Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

24. II - 03. III 2014

Ovo je sredina perioda retrogradnog Merkura (od 6. – 28. februara), i tipično za ovu fazu retrogradnog ciklusa ove planete, većina berzi je zaglavljena i zagušena. Ništa se eksplozivno nigde nije desilo prošle nedelje, iako su srebro i zlato obećavali da su spremni da naprave preokret. U to isto vreme, srebro je takođe pokazalo opasno tehničko stanje koje bi moglo dovesti do naglog preokreta u narednih 1 - 2 nedelje, ako prethodno ne doživi krah. Mars će 1. marta započeti svoje 12-nedeljno retrogradno kretanje, tako da se ova tehnička mogućnost preokreta ne može ignorisati. Što se toga tiče, takođe se ne može ignorisati ni mogućnost ozbiljnih preokreta akcija, jer, pored Marsa, i Saturn kreće retrogradno jedan dan kasnije, 2. marta. Kao da to nije dovoljno, Merkur i Jupiter uskoro završavaju svoje retrogradno kretanje i kreću direktno, prvi 28. februara, a drugi 6. marta. Imajući u vidu sve ove planetarne preokrete u tako kratkom vremenskom periodu, verovatno će krenuti talas potražnje za uslugama kiropraktičara. Ovaj period se poklapa sa osećajem trzajne povrede vrata kada cene počnu da se trzaju odozgo na dole i nazad, ili obrnuto. Ali, postoji i još nešto posle toga (vidi odeljak Kratkoročna geokosmička kretanja).

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Sa retrogradnim Merkurom, nije bilo novih nedeljnih pozicija pokrenut prošle nedelje. Profit je ostvaren za 1/3 dugoročnog za sve berzanske indekse i za kratkoročne obveznice, ali nedeljni saveti ostaju za dugoročno za sve berzanske indekse, zlato, srebro i soju, i kratkoročne državne obveznice.

Skoro ista situacija je bila opisana u dnevnim berzanskim izveštajima prošle nedelje, gde smo uzeli profit za dugoročno, kao i parcijalne profite za dugoročne ugovore za metale. Jedina nova pozicija koja je inicirana prošle nedelje bila je za akcije, kao što je DJIA, za šta smo u četvrtak savetovali: "Brzi brokeri su u dugoročnom  i mogu sada prodavati za 16.100 +/- 10 ako imate u ponudi, idite u kratkoročno sa zaustavljanjem kupovine iznad 16.225". Tako smo ostvarili pristojan profit na dugoročnom započetom iz pada prethodne nedelje, i kupili kratkoročno, ali je suviše rano da se kaže da li će ovo uspeti, jer se na DJIA prodavalo po opsegu cena po kojima smo i kupili.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Merkur završava svoj retrogradni period krajem ove nedelje, 28. februara. Međutim, pre nego što isplanirate zabavu da proslave povratak varalice u normalu, imajte u vidu da sutradan Mars kreće retrogradno, (1. marta – 20. maja), a dan posle toga (2. marta), Saturn kreće retrogradno. Ali sačekajte! Dana 6. marta, Jupiter završava svoje retrogradno kretanje! To su četiri planete koje menjaju pravac kretanja u jednoj nedelji! Sto mu miševa - to je baš mnogo planeta koje menjaju pravac. A pošto mi verujemo u izreku "kako je gore, tako je i dole", možemo očekivati mnogo promena pravaca u širokom spektru ljudskih aktivnosti - kao što su bankarstvo i politike.

Možete dodati i berze na listu ljudskih aktivnosti koje će verovatno biti izložene glavnim preokretima u naredne dve nedelje. Međutim, razlog za to može imati više veze sa velikim planetarnim aspektom ove srede, 26. februara, poznatim kao rastući kvadrat Jupitera i Urana. Kao što smo govorili u našoj knjizi "Osnovna knjiga o tajmingu na berzi, Tom 3: Geokosmički uticaj na berzanske preokrete", ovo je jedna od najjačih geokosmičkih konstelacija za koje smo zaključili da ima istorijski uticaj na primarne ili veće cikluse akcija u SAD, u okviru 12 berzanskih dana. Njen uticaj je 70%.

Da li mislite da treba da budete zabrinuti zbog 4 planetarne stanice koje se dešavaju skoro u isto vreme? Možda. Ali postoji još mnogo toga! Jupiter, bog obilja i viška, mora da se kotrlja po nebu, jer ovo je svakako vreme za više - i još više - jer će u nedelju, 23. februara, Sunce biti u konjunkciji sa Neptunom u Ribama, znaku kojim vladaju i Neptun i Jupiter. Ali, to je upravo to, konjukcija Sunca i Neptuna ima neverovatnih 79% istorijskog uticaja na osnovne berzanske cikluse u okviru 14 berzanskih dana. Tako, pored svih ovih preokreta u politici (kada planete menjaju pravac), i potencijalno nasilne reakcije na ove političke promene prikazane kvadratom Jupitera i Urana, moramo i dalje da se suočavamo sa konfuzijom. Da, konfuzija i nesigurnost - posetnica Neptuna i Riba! Znate već šta berze misle o konfuziji i nesigurnosti. Kažu da treba da prodate glasine i kupite činjenice. Ali ponekad oni (ko?) kažu da treba kupiti glasine i prodati činjenice, jer, pa... i oni su takođe zbunjeni ove nedelje, posebno imajući u vidu da se sve ovo i dalje dešava dok je varalica Merkur retrogradan. Kome ćeš da veruješ? Sigurno nikome ko govori sa iluzijom vlasti na svom položaju.

Kako će reagovati berze na svu ovu kosmičku "buku"? Pa, pošto je Jupiter stacionaran i Sunce pravi trigon sa Jupiterom, a berze rastu, čovek bi pomislio da je ovo period kada akcije dostižu maksimum. Sa Marsom i Saturnom koji kreću retrogradno sledećeg vikenda, čovek bi pomislio "euforija" će iznenada ustupiti mesto "ne-euforiji". Mars i Saturn donose napetost. Oni su klasični pokazatelji frustracije i stresa. Kada ima previše frustracije i stresa - i sa previše Jupitera, sve može postati samo "previše" - postoji opasnost konfrontacije, gde se izgovori ili uradi nešto zbog čega ćete se kasnije pokajati.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Sve što želimo ovde da dodamo je samo podsetnik da smo još uvek u sredini perioda kardinalnog T-kvadrata Jupitera, Urana i Plutona, koji traje od avgusta 2013. do aprila 2014. Da se podsetimo, da je ove nedelje drugi egzaktan T-kvadrat Jupitera i Urana. Prvi je bio 21. avgusta 2013, i u to vreme, berza je završila oštar tronedeljni pad, preokrenula se i krenula da raste.

Međutim, ovo je sve uvod u kosmičku konstelaciju u aprilu 2014, kada će Mars, Jupiter, Pluton i Uran biti na 13 stepeni kardinalnih znakova, što je izuzetno redak kardinalni veliki krst (da li se ikada ranije desio?). Izvor ove energije toga dana je kvadrat Urana i Plutona, 33-mesečna čudovišna nebeska konstelacija, koja je najduži i najveći izazovni aspekt u našem životu. Samo po sebi, to je faza prve četvrtine 112 - 147-godišnjeg ciklusa Urana i Plutona, koji je počeo konjukcijom 1965. – 1966. godine. To je bilo kada je Dow Jones Industrial Average prvi put dostigao 1000. Zatim je brzo opao za 25% u roku od godinu dana. Možda se takođe sećate ovog perioda, kao vremena kada su se mladi ljudi širom sveta pobunili protiv "establišmenta". To je bilo vreme revolucije, u najmanju ruku u kulturnom smislu, ali i politički i ekonomski. Kreditna kartica je tada ustanovljena, a eksplozija kredita (ili eksplozija duga) je, takođe, počela. Sada se bavimo posledicama tada uloženog napora (pre oko 50 godina).

Ustanovili smo teoriju o dugoročnim planetarnim aspektima koje prave Uran i Pluton koji mogu biti od interesa za finansijske i mundane astrologe. To može rasvetliti ono što se desilo u poslednjih 50 godina (kada su Uran i Pluton bili u konjukciji), i ono što bi se moglo odvijati u narednih 30 i više godina (kada Uran i Pluton budu u opoziciji). Teorija je sledeća: kada su dve planete u konjunkciji, dominantnija planeta je ona koja se brže kreće. Kada naprave opoziciju, najdominantnija je sporija planeta. Kada naprave rastući ili opadajući kvadrat, imaju podjednak uticaj. Kada prave rastući kvadrat, imaju jednak uticaj, ali dominacija se prebacuje sa brže planete na sporiju, koja onda dostiže vrhunac uticaja za vreme opozicije. Kada prave opadajući kvadrat, takođe imaju jednak uticaj, ali se dominacija prebacuje na oblasti vladavine i principe brže planete.

Primenjujući ovu teoriju na današnji aspekat Urana i Plutona, to bi značilo da je sredinom 1960-tih, Uran imao dominantniji uticaj u okviru konjunkcije Urana i Plutona. To je bilo vreme revolucije, ali iza svega toga, bila je buduća pretnja stvaranja duga i otimanja, ili Pluton. Sada vidimo da su oba ova principa (Uran i Pluton) uglavnom podjednaka. Međutim, bilans je u tome da se iz revolucije, pronalazaka i progresivnosti (Uran), prebacimo na moćne napore da centralizuje kontrolu i vlast u rukama nekolicine (Pluton), a u procesu, eksplozija duga nastavlja da se pogoršava, i ne kreće na bolje. Naravno, uvek postoji mogućnost da će se Pluton manifestovati na veoma pozitivan i konstruktivan način, kao što su "reforme" koje će pomoći masama, a ne samo nekoličini pojedinaca koji imaju vlast nad… svima i nad svim.

Sa Merkurom (komunikacija i vesti), Marsom (novi borbeni napori), i Saturnom (vlast i vlada) koji svi menjaju pravac ove nedelje, zar nije bilo interesantno da FCC (Federalna komisija za komunikacije - agencija vlade SAD) želi da pokrene novu inicijativu kojom vladini zvaničnici mogu da uđu u redakcije nacija i da "nadgledaju" kako se sakupljaju i plasiraju vesti. Ovo sigurno pruža osećaj sigurnosti i osigurava otvorenost nepristrasnosti nacionalnih novinskih organizacija. Na širem planu, ovo može da bude primer kako Pluton u Jarcu dobija dominaciju nad Uranom u Ovnu, što je trend koji može da eskalira sredinom ovog veka, osim ako kolektiv ne primeni svoju moć pre nego što bude prekasno.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD