Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24. februara do 03. marta 2014

Nakon nedelja u kojem nas je retrogradni Merkur malo usporio ili uspavao, ulazimo u jedan prilično intenzivan period. Krajem sedmice znakom Vage Mars kreće retrogradno, a odmah sledećeg dana i Saturn. Venera će početkom nedelje napraviti sekstil sa Saturnom, a na kraju kvadrat sa Marsom. I Jupiter će se oglasiti prvo kvadratom sa Uranom, a nakon toga i trigonom sa Suncem. Puno planetarnih aspekata, puno događaja i buđenja. Puno će biti dilema, ali i odluka koje treba da se donesu, a neke stvari zaokruže. Početkom nedelje može vam se činiti da mnoge stvari započinjete, ali nijednu ne privodite kraju. Manjak koncentracije i misli koje lutaju stalno će vas opominjati na obaveze koje treba da završite. Ali takav osećaj će trajati do petka, a onda kao da će vam mnoge stvari postati jasnije. Merkur će krenuti direktno i pomoći da u svakoj situaciji odreagujete ispravno.

Očekujte događaje koje će započeti promene na nekom dubljem nivou. Ono što vam se sada bude dešavalo imaće svoju priču negde u budućem vremenu. Neki će događaji biti prijatni, ali neki će tražiti od vas da se više posvetite. Retrogradni Mars će pokrenuti one nezavršene priče koje se tiču odnosa (Mars u Vagi) ali i posla, odnosno svakodnevnog života. Ukoliko ste želeli da promenite neke stvari koje se tiču posla, sada će više nego ikada da se u vama javi želja za tom promenom. Proverite sve opcije pre nego se upustite u bilo koji projekat, jer njegova retrogradnost podseća na neke stare ispite na kojima ste pali i više niste imali hrabrosti ili snage (Mars) da ih dovršite. Saturn će možda vratiti neke stare priče, stare teme koje se odnosa tiču, pa nemojte se iznenaditi ukoliko vam se javi neko iz prošlosti. Ta osoba, poziv ili neki ponovljeni događaj, samo su znak da trenutno u vašem životu nešto u toj simbolici traži promenu.

Nedelja počinje sa Mesecom u Jarcu, a prvi planetarni aspekt ove nedelje biće sekstil između Venere i Saturna. Do kraja nedelje Venera će napraviti još jedan aspekt i to kvadrat sa Marsom, a nakon toga će sledeće nedelje konačno i izaći iz znaka Jarca. Mnogima ova Venera nije prijala, iako je kada su ljubavi u pitanju, donela kvalitetne odnose i rešavanje nekih starih dugova. Mudro je odigrala i položila sve ispite na tom polju i sada je spremna za novi ciklus koji će je čekati u sledećoj retrogradnosti koja se dešava tek na leto sledeće godine. Međutim, iako su mnogi položili na ispitu ljubavi, mnogi su i pali na ispitu štednje i finansija. Naime, u zavisnosti koliko ste poštovali Saturna, u toj meri su se mogli javiti veći ili manji finansijski problemi. Ono što vas može radovati jeste da ćete uskoro naći rešenje i za pitanja koja vas već duže vreme brinu. Vodite samo računa da temu o materijalnim stvarima ne unosite u porodične priče, bar ne do kraja nedelje, jer će sredinom nedelje na nebu biti ezgaktan kvadrat između Urana i Jupitera. Takođe, ukoliko ste planirali na put, a on bude iz nekog razloga odložen (Uran kvadrat Jupiter) radujte se tome, jer drugu stranu tog puta iz ovog ugla ne vidite. Ako vam Univerzum ne dozvoli da odete na planirano putovanje, nemojte uporno pokušavati, jer vas na tom putu čeka naplata (retrogradni Mars) nekog starog duga (retrogradni Saturn), na neki ne baš prijatan način, za koji vi tog trenutka niste spremni.

U petak Merkur kreće direktno, pa će konačno mnogi da predahnu. Merkur u Vodoliji će vam pomoći da brzo, ali ispravno odreagujete u situacijama koje će vam nailaziti izazvane retrogradnim Marsom. Par dana pre njegove retrogadnosti, Mars će biti stacioniran što može da izazove različite nemire, kako na ličnom tako i na mundanom nivou. Mogući su požari, problemi na javnim mestima, u saobraćaju (posebno vazdušnom – stacionarni Mars i stacionarni Merkur u vazdušnim znacima) bračne svađe i nesuglasice. U narednom periodu je posebno potrebno povesti računa o svim dvojnim organima, jer su moguće akutne upale.

U subotu se sreće Mesec sa Suncem (Mesec konjunkcija Sunce) a odmah nakon toga Sunce pravi trigon sa Jupiterom, dok Mars kreće retrogradno. Ono što vas čeka u periodu Marsove retrogradnosti jesu rešavanje poslovnih i partnersih odnosa (Mars u Vagi). U trenutku kada Mars zaokreće, ascendent će biti u Devici sa tada već direknim Merkurom u 6. polju, pa će mnogi želeti da se osamostale u svom poslu (Merkur u 6. u Vodoliji) ili da se pokrenu u nekom dodatnom poslu, koji može biti i volonterski, na šta nam ne ukazuje samo Vodolija već i znak Device na ascendentu i to 11° na kojem se nalaze fikne zvezde Koksa i Zosma koje se dosta vezuju za neko trpljenje ili služenje u svrhu duhovnog, višeg cilja. Sunce će u tom trenutku biti na 11° Riba, egzaktno na descendentu i osvetliti neke delove partnerskih odnosa koji su se svesno ili nesvesno skrivali. Krajem nedelje i Venera pravi kvadrat sa Marsom, pa je posebno važno povesti računa u razgovoru sa partnerom, jer je ovaj Mars ljut i prisetiće se stvari koje su ga ranije povredile, te će želeti da o tome raspravlja. Bilo da je u pitanju partner ili druga osoba koja vam u tom trenutku bude sagovornik (Vaga), važno je biti svestan da je nebo vrlo izazvano i da se treba kloniti bilo kakve rasprave i objašnjenja. Međutim, ovakva pozicija na nebu, onima koji nisu imali snage da se pokrenu, kako na poslovnom tako i na ljubavnom planu – „vatreno nebo“ može u život doneti neku staru ljubav (retrogradni Mars), neku jaku strastvenu priču koja je bila bolna (retrogradni Saturn) i probuditi ponovo stare strasti. Da li je to priča iz koje je potrebno nešto naučiti ili je to partner koji se vratio u vaš život i više neće odlaziti, zavisi isključivo od vas. Mars dispozicijom ide u znak svoje egzaltacije, pa ovaj kvadrat može imati vrlo uspešan završetak.

I za kraj, ukoliko ste radoholik ili ste samo svoj emotivni život doveli u balans pa je sada vreme za poslovne poduhvate – možete da se pripremite za jedan vrlo aktivan radni period. Sunce je u trigonu sa Jupiterom, što obećava dosta uspeha u poslovim poduhvatima. Ovo su neke nagrade i priznanja koja ćete čak i u ovakvom periodu moguća ukoliko ste bili posvećeni poslu i strpljivo čekali svoj momenat. Za sve one koji planiraju promenu, važno je da se oslonite na svoju intuiciju i veru, jer verom (Jupiter) se od nemogućeg uspeh stvara (Sunce).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD