Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Eklipse u Karmičkoj Astrologiji U četvrtak, 16. aprila počinje online kurs „Eklipe u Karmičkoj Astrologiji“ u okviru Johannes Kepler Instituta. Kada hoćemo da razumemo tokove svih života koje bi trebalo da integrišemo, mi uvek kažemo da sve ono što nam dolazi preko poruka eklipsi, je neka važna priča koja živi u određenom prošlom ili budućem životu, jer naša Duša je mnogo veća od jednog života. Eklipse uvek govore o prošlom ili budućem životu koji se integrišu u sadašnjosti.
» prikaži celu vest
Webinar: Unutrašnja sloboda Rad s meridijanima podrazumeva da svaki put kontaktiramo svoja uverenja kroz energetske tokove koji postoje na nivou našeg sećanja i fiziologije. Webinar Meridijani tela 10. i 11. kuće će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 12.04. od 14h do 18h.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24. februara do 03. marta 2014

Nakon nedelja u kojem nas je retrogradni Merkur malo usporio ili uspavao, ulazimo u jedan prilično intenzivan period. Krajem sedmice znakom Vage Mars kreće retrogradno, a odmah sledećeg dana i Saturn. Venera će početkom nedelje napraviti sekstil sa Saturnom, a na kraju kvadrat sa Marsom. I Jupiter će se oglasiti prvo kvadratom sa Uranom, a nakon toga i trigonom sa Suncem. Puno planetarnih aspekata, puno događaja i buđenja. Puno će biti dilema, ali i odluka koje treba da se donesu, a neke stvari zaokruže. Početkom nedelje može vam se činiti da mnoge stvari započinjete, ali nijednu ne privodite kraju. Manjak koncentracije i misli koje lutaju stalno će vas opominjati na obaveze koje treba da završite. Ali takav osećaj će trajati do petka, a onda kao da će vam mnoge stvari postati jasnije. Merkur će krenuti direktno i pomoći da u svakoj situaciji odreagujete ispravno.

Očekujte događaje koje će započeti promene na nekom dubljem nivou. Ono što vam se sada bude dešavalo imaće svoju priču negde u budućem vremenu. Neki će događaji biti prijatni, ali neki će tražiti od vas da se više posvetite. Retrogradni Mars će pokrenuti one nezavršene priče koje se tiču odnosa (Mars u Vagi) ali i posla, odnosno svakodnevnog života. Ukoliko ste želeli da promenite neke stvari koje se tiču posla, sada će više nego ikada da se u vama javi želja za tom promenom. Proverite sve opcije pre nego se upustite u bilo koji projekat, jer njegova retrogradnost podseća na neke stare ispite na kojima ste pali i više niste imali hrabrosti ili snage (Mars) da ih dovršite. Saturn će možda vratiti neke stare priče, stare teme koje se odnosa tiču, pa nemojte se iznenaditi ukoliko vam se javi neko iz prošlosti. Ta osoba, poziv ili neki ponovljeni događaj, samo su znak da trenutno u vašem životu nešto u toj simbolici traži promenu.

Nedelja počinje sa Mesecom u Jarcu, a prvi planetarni aspekt ove nedelje biće sekstil između Venere i Saturna. Do kraja nedelje Venera će napraviti još jedan aspekt i to kvadrat sa Marsom, a nakon toga će sledeće nedelje konačno i izaći iz znaka Jarca. Mnogima ova Venera nije prijala, iako je kada su ljubavi u pitanju, donela kvalitetne odnose i rešavanje nekih starih dugova. Mudro je odigrala i položila sve ispite na tom polju i sada je spremna za novi ciklus koji će je čekati u sledećoj retrogradnosti koja se dešava tek na leto sledeće godine. Međutim, iako su mnogi položili na ispitu ljubavi, mnogi su i pali na ispitu štednje i finansija. Naime, u zavisnosti koliko ste poštovali Saturna, u toj meri su se mogli javiti veći ili manji finansijski problemi. Ono što vas može radovati jeste da ćete uskoro naći rešenje i za pitanja koja vas već duže vreme brinu. Vodite samo računa da temu o materijalnim stvarima ne unosite u porodične priče, bar ne do kraja nedelje, jer će sredinom nedelje na nebu biti ezgaktan kvadrat između Urana i Jupitera. Takođe, ukoliko ste planirali na put, a on bude iz nekog razloga odložen (Uran kvadrat Jupiter) radujte se tome, jer drugu stranu tog puta iz ovog ugla ne vidite. Ako vam Univerzum ne dozvoli da odete na planirano putovanje, nemojte uporno pokušavati, jer vas na tom putu čeka naplata (retrogradni Mars) nekog starog duga (retrogradni Saturn), na neki ne baš prijatan način, za koji vi tog trenutka niste spremni.

U petak Merkur kreće direktno, pa će konačno mnogi da predahnu. Merkur u Vodoliji će vam pomoći da brzo, ali ispravno odreagujete u situacijama koje će vam nailaziti izazvane retrogradnim Marsom. Par dana pre njegove retrogadnosti, Mars će biti stacioniran što može da izazove različite nemire, kako na ličnom tako i na mundanom nivou. Mogući su požari, problemi na javnim mestima, u saobraćaju (posebno vazdušnom – stacionarni Mars i stacionarni Merkur u vazdušnim znacima) bračne svađe i nesuglasice. U narednom periodu je posebno potrebno povesti računa o svim dvojnim organima, jer su moguće akutne upale.

U subotu se sreće Mesec sa Suncem (Mesec konjunkcija Sunce) a odmah nakon toga Sunce pravi trigon sa Jupiterom, dok Mars kreće retrogradno. Ono što vas čeka u periodu Marsove retrogradnosti jesu rešavanje poslovnih i partnersih odnosa (Mars u Vagi). U trenutku kada Mars zaokreće, ascendent će biti u Devici sa tada već direknim Merkurom u 6. polju, pa će mnogi želeti da se osamostale u svom poslu (Merkur u 6. u Vodoliji) ili da se pokrenu u nekom dodatnom poslu, koji može biti i volonterski, na šta nam ne ukazuje samo Vodolija već i znak Device na ascendentu i to 11° na kojem se nalaze fikne zvezde Koksa i Zosma koje se dosta vezuju za neko trpljenje ili služenje u svrhu duhovnog, višeg cilja. Sunce će u tom trenutku biti na 11° Riba, egzaktno na descendentu i osvetliti neke delove partnerskih odnosa koji su se svesno ili nesvesno skrivali. Krajem nedelje i Venera pravi kvadrat sa Marsom, pa je posebno važno povesti računa u razgovoru sa partnerom, jer je ovaj Mars ljut i prisetiće se stvari koje su ga ranije povredile, te će želeti da o tome raspravlja. Bilo da je u pitanju partner ili druga osoba koja vam u tom trenutku bude sagovornik (Vaga), važno je biti svestan da je nebo vrlo izazvano i da se treba kloniti bilo kakve rasprave i objašnjenja. Međutim, ovakva pozicija na nebu, onima koji nisu imali snage da se pokrenu, kako na poslovnom tako i na ljubavnom planu – „vatreno nebo“ može u život doneti neku staru ljubav (retrogradni Mars), neku jaku strastvenu priču koja je bila bolna (retrogradni Saturn) i probuditi ponovo stare strasti. Da li je to priča iz koje je potrebno nešto naučiti ili je to partner koji se vratio u vaš život i više neće odlaziti, zavisi isključivo od vas. Mars dispozicijom ide u znak svoje egzaltacije, pa ovaj kvadrat može imati vrlo uspešan završetak.

I za kraj, ukoliko ste radoholik ili ste samo svoj emotivni život doveli u balans pa je sada vreme za poslovne poduhvate – možete da se pripremite za jedan vrlo aktivan radni period. Sunce je u trigonu sa Jupiterom, što obećava dosta uspeha u poslovim poduhvatima. Ovo su neke nagrade i priznanja koja ćete čak i u ovakvom periodu moguća ukoliko ste bili posvećeni poslu i strpljivo čekali svoj momenat. Za sve one koji planiraju promenu, važno je da se oslonite na svoju intuiciju i veru, jer verom (Jupiter) se od nemogućeg uspeh stvara (Sunce).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD