se ne može dešavati a da to jedna nacija, država i šire grupacije nisu zaslužile, tj. odabrale. „Neprijatelj“ (bilo unutrašnji, bilo spoljašnji) živi kao potreba, on je samo objektivna manifestacija unutrašnjeg bića jedne nacije, na isti način kao i neprikosnoveni vladar. Kada sazri potreba za promenom na unutrašnjem nivou, stvore se objektivne okolnosti koje do nje dovedu (na ličnom nivou, na primer, ljubavnica koja će rasturiti brak, a na opštem intervencija spolja koja će uneti nemir). U meri u kojoj je jedinka ili nacija dovoljno razvijena te promene se dešavaju lagano, a u meri u kojoj nije do promena dolazi na bolan način, na ličnom nivou, na primer, kroz težak razvod koji partnere može voditi i u „Rat Rouzovih“, ili, na opštem nivou, putem nemira, puča, građanskog rata i šire...

Ovom prilikom pozabavićemo se Gadafijem i faktorima koji upućuju na „carsku“ vladavinu i nasilnu smrt iz ugla Srbije, odnosno našeg horoskopa, jer kao važan „prijatelj“ iz doba SFRJ, a i Nove Srbije (podržavao je Srbiju u „borbi protiv zapadnih okupatora“ finansiranjem vladajuće partije Slobodana Miloševića), mora biti predstavljen nekom markantnom pozicijom u «horoskopu Berlinske Srbije» iz 1878. (koji se pokazao kao najzahvalniji horoskop), a što govori i o dešavanjima na nivou Srbije, određenom padu i promeni koja sledi, jer jedna planeta uvek simboliše brojne okolnosti i ljude...

Pukovnika Gadafija tražimo u 9. kući – on je bio školovani vojnik koji je došao na vlast silom, svrgavanjem kralja, pa je silom i strahom vladao pune 42 godine, imajući status neprikosnovenog vladara, autokrate. Sinovi su mu bili sledbenici, imao je pratnju i zaštitu od strane obučenih žena, često je bio u sukobu sa naprednim, demokratskim svetom što je zemlju vodilo u izolaciju. Moć u svetu imao je prvenstveno zbog nafte kojom Libija obiluje, a od čije je prodaje uživao i on, njegova mnogobrojna porodica, kao i određeni slojevi u društvu. Ta nafta je sigurno i glavni uzrok prevrata koji je nastupio pre par meseci, a koji je doveo i do njegove nasilne i morbidne smrti.

Ako bismo pokušali da potražimo pukovnika Gadafija u horoskopu Srbije, tada bi on svakako bio predstavljen Marsom (vojnik) u uklještenom znaku Lava (oficir) u 9. kući (inostranstvo) u horoskopu Berlinske Srbije jasno upućuje na sve navedene Gadafijeve karakteristike: visoko vojno lice, vladar, izolacija, kao i embargo na koju upućuje i Južni čvor sa kojim je Mars u egzaktnoj konjunkciji. Opozicija sa Jupiterom u Vodoliji je slika sukoba sa demokratskim strujama, konjunkcija sa Merkurom koji je iza Marsa je slika sinova koji ga u stopu prate... Sekstil sa Venerom na Rigelu je podrška mladih žena vojnika (Origon je bio vojnik, a  Artemida, njegova ljubavnica, boginja Lova i sjajan strelac. Kvadrat koji Mars prima od Neptuna je jasna slika prevara, izdaja, kao i problema zbog nafte (Neptun je u Biku, a kvadrat Jupiter – pa je diktirao cene po svom nahođenju). Trigon sa Saturnom u Ovnu orbisa 10 je dodatni faktor koji govori o vlasti i vojnoj diktaturi, ali kako je Saturn u padu na Deneb Kaitosu – i na dolazak na vlast nakon svrgavanja prethodne vlasti, kao i na neminovnost samog njegovog pada u vremenu. Najmarkantniji pokazatelj takvog pada je svakako naše Sunce koje, kao dispozitor Marsa, vodi ovog moćnog čoveka u 8, u pad (Mars je u padu znaku Raka), ali na zvezdu Poluks ukazujući na večnu slavu, na isti način na koji su i brojni naši vladari ostali upamćeni, ma kako da su vladali – upravo po svom kraju.... A završio je onako kako je i došao na vlast, kako često završavaju moćni Lavovi – poput Nemejskog lava – od svojih kandži, od svog oružja – u pećini. Završio je i Gadafi krijući se u „pećini“ (Mars konjunkcija Južni čvor), uhvaćen kao lovina, sa svojim oružjem – zlatnim pištoljem (pravi Mars u Lavu) i izvrgnut ruglu i sramoti poput Nemejskog lava kojem je Herkul odrao kožu...

Da je vreme da padaju moćni kaže tranzitni Saturn u Vagi koji već izvesno vreme presuđuje Suncu (planeta u padu u Vagi), a posebno oni koji se i „mača late“ (jer je Vaga znak u kome je Mars prirodno u izgonu), a da lako od mača mogu i stradati ovih dana naglašava egzaktan kvadrat Saturna upravo ka Poluksu (besmrtni blizanac) na kojem je igrom slučaja i Sunce u «horoskopu Berlinske Srbije» (naša moć, naša vlast, naša svest).

I stoga, ma kako bili pristrasni kada je Gadafi u pitanju (budući da je bio poklonik Srbije), Saturn je najbolji sudija – posebno ovako egzaltiran – i sigurno ne pravi greške, sigurno donosi ono što je zasluženo, a sredstva kojima to ostvaruje (neprijatelji, okolnosti) nisu mnogo bitna. Bitno je biti ispravan, a da li je Gadafi bio, odnosno njegovi neprijatelji, pokazaće Saturn – vreme. Ono što je za nas bitno je da Gadafijev pad oslikava i našu slabost, slabost našeg Marsa u Lavu koji dispozitira u Raka, posebno zato što je Mars i naš vladar Asc.

U trenutku ubistva tranzitni Mars je bio baš na 18º Lava – što je sam stepen poznate milenijumske eklipse od 11.08.1999. preko koje se odigravaju svi važni mundani događaji. Ovaj Mars se našao u široj opoziciji sa tranzitnim Neptunom, a sekundarni Mars u horoskopu Berlinske Srbije je na 9º Škorpiona u egzaktnoj opoziciji sa natalnim Neptunom (natalno su ove dve planete u kvadratu), pa je čak i tranzitna Venera došla na 13º Škorpiona, koja je naš vladar 7 (neprijatelji), formirajući egzaktni kvadrat sa našim Marsom («naš Gadafi») – što jeste slika «neprijatelja koji ubijaju Gadafija». J

Ako pogledamo i  Harmonik dana horoskopa Berlinske Srbije za 20.10.2011. Sunce i Saturn su u  egzaktnoj konjunkciji i opoziciji sa Uranom, dok je Merkur u opoziciji sa natalnim Marsom, a Pluton u kvinkunksu sa njim. Nadalje, Mars je u kvadratu sa Jupiterom i kvinkunksu sa Mesecom, što je sve slika pada diktatora, ubistva Marsa kao i njegovih sinova, pa je ovo dokaz da mi nismo mnogo napredovali jer u našem nesvesnom još uvek živo žive neprikosnoveni vladari, njihova svirepa ubistva, izdaje, kao i brojni pali borci... Žive logorske vatre, slabe barikade na putu (Merkur trigon Saturn u padu), žive saradnici okupatora (Mars u 9 sekstil Venera vladar 7), žive protivnici demokratije (Mars opozicija Jupiter u Vodoliji), a demokratija je samo naizgled demokratija jer Jupiter ode u vremenu na 27 Lava – na Glavu Vodene zmije (zvezda Alfard) – i eto prevare, u kvadrat sa Plutonom sa Algola, pa otimačine, silovanja, ubistva...

Tranzitni Saturn (21º Vage 00') kvadrira naše Sunce (20º Raka 58'), Pluton tranzitira preko Meseca, a Uran preko Saturna – vreme u kojem smo je vrlo izazovno: vlast je na proveri, kao i državne granice, zakoni, carina, kao i sam narod koji će, hteo ne hteo, biti primoran da se korenito menja, jer Pluton menja iz korena, a na način kakav nam je natalni Pluton (na Algolu kvadrat Uran).

Vreme pred nama je porođaj, težak porođaj nakon teške trudnoće...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD